Gå til innhold

Marihøna123

Medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Nøytral

Om Marihøna123

 • Rang
  Medlem
 1. Hei og hopp! Veiingen på mandag viste 100 g opp. Vet at det ikke er mye, men når jeg nå har slitt så lenge og ingen ting skjer så blir jeg rimelig fortvilet. Medisinsk er det nok ikke. Jeg har min revmatisme men den har ingen ting med dette å gjøre. Jeg har også prøvd å kutte ut medisinene mine i 2 uker for å se om det hjelper. Men nei da. Eneste som skjedde da var at jeg ble stiv og dårlig. Så nå er jeg tilbake på medisiner. Denne uken har jeg bestemt at jeg ikke har lov til å veie noe mat. Jeg har ikke lov til å telle en kalori. Kanskje det da går seg til. I tillegg til alt er jeg blitt så lei mat. Jeg er i utgangspunket ikke spesielt glad i mat heller. Så nå spiser jeg det jeg har lyst på. (Sunne produkter. Har ikke lyst på sjokolade og godis lengere. Og det er jo super bra. ) Xiphoideus du sier at jeg kanskje burde fokusere på å holde vekta. Det er jo akkurat det som skjer. Jeg har hatt samme vekt nå siden juni. Pluss minus noen gram. Føler at jeg går på hold vekten kurs. Ikke noe standar kurs. Nå har jeg bestemt meg for at jeg tar denne uken så får jeg se hva som skjer fra neste uke. Tusen takk for støttende ord!
 2. Hei! ;)/> Jeg prøver meg nå her for å se om noen kan hjelpe meg. (Og kanskje noen andre som trenger litt hjelp. Så vi kan hjelpe hverandre.) Motivasjonen begynner nå og bli veldig så dårlig. :unsure:/> Kort om meg: Jeg er ei dame på 46 år, med to barn (14 og 18 år). Jeg sliter en del med reumatisme og slitasjer. Så til tider er jeg veldig lite aktiv pga smerter. Jeg begynte på Grete Roede i mai 2013. Jeg er 172 høy og vekta viste det forferdelige tallet 77 kg. Jeg fikk mildt tatt sjokk. Jeg trodde jo ikke vekta var så høy. Jeg gikk ned 6 kg på første kurs. Målet mitt er at jeg skal lande på 65, som er min trivselvekt. Men en vekt jeg ikke har hatt på mange år nå. Neste kurs gikk ikke bra i det hele tatt. Kun 1,5 kg på 8 uker. Og jeg kjører "nazi"-opplegg. Jeg skeier ikke ut. Jeg spiser etter boka og veier det meste jeg spiser. Ligger på riktig mengde kalorier, fett, proteiner, melkeprodukter osv. Jeg bestemte meg for aldri mer Grete Roede. Men så var det to damer på kurset som skulle gå et kurs til og de klarte og overtale meg med at av og til står man lenge stille osv.... Jeg tenkte at ok - et kurs til. Og jeg begynte med friskt mot. Men hva skjer??? Jeg går jo ikke ned. De første to ukene gikk jeg ned 100 gram. Så kom uke tre og jeg hadde gått ned EN kilo. Det føltes godt. Nå stod jeg på 68,9 kg. I dag er ny veie dag og jeg gruer meg. Jeg vet at jeg ikke har gått ned noe særlig. Kanskje opp. Og nå begynner jeg å bli rimelig lei. Det som skal sies er at jeg er en person som ikke er særlig glad i mat. Jeg spiser for og overleve. Jeg er SÅ lei av å spise og tenkte ut hva jeg skal spise og at det MÅ være "riktig" det jeg spiser. Jeg hater alt som har med kjøkkenet å gjøre. Er så langt det er mulig god på kjøkkenet. Hjelp hva skal jeg gjøre? Kurslederen min er en fantstisk dame som virkelig har prøvd å hjelpe meg. I perioder har vi mailet daglig for å finne årsaken til at jeg ikke går ned. Er det noen der ute som opplever det samme, eller som kan komme noen råd? Nå er det like før jeg gir opp hele greia! Håper på svar! :D/>
 3. Hei på dere damer! En liten oppklaring først. Frisk blir jeg nok aldri. Har kronisk muskelsmertesyndrom, revmatisme, slitasje hofte og rygg og to "feilstilte knær" som legen sa så fint. Med vann i. Og noe betennelse som kommer og går. Men, men. Dette har jeg levd med siden jeg var 13 så det går nok bra. Det var bare litt nedtur når jeg fikk vite at jeg også har noe feil med knærne. Så trening er på og av for min del alltid. Ellers så var det ny veie runde i går. Hele 1,6 kg til. Juhu! Det er jeg fornøyd med nå som treningen ligger på hylla noen dager. Jeg skriver ned absolutt alt jeg putter i munnen. Bruker mest nettet her inne for da slipper jeg å regne. Det geniale med data er jo at den gjør "alt" for deg. Det er ikke alltid jeg har tilgang til pc så da skriver jeg små lapper også fører jeg det inn ved leilighet. Sånn ca. annen hver dag. Og det tar ikke mye tid, det er liksom blitt en vane.Så det er noe jeg kan anbefale på det sterkeste. Jeg har vært en del borte de siste dagene og alle har jo alltid noe godt å by på. Der er utfordingen min. Jeg har vært veldig påpasselig med hva jeg spiser. Og det ser ut til at jeg har klart meg bra. Jeg dropper mellommåltider når jeg skal på besøk. Det har lønt seg ser det ut til. Det går riktig vei med oss alle nå. Sakte men sikkert. Vi må huske på at jo lengere tid vi bruker på å gå ned, jo lettere er det at vi blir værende på denne vekta (+/-). Ha en fortreffelig ettermiddag/kveld damer!
 4. Hei igjen! Da var det veiedag i går og jeg passet på og ikke spise middag før jeg skulle veies. Har gått ned 0,9 kg denne uken. Skulle så gjerne ønske det var mer for jeg syns jeg er så flink med å telle kalorier og passe meg for alt av usunne ting. Jeg har ikke rørt sjokolade, potetgull, kaker eller annet godt siden jeg begynte på kurs for 4 uker siden. Har kun drukket 1 glass vin på disse 4 ukene. Så det er litt nedtur..... Ikke får jeg trent noe særlig nå heller pga sykdom. Har fått forbud mot og ta den helt ut når jeg trener. Alt skal gjøres med måte (les; omtrent ingen ting) noen uker pga denne duste kroppen min. Hvordan skal jeg da klare og gå ned så mye jeg ønsker i vekt???? Uff dette er ikke så lett jeg trodde etter første veiing!
 5. Det er jo bedre enn at du stod stille på vekta, eller at du gikk opp. Her gjelder det å tenke positivt! Jeg hadde liten nedgang sist uke selv så jeg skjønner hvordan du har det. Men ikke gi opp. Dette går rette veien!
 6. Halloisen! Nå er det nok igjen helg. Da er det om og gjøre og finne seg en rytme slik at man ikke skeier ut med tull. Har fryktelig lyst på en sjokolade nå. Men har bestemt meg for at det er ingen sjokolade før jeg er ferdig med dette kurset. Og så langt har jeg klart det. Og det er jeg rimelig stolt av. Jeg spiste tross alt sjokolade flere ganger hver dag frem til dagen før kurset begynte! Ellers så sliter jeg skikkelig med å få i meg nok kalorier. Jeg mangler sånn ca 300-400 kalorier hver dag. Lurer på hvordan jeg skal få i meg disse?! Ha en fantastisk fredags kveld alle sammen! :D/>
 7. Heisan! Ja da var veiingen over. Og for en nedtur. Hadde kun gått ned 0,2 kg. Kjempe nedtur da jeg har trent 4 ganger siden sist veiing. Og var super streng med all mat og drikke. Jeg veier alt jeg spiser. Får jeg ikke veid så spiser jeg minimalt. På 17. mai spiste og drakk alle jeg var sammen med god mat, is og vin mens jeg holdt meg til det jeg skulle. Tok ikke en is, pølse eller vin. Samme i pinsen. Da talte jeg kalorier som en annen helt. Hun kurslederen sa at jeg nok hadde gått ned mye mer siden jeg veide meg rett etter middag. Neste uke blir det knekkebrød før veiing. Og en ting er sikkert. Jeg lurer på om fordommene mine slår til. Jeg hadde jo liten tro på dette til å begynne med..... Som dere sikker skjønner ble dette en gedigen nedtur! Men jeg får stå på, jeg skal gi det en uke til med telling og kjempe streng mot meg selv. Nå har jeg ikke spist noe søtt (sjokolade, snacks, kaker eller alkohol) siden jeg begynte 08.05.2013.
 8. Hei 72Lene! Jeg kan absolutt anbefale kurs. Min mor og søster har gått kurs for mange år siden så jeg visste at jeg skulle spise mer enn hva som er vanlig for meg. Men kan trygt si at jeg fikk et lite sjokk når jeg ser mengdene nå. I alle fall til middag. Jeg sliter med og få i meg alt. Fordelen er at man er ikke sulten mellom måltidene. Trimpoengene brukte jeg litt tid på å skjønne selv. De regnes ut i fra vekt og hvor mye du trener og hvor hardt. Eks. meg selv. Jeg veier 75 (!). Går turer med staver. Da klarer jeg ikke prate fordi jeg går så fort. Det blir da høy insenitet. Disse turene er på ca 100 minutter. Jeg får ett trimpoeng for hvert 20 minutt av dette. I tillegg går jeg på helsestudio på tredemølle og styrke. Da kan jeg plusse på disse minuttene også. Bakdelen min er at jeg har en del plager (kronisk muskelsmertesyndrom, slitasje rygg og hofte og revmatisme + noe med knærne de ikke finner ut av) og klarer ikke trene særlig mye i perioder. Da må jeg justere kaloriinntaket etter hvor mye jeg får trent den uken.... Skjønte du dette? Eller så er jeg helt enig med deg når det gjelder de 40 åra. Etter at jeg ble 43 legger alt seg rundt omkring. :blink:/> Jeg har aldri noen gang tenkt en slankekur eller måtte tenke på hva jeg putter i munnen. Nå legger alt seg på både her og der. Og det er skikkelig nedtur... Godt å høre at vi er flere i samme båt!
 9. Hei og velkommen skal du være! Jo flere jo bedre tenker jeg. Jeg følger Grete Roede sitt opplegg når det gjelder mat. Jeg prøver å spise det antall kcl jeg skal. Dette har jeg regnet ut i fra Grete Roede metodene. Jeg sliter skikkelig fordi jeg hverken er spesielt glad i mat eller og være på kjøkkenet. Har du/eller gått/går du på kurs? Jeg er livredd for at jeg skal spise feil eller for mye. Blir nesten liten manisk. He he he. Ganske komisk fordi jeg aldri før har vært opptatt av mat (ei heller har jeg trengt det). Vi gikk ut for å spise reker og ta et glass vin på lørdag og jeg fikk sjokk når jeg kom hjem og regnet ut antall kcl jeg hadde fått i meg av "så" lite. Tenker at nå har jeg spolert at det blir noe nedgang denne uken. Så det blir spennende å veie seg på onsdag igjen. Siden jeg er så lite glad i mat, blir alt her veldig ensformig og jeg kjenner jeg begynner å gå litt lei. Har holdt på i 1,5 uke og er alt lei. Dette skal blir enkelt videre tenker jeg??? Jeg må nok begynne å se etter oppskrifter slik at jeg får mer variasjon i maten. (Ikke middagen der varierer jeg hele tiden.) Frokost og lunsj. Ha en super 2. pinseettermiddag!
 10. Hei på dere! I går var jeg på min andre veiing. Jeg har vært rimelig skeptisk til dette. Og ikke hatt den minste tro på at dette ville fungere. Har hele uken følt meg oppblåst og "bongo" i magen. Føler jeg har veid en haug med flere kg. Trådde forsiktig opp på vekta i går. Juhu! Jeg har gått ned hele 1,7 kg!!!! Vekta stod på 75,3. Dette var virkelig toppers. Resten av kvelden gikk jeg rundt og var super lykkelig (er forsåvidt det ennå.) Det skremmer meg når du skriver at du gikk så mye opp pga en fest. Riktignok med mye god drikke og tilbehør. Jeg tør knapt ta et glass vin for tiden for nå skal jeg virkelig satse. Her er det ikke snakk om utskeielser disse ukene! Etter og ha lest det du skriver er det uaktuelt med utskeielser for min del i alle fall! Nå er det "ny" uke og nye muligheter. Dette fikser du. Jeg heier på deg! Og du telli som "bare" har gått opp 1,9 kg. på 6 mndr. Det var jo slettes ikke ille. Ok - jeg skjønner at det kanskje er mye for deg, men dette fikser du "lett". Stå på! Dette kommer du til å klare. Jeg heier på deg også jeg! Ha en riktig så god 17. mai og god pinse. Jeg får min store utfordring i pinsen. Vi skal til fjells på vår primitive hytte uten innlagt vann. Matmessig blir det alltid så enkelt og usunt når vi er der. Nå skal det bli enkelt og sunt! Vi meldes!
 11. God morgen damer! Det er så godt å se at det er flere enn meg som "sliter" med data`en. Jeg satt lenge i går og prøvde meg med å legge inn en ny tråd men fant aldri ut av det. Så når jeg endelig fant det du hadde skrevet tenkte jeg at dette var supert og henge meg på. Når jeg hadde skrevet og trykket meg ferdig ser jeg at jeg har kommet inn på siden for de som skal ned 7-10 kg. Og jeg som egentlig skal ned mye mer. Men tenkter at det er best at jeg setter meg litt mindre mål og kommer ned 7-10 kg. i først omgang. Jeg mener jeg er jo skeptisk i utgangspunktet. Så da er kanskje denne tråden bra alikevel. I går var min første dag hvor jeg fikk veid og spist akkurat det jeg skal. Følte meg oppblåst og veldig mett hele dagen. Middagen hadde jeg ikke sjangs til å spise opp. Det ble alt for mye potet. 150 g var dobbelt så mye potet som jeg vanligvis spiser. Vet noen av dere om opplegget ikke funker hvis jeg ikke får i meg nok kcl.? Som f.eks. disse potetene. Ha en super dag!
 12. Hei og hopp! Jeg blir veldig gjerne med og drar lasset! Jeg begynte på kurst sist onsdag (08.05.13). Lite taktisk rett før en langhelg.... Når man var bortreist hele helgen! :unsure:/> Har aldri før gått på kurs, ei heller aldri slitt med vekta før de siste 5 årene. Da har kiloene kommet sakte men sikkert. Jeg er 45, 172 høy og 77 kg. Noe depressivt var det og få vite vekta da jeg trodde jeg var noen kg lettere. Trivselsvekten min er 60, men kommer jeg meg ned til 67 i første omgang blir jeg overlykkelig. :rolleyes:/> Jeg er skikkelig skeptisk til hele Grete Roede. Men det må jo funke når så mange skryter av dette. Jeg er ingen kokk, heller motsatt. Jeg trives ikke på kjøkkenet, jeg er heller ikke spesielt glad i mat. Spiser vel egentlig bare for og overleve. Derfor blir nok dette en skikkelig utfordring for meg. :huh:/> Men sammen blir det forhåpentligvis lettere! Lykke til på første kursdag!
×
×
 • Opprett ny...