Gå til innhold

Bijou

Medlem
 • Innholdsteller

  1 472
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

Alt skrevet av Bijou

 1. Fredag og veiedag her også. Uka gikk ikke helt som jeg hadde tenkt. Fikk en forkjølelse kastet over meg fra mandag kveld og har ligget rett ut siden. Muligens en influensa-variant...? Ikke helt sikker. Men har vært utrolig kvalm og uvel, i tillegg til 'tett potte' og feber. Har fått i meg min vanlige havregrynfrokost, men ellers har menyen stort sett gått i Cola og Mellombar. Men sykdom gjør jo "underverker" på vekta, da... Veide inn på 73,8 kg i dag, noe som er ned 1,6 kilo fra forrige fredag, men det var jo også en mensen-uke, så i grunn er ingen av de to siste veiingene mine "normale". Sukk! Uansett, littegrann på bedringens vei nå. Feberen er over, for det meste kvalmen også. Ligger og slurper Cola likevel. Håper dere andre er friske og raske! Ha en fin helg! Så snakkes vi snart igjen.
 2. Hiv deg med, Milda! Og velkommen! Hm... er det bare hos meg eller er registreringen (Kosthold-fanen) litt på bærtur denne kvelden? Først kom jeg ikke inn og når jeg endelig gjorde det, var alt jeg hadde registrert inn tidligere i dag, til og med lunsj, borte vekk. Isj! Får satse på at det bare er en hikke i systemet og at alt funker (og kommer tilbake) igjen imorgen.
 3. Hei Enna - og alle dere andre! Skjønner godt at noen trenger litt mer "hjelp" fra forumet enn andre. Selv er jeg som sagt ikke den som klarer å rapportere inn så veldig regelmessig, men "er her" likevel. Sort of. Husker da jeg var flink på GR sist (i 2012...), da rapportere jeg inn 2 ganger om dagen eller deromkring. Én gang tidlig på dagen og en gang senere, for å rapportere hvordan det hadde gått med dagens planer. Men i ettertid ser jeg jo at det passet helt fint, den gangen, fordi jeg gikk i barselpermisjon... All den ledige tiden har jeg dessverre ikke nå lenger, i 100% jobb. Siste månedene har jeg også hatt mer fokus på å få nok søvn. Så det hender rett som det er at jeg tenker at jeg burde rapportere inn på GR-forumet, men rett og slett prioriterer senga. He he! Og sånn går no' dagan. Bokstavelig talt. Litt for fort... Denne uka veide jeg inn på 75,4 kg. Litt skuffende, men sånn er det i mensen-uka. Alltid litt opp. Men fikk altså unna tidenes verste joggetur på tirsdag, tok speedwalk-tur torsdag og tenkte det samme nå i helga, men har rett og slett sovet bort mesteparten av helga. Den som sover synder ikke...(?) Eller noe sånt. Har også tatt stretching og litt styrke. Får håpe det vises på vekta, etterhvert. Forresten, det minner meg om at jeg må få laget meg en sånn Lilyslim-graf for 2020. Hold ut, Enna! Og dere andre!
 4. Velkommen til deg også, Syttitre! Her gikk også helga sånn passe. Dvs. som vanlig, med noen gram opp. Og sneiet dermed innom 75-tallet igjen. Grumpf! Jeg kjøpte riktignok ikke noe lørdagssnacks, men til gjengjeld støvsugde jeg kjøleskap og skuffer etter alt som lå igjen etter jula og "ryddet" det effektivt inn i gapet. Så bortsett fra noen sitrondrops er det omsider klinisk fritt for godis i heimen. Pjuh! Logger fortsatt kalorier på hverdagene (helg orker jeg ikke). Men merker at hvis jeg ikke logger fortløpende, på mobilen, så sliter jeg med å huske det til senere på dagen, når jeg skal sitte og føre inn alt. I alle fall, har klart 1300 de fleste hverdagene til nå, med noen 1400-dager. Synes egentlig ikke det er så vanskelig, så lenge jeg holder meg til det samme til frokost (havregryn og Biola) og lunsj (ulik salat) hver ukedag - og faster etter klokka 18.00-19.00 på kveldene. Trim har stort sett gått i stretching og gåturer, men i dag polstra jeg begge knærne med støttebånd og tok min første joggetur siden november eller noe. H.e.r.r.e.g.u.d. så mislykka! Melkesyra kom etter 3 sekunder og varte hele turen, det ene kneet protesterte, hoftene (!) protesterte, pusten gikk i hvesing og jeg hadde motvind mesteparten av turen. Verste joggeturen på årevis. Altså, virkelig ÅREVIS! Løp 5 km på 40 min. Og da løp jeg ikke hele turen en gang, men slepte meg avgårde deler av runden. Positive ting.....? Ehm... Jo, at det verken var snø eller is. Og at jeg faktisk fullførte. 🏆 Go me! Planen er å komme meg ut igjen på torsdag, men om knærne er med på mer jogging denne uka eller om det blir gåing istedet, får vi se an. Jeg har lovet meg selv å starte trimmingen litt rolig i starten denne gangen, istedet for å tyne meg til jogging 3 ganger i uka helt fra start av - og ha utslitte knær innen februar. Been there, done that. Ha en fortsatt flink uke dere andre også!
 5. Da er vi i gang! Velkommen til alle nye og kjente fjes! Fleste gamle kjente, tror jeg. Men som jeg leste her på nrk.no forleden, av en psykolog; "– Faktum er at de som får til å gjennomføre nyttårsforsettet sitt, gjerne har forsøkt mange ganger før. De har mislyktes kanskje opptil flere ganger, og derfor er det bedre å prøve å kanskje mislykkes enn å ikke prøve i det hele tatt." I år er vi de som har forsøkt før og mislyktes opptil flere ganger, men som får det til denne gangen, dere! Eller... de som samler enda mer erfaring, til neste gang. Vinn-vinn! He he! Her sveipet vekta innom 75-tallet i løpet av jula, men jeg tok grep fra 1/1 og har vært flink med kosthold og trim i 2 av årets hittil 3 dager. (Ikke i dag, dessverre. Har sittet og snørret og grått meg gjennom Ari Behn-reportasjer etter jobb og dyttet i meg lakris og Twist.) Veide inn på 74,7 kg i morges på veiedag. Det er jeg uansett fornøyd med. Pjuh! Men utfordringen nå er alt SNACKSET og vinen som flyter rundt her hjemme, etter jul og nyttår. Pluss at jeg går inn i PMS-uka mi. Dårlig kombo. Men jeg har spikret meg en plan. Får bare prøve å ta på skylappene og holde meg til den. Lykke til videre til dere andre også!
 6. Heisann! Full av klassisk januar-pepp og optimisme starter jeg (igjen) en ny tråd for alle som har lyst til å gå ned noen kilo i løpet av året - og denne gangen skriver vi 2020. Enten det er ned 1, 5 eller 10 kilo. (Siden vi nå en gang er på "Ned under 10 kilo" forumet får vi vel sette grensen der.) Selv er målet 10 kilo ned, på sikt, i det tempoet kroppen tillater det. Hva kan vi få til på 1 år, folkens? Fra januar til desember. Det er mitt fokus, i første omgang. 1 år med livsstilendringer. Så får jeg se hvor langt jeg har kommet innen desember 2020. Om jeg blir kvitt alle 10 kiloene, eller 5 eller 3. Alle gram nedover er en seier for min del, i 2020. (Eneste jeg fikk til i 2019 var å holde vekten.) Litt om meg: 46 år, 1,68 høy, 74 kg tung rett før jul. I fulltidsjobb og med 1 barn i barneskolealder. En gammel GR-traver, tilbake fra 2011, som klarte å slanke av meg alle graviditetskiloene (and then some) og deretter holde vekten frem til ca. 2015. Deretter gikk jeg suksessivt oppover, jevnt og trutt, frem til 2019. Nå gidder jeg ikke mer av nye kiloer. Utfordringene mine er mest psykisk, spesielt i forhold til jobb og plikter ellers. Jeg ofrer "gjerne" helsa for å være samvittighetsfull på jobb og familiemessig - og sånn kan jeg ikke fortsette. Det resulterer i stress, bekymringer og søvnmangel, som igjen ofte ender i trøstespising (og vin) og etterlater null energi og ork igjen til trening. Kort fortalt: jeg blir et slakt. Så mine mål for 2020: * Drite i jobben. Ha ha! Neida. (Joda...) Eller mer konkret; ikke ta all verdens bekymringer for ting som ikke fungerer på mine egne skuldre. Det er kun en jobb. Jizzeezz! Slapp av. * Begynne å føre kaloriinntak igjen på GR. I første omgang frem til sommeren. (Lettere å motivere seg når jeg gjør en tidsbegrenset deal med meg selv der. Synes det jo er pyton.) Jeg følger Meny 1 (1300 kalorier), fra i dag. * Gjenoppta regelmessig trening. For min del betyr det: flere gåturer, gjenoppta joggingen, rockering, stretching og litt styrke. Noen flere? Sleng dere med! Jeg har veiedag hver fredag. Kan ikke love rapportering hver bidige uke fra min kant, men det betyr ikke at jeg ikke henger med likevel. Jeg gir meg ikke før jeg er i mål. Stahet pleier å lønne seg til slutt, har jeg erfart. Så 2020, bring it on!
 7. Gratulerer til deg, Syttito! Og alle andre som fikk til målene sine! Bra jobba! Skulle gjerne meldt inn det samme her, ved utgangen av 2019, men er fortsatt et godt stykke unna mitt mål. Delvis fasting har gått helt fint, selv midt i julebordsesongen. (Måtte bare planlegge inntaket litt på forhånd.) Så dette skal jeg fortsette med også etter nyttår. Tenker at det i alle fall ikke skader. Men vektmessig har det ikke gitt noe utslag. Så skal jeg ned (og det skal jeg jo...) så må jeg gjøre noe mer ved siden av. Det blir målet for 2020. Noe mer, ved siden av! 2019 ble altså ikke det store slankeåret, for min del. Men når jeg sitter og "teller opp", fra januar til desember, så startet jeg året på 74-tallet og avslutter på akkurat samme tallet. Og derimellom har det vært noen dipp nedom både 72- og 73-tallet. Men utover det; rett og slett et Holde Vekten år. Det var jo ikke planen, men i retrospekt i alle fall LANGT bedre enn å ha spist på seg ytterlige nye kiloer! Så jeg klapper meg selv på skulderen for det, i det minste. Holde vekten er jo også et delmål, når man de foregående årene bare har spist seg kilovis oppover. Nå er jeg klar for 2020, hvor målet er å bikke platået - og gå nedover. Har innsett at trening (dessverre) må til, så i løpet av desember har jeg oppgradert treningsgarderoben, inkl. støttestrømper til begge knærne. Nå skal denne halvgamle kontorkroppen støttes opp og teipes etter alle kunstens regler, slik at alle skranglete kneskåler og ledd holder i utforbakke. He he! Tusen takk til alle som har deltatt på tråden i løpet av 2019! Så flott at vi kan inspirere hverandre! Godt nytt år!
 8. Hallo i natten! Jupp, her kommer hun som startet tråden så freidig - fortsatt uten noen resultater å vise til. På vekta i alle fall. Veier fortsatt det samme som sist. Dvs. ligger på 73-tallet halve måneden og på 74-tallet den andre halvdelen, før og etter mens. Om ikke noe annet kan jeg konstatere at jeg (foreløpig) ikke har lagt på meg noen nye kilo i 2019, i det minste. Anyway. Skulle bare rapportere at jeg fortsatt ikke har gitt opp håpet om vektnedgang. Ha ha! Stabeistet nekter plent å kast inn håndkleet. Så jeg gir ikke opp GR-forumet heller, selv om det blir litt pauser iblant. Det er bare hodet som må stables på plass først. I den forbindelse har jeg 2 punkter på nattens innrapportering: 1. Begynte som sagt i terapi og går fortsatt. Går ikke så ofte, så oppdagelsene tar litt tid. Men har blant annet funnet ut at jeg er såkalt høysensitiv. Må innrømme at har tenkt mitt om den fancy-pancy merkelappen selv, siste årene, og uten egentlig å ha satt meg inn i det. Men når jeg først lærte hva det innebar, oppdaget jeg at jeg kunne krysse av for samtlige av tegnene, omtrent. Det var ganske spooky - og jeg kunne lett spore det helt tilbake til "plager" i barndommen. Nå i dag ser jeg at dette blant annet er med på å forverre alt stresset mitt. Det ER altså en grunn til at jeg er mer sliten enn jeg burde være, helt på grensen til utmattelse, faktisk, og ikke har klart å finne veien ut av det, alene. Jeg har ikke sett sammenhengene. Det er dette jeg prøver å kartlegge nå - samt lære meg metoder å leve med. 2. Siden dørstokkmila fortsatt er skyhøy og regelmessig trening lar vente på seg, har jeg tenkt å teste ut fasting igjen, fra og med uka som kommer. Dette var noe jeg gjorde med hell i den perioden jeg gikk ned kiloer sist (i 2012-2014). Da praktiserte jeg både 1 hel fastedag i uka, ved behov, og bedrev også det som jeg ser at de nå kaller "intermittent fasting" (men som jeg ikke ante hadde noe eget navn den gang). Altså fasting i deler av døgnet. Det er sistnevnte jeg skal prøve meg på igjen nå, frem til jul. Det krever minimalt av meg og jeg husker den gode følelsen det ga, sist jeg gjorde det. Da stoppet jeg å spise kl. 19.00 hver kveld (i blant litt før også) og spiste ikke igjen før morgenen etter. Ganske mye småspising ble redusert på den måten! Samt at fordøyelsessystemet var mye mer i balanse, enn nå. Nå er det helt på bærtur... Pluss at det gjorde at jeg la meg tidligere på kveldene. (Når man ikke kan småspise, hva skal man være oppe for da....?) Ergo: mer søvn. Vinn-vinn! Nuvel, det er lov å håpe. Så ja, det var siste nytt fra meg. Delvis-fasting fra i morgen, altså. Lover å rapportere tilbake hvordan det går. (En eller annen gang før jul.) Men, nå må dama med lakenskrekk gå og legge seg. Ha en fin uke, alle mann!
 9. Hei, hei! Litt oppdatering igjen, fra meg. Ser vi er flere som sliter med søvnen. Å få nok av den. Må innrømme at det ikke er særlig stor forbedring der på meg heller, siden sist. At det skal være så vanskelig, da....! Sukk. Men det er håp. Det koker jo ned til prioritering... og konsentrasjon. I alle fall for min del. VELGE søvn, fremfor andre ting. KONSENTRERE meg om at nå skal hodet hvile, istedet for å gruble/bekymre/krisemaksimere/irritere meg videre. Alt det der kan jeg uansett fortsette med i morgen, hvis jeg absolutt føler at jeg må. Ta en pause. Skru av, det er faktisk helt okey. Det er lov. Pust inn. Pust ut. Slipp taket... Puuuh! Ja, ja. Ellers humper det og går videre. De fleste på jobb er kommet tilbake etter ferien, trøkket er skrudd opp igjen til det normale, omorganiseringen vi gikk igjennom ved årsskiftet er like fordømrade feilslått og idiotisk, folk river seg fortsatt i håret og ledelsen er fortsatt like idiotisk. Intet nytt. Det "nye" er eventuelt hvordan jeg velger å takle stresset og påkjenningen, nå etter ferien. For dette er jo også et valg. (Det hjelper å gå i terapi og få en utenforstående til å hjelpe meg å se det... He he! ) Tiden vil vise. Uansett, har holdt stand med gåturene mine, 2-3 ganger i uka. Pluss stretch og tøying etterpå. Det hjelper, i det minste. Begynner så smått og merke at kroppen blir mer på mitt lag igjen. På tide! Vekta på fredag var 72,8 kg. Fornøyd med det! Liker meg jo selvfølgelig mye bedre på 72-tallet enn på 73 og 74, hvor jeg har vaket i lengre tid i sommer. Det skal ikke så mange kiloene til nedover før man allerede merker det på klærne - og det er superdeilig! Ha en fortsatt fin siste rest av helg - og en god uke, folkens!
 10. Ja, ja. Fredagsrapporteringen blir visst søndagsrapportering istedet. Første uka på jobb etter ferien er unnagjort og det var tuuuuuungt! Det jeg taklet aller minst var: (trommelvirvel)... søvnen. Selvfølgelig. Kom meg jo ikke tidsnok i seng, noen av dagene, og endte opp meg 5-6 timer hver natt. Altfor lite! Må prøve på bedre, altså. Vektmessig gikk jeg fort opp 1 kilo igjen, til 73,5 kg, og holdt meg der hele uka. Også på innveiing fredag. Vet ikke helt hvor den kiloen kom fra, men skylder på dårlig søvn og en hel uke med stillesitting på kontoret. Men, jeg har tatt noen grep på trimfronten. Pga. dårlige knær tør jeg ikke løpe enda, men jeg har begynt å GÅ joggerunden min og det er (synd å si) utrolig deilig! Da blir ikke dørstokkmila så lammende heller, merker jeg, når jeg "bare skal gå". Jeg tar på treningstøy, setter på en podcast og labber i vei. Prøver å gå hurtig, med en fart på rundt 6 km/t. Det blir i alle fall jeg andpusten og svett av. Runden tar cirka 45 min. og det er jommen bedre enn ingenting - og en klar forbedring på den labre trimfronten, for min del! Avslutter med stretching og noen styrkeøvelser etterpå. Tok 2 slike turer i uka som var og har som mål å klare 2 hver uke fremover. Så får joggingen komme når den kommer. Så, joda. Litt forbedring, selv om det ikke skjer noe mer spennende på vekta. Syttito: muskler, ja. De kommer og går. Ferskvare, akkurat som kondis. Vi får bare prøve å holde det vedlike! Ha en fin uke, folkens!
 11. Hei i sommervarmen! Og takk for pepp, folkens! Dama fra gjørmehullet sitt titter innom igjen... Sitter her og smelter sakte vekk i tropeheten vi har på Østlandet akkurat nå, men skal vel ikke akkurat klage. Har hatt nok med regn også, på forsommeren. 3 uker med ferie er altså straks over, jeg skal tilbake på jobb igjen på mandag, og formen er definitivt mye bedre. (Altså, den generelle formen. Selve kondis-formen er fortsatt så som så. Hø hø!) Formen var i alle fall IKKE bra uka før ferien. Alt stresset hopet seg opp, med ekstra dårlige nyheter om et familiemedlem også. Så stresset rant rett og slett over og jeg fikk et slags panikkanfall. Uten at jeg vet eksakt hvordan det er, for jeg har aldri hatt det før. Men det var creepy og ikke noe gøy. Satt hos fastlegen min og skalv og han bare: NÅ tar du ferie! Basta bom. Og det passet jo bra, siden ferien startet akkurat der... Aldri vært så utslitt før, mentalt. Så ødelagt, av ren og skjær stress. Har brukt ferien på fysisk aktivitet (ryddet, malt vegger, vasket, båret og stablet ved), bare sånne gode ting som ikke var relatert til stress, men som fikk kroppen til å våkne fra stressknuten sin og kjenne at den lever. Kroppen trenger å bli brukt! Og jeg er redd jeg bruker hodet altfor mye, i det daglige. Derav alt stresset. Skjønner egentlig ikke at jeg har klart å ødelegge kropp og hode så mye bare på grunn av stress. Langvarig stress, over flere år. Men det har jeg altså og det er bare å innse - og begynne å ta tak i, før jeg ender i flere ubehagelige panikkanfall. Akkurat nå kjennes kroppen veldig balansert. Har til og med gått ned 2 kilo på disse 3 ferieukene. Fra 74 (som jeg vaket rundt på lenge i mai og juni), til 72,5 kg i dag. Kan ikke huske sist jeg så 72-tallet! Har jeg overhodet sett 72-tallet hittil i år...? Husker ikke helt. Det må ha vært veldig kortvarig i så fall. Og formelen....? Eh, jo: * Nok søvn. * Fysisk aktivitet. * Normalt og balansert kosthold (men har kost meg også, da). Nesten litt irriterende å innrømme, at det er så "enkelt". Bortsett fra at hos meg er ikke de 3 elementene enkelt, i hverdagen. Ikke i det hele tatt. Men det er det jeg trenger og det jeg skal øve meg på nå som jobben og hverdagen starter opp igjen på mandag. Bare det med nok søvn er en stor utfordring for meg. Er B-menneske og lider av lakenskrekk til tider. I tillegg til alskens bekymringer på toppen av det, som holder meg våken. Så ja, jeg synes det med nok søvn er kjempevanskelig. Men ser nå at det ødelegger veldig mye for meg. Kroppen blir aldri helt uthvilt og ting havner raskt i ubalanse. For lite søvn har en dårlig dominoeffekt, hos meg, som ødelegger for så veldig mye mer. Så jeg må starte der. Vel, det var nok av mitt, for denne gang. Jeg skal prøve å rapportere inn igjen neste fredag også, for å forplikte meg litt og hjelpe meg selv til å holde fokus den første jobbuka. Fortsatt fin sommer, til dere andre som fortsatt ferierer! 💥 Vi sees igjen!
 12. Et lite pip fra meg. Eller rettere sagt... en liten gledesjoik! For jeg fant igjen den gamle Bijou-profilen min!! (Jeg er altså samme som Bijou 2.) Grete Roede sendte en e-post og bare; "Har du glemt profilen din? Nå er 12 måneder snart gått og vi sletter den straks hvis du ikke... " Og jeg bare; hæ, på denne e-posten? Og skjønte at jeg har prøvd å logge meg på den gamle brukeren min med feil e-post adresse. Trodde hele oldis-Bijou var tapt. Men så vips, var jeg på igjen. Hurra! For på denne profilen er jo all historikken min. Alle tallene og all dokumentasjonen på alt strevet mitt, fra den gang jeg var flink. Trenger all motivasjonen jeg kan få. For har jeg vært flink siden sist? (Siste oppdatering fra meg var visstnok rett over påske.) Nope! Vekta viser for tiden 73-74 kilo. Klarer ikke å dra meg selv opp av gjørmehullet mitt. MEN... Jeg har på et vis begynt å ta tak, likevel. Gått til kjernen av problemet og begynt å gå i terapi! Rett og slett. For det er ikke kroppen det er noe galt med, men hodet. Så nå skal jeg "fikse" hodet! Kanskje litt vel optimistisk... men forhåpentligvis den lureste investeringen på denne siden av nyttår. Det er i alle fall riktig ende å begynne i, har jeg omsider innsett. Skjønne hvorfor jeg lar meg stresse opp sånn, tillater meg selv å gå på sparebluss, lære meg å se mønstre jeg havner i i arbeidslivet (gang etter gang), hvorfor jeg "belønner" meg selv med mat, snop, vin, som egentlig bare ender opp med å bli en slags straff (overvekt) osv. osv. Den totale mangelen på energi. Det totale forfall. (Nåja, det føles i alle fall slik.) Så det var siste update fra meg. Bijou finner seg sjøl, i dobbel forstand! Håper jeg finner mer enn bare e-postadressen til denne gamle profilen. Tsk tsk! Ha en fin sommer, alle dere andre! (Hvis jeg skulle snuble ut i gjørmehullet mitt og midlertidig forsvinne igjen...) Stå på! Dere er så flinke, som klarer å holde koken ukentlig! I'll be back.
 13. Heisann, og god ny uke! Skulle visst ha rapportert inn sist fredag, men det kokte bort. Influensaen tok en loop her i heimen og mann og barn var på'n igjen. Sukk! Imens har jeg fungert som sykepleier og siden jeg også var den eneste friske, med appetitt OG med PMS-hunger av en annen verden, tok jeg på meg det samvittighetsfulle (?) oppdraget med å tømme kjøleskapet etter jula. Alt vi ikke orket å tylle i oss i romjula, gikk nå ned på høykant. Og vekta til mor dermed opp igjen, til 69-tallet. Orker liksom ikke å være skuffet. Registrerte bare at jeg tøt ut igjen, med et dobbelt-sukk. Javel. Idag er siste sykedag hjemme med poden, før jobb og hverdag igjen imorgen. Mensen er i alle fall i gang og systemet reboot'es og jeg skal ta ukas første joggetur i kveld, som også er første joggetur på 2 uker. Så sakte, men sikkert skal jeg nok få dette på rett kjøl igjen. Og på sett og vis følger jeg egentlig samme nyttårs-tradisjon som jeg pleier; med rimelig stabil gjennom jula, deretter opp de første ukene av januar, før nedover igjen. Skjer visst hvert år. Fordelen denne januar måneden, er at jeg har en høst og førjul med en god del løpeturer allerede, i ryggen, slik at kroppen kjappere kommer inn i tralten igjen. Men helt klart, spisemønsteret må også justeres. Working on it!
 14. Godt nytt år, Tjorven45! Og alle dere andre! Jeg er med også inn i 2018. Ble bare litt avkortet innsats på tampen av 2017. Skulle rapportere inn fredag 22/12, men det forsvant i dimman, kan man si. Men tallet var i alle fall 68,5 kg. Altså opp på 68-tallet igjen. Hadde jo håpet på 67-tallet, men det lot seg ikke gjøre. Rakk såvidt å feire jul i heimen, før influensaen tok hele familien fra 1. Juledag. En skikkelig nasty variant av influensaen, dette. Tok jo aldri slutt! Og den sitter fortsatt i, 1 uke etter. Men først nå merker vi bedring. Pjuh! Vel, det positive var jo at jeg så og si ikke la på meg noe, denne jula. Den uoffisielle vekta idag viste 68,6 kg. Altså opp bare 100 gram siden siste veiedag før jul. Det var jo hell i uhell. Men... første ordentlige veiedag for 2018 kommer førstkommende fredag. Rakk 1 jogging, 1. juledag, rett før influensaen tok meg. Men lengter faktisk etter å komme meg ut igjen. Det må jo være et godt tegn, til meg å være! Håper dere andre hadde en langt mer friskere og raskere jul og nyttårsfeiring enn det vi hadde her i huset. Sees videre i 2018!
 15. Hei sveis! Ja, her flyr visst tida unna i en fei. Har jeg ikke rapportert siden hytteturen...? Superkort oppsummering: hyttetur var flott! Om enn litt kaldt. Men veldig kos! Og jeg gleder meg allerede til å dra opp igjen i romjula. Jogget 2 ganger forrige uke, mer rakk jeg ikke. Men matregistreringen har glidd helt ut, desverre. Ikke en prioritert syssel for tida. (Spiser ikke det eksakt samme til hvert måltid, hver dag, så det er ikke bare copy-paste heller.) Veide inn på 67,9 kg sist fredag. Littegrann opp igjen, altså. Men håper det isåfall står der, fram til jula. Holde vekten er kanskje et bra nok mål i disse dager, ja. Målet mitt for litt siden, var å komme ned på 65-tallet igjen til jul. Men den må jeg se langt etter, gitt. Strengt tatt er jeg fornøyd hvis den står på 67 helt fram til helga, jeg. Tok rockering i går, ukas første løpetur er imorgen. Så rapporterer jeg inn igjen på fredag, på bitte-lillejulaften. Velkommen tilbake til moderlandet, Tjorven45! Og fiffig slankemetode du har funnet deg der, Sekstito, med defekt kjøleskap! Det var sånn vi skulle hatt, alle sammen. Ha en fortsatt fin juleinnspurt!
 16. Så var det atter helg! Ja, de joggeskoene med pigger var jommen greiene sine! Funket veldig bra på isbelagte fortauer. Men hva skjer med vinteren..? Nå er jo all is og snø smeltet og vi har varmegrader og helt bare fortau igjen her. Nytter ikke å løpe med pigger da. Så må ut og kjøpe ett par nye joggesko til, uten pigger. (Hadde håpet, for lommeboka sin del, at jeg kunne vente til våren med det.) Akk ja. Men fikk altså bare jogget 1 gang denne uka. Programmet har vært så stappa fullt og torsdagens løpetur gikk ut pga. noe juleavslutning med poden. Ikke fikk jeg somlet meg til å registrere mat heller, selv om intensjonen var der. Men etter 2 dager hvor jeg hadde memorert alt i hodet, for å skrive ned siden, så begynte alt å forsvinne fra hukommelsen Men jeg har tenkt kalorier og inntak, i det minste. Til tross for kun 1 joggetur, ingen matregistrering og PMS-uke, fikk jeg faktisk av meg helgegrammene og veide inn på nøyaktig det samme som sist uke: 67,7 kg. Hurra! Superfornøyd! Nå stikker jeg straks avgårde til en helg på hytta. Blir nok av hverdagstrim der, siden vi ikke har vei helt fram og må gå (+ bære) de siste kilometerne. Heller ikke innlagt vann, så vi må bære vann opp fra elva. Brønnen har nok frosset nå. Det fantastiske er at jeg aldri klarer å legge på meg når vi er på hytta. Samme hvor lenge vi er der eller samme hvor usunt jeg spiser. Kaloriene renner av igjen i motbakkene og med alt det manuelle arbeidet. Ho ho! Genialt. (Egentlig burde jeg bare bo på hytta hele året, når jeg tenker meg om.) Gleder meg i alle fall til masse søvn, knitrende peis, naturens ro og å pynte litt der til jul, siden vi skal opp igjen i romjula. Ha en knall helg dere andre også!
 17. Hei og god ny uke! Ja, deilig å se igjen "gamle" tall... nedover. Men det går ikke akkurat i racerfart her. Mere to skritt frem og ett tilbake. Her ble helga bare stressete, uten faste eller fornuftige måltider, pga. ulike arrangementer hele helga. Men tror jeg reddet noe inn igjen med joggetur søndag. Resultatet ble i alle fall noen gram opp igjen, til 68,2 kg. Men det kan jeg tåle, så lenge jeg fortsatt er nærme 67-tallet. Så får jeg bare se hva uka bringer, ifm. PMS'en. Skal i alle fall jogge som vanlig og fortsette å registrere mat. Noe mer enn det får jeg liksom ikke gjort. Forresten vært og kjøpt nye vinterløpe-sko idag, så nå håper jeg knærne mine blir fornøyde! Begynte å hovne opp og få symptomer på såkalt løperkne. Men vet at jeg jogger med riktig teknikk og vet at jeg ikke overbelaster (løper jo bare 5 km, 2-3 ganger i uka). Og har løpt i mange år UTEN løperelaterte skader. SÅ tror det rett og slett er/var gamle nedtråkka sko som var årsaken. For de var urgamle og burde ha vært byttet ut for lengst... Vel, det gjenstår å se denne uka. Kjøpte piggsko, for første gang. Vanligvis har jeg brukt løpebrodder utenpå vanlige joggesko, men litt lei av det og ville prøve piggsko nå. Disse var med Goretex og skal holde slapset ute også. Pluss! Nesten så jeg gleder meg til ukas første joggetur i morgen, for å teste. Ha en fin uke dere andre!
 18. Heisann! Jeg får komme med litt gladnyheter jeg, da. Siden jeg ikke sliter med noen sykdom/skader eller noe. (Vel, kanskje et begynnende "løperkne"... Men det får jeg event. ta meg av senere. ) Her har jeg gjort rutinen min: spist kjedelig (dvs. rundt 1300 kalorier), løpt 2 ganger og drukket mye vann. Og ENDELIG så jeg 67-tallet igjen! Hurrrrra! Målet for november var jo å komme ned på 67-tallet, men det har ikke vært lett og det er først denne uka jeg fikk se snurten av det. Veide inn på 67,7 kg i dag. Det er ned 800 gram fra forrige fredag. Superfornøyd! Og selv om jeg nå går inn i PMS-uke igjen og vet at jeg kommer til å svinge oppover i den forbindelse, hjelper det rent mentalt. Må bare jobbe litt mer med søvn. Er konstant på underskudd. Vel, julebord står på programmet i kveld og det er bare å stålsette seg. Deretter følger en sykt travel helg, med arrangementer med poden, hele helga. Så krysser fingrene og håper jeg klarer meg sånn noenlunde. Ha en fin adventshelg, alle sammen!
 19. En liten oppsummering etter uka, fra meg. Det ble en uke med mer eller mindre stillestående på vekta. Gikk opp 400 gram forrige helg og de klarte jeg aldri helt å ta av meg. Vel, 100 gr av de. Så veide inn på 68,5 kg. Som var en oppgang på 300 gram fra uka før. Vel, vel. Kan ikke ta av 2 kilo hver uke! Og denne ferden vil jo gå i bølgedaler, det er jeg inneforstått med. Snittet ble 1424 kalorier og jeg har fått løpt 2 ganger, prøver på 3. runde i kveld. Så sant det ikke er såpeglatt og jeg må gi opp. Er ikke mye underlag for løpebrodder her idag. Uka gikk forsåvidt bra, men er i konstant underskudd på søvn. Jeg bare klarer ikke å komme meg i seng tidsnok. Noe som gjør at jeg fyser mer på dagtid, på mat generelt, og ergo gikk snittet opp. Så: mer søvn! Svisj! Så var det atter en ny uke på terskelen, gitt. Ha en fin uke, alle mann!
 20. Heisann! En liten ukesrapport fra meg. Joda, kaloritelling er noe herk, men det er unektelig effektivt i en skjerpingsperiode. (Fillern og...) Fastingen på tirsdag gikk greit, men det blir noen kalorier likevel, for jeg drikker mest smoothier og juicer, og de er det jo kalorier i. Så summa sumarum rundt 900 kalorier på en fastedag hos meg. Litt av poenget mitt er også å gi fordøyelsessystemet en pause fra fast føde, så den kommer litt ajour (med det jeg allerede har dyttet i meg). Smoothier glir jo lett igjennom. Ellers blir det en del renseteer også. (Har alltid hatt sans for Pukka sin.) Og masse vann, da. Mistet 400 gram etter fastedagen, men har gått ned hver dag denne uka, både før og etter. Startet altså uka på 70,3 (!) kg og veide inn på 68,2 fredag, som jeg har som veiedag. Strålende fornøyd med det! Men vet samtidig at det ikke var helt "normal" nedgang, men skyldtes flere faktorer, som masse salt mat forrige helg, mensen, en fastedag og selvfølgelig overgangen til en betydelig kalorireduksjon. Var en liten tur ut etter jobb igår og tok et par drinker, samt spiste litt tapas, og har allerede logget inn kveldens rasjonerte lørdagskos (vin og litt julemarsipan), og da kommer snittet mandag-lørdag på 1380 kalorier. Det får jeg være fornøyd med! Har jogget 2 ganger og planlegger ukas tredje og siste løpetur imorgen, søndag. So far, so good. Så får vi se hvordan helga forløper seg i praksis, ikke bare slik jeg har planlagt. He he! Er det noe jeg har goooood erfaring med, så er det jo nettopp helgeutskeielser, som tar helt av. Men merker at jeg har litt bedre fokus nå, etter at jeg begynte med tellinga, og når jeg tenker mer på det som et skippertak. Noe midlertidig. Håper det går bedre med dere andre også! Slapp av og pust ut i helga, dere også!
 21. Ja, Sekstito, det er nok skippertak som er eneste løsningen der jeg er kommet nå. Pila på vekta bikket såvidt 70 blank nå etter helga. Søtti! Kan ikke huske sist jeg så det tallet. Men så skal det sies at jeg spiste endel salt mat i helga + PMS. Likevel, fikk nesten sjokk. Men iblant er det vel bare "sjokk" som skal til, for å vekke oss tilstrekkelig opp. Er sliten av å telle kalorier allerede, etter kun 1 dag. Men avrundet på 1300-tallet og får bare ta på skylappene og ikke tenke så mye på at jeg har ørtenogfjørti kallori-telledager igjen... Fikk tatt ukas første løpetur også. Og har handlet inn til fastedag imorgen. Hjalp også på at mensen kom i dag. Så får vi se, hvordan resten av uka går. Det med høyde og vekt er jo ganske relativt. Jeg har vel normal benbygning og tidligere syntes jeg at proporsjonene mine så best ut når jeg veide rundt 58 kg. Men i retrospekt ser jeg at det var litt i snaueste laget, og det er ikke noe mål lenger nå. Et sted mellom 60-63 kg, så skal jeg være godt fornøyd! Da er jeg str 36 oventil og str 38 nedentil. Rundt den vekta passer hele den gamle garderoben min også, som jeg sitter og tvinner tommeltotter og venter på å passe inn i igjen.
 22. God kveld, igjen! Joda, her vet jeg i det minste hva vektoppgangen skyldes: søtsug med mere. Og fryktelig glad i vin! Så ikke akkurat rocket science, dette her. Hos meg. Men tydeligvis fryyyyyktelig vanskelig likevel. Og gjør meg jo noen tanker for meg selv, om bakenforliggende årsaker, i privatlivet, til hvorfor det har blitt sånn som det har blitt, siste årene. Hva all denne vektoppgangen egentlig skyldes. Trøst, lindring, hverdagsflukt, ansvarsfraskrivelse (ovenfor seg selv). Ikke akkurat rocket science, der heller, er jeg redd. Og som så ofte koker det jo ned til hvordan man selv takler utfordringene på ens vei. Vel, tilbake til selvdisiplinen. Ingen vei utenom. Den fikk seg en knekk forrige uke også, og det ble bare 1 joggetur. Er midt i PMS'en også, så formen er generelt helt shitty. Har omsider innsett nå at jeg må tilbake til kaloritelling og matregistrering igjen. Men gjør det med tenners gnissel og sterk motvilje, for jeg hater den biten så inderlig sterkt. I tillegg til at jeg synes det er et forferdelig plunder, rent praktisk. Men trenger å visualisere ovenfor meg selv alt som forsvinner i gapet. Og trenger tydeligvis å telle, i alle fall ut året, for å se noen faktisk endring nedover på vekta. Så ikveld har jeg oppdatert alle tallene mine bak her og er klar for registrering fra ny uke imorgen. Tallenes klare tale sa også at jeg må ned på 1300 kalorier i snitt, ikke 1600, for å nå målet mitt. Har også planlagt en fastedag på tirsdag, for å rense ut litt slagg og reboot'e, slik jeg pleide i gamledager. Kan ikke huske sist jeg fastet. Det er vel også en av de tingene jeg burde gjøre litt mer jevnlig, for jeg husker i alle fall tilbake til det som en positiv greie, som funket for meg. Skikkelig oppløftende post, dette her. Hu hei! Men får bare tro og håpe på at herifra kan det bare gå én vei... nedover. På vekta, altså! Ha en knasende uke, folkens!
 23. God mandag! Og takk for hyggelig velkomst! Jeg vimer nå rundt her i bakgrunnen. Gikk litt opp igjen i forrige uke, til 68,7 (tror jeg, har glemt/fortrengt det allerede) og ble sur. Men kanskje ikke så rart, da jeg bare rakk å jogge 1 gang. Helga var disaster. Bursdagsfeiring, altfor mange kakerester og Twist igjen, enda jeg sendte med gjestene hjem masse. Huff og huff! Og enda er det ikke tomt inni kjøleskapet. Svigermor kom med sjokolade fra Sveits i tillegg, og den måtte jo smakes på. Jau, jau. Men denne uka ser det litt lysere ut med tanke på jogginga, så jeg skal prøve å holde tirsdag+torsdag+søndag rutinen min. Målet for november er (fortsatt) å få sett snurten av 67-tallet. Tjo hei! Og lykke til dere andre også med uka!
 24. Heisann! Får jeg lov til å slenge meg med litt her inne, selv om jeg ikke kan love noen ukentlig oppdatering, fra min side...? Følger litt med i kulissene, men baler mest på egenhånd, med ekstrakiloene mine. Og er strengt tatt ikke så flink på forum for tiden, så ingen vits i å lage noen egen tråd. Så kan jeg smyge inn her, litt av og til? Kort om meg: 43 år, 168 høy, for tiden noen-og-68-kilo. Startet 2017 på 66-65 tallet og hadde et håp om å komme noen kilo ned. Istedet ble det noen ekstra kilo opp, gitt. Tok et tak før sommeren og var tilbake rundt 66 kilo rett før ferien og rett etter. Men i løpet av høsten, og en treningsfri periode pga. skadet ankel, bollet det på seg 2-3 ekstra kilo igjen. Har ingen sykdommer eller medisiner å skylde på her. Bare ren latskap og totalt svikt i disiplin. Mine harde fakta for 2017, så langt: Har et håp om å avslutte desember på 65-66 kg igjen, akkurat der jeg begynte året. (Og enda lenger ned over nyttår, da. Men en ting av gangen.) Får se hvordan det går. Første delmål er 67-tallet. Håper å se det iløpet av november. Hadde min all time high her ved mensen sist, med 69,7 kilo(!). Kuttet smågodt tvert etter det og har løpt 2-3 ganger i uka siden. Begynner så smått å kjenne at formen kommer på plass igjen. Men ting tar tid. Og kiloene sitter som klistra her hvor jeg ligger nå. Må virkelig kjempe med hvert gram. Men gitt opp? Neida! Er ukuelig optimist og har fortsatt troen på at jeg skal komme meg inn i den gamle garderoben min, som ligger og venter på snart tredje året nå, og støver ned i mens. (Veide rundt 60 kg i 2014/2015.) Jeg vil, jeg vil. Og en dag får jeg det jaggu til! Ha en fin uke, alle sammen!
 25. Hey! Kul tittel på den nye tråden! Kanskje sånne kortere kraftanstrengelser, på 40-50 dager, er løsningen for enkelte...? I alle fall de som har prøvd "alt annet". Jeg klarte jo å gå ned et par kilo med den taktikken før sommeren, og holdt kiloene unna ferien igjennom, men er redd de samme kiloene har kommet på igjen nå, iløpet av sensommeren/høsten. Vel, vel. Bare å brette opp ermene og starte på de samme kiloene om att igjen. Skulle bare sveipe innom for å heie på deg! Synes du er kjempeflink! (Mye mer motivert og disiplinert enn det jeg klarer å være for tiden, i alle fall.) Ha en fin høst!
×
×
 • Opprett ny...