Gå til innhold

toam

Medlem
 • Innholdsteller

  485
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  11

toam vant dagen sist September 4

toam hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

29 Veldig bra

Om toam

 • Rang
  Avansert medlem

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Female
 • Sted
  ?stlandet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei på dere Håper dere har en fin høst. Lenge siden jeg har vært på Forumet, har vært mye på farten i høst. Hyttatur, tur til Riga, et par uker hjemme og en tur til Kroatia. Nå har vi vært hjemme et par uker og jeg har kommet godt i gang med å endre "vaner som skal vare". er påmeldt på et GR kurs som går til over nyttår. 2 kurs med en gang. gikk opp 1 kg i Kroatia men har gått ned igjen og totalt 2 kg i løpet av 4 uker. Har gått litt mer, kjøper ikke sjokolade eller annet gotteri, kanskje en is i uken og 2 glass vin. har droppet sør kjeks til morgenkaffen, tar en kaptein kjeks, evt med mager prim.Klarer å ligge på -/+ 1300 kcal. Neste vane er å få til 2 styrketreningsøkter i uken. Gjorde det før, men i sommer/høst har det vært for mye farting. Denne uke blir det mandag og torsdag. Fredag reiser vi en tur på hytta får å se at alt er klart til snøen kommer. Så får jeg ta 70000 skritt pr uke som neste prosjekt. Veier nå 90 kg, ned totalt 3 kg. første delmål er 85 kg. Det veide jeg før jeg startet med slankekurs for 15 år siden. Så er ønsket å veie 75 kg. Da er jeg under 25 i BMI. Hvordan går det med dere andre?
 2. Du får starte med å ta på deg joggeskoen og gå ut av døren. Så får de se om du orker med. IKKE FLEIP. Det ble anbefalt av noen jeg snakket med. Har prøvd det selv, og da kom jeg litt lenger når jeg først var kommet ut. Lykke til.
 3. Ned 800 gram første uken på kurs. Har vært greit. En kakebit i syklubb og 3 is i løpet av uken. Holder meg mellom 1300 og 1500 kcal. Motivasjonen er på topp og dette går bra. Men nå skal vi reise på hytta i 4 dager, så hjem i 2 dager, tur med venninner et par dager, og så er det i uke i syden. Da blir det hardt å holde fokuset. En gruppe reise hvor nesten alle måltider er forhåndsbestilt. og bare et par dager til egen disposisjon. Men alt kan rettes opp når jeg kommer hjem. Prater jeg bare med meg selv her inne? Nå skriver jeg ikke mer her om ikke flere kommer på banen. Dette blir for dumt.
 4. For en vits. Nå er jeg oppe i samme vekten igjen om ikke mer. Har ikke sjekket så nøye hvor mye det var til nyttår. I dag begynner jeg på et nytt langvarig GR kurs. NYE VANER SOM VARER. Går til over nyttår. Så får vi se om jeg skal fortsette videre. Magefettet blir ikke mindre uten at jeg får hjelp og kanskje noen til å holde meg litt i ørene. Litt deprimert av å se meg selv i speilet. Og så lå jeg på grensen til diabetes 2 ved måling i fjor. Har ikke tørt å måle i år. Ville helst ha gått på et kurs for seniorer, men det passer ikke tidsmessig. Dvs at det går det med en hel formiddag og den formiddagen har jeg fast husflidsgruppe. Nå blir det bare en time fra kl 17 og så har jeg både dagen og kvelden fri. ☺️ Er spent. Vi snakkes.
 5. Innom en liten tur mellom hytteturene 😊. Samboeren har vært bortreist i 4 uker nå og blir ennå en uke. Omsider er det meldt så bra vær at vi får startet på taket på boden. Har nok vært litt flink de siste ukene for nå var det ned 700 gr. Har gått litt, trent litt og vært streng med sukkerinntaket. Så får vi hvordan det går etterhvert. Nedgang siden nyttår :2,8 kg.
 6. Er hjemme en liten tur nå. Må til tannlegen og fikk hastetime i morgen. Iser så veldig i et par tenner. Ikke mye trim på hytta. Blir let slik når jeg er alene. Men om et par dager reiser jeg med søsteren for å skifte tak og papp på uthuset på en familie hytte vi har. Da får jeg nok rørt meg. Hadde ikke gått ned mer enn 100 gram ,men er fornøyd over at det ikke er opp. Nedgang fra nyttår: 2,1 kg.
 7. Høres ut som om du har fullt opp Mia. Vi er vel omtrent på samme alder - jeg blir 70 til jul. Da er det litt slitsomt å ha ansvaret for småunger. Du får i hvertfall rørt deg😃 Er fremdeles hjemme. Nå kom regnet jeg har ventet på, så er det bare å vente på at det gir seg i løpet av helgen.Tror jeg reiser på hytta på søndag så håper jeg at været er bra i neste uke. Da må jeg huske å veie meg på søndag før jeg drar. ☺️ Det er noe rart med appen på telefonen i fht her på PC. På telefonen får jeg forslag til daglig kost, men det kommer ikke opp her. Noen som har erfaring? Hadde vært greit å få menyforslag. Da kan jeg godta det eller legge inn eget. Litt lettere og så ser jeg hva som er greit å spise for å holde meg på 1300 - 1400 kcal. Må nok trimme av meg en del for å komme ned i dette netto. 1300 kcal er ikke mye. Da skal en være streng med seg selv. Tror jeg tar en tur på treningssenteret i dette været. Siden nyttår er - 2 kg
 8. Det ble mye hagearbeid og bæring i forrige uke. Datteren skal selge sitt hus, og barnebarnet skal leie ut sin leilighet mens han studerer 2 år i Trondheim. Så vi rydder og bærer. Setter en del på loftet på hytta. Der står det ikke i veien for noen 😊 Samboeren er bortreist et par uker, og jeg rusler litt hjemme. Har så smått startet forberedelsene til GR kurset i høst. Bruker dagboken aktivt. Og håper at jeg kan gå ned litt før jeg starter i august. Holder været seg så reiser jeg nok på hytta. Etter at vi flyttet inn i blokk savner jeg det å kunne gå ut på terrassen. Vår veranda er innglassert og jeg blir ikke særlig brun av å sitte der. Vekten gikk riktig vei, jeg gikk ned litt og veier nå 91 kg. Siden nyttår er - 2 kg.
 9. Takk for det. Jeg skal operere foten 8. august. Fjerne en helspore. Ligger vist greit til. Regner ikke med at det skal skape problemer.
 10. Veide meg i dag, da jeg jeg blir bortrest resten av uken. Opp 800 gram - som forventet. Hadde som mål å komme under 80 før jeg fyller 70 i desember. Det er ned 12 kg på 5 mnd. Tenkte at det er nå eller aldri. Har "prøvd" å gå ned nå i 20 år og det lykkes ikke. Siste krampetrekning er at jeg meldte meg på et utvidet GR kurs som går over 16 uker. Starter i slutten av august, Har startet registreringen i dagboken. Det fungerer bra på telefonen og derfor mulig å gjennomføre også om jeg ikke er hjemme. Håper det er flere som følger opp på tråden her utover høsten. Tror jeg trenger dere nå. 😊 Det blir stadig vanskeligere å gå ned ettersom en blir eldre. Men en venninne klarte ca 15 kg til sin 70 års dag, Og en annen venninne klarte 30 kg før sin 60 års dag. Begge brukte GR - kurs. Tidligere har jeg gitt meg etter et kurs og tenkt at jeg vet jo hva jeg skal gjøre. Men det sklir fort ut. Derfor tok jeg et utvidet kurs denne gange, Går det bra så fortsetter jeg til jeg kommer i mål. Får spare inn på andre ting. Gubben har lovet meg en sydentur om jeg går ned 15 kg. 😃 Nydelig vær nå, får komme meg ut. Har vært inne i 2 dager pga en forkjølelse jeg pådro meg. Kjenner den er på retur. God sommer til dere alle.
 11. Hyggelig at dere synes jeg er flink, men så stoppet det opp. Opp 100 gram sist uke, vekt nå 90,8kg. Og jeg som håpet å se 89 tallet. Sukk.Håper på bedre resultat neste uke.Men vi får se. skal til Legoland med sønn og barnebarn i tre dager, og da kan det bli mye søppelmat. Og så skal jeg ha med barnebarn på besøk til datteren min uken etter. Men tar de bare i ukedagene. Jeg blir 70 år nå og merker at det var lettere å være bestemor når jeg var 50.😊 Har ordnet det slik at jeg ikke blir alene med dem i sommer. Det er jeg stort sett i høst og vinterferien. Og som dere ser så har jeg veid meg på mandag denne uken.. Så får vi se hva det blir neste uke. Lykke til og ha en fortsatt fin sommer.
 12. Så var det ned 700 gram til, vekt nå er 90,7 kg. er så fornøyd. Har beveget meg mer enn vanlig, og så har jeg vært bevist på hva jeg putter i munnen. Og denne uken er jeg så opptatt med husflidsbarn. Det er kjempegøy. Og mange av dem er så flinke. God ferie Mia. Tur er skjærgården er aldri feil. Er dere ute med båt?
 13. Mia : Skal være hjelp 1 uke før svigerinne og mannen og uka etterpå passe barnebarn fordi barnehagen er feriestengt. Sånn er det å være bestemor. Jeg skal stille opp de 2 første ukene i juli. Neste uke skal jeg være hjelper på en sommerskole for 130 barn. Antagelig slitsomt, men har aldri prøvd det før så skal skal bli lærerikt. Skal lære en del av dem å sy på maskin.
 14. Litt hektisk her en stund nå. Var på hytta noen dager og det har vært andre ting som også tar tiden. Men fokus har jeg holdt. På hytta ble det mange lange turer. og vinflasken sto igjen hjemme . Men vi delte en pose med Twist, så jeg fikk nok kalorier uansett. Vekten var ned 700 gram og jeg kom under 30 i BMI. HURRA. Nå 91,3 kg. Merkelig med menyforslagene fra GR. Jeg får de på telefonen, men ikke på PC. Er nok ikke spesielt flink til å bruke dem, men når jeg trenger dem hadde det vært fint om de var der. Kanskje jeg skal sende en melding til IKT avdelingen. Fint vær og jeg tror jeg tar en tur ut. Ha en fin helg. Litt hektisk her en stund nå. Var på hytta noen dager og det har vært andre ting som også tar tiden. Men fokus har jeg holdt. På hytta ble det mange lange turer. og vinflasken sto igjen hjemme . Men vi delte en pose med Twist, så jeg fikk nok kalorier uansett. Vekten var ned 700 gram og jeg kom under 30 i BMI. HURRA. Nå 91,3 kg. Merkelig med menyforslagene fra GR. Jeg får de på telefonen, men ikke på PC. Er nok ikke spesielt flink til å bruke dem, men når jeg trenger dem hadde det vært fint om de var der. Kanskje jeg skal sende en melding til IKT avdelingen. Fint vær og jeg tror jeg tar en tur ut. Ha en fin helg.
 15. Velkommen til SetMeFree. Det har vært litt få på tråden i perioder. Godt å få med flere. Jeg er en pensjonert bestemor på 69 år. Målet er å komme ned i BMI på 25, men legen mente jeg kan være fornøyd om jeg kommer under 80. Så det er det nye målet. Har gått opp 7 kg etter at jeg startet med å slanke meg for 15 år siden. Har vært litt hektisk her. Fin tur til Kjøbenhavn og vekten gikk rett til himmels igjen. I pinsehelgen var vi i bryllup med overnatting på hotell. Ikke bra for vekten når en er en slik svak sjel som meg. Så her ligger jeg og vipper rundt 92 kg, igjen. Min samboer mener jeg beveger meg for lite og har derfor vært litt mer aktiv. Registret skritt pr dag og hva pulsklokken sier om kaloriforbruk. Ser at det er ikke mye mer jeg bruker av kalorier de dagene jeg har over 8000 skritt i forhold til når jeg har 4500 skritt. Ikke der jeg kan ta det. Maten er 80% og trim er 20 % har jeg lært, og det er nok sant. Men et merforbruk på 150 kcal er jo også litt. Må trene mer styrke så jeg får muskler og dermed forbrenne mer. Og det viktigste er hva jeg putter i munnen. DAGBOKEN ER HELT NØDVENDIG. Må på posten å hent en liten pakke og det er 10 min å gå. Men jeg har regnfrakk og så kan jeg ta en varm dursj når jeg kommer hjem. Dessuten har jeg fått parkeringsplass 3-4 minutter unna blokken så jeg må jo gå uansett. Kommer sterkere tilbake etterhvert. Ha en fin uke.
×
×
 • Opprett ny...