Gå til innhold

Lillemor

Medlem
 • Innholdsteller

  294
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Alt skrevet av Lillemor

 1. Ingen nedgang å melde om herfra denne gangen. Jeg har gått opp i stedet. Er nå 63,3 kg og det er jo ikke helt etter planen. Sukk, og jeg som var så flink. Er ikke annet å gjøre enn å ta seg kraftig sammen. Det er jo en grunn til at man går opp i vekt og ikke ned. For mye inn rett og slett. Det ble altfor mye i helgen og det vises på vekta nå. Det ble for lite trening i helgen også. Så totalt sett så er det nok helgen i sin helhet som ikke har vært særlig heldig for meg. Jeg må rett og slett gjøre noe der altså. Det er jo i helgene jeg går på en smell gang på gang. Superflink hele uken, men mister totalt hodet fredag til søndag. Satser på å komme meg ned igjen på 62-tallet neste mandag.
 2. Jadda, Syttito, det er stille her for tiden. Jeg kan gjerne holde litt følge her, men da må jeg først lese meg litt opp på dere som har vært her en stund. Det tar tid å lese seg gjennom hele 10 sider med rapporter... Ser at vi har samme mål med tanke på vekt. Jeg vil også ned til 60 - minst. Mitt mål er jo egentlig 58, men vil gjerne nå 60 innen jul. Jeg kjenner GR godt fra da jeg startet her i 2009. Da husker jeg at vi skulle samle epler på et tre i løpet av uken = trimpoeng. Jeg har nå koblet opp Polarklokken min mot GR, men det fungerer dessverre ikke optimalt. Det vises ikke antall trimpoeng på alle sider. Noen ganger hvis jeg logger meg inn via PC så syns det, mens på appen så funker det ikke i det hele tatt. Syns det nye nå er veldig rotete. Lurer på om det er det som gjør at mange nå uteblir herfra.
 3. Her er det jammen stille... Vel, for å oppdatere litt så har jeg i hvert fall klart å gå ned noe siden august. Da jeg kjøpte kjolen så var jeg rundt 65,5 kg og nå er jeg rundt 63 eller noe. Jeg skal helst ned til 58, men tipper at ca 60-61 kg vil gjøre at kjolen passer ganske fint. Jeg stresser ikke foreløpig siden det fremdeles er noen måneder igjen til bryllupet, men tenker at jeg skal sette inn det virkelige støtet etter jul. Jeg har en tendens til å være superflink i januar Jeg teller kalorier nå også, men har en lei tendens til å skeie ut i helgene med både vin og andre godsaker. Vet jo smertelig godt at det bremser nedgangen. Jeg holder liv i tråden her, men vil tippe at jeg kommer særdeles sterkere tilbake etter jul. Håper da at det også blir massevis av liv her!!
 4. Julekaker ja. Har kjøpt inn disse ferdig pepperkakene til barna, men ikke smakt en eneste selv. Kommer heller ikke til å bake nevneverdig i år selv heller. Er mange år siden jeg måtte ha 7 slag i hus. Er nok enkelt for meg der, for jeg er ikke så glad i kaker. Gi meg en skål med salt potetgull og et glass vin derimot Oh, lord, da må jeg virkelig skjerpe meg. Så bra at du er tilbake i normal gjenge igjen. Er imponert over løping på 8 km altså. Jeg har gjerne løpt 5-6 km og syns det er slitsomt nok. Jeg er nok ingen løper i utgangspunktet, men har gjerne tatt en og annen løpetur for å variere treningen litt. Etter kneskaden i høst så har jeg ikke løpt i hele tatt. Har så vidt nå startet opp igjen med litt kondisjonstrening. Her satser jeg også på at 62-tallet holder seg til uken. Har trent mye styrke denne uken og vekten ser ut til å helle mer mot 63 igjen. Litt kjipt når jeg føler at jeg gjør så mye riktig, men tiden vil vise. Vi går fremdeles for 60 innen jul, ikke sant?
 5. Jeg vet svært godt at det ikke er så lurt å veie seg for ofte, men jeg gjør det allikevel. Vekten har foreløpig ikke rikket seg et gram siden mandag til tross for at jeg har trent bra og holdt meg til mine 1300 kcal. Grubler jo derfor på hva som holder igjen. Sånn sett så hadde det vært lurt å la være å veie seg oftere enn den ene dagen i uken, men det klarer jeg jo ikke Motivasjonen er fremdeles der den skal være. Syns det er så deilig å kjenne at klærne sitter løsere. Er til tider litt lei av å måle opp, veie og føre opp mat, men må tenke at dette er bare noen uker til og så er jeg ferdig med det. Ja, slik må jeg tenke.
 6. Det eneste tipset jeg har er å føre opp alt man putter i seg, både av vått og tørt. Man blir ikke slankere av det, men hjelper å se det på trykk for å bevisstgjøre seg. Jeg pleier også å føre opp på forhånd hva jeg skal spise. Stort sett så holder jeg meg til det nå, men får selvfølgelig en og annen sprekk allikevel. Det hender at jeg blir drittlei all føring og gir litt blaffen en dag, men så henter jeg meg raskt inn igjen allikevel. Stå på du også! Du vet hva som må til
 7. Ja, Enna, det er fryktelig trist med hunden, men har nå så smått begynt å venne meg til den nye hverdagen uten henne. Har foreløpig bare blitt den lange søndagsturen med mannen når det kommer til turgåing, men i går så tok jeg bena fatt i stedet for bilen da jeg skulle et ærend et par kilometer unna her. Jeg må bare prøve å tenke annerledes nå. Før så "trengte jeg ikke" å tenke på å gå i stedet for å kjøre bil fordi jeg uansett til tider gikk nok som det var med hunden. Nå må jeg bevisstgjøre meg mer at jeg må gå i stedet for å kjøre. Tar litt tid å venne seg til det etter 12 år med hund i hus, men jeg venner meg stadig til tanken. Det er leit å miste katter også selv om man ikke har med seg katten overalt slik man har med en hund. Jeg trodde jeg hadde mistet katten min i sommer. Han var borte en hel uke og jeg lette og lette etter ham. Han har aldri vært borte om natten før. Plutselig så fant jeg ham etter intens leting i nabolaget. Jeg gråt av glede da De dyrene altså. Hva de gjør med oss 😍 Jeg fortsetter kampen mot kiloene jeg. Ser jo et lys langt der fremme. Jeg var oppe i nesten 67 på det meste i høst, så at jeg nå har sett 62-tallet gir meg motivasjon til å fortsette videre nedover. Målet er jo egentlig 58, men om jeg rekker 60 innen 1. desember så er jeg strålende fornøyd. Skal i hvert fall gjøre det jeg kan for å få det til og håper at motivasjonen holder hele veien.
 8. Vekten i dag mandag morgen viste 62,7 kg og er da 1,4 kg ned siden forrige mandag. Det er jo en grei vekt å starte novembermåneden på. Jeg er endelig på 62-tallet og skal nå jobbe meg videre nedover mot 61. Jeg har egentlig ingen annen plan nå for å komme meg videre nedover annet enn å fortsette å ligge rundt 1300 kcal pr dag. Så fortsetter jeg bare med den vanlige treningen min ca fire dager i uken slik jeg har gjort. Gåturene om kveldene blir nok ikke noe av nå. Syns det er så stusslig å gå uten hunden. Det får holde med kostholdet og treningen i første omgang og så får jeg se hva jeg gjør utover det etter hvert. Så må ukens middager planlegges. I dag blir det pannekaker fra Grete Roede. Ungene her syns de er kjempegode Jeg har en gammel oppskrift fra noen år tilbake. De er med havremel og sammalt hvete. Jeg finner ikke igjen mange av de gamle oppskriftene på de nye sidene her, så da er det greit at jeg har noen liggende i utskrift. Jeg bruker Sukrin + i pannekakerøren fremfor vanlig sukker og sparer inn litt på det også. De kommende dager så har jeg ikke helt planen klar for middagene ennå, men skal nok finne noen velsmakende retter. Ser det har kommet pepperkaker i butikkene nå og kjøpte en boks til de her hjemme. De går visst ned på høykant Selv har jeg bare løftet på lokket og luktet litt. Ha ha, jeg tør ikke ta en eneste én, for da tror jeg det fører til at jeg må spise flere. Det får holde med lukten for min del. Ha en fin uke der ute
 9. I dag har jeg greid å fokusere på telling og føring igjen. I helgen ellers så har jeg spist og drukket det jeg har hatt lyst på. Har tittet litt på vekten i helgen, men siden uken har vært helt totalt kaotisk for meg på alle måter så tror jeg ikke at vekten heller har vært helt stabil. Jeg har jo ikke akkurat hatt fokus på kostholdet, men fra og med i dag så skal jeg fokusere på livsstil og kosthold igjen. Livet går videre. Vekten i morgen blir som den blir og så tar jeg det derfra. I dag har mannen og jeg gått en deilig tur på 1,5 time. Det var friskt ute, men nydelig luft. Kjente at det gjorde godt for både kropp og sinn. Ha en fin søndags kveld 😊
 10. Mist ikke motet, Løffen! Det kan være at kroppen samler litt vann også. Vipps så er den kiloen borte vekk før du aner det. Stå på!
 11. Plutselig ble vekt og mat totalt uinteressant. Jeg mistet hunden min i går og det er så utrolig sårt 💔 Hele kroppen bare knyter seg og jeg har en slik indre uro som jeg ikke klarer å få bukt med. Det eneste som hadde hjulpet hadde vært og gått seg en lang lang tur, men jeg orker ikke tanken på å gå uten min aller kjæreste hund. Alle turområder og veier minner om henne og det takler jeg rett og slett ikke nå. Denne smerten er bare helt ubeskrivelig. Klarer ikke å konsentrere meg om noe. Det var jo bare en hund sier noen, men det skal jeg si at det var det bare ikke. Hadde det ikke vært for henne så hadde jeg aldri gått tur flere ganger om dagen. Jeg fikk ut masse energi og til tider frustrasjon ved de turene med henne. Hun elsket å være ute, løpe og snuse rundt. Hun og jeg var verdens lykkeligste mennesker når vi var ute og gikk eller løp. Nå er det heller ingen som kommer løpende og logrende mot meg når jeg kommer hjem. Det er fryktelig tomt der hjemme nå. Livet må uansett gå videre, men siden jeg knapt orker å spise så er det heller ikke noe poeng i å føre opp kalorier. Jeg har fått i meg en halv brødskive i hele dag. Så akkurat nå de første dagene så får kosthold være kosthold og vekt være vekt. Orker ikke fokusere på det nå. Håper på at det kommer bedre dager. Dette ble et fryktelig trist og tungt innlegg, men det måtte bare ut. Jeg kommer nok sterkere tilbake til uken. Tiden leger alle sår vet jeg, selv om det ikke akkurat føles slik nå. Men inntil videre så legger jeg altså telling og føring litt på hylla noen dager. Ha det fint så lenge dere der ute.
 12. Ikke så veldig mye festlig å rapportere herfra. Det var kun de to første dagene i forrige uke at jeg førte regnskap. Resten av uken tok jeg helt fri fra kaloritelling. Så veldig lurt var det nok ikke siden jeg nå er tilbake til 64,1 kg. Det er jo 0,2 kg opp det. Kjennes ut på bukselinningen at det har kommet på mer enn det, men det tar vel litt tid før kiloene fester seg også på samme måte som det tar tid å få de av. På onsdag fikk jeg et søtkick ut av en annen verden som jeg ikke har hatt på lenge. Jeg tror jeg spiste tilnærmet alt jeg kom over Det var da jeg ga helt blaffen i å føre opp. Jeg bikket langt over 2000 kcal og skjønte at dette ikke kom til å gi seg med det første. Så kom mensen et par dager etterpå og det roet seg med inntaket heldigvis. Etter den ukens totale inntak så vil nok nedgangen gå litt tregt denne uken, men jeg får være flink til å holde meg på mine 1300 igjen slik at jeg i det minste kan se 63-tallet igjen neste mandag. Må jo bare gå for det. Det har blitt litt trening den siste uken, men ikke på langt nær så mye som ønskelig. Jeg skal komme meg på trening i dag slik at jeg får forbrent litt ekstra. Jeg tror ikke jeg klarer å holde meg særlig under 1300 kcal, men hvis jeg kan klare å holde meg jevnt til det så gir det jo bra effekt. Nå som den planlagte festen i helgen er overstått så har jeg tenkt på å ha hvit november. Er så greit å ha små delmål, noe å strekke seg etter. Ikke at jeg spiste over evne nå i helgen selv om det ble både øl og vin, men du vet, knappen med fornuft skrus jo av og ting kommer litt ut av kontroll Blir ellers lite turgåing med hunden, for hun har blitt veldig syk. Har time hos dyrlege i morgen. Gruer meg veldig til det, for tror faktisk ikke vi får ha hunden særlig mye lengre. Frykter at det er noe alvorlig galt som gjør at den kanskje har det best om den avlives. Huff, at jeg kanskje nå mister min aller kjæreste turvenn er fryktelig trist. Det har blitt svært mange mil i bena med den der. Vi har løpt lange turer i mange år, men nå er det jo helt slutt på det. Hun orker ikke en gang å gå rolige turer. Jeg må uansett fokusere på kostholdet og kiloene mine nå. Er jo derfor jeg er her inne. Skal prøve å gjøre uken så positiv som over hodet mulig. Skal planlegge ukens middager og føre opp i forveien. Det funker fjell Ha en nydelig høstdag der ute (og mulig vinterdag for dere der oppe i nord)!
 13. Er det ikke slik at du skal øke gradvis da? F.eks om du har vært vant til å ligge på 1300 kcal så skal du øke til 1600 osv før du er oppe i det du skal etter en stund. Mener å huske fra tidligere at man må fortsette å føre regnskap en stund etterpå til man har stabilisert vekten. Hvor mye du skal ha til slutt avhenger jo selvfølgelig av alder, aktivitetsnivå. Om du ikke orker så mye mat så går det an å velge sunne, men mer kaloririke matvarer som avokado og nøtter. Skal love deg at du får opp kalorimengden da uten at du blir stappmett
 14. Veiedagen er her enten jeg vil eller ikke. Det var vel som forventet det. Mine utskeielser i helgen viser seg som et blylodd på vekten. Jeg har ikke gått opp i vekt siden forrige mandag, men det ble bare 0,2 kg ned. På fredag så veide jeg ganske mye mindre. Faktisk nesten en hel kg mindre. Får bare håpe at jeg kan hente meg inn igjen denne uken. Vi skal på en planlagt fest her til helgen igjen, men det er jo planlagt lang tid i forveien og ikke slik som det ble nå i helgen. Det er liksom slik for meg at når jeg er forberedt på at vekten skal stagnere litt så er det på en måte ok. Nå i helgen så hadde jeg jo tenkt at jeg skulle holde meg til planen. Vel, jeg har kun meg selv å skylde på og har faktisk gått ned ørlite grann allikevel også. Ja, du sier noe, Løffen, å holde seg på den smale sti er ikke akkurat alltid like lett. Stort sett så går det jo greit, men fryktelig irriterende når man mister hodet. Jeg hentet meg i hvert fall uansett inn igjen i går og var tilbake til mine gode vaner og opplegg. Føler meg fremdeles litt oppblåst og stinn i magen, men det går seg nok til i løpet av noen dager vil jeg tro. Høres ut som du har nok å henge fingrene i, Tresol
 15. Helgen ble ikke helt slik som jeg hadde tenkt. Jeg hadde jo planer om å holde meg til alkoholfritt, men det ble ikke slik gitt. Både fredag OG lørdag Kjenner på kroppen at det var dumme valg. Det ble altfor mye. Jeg kjenner meg oppblåst og stinn. At jeg kunne være så dum... Jeg kunne faktisk se 62-tallet på fredag morgen, men det kan jeg nok bare glemme å se i morgen som er veiedagen min. Jeg spiste ikke så voldsomt mye ellers i helgen, men det gikk faktisk med nesten hele posen med Sørlandschips i går. Det er akkurat det som det er det dumme med meg og vin. Jeg må liksom ha noe ved siden av. Fylte egentlig bare en liten skål på 30 gram og skulle holde meg til det, men det smakte plutselig så enormt godt og så tenkte jeg at én dag med utskeielse ikke gjør noen ting. Vipps så var posen nesten tom. Smart tenkt? Virket veldig smart der og da, men er skikkelig irritert på meg selv i dag. Jeg vet jo at denne helgen har ødelagt for hele uken som har gått Akkurat nå så føles det som om all jobben jeg gjorde fra mandag til fredag er bortkastet, for jeg bruker faktisk mye tid på å veie og føre opp alt jeg spiser og drikker. Vel, jeg får legge helgens dårlige valg bak meg og heller gå for en ny frisk uke igjen fra i dag. Håper bare at vekten kan vise nedgang i morgen. Det kjennes ikke slik ut nå akkurat. Tror faktisk at jeg får ta meg en lang tur i skogen med hunden i dag. Trenger å bevege meg litt. Her øser det ned, så det er bare å kle på seg regntøyet.
 16. Hei Tresol. Tusen takk for gode ord. Ja, jeg syns jeg har vært flink nå altså. Deilig at resultatene endelig vises. Du har gjort det bra selv. Tipper at fem kg ned merkes godt både på vekten og på klærne. En kg pr uke er nok i meste laget ja, og spesielt om man ikke har allverdens å ta av. Du skal jo ned "bare" ned 4-5 kg og da er nok en kg pr uke et litt hårete mål. De som har mer å ta av kan fint klare en kg pr uke. Jeg må spørre deg siden du sier at du ikke trener noe som helst, men du skriver at du har en del muskler. Hva slags daglige sysler er det du gjør som gjør at du har fått disse musklene? De må jo vedlikeholdes vet jeg. Flott at du reduserer kalorier. Vil tro at du da forbrenner mer enn du inntar. Det er jo det som gir oss resultater.
 17. Det er i hvert fall supert at du kompenserer med trening. Trening er uansett aldri feil. Ja, maten må være på plass, men man man spise overraskende mye mer om man trener kardio. I dag har jeg vært på kondisjonstrening og forbrente 400 kcal ganske nøyaktig. Dette vet jeg fordi jeg hadde på pulsbelte. Om jeg ikke hadde trent så hadde jeg heller ikke fått de 400 ekstra i underskudd, men heller kanskje bare 50 fordi jeg muligens hadde sittet i sofaen. Fortvil ikke over et inntak på 1900. Du henter deg jo inn igjen nå. Det smørepålegget høres veldig sunt ut, men er det ikke veldig kaloririkt? Husker du forresten hva det heter og hvor man får kjøpt det?
 18. Så langt så har planen min om litt lengre kveldsturer med hunden gått bra. Jeg får til fine turer nå selv om regnet har øset ned her jeg bor. En sniktitt på vekten viser nedgang siden mandag, men jeg tar ingen gleder på forskudd. Jeg vet svært godt at den forbaskede vekten kan svinge veldig. Skal prøve meg på en kondisjonsøkt på treningen i kveld. Det blir ingen hopp og sprett på meg ennå, men jeg skal prøve å sykle litt slik at jeg kan få opp pulsen. Merker svært godt at kondisjonen har blitt dårlig etter at korsbåndet i kneet røyk og at jeg derfor ikke har fått trent særlig kondisjon. Bare det å gå i trapper får meg til å pese litt ekstra og det er en ny opplevelse for meg. Pleier ikke å være slik Ellers så får jeg i det minste trent en del styrke og det er jo bra. Jeg har fått betydelig progresjon i hva jeg klarer av tyngde på vektene, så noe riktig gjør jeg i det minste. Ser også at midjen begynner å komme tilbake, så tenker at det er en kombinasjon av stryketrening og vektnedgang som gjør susen. Gleder meg veldig til jeg er tilbake i vekt der hvor jeg skal være! Nå som jeg har så god fremgang og er godt i siget så skal jeg i hvert fall ikke stagnere. Fortsetter med å trene, føre opp alt av kalorier og holde meg til kaloribudsjettet. Det må jo til slutt gi gode sluttresultater
 19. Endelig kunne jeg så vidt skimte 63-tallet i dag selv om det var 63,9. Nok en gang bare 0,4 kg ned siden forrige mandag, men jeg vet snart ikke om kroppen min er i stand til å gå ned særlig mer pr uke. Det ser ikke slik ut. Jeg har i snitt hatt i meg 1350 kcal denne uken og har fått trent en del, så det står jo ikke akkurat på at jeg ikke har underskudd. Jeg har akkurat kjøpt meg ny Polarklokke Vantage, men den er nok mer raus på forbrente kalorier enn min tidligere Polar M400 var. Den kan gjerne vise opptil 300 kcal mer daglig. Om det er rett eller ikke vet jeg ikke, men siden nedgangen ikke er større enn den er så mistenker jeg at den nye klokka kan vise litt vel mye. Den gamle klokka hadde riktignok ikke direkte pulsmåling, så det kan jo hende at den var mer unøyaktig også. Ikke vet jeg. Uansett så er det badevekten som gir meg best indikasjon på hvilken vei dette går. Ja, Løffen, jeg har stort sett fått 10 på matscoren altså, men da har jeg måttet spise ca 15 gram nøtter hver dag. GR anbefaler 20 gram, men jeg har funnet ut at 15 holder for å få det godkjent. He he, her spares det på hver minste lille mandel for å holde kalorinivået nede De dagene jeg kutter ut mandlene så er det jo lettere å få holdt seg til 1300 kcal, men da synker jo også matscoren deretter ned til 9,2 automatisk. Litt kjipt egentlig, for jeg syns jeg gjør mye bra nå altså selv om nedgangen går litt tregt. I dette tempoet så når jeg ikke 60 kg før til jul og det er jo 10 uker til det Det føles uendelig lenge til jul og 10 uker høres mye ut, men nå har jeg jo klart å få av meg 3 kg allerede siden begynnelsen av september og vil veldig gjerne ha av meg 4 kg til før jul. Så får heller de siste to tas på nyåret. Helgen gikk veldig fint. Det var ikke noen stor utfordring å spise ute på fredag. Jeg valgte en kyllingrett og spiste kun kyllingen og grønnsakene pluss en liten spiseskje med ris. Sausen rørte jeg ikke. På lørdag var jeg i så mye aktivitet hele dagen at jeg bare sank sammen i sofaen på kvelden uten å tenke på verken mat eller snacks, og vipps så var den kvelden over også. Ja ja, sånn går no dagan Og vinen valgte jeg selvfølgelig bort denne helgen og skal velge den bort neste helg også siden jeg nå vet hvor mye den ødelegger for meg. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre for å få fortgang på denne vektnedgangen, men jeg tror kanskje at jeg rett og slett må ha mer underskudd. Det sier seg vel egentlig selv, men når jeg ikke har mer å gå på i matveien så må jeg altså øke aktivitetsnivået. Jeg må prøve å få til litt lengre kveldsturer med hunden. Det får være planen for denne uken. Ha en super dag der ute alle sammen
 20. Hei Mimmi. Jeg skal ned ca seks kg. Hos meg så er det også uavhengig av bryllupet, for det er de siste halvåret at jeg har lagt på meg disse kiloene. Jeg trives ikke med det. Uansett så er bryllupet en stor motivasjonsfaktor fordi jeg vil se smashing ut i kjolen min ❤️ Har du funnet kjolen som du skal ha? Jeg har kjøpt, men kjøpte den i min normale størrelse, som nå har blitt litt trang. Vi gifter oss i mai, så jeg har god tid, men fint at man slipper å stresse med vektnedgangen. Det er mer enn nok annet å henge fingrene i når det gjelder bryllupsforberedelser Så nå fører jeg opp alt jeg spiser og prøver å være så aktiv jeg bare kan.
 21. Ser du har hatt en fin nedgang. Utrolig flott at du er på 62-tallet! Du gjør tydeligvis alt riktig 😃 Gleder meg til jeg også kommer dit igjen. Og jeg som strevde da jeg var på 61 og skulle ned til 58... Ja ja, 58 er der et sted rundt desember tror jeg for min del, i hvert fall 60. Vi går inn i helgen med et smil og tar gode valg på matfronten 😃 God helg!
 22. Hei Løffen 😃 Så lurt å spise nøtter et par dager i uken. Lurer på om jeg skal redusere litt nå jeg også. Jeg må liksom ikke ha full score på 10 hver eneste dag heller. Alt over 7 er jo godkjent. Ja, 1300 er lite mat, men jeg er ikke så veldig høy og trenger egentlig ikke så veldig mye heller. Dessuten er jeg jo mye mindre aktiv nå enn jeg pleier pga kneskaden. Må nok holde meg rundt 1300 om det skal monne noe særlig. Jeg må nok rett og slett kutte ned på de mandlene ja. Må nok også droppe den vinen. Det har liksom hørt litt sammen med lørdagskosen her hjemme, men har redusert kraftig der også så det vil nok ikke bli så stort savn. Det er i hvert fall totalt bortkastet kos nå for min del Etter litt «snikveiing» i løpet av uken så står vekta bom fast. Håper det løsner litt i helgen. Så kjipt når det ikke skjer noe til tross for iherdig innsats med oppmåling og føring av alt som puttes i munnen. Til og med det lille jeg bruker av olje til fresing av løk osv føres opp. Nå skal fettet bort, men jeg er nok litt utålmodig merker jeg. Det hjelper å huske på at jeg faktisk var oppe i nesten 67 kg for kort tid siden. Nå er jeg på 64-tallet. Så nedover går det jo 😃 Skal spise ute i kveld, så det kan bli en utfordring når det gjelder å føre opp, men jeg skal velge smart. Jeg har etter hvert fått god trening i hva jeg skal unngå. F.eks sauser kan fort bli en kalorifelle.
 23. Jeg har nå lest meg opp på det med alkohol og vektnedgang. Og det ER faktisk en sammenheng der At alkohol inneholder mye kalorier vet man jo fra før. Bare ett lite glass tørr vin på 1,2 dl inneholder 100 kalorier. Det som var ukjent for meg var at fettforbrenningen settes ned når man drikker alkohol. Mulig jeg har hørt det før, men informasjonen har tydeligvis ikke festet seg. Jeg har trodd at så lenge jeg holder kalorinivået nede så gjør det ikke noe om jeg drikker vin i helgene. Det er jo bare fjas Det som faktisk skjer er at leveren prioriterer å forbrenne alkoholen fremfor fettet, altså at fettforbrenningen settes på vent til alkoholen er forbrent. Teknisk sett så kan jo fettforbrenningen settes på vent i hele 10 timer om man drikker en flaske vin f.eks. Så da vet jeg det. Å holde kalorinivået på 1300 er ikke så lett om man vil ha en maks score på 10. Jeg har gullmedlemskap og får derfor score etter hva jeg spiser. Jeg syns det er spesielt at det kreves at man må ha 20 gram nøtter hver dag. Bare det i seg selv utgjør jo massevis av kalorier som da forsyner seg grådig av det ellers fra før sparsommelige kaloribudsjettet mitt. Hittil så har jeg spist mandler hver dag, men tror jeg må kutte en og annen dag for å klare 1300. Det bikker fort mot 1400. Jeg har ikke så mye annet å kutte om jeg ikke skal gå sulten. Jeg har full forståelse for at ved en livsstilsendring så må man venne seg til slike mengder frukt, nøtter, kalsium osv, men når GR mener jeg skal leve på 1300 for å miste 0,5 kg i uken så er jeg ikke sikker på om den nøttemengden er tilpasset oss med svært lavt inntak. Skulle veldig gjerne ønske meg kommentarer og erfaringer fra dere der ute som leser. For jeg ser jo at innleggene mine leses Ha en nydelig dag med gode valg!
 24. Kjapt innpå her. Uendret vekt, så da stemmer det jo da. Greit nok. Da fortsetter jeg bare den gode jobben og holder motet oppe. Håper på å se 63-tallet om en ukes tid, men ut fra denne ukens lille nedgang så må jeg nok innse at denne kroppen ikke akkurat raser ned i vekt. Ikke at det er noe mål å rase ned og deretter rett opp igjen altså, men når jeg ser andre går ned en hel kg hver eneste uke så lurer jeg jo på hva de gjør Skal på noen festligheter til helgen, men har bestemt meg for å holde meg unna alkohol og andre unødvendige kalorier. Jeg begynner nemlig å lure på om det er den alkoholen på lørdag som ødela litt for meg. Jeg førte den jo opp og kom i underskudd allikevel, men lurer på om alkoholen kan ha negativ påvirkning på fettlagring utover at det inneholder mye kalorier. Om noen av dere her inne vet noe om dette eller har noen tanker så kom gjerne innom og skriv litt om det
 25. En oppdatering av vekt herfra. Vekten viste 64,3 kg. Er egentlig ikke så veldig happy for det, for jeg har virkelig jobbet minst like hardt denne uken som de to forrige. Det ble ned 0,4 kg og det er i minste laget når underskuddet har vært høyt. Jeg hadde forventet minst 0,7 kg ned. Små gram for noen kanskje, men for meg så utgjør det en del for gleden. Jeg trener jo en del styrke nå, så det kan godt hende at kroppen er i endring. Jeg vet sannelig ikke. Tar en kontrollvekt i morgen. Så om den er det samme da, så er det bare å innse at det er slik det er og jobbe videre. Helgen gikk som planlagt nok en gang. Alt ble ført opp på forhånd. Det ble litt rødvin til maten på lørdag kveld, men jeg fikk underskudd allikevel. Helgesnacksen ble min favoritt Nutrilett coconut bar. Den smaker helt himmelsk og inneholder kun 100 kcal pr bar 😍 Ble noen fine turer ute med hunden også selv om jeg ikke klarer å gå så fort og langt. Kneet er jo som det er. En liten nedtur vektmessig i dag, men jeg holder motet oppe og må tenke at ned er ned uansett. Skal straks planlegge ukens middager slik at jeg kan være godt forberedt og slippe overraskelser på kalorifronten. Slenger nok en liten tur innom i morgen også for å sammenlikne vekt. Ha en fin høstdag 🍁🍂
×
×
 • Opprett ny...