Gå til innhold

Mithuriel

Medlem
 • Innholdsteller

  116
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Alt skrevet av Mithuriel

 1. Hvordan gikk det med joggeturen? Ble det 1mil? Er imponert over at du prøver deg på halvmaraton! Over 1 mil er bare en drøm for meg, men det er helt greit ? Var på joggetur i dag jeg også! Deilig, men sjukt varmt... ? Hadde planer om en tur i morgen også, men siden det er meldt enda varmere i morgen tror jeg at jeg kanskje utsetter det litt.... Hvordan gjennomfører du en treningsøkt og hvordan pusher du deg til å klare litt mer? Trener du sammen med noen eller alene? En sånn sprekk er et kjent fenomen...? men som du sier, nå er det ihvertfall snopet borte ? Jeg klarte å motstå fristelsen om å kjøpe kebab i går. Smakte riktig nok på mannen sin, men to tygg er langt bedre enn en hel ? Men fytti så lyst jeg hadde på min egen...! Jeg kjenner at jeg er nok en trøstespiser, eller i hvertfall en som lett tenker «litt (...fyll inn det som passer...)det har jeg jo fortjent fordi ....» Så nå sitter jeg her og jobber ihuga med å ikke gå på en smell selv.... har hatt en heftig vakt på jobb og er helt kjørt... ingen ting gikk som planlagt på banen i dag... ? Krysser fingrene for en bedre dag i morgen!
 2. Fikk nettopp melding av samboer at jeg kan sanke enormt med kjærestepoeng om jeg tar med kebab på vei hjem fra jobb...!! Gjett om jeg fikk lyst på kebab, da!?! *Arg* Jeg skal kjøpe til han (vil jo selvsagt ha disse kjærestepoengen han skryter av ), men jeg skal ikke ha selv! Når skriver jeg det her: "Jeg skal ikke spise kebab etter jobb!" har jeg det svart på hvitt og nederlaget og skammen blir stor hvis jeg sprekker og må innrømme det for dere *haha*
 3. WOW! Jeg er IMPONERT, BreakFree!! Du har virkelig gjort en innsats denne ferien, både med registrering av mat, trening osv, men også med gjennomføring av trening på ferie! At du holdt vekta kan du virkelig være stolt over! *Stor klapp på skuldra!* Tror du gjorde noe lurt med å notere deg alkohol og treningsøkter, da holdes fokus og du ser svart på hvitt hva du har gjort. Høres ut som du har hatt en strålende ferie! Jeg har første dag på jobb i dag, startet med to dager turnusfri! Var litt rart å begynne på jobb når det fortsatt står juli i kalenderen, det har jeg ikke gjort før.... men etter tre uker (!) med sol, god mat og drikke og ikke minst familie, skal jeg ikke klage! Jeg elsker ferie, men ser jo at jeg har et problem med å begrense meg når det kommer til alle godene den medbringer.... jeg liker egentlig hverdager også, nettopp på grunn av rutinene i mat og trening! Så litt trist å begynne på jobb, men deilig på samme tid! Og vet du hva, dette er første gang på så lenge jeg kan huske at jeg ikke har kvidd meg til å begynne på jobb igjen etter en ferie. For meg er det en stor seier! Bekrefter bare at jeg gjorde et riktig valg da jeg gav meg som lærer...! Det ble jogging på meg, vettu! Jeg var så inderlig bestemt på å få meg en runde, så da det verste regnet gav seg, kastet jeg meg uti det og løp. Har en løpeapp jeg brukte i vinter for å lære å løpe, så jeg startet opp halveis i programmet igjen for å få litt drahjelp. Holdt på i 50 min og fikk vel ca 6km (ikke i ett strekk altså!!). Har 6 uker på meg til løpet, målet er å klare å løpe 3,5-4km av de 5km løypa går. Jeg har egentlig ikke spesielt stort konkurranseinstinkt, så slike løp er jo ikke noe jeg egentlig bryr meg om, men det hjelper å ha noe å jobbe mot for å holde treningssekvensen oppe! Veldig gøy at dere også jogger og ikke minst veldig kjekt å se at formen stadig forbedres! Kjekt at vi alle er tilbake igjen, det er så ålreit å ha noen å følge i denne "kampen"! Gleder meg allerede til å lese de neste oppdateringen!
 4. Hei Goggeline! Så flink du har vært til å skrive disse ukene! Kjekt å lese oppdateringene dine☺️ Skjønner godt at vekta flyr i været på en slik tur, men de går nok fort av igjen når du nå kommer inn i normale rutiner! Mye vann som samler seg i kroppen når inntak av alkohol og salt/fet mat øker.... jeg har IKKE vært flink til å trene, har hatt en joggetur og det var tungt ? Har også gått opp 1,5kg... men det tar jeg med knusende ro ? Som deg har jeg hatt «fri» fram til i går, men siden jeg hadde bursdag unte jeg meg litt kake som bonusdattera bakte og vin til maten. Men fra i dag er det back to buisness, ferien er tross alt over for min del! Nå sitter jeg i bilen, med treningstøy på, og venter på at den værste regnbygen skal gå over. Jeg SKAL jogge i dag! Har meldt meg på 5km’n på Knarvikmila første helga i september, så her må det tas noen grep... Per dags dato klarer jeg nok knapt halvparten! ? Vi snakkes ?
 5. Så kjekt, Goggeline! Du driver virkelig å fornyer garderoben din du! Det er virkelig en nydelig følselse å se klesstørrelsen går nedover og man føler seg FIN! Jeg opplevde det samme i dag! Måtte ha meg nye bukser, de andre har blitt for store...! Aner virkelig ikke hva slags størrelse jeg er lengre, så fikk litt hjelp av ei veldig ålreit dame i butikken. Hun kikket på meg og sa «tror du er str 36/38». Jeg bare lo innvendig og tenkte «ja, sikkert...», har jo brukt str 40-42 i bukser til nå. Men vet du hva, selv om 36 definitivt var for små, fikk jeg den faktisk på!!! ? Greit at denne butikken har gode størrelser, (ikke sånne ministørrelser hvor L er like stor som XS i andre butikker ??) men likevel...! Holdt på å gå i bakken! Endte opp med to bukser i str 38! En lykkens dag ???‍♀️ Nå har jeg nettopp vært på joggetur! Irriterer meg at jeg ikke klarer mer enn 3km, har liksom stagnert der.... men samtidig er jeg utrolig stolt over de 3km klarer og ikke minst ALLE bakkene ? Har blitt inspirert av deg Goggeline til å ta med treningstøy på ferie. Usikker på om det vil bli brukt, men det blir i hvertfall ikke trening om jeg ikke tar det med..... er så kjedelig å måtte «begynne på nytt» med løpinga etter ferien... så en økt per uke burde jo være gjennomførbart! Riktig god tur til dere begge! Gleder meg til å høre om alt sammen ?
 6. Hello ladies! Så flinke dere er til å sanke trim-poeng og tenke lure tanker rundt ferie og reise!! Jeg er imponert over dere begge. Ikke uvanlig at vekta står litt fast, BreakFree. Fortsett med det gode du gjør og pøs på med vann, det løsner nok snart! Her er det litt stillstand om dagen.... nok en lang helg med god mat og drikke og alt for lite bevegelse ? jeg skjems.... ikke mer enn 600gr opp, men det er jo likeve feil vei.... Fikk gått en bra tur på mandag, 2,5 trimpoeng der, og skal ut og jogge nå hvert øyeblikk. Satser på en ny joggetur på fredag før det blir to netter med nattevakt. Fordelen med jobbehelg er at da sklir jeg ikke så ut i forhold til mat og alkohol.... Uka etter begynner ferien. Da setter jeg hele GR på pause og fortsetter når jeg er tilbake. Jeg skal nå 66-67kg, uansett hvor lang tid det tar! Når reiser dere av gårde på eventyr? ?
 7. Jeg har ikke opplevd del selv, trener rett og slett aaaalt for lite, men det har vel en sammenheng med at muskler veier mer enn fett. Siden muskler er bedre og tar mindre plass kan man oppleve at vekten går opp, men at kroppen blir slankere. Det kan være lurt å bruke målebåndet aktivt fordi da ser du at kroppen blir smalere selv om vekta stagnerer/går opp pga. musklene
 8. Woop Woop! Veiedagen viser 68kg og andre delmål er nådd! ?‍♀️?? For en fantastisk opplevelse det må ha vært, Goggeline! Både å kunne handle størrelsen M, men ikke minst å se seg selv slik andre ser deg og oppdage at du ser normal og flott ut! Kjente at jeg ble glad langt inn i hjertet på dine vegne ? Hurra for deg!!
 9. Gratulerer med nok en flott nedgang Goggeline Jammen ikke lenge igjen til den hvite olabuksa kan kjøpes inn! Jeg har veiedag i morgen, men snek med på vekta i dag tidlig. Kun 100 gram opp, dermed var ikke den utskeielsen i helga så hakka gale! I dag oppdaget jeg på jobb at uniformsbuksa mi rett og slett er blitt for stor! DET er motiverende det! Merker at jeg er ved litt bedre mot i dag. Denne uka skal jeg prøve meg på å spise uten å registrere. Jeg spiser jo stort sett det samme hver dag til frokost og lunsj. Til middag skal jeg begrense meg til 1 porsjon (slik jeg har gjort den siste tiden), ellers blir det kun litt frukt/grønt til mellommåltid og eventuelt et lite måltid til kvelds hvis jeg er sulten Er spent på om det går, men det er jo slik jeg har spist de siste ukene og jeg tenker det er en fin øvelse til veien videre. Har jo tross alt bare drøye 2 kg igjen til målet!
 10. Okay, nå må jeg bare skryte litt! Jeg kom meg ut på joggetur og tok den løypa jeg begynte med i vinter da jeg ikke kunne løpe. Da var opplegget mitt typisk. jogge 2 min, gå 2 min. Nå er det lenge siden jeg har tatt akkurat den løypa, tror faktisk ikke jeg har jogget den siden mars! I dag klarte jeg å jogge hele løypa! For en selvtillitsboost ?? Visste jo så klart at jeg var i bedre form nå enn sist, men veldig gøy likevel! 34min, 4km, 340kcal ? Siste stykket er kun oppover/trapper, der jogget jeg ikke... men benyttet trappene til å ta en form for knebøy! Dette gjorde godt for kropp og sjel!
 11. Dette er jo helt supert! 4,5 kg er fullt mulig å hanskes med! Hvis du fortsetter i samme tralten du har gjort er dette vekke lenge før det har gått 2mnd! Jeg heier på deg ??
 12. Det med kurs hjelper nok en hel masse. Da har man jo en forpliktelse og kan ikke skippe prosjektet så lett! Det å føle seg lettere og bra og ikke minst sunn og frisk i egen kropp har vært og er min motivasjon også. Jeg blir bare så inderlig lei av å telle kalorier... skjedde forrige gang jeg tok en runde ned GR. Et par kilo igjen til målet og jeg blir lei... merkelig ? Men jeg skal klare å fullføre, har ikke gitt opp!! Skulle egentlig på opplæring i ny jobb i dag, men veilederen min er syk. Dermed har jeg hele dagen til å gjøre noe lurt ? Så nå «kvinner» jeg meg opp til å ta på treningstøy, kroppen føles jo så god etter en økt! Deretter skal jeg begynne på prosjekt «omorganisering av syrom». Det må til før jeg kan begynne på brudekjolen ? Er veeeeldig gira på å komme i gang med den!
 13. Dette skal gå bra, jeg har trua på deg! ?? Jeg er litt lite motivert om dagen - dritt lei av å telle kalorier, vet ikke hvorfor... var jo i en så god steam... ? men ny uke, nye muligheter.... inspirert av deg, BreakFree, så skal jeg finne fram treningstøy og ta det med på jobb i morgen. Da kan jeg få jogget en liten halvtime før jeg henter i barnehagen. Denne motivasjonen må jo bare graves fram igjen på et eller vis..!! Kom gjerne med tips til hva dere gjør for å holde motivasjonen oppe! ?
 14. Uff og uff... detta var visst helga for å gå på en smell... eller smell, spørs jo hva man legger i det... fredag ble det alt for mye hjemmelaget pizza, en pils og 5-6 biter med sjokolade. For mye for vektplanen min, men samtidig langt mindre enn hva det ville blitt for et par år siden... lørdag hadde jeg planer om å drikke øl med en kompis, så jeg visste dette ville påvirke kaloriinntaket. Helt greit. Men så ble det middag med dessert og søte drinker i tillegg...? Erre muuuulig...! Jaja, gjort er gjort.... I dag har jeg prøvd å fortsette der jeg slapp de gode rutinene. Sunn frokost, en helt OK lunsj og hjemmelaget tikka masala til middag. Har ikke veiet maten bortsett fra risen til middag, men lunsj og frokost er som tidligere i uka og jeg holdt meg til en porsjon tikka masala ☺️ Har også vært på 2,5 timers fjelltur med 4åringen! Herlighet så importert jeg blir over utholdenheten hennes! Vi gikk over 5km og det var bare tipp topp humør og pågangsmot ???‍♀️ Var ganske fornøyd med at turen ga nesten 3trim-poeng i følge Fitbiten! Tror jeg må dra med med jentungen flere ganger!
 15. Usj... sånne sprekker er så kjipt! Har gått på en smell i helga jeg også.... både fredag og lørdag... lørdagen hadde jeg forsåvidt «planlagt», men det ble langt mer enn jeg hadde tenkt.... jaja... har fortsatt med de GODE vanene mine i dag! Sunn frokost og lang tur på fjellet med jentungen! Fitbiten viste 582 kalorier brukt ? Etter en slik utskeielseshelg er målet mitt å ikke ha gått opp på veiedagen til uka ?
 16. Jada!! Her går det nedover til tross for lite trimpoeng! 68,2kg!?‍♀️ Målet har aldri vært så nærme som det er nå ?
 17. Goggeline, jeg er så imponert over viljestyrken din! Du er jo helt rå til å styre unna søtsaker og til å være aktiv hver dag! Her går det opp og ned med aktivitet, merker det blir lite i PMS-uka... da er kroppen så sliten.. men det blir en joggetur i morgen. Når det gjelder søtsaker har jeg jobbet mye med å begrense meg og det har begynt å funke! Bestemmer meg mentalt for mengden og holder meg til det! Så langt har det fungert med slike små utskeielser, vekta går nedover selv om jeg koser meg litt innimellom. BreakFree, godt poeng at dette her er noe du skal leve med i det lange løp, så lurt å tenke litt på hvordan du skal gå løs på dette ... hva om du går inn for å være litt ekstra bevisst på hva du putter i deg fredag, lørdag før festen og søndag, da blir det totale regnskapet kanskje ikke så ille likevel? ? Jeg har i grunn begynt å tenke litt på hva jeg må gjøre når jeg har nådd målet. Usikker på hvordan jeg skal gå løs på prosjekt «holde vekten» ... kan jo ikke gå tilbake til hva jeg gjorde før, samtidig som jeg hverken vil eller orker å telle kalorier resten av livet... tror jeg må fundere litt mer på dette. Muligens blir det til å investere i et «hold vekten kurs» Dette med selvtillit, ja.... det må jeg tenke litt på ? men tror absolutt hun kurslederen din har et poeng! Lykke til med eksamen i morgen!
 18. Usj, sånne kakestykker er vriene å styre unna! ? Det er jo så godt! Men du er flink alle andre dager, BreakFree, så ett kakestykke velter ikke lasset. Du bare fortsetter med de gode vanene i morgen! Jeg hadde veiedag i dag, 400gr ned og nytt tall på vekta - 68,6kg! ? Stålendefornøyd!
 19. Haha! Nei, det ble visst litt feil formulert så tidlig på morgenkvisten! Jeg har tatt av de cm i løpet av hele slankeperioden, har bare ikke brukt buksene mine nå i varmen ? Jeg har stor tro på at du klarer å stå i mot når du allerede nå har sett det for deg og jobbet med det mentalt! Jeg krysser fingre og tær fo deg, du har jo vært så flink til å stå i mot søtt så lenge! Dette klarer du! I dag begynte jeg så vidt på litt opplæring i den nye jobben... lurer jammen på hva jeg har begitt meg ut på nå? Har heldigvis 6 uker overlapping etter ferien, så jeg får håpe jeg lærer fort!!!? På lørdag skal jeg ut og feire ny jobb med en kompis. Tenker at jeg skal være flink i ukedagene og gi meg selv lov til å skeie litt ut den kvelden! Er kanskje ikke det lureste, men kjenner at jeg trenger det. Motivasjonen for å holde meg på 1500 kalorier er litt dalende, enda så bra det har gått! Derfor en «cheat day» på lørdag ? Hvordan går det med motivasjonen deres da, jenter? Nå blir det styrkeøkten jeg har sagt jeg skal gjøre! Vi snakkes!
 20. Wohoo!! Ned 400gr, ligger nå på 68,6! ?‍♀️? Og ikke rart den buksa passet litt bedre, jeg har krympet nesten 3cm rundt både lårene og rumpa! ? Nå må jeg komme meg på jobb, skriver mer seinere! Ha en super dag, jenter ?
 21. Hurra Goggeline og BreakFree!! Dette er jo virkelig supre resultater for begge to! Gratulerer så mye! Med denne farten når dere målene i superfart! Ser ut til at den utskeielsen din ikke ødela så mye likevel, BreakFree? Godt å høre du endelig er ferdig med vurderingene! Jeg også veier og registrerer det aller meste av det jeg spiser, har holdt på med det siden 5.mai og ligger på ca 1500 kalorier. Egentlig er jeg vel anbefalt 1300, men det klarer jeg ikke mentalt... så langt har det fungert med 1500, selv om det kanskje går litt saktere. Jeg prøver å trene opp øyemålet slik at jeg fortsetter med fornuftige porsjonsstørrelser videre også. Noen måltider veier jeg ikke, rett og slett fordi jeg ikke vil ha sånt fokus foran mine tenårings-bonus-barn... det er nok fokus på kropp og vekt som det er i dagens samfunn at jeg ikke vil forsterke det hjemme. Da gjør jeg mitt ytterste for å servere sunn og god mat, fyller halve fatet med grønnsaker og prøver å begrense mengden ris/pasta/potet til det øyemålet jeg har kommet fram til er sånn ca riktig menge. Stort glass med vann før måltidet har også hjulpet på matinntaket ? I dag skulle jeg egentlig jogge, men er så trøtt og sliten i kroppen ? Mulig det er litt PMS på gang, blir alltid så trøtt da... Har utsatt jogginga til senere i uka, men har planlagt en styrkeøkt i morgen kveld. Nå har jeg sagt det her, så nå kan jeg ikke la være ?? Pleier å registrere trompoeng, men det varierer fra uke til uke hvor mange det blir. Målet er minimum 7, alt over er bonus! Satser på veiedag i morgen! Krysser fingre for positivt resultat på meg også! ☺️ Er i grunn håpefull etter at jeg i dag fikk på meg ei bukse som lenge har vært over middels trang ?
 22. Hei Goggeline! Så kjekt at du henger deg på! For en imponerende jobb du har gjort og nå er jo målet virkelig i siktet! Vil jo si at selv om du ikke har tatt av alle de siste kiloene innen du reiser, er du så godt som i mål til den cruisturen! Han sønnen din har skjønt det, du må være glad og stolt over det reusltatet du har oppnådd for du har gjort en kjempejobb!! Å klare å si nei til snop og is er noe jeg aldri kommer til å få til, men jeg skulle ønske jeg var mer som deg på det området! Heldigvis merker jeg at jo sunner jeg spiser desto mindre blir sukkersuget, så det er jo også en bonus med å spise riktig. I tillegg tar jeg noen medisiner som også ser ut til å dempe higet etter sukker, så de siste månedene har det faktisk vært minimalt med snop. Nå i varmen har jeg unnet meg is, har fått en ny favoritt! Fruitero med mango fra Diplomis. Kun 68 kcal per pinne og overraskende mye mangopuré, så den tenker jeg at jeg skal unne meg i ny og ne Så kjekt at du merker at formen har blitt bedre, det gir motivasjon til å fortsette Er det langs veien du går eller er det mer i skog og mark? Turgåing er noe jeg setter pris på også, spesielt etter at jeg oppdaget lydbøker! Tenk å kunne være aktiv samtidig som man får "lest" gode bøker!! Det er jo rett og slett genialt, hvertfall for meg! Jeg har ikke hatt noen fast veiedag til nå, men det det har ofte blitt tirsdag eller onsdag.... merker du noen fordeler ved å ha en fast dag? Er det noen spesiell grunn til at du gru-gleder deg til veiingen? Masse lykke til med veiingen i morgen, jeg krysser fingre og tær for at du får tall du blir fornøyd med
 23. Ikke stress med den treninga, hvis kroppen er sliten har den ikke vondt av litt ekstra hvile Og du vet hva de sier, i forhold til vektnedgang utgjør kostholdet kiloene, mens trening utgjør gram (viktig for vedlikehold og forbrenning og alt det der, for all del!). Denne uka har vært helt håpløs for meg både i forhold til å registrere mat og trene. Det har blitt mange dager hvor andre serverer/lager maten. Det synes jeg er skikkelig utfordrende, vet liksom ikke helt hvordan jeg skal registrere det. Jeg har virkelig prøvd å forsyne meg fornuftig og har hatt ekstra fokus på de måltidene jeg har kontroll på. Har bare fått tid til en joggetur, men det er vel bedre enn ingen ting går jeg ut i fra.... Hvis vekta er stabil på neste veiedag skal jeg være fornøyd, da har jeg i hvertfall gjort noen valg som ikke øker vekten og det er jo det langsiktige målet! Jeg jobber denne helga også... gleder meg til jeg slipper det! Men det er selvvalgt overtid og det er gode penger når man har et bryllup på trappene Planlegginga, ja... har booka kirke og lokale, valgt forlovere og toastmaser og jeg har en klar plan for kjolen (den satser jeg på å ha ferdig til jul)... ellers er det vel ikke så mye vi får gjort riktig ennå. Gleder meg veldig til den store dagen, men er litt skeptisk til all oppmerksomheten.. jeg liker jo ikke å feire min egen bursdag en gang på grunn av all oppmerksomheten!! Den USA-turen høres utrolig kjekk ut! Jeg har aldri vært der, men kunne godt tenkt meg å tatt en tur! Skjønner godt at du kommer til å savne kjæresten, men på en måte er det jo litt godt å savne noen også. I hvertfall når det er litt selvvalgt Da får man virkelig kjent på hva man har og hvor heldig man er! I tillegg blir det jo ekstra stas å se han igjen! Er dere relativt nye som kjærester? Er jo så deilig å være sånn nyforelska Jeg har vært sammen med min i 10 år, tida flyr jammen fort når man har det gøy Lykke til med innspurten på vurderingene! Og du, må bare si at jeg synes det er veldig kjekt å være med i denne tråden din! Kjekt å ha noen å dele tanker og problemstillinger med
 24. Jeg er såååå enig med deg! Dette tallet på vekta sier egentlig veldig lite! Likevel er så stort fokus på det over alt, så jeg kjenner det er vanskelig å ikke bry seg om det.... Men hovedpoenget med trivselsvekt er vel nettopp det, trivsel! Hvis du føler deg vel og fin på 82-84kg, så er det der du skal ligge Jeg er veldig glad i å sy, det er min store hobby (selv om jeg ikke får så mye tid til det), og etter at jeg begynte å sy til meg selv har fokuset mitt flyttet seg litt - fra vekt til cm. Det har hjulpet en hel del denne runden fordi jeg ser at selv om vekta svinger opp og ned så er minskingen i cm mer stabil. Håper jeg klare å holde den vekta jeg ender på en god stund fram over. Jeg gifter meg 8.juni neste år, og skal faktisk sy min egen brudekjole! Aner ikke hva jeg skal gjøre om den plutselig ikke passer likevel.... Men det gir jo en ekstra motivasjon både til å gå ned i vekt og ikke minst holde den! Så kjekt å få en slik positiv opplevelse på badevekta! Jeg er sikker på at hvis du holder deg i skinnet resten av helga, er aktiv, spiser sundt og drikker MYE vann, vil ikke den vinflaska ha ødelagt alt for mye Litt fest og moro må det jo være lov til en sjelden gang! Jeg ser du skal til USA i sommer, heldiggrisen! Hvor skal du og hva for slags gøye ting skal dere finne på? Har så inderlig forståelse for at du er lei jobb nå! Bare 12 dager igjen nå! Husker så godt at jeg holdt på å "dø" de siste to ukene før hver sommerferien da jeg var lærer. Hadde noen plutselig sagt at jeg hadde måtte jobbet en uke til hadde jeg krepert Jeg har forresten fått meg ny jobb! Fortsetter i samme selskap, men fra 1.august blir det en mer administrativ jobb. 8 til 4, ingen helgejobbing, fleksitid og bedre lønn - skal virkelig ikke klage!
×
×
 • Opprett ny...