Gå til innhold

Fa-mol

Medlem
 • Innholdsteller

  290
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

Fa-mol vant dagen sist Mars 14 2016

Fa-mol hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

7 Nøytral

Om Fa-mol

 • Rang
  Avansert medlem

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Not Telling

Nylige profilbesøk

248 profilvisninger
 1. Hei igjen, damer. Kjekt å se at dere fortsatt er her. (Forstå meg rett! ) Jeg har vært flere uker på sydligere breddegrader, og derfor ikke vært innom. Har ikke telefon som fungerer til den slags, og har heller ikke bærbar pc eller lignende. Har ikke vært aktiv på "slankefronten" disse ukene, men unnet meg god mat, vin, øl, is osv. Men likevel må noe ha skjedd, for vekten økte kun et kilo. Burde selvfølgelig vært motsatt. Men så er det på'n igjen. Startvekt nå er 105 kilo, og veiedag blir på onsdager. Det har skjedd saker og ting på GR-sidene disse ukene, ser jeg. Finner ikke igjen muligheten til for eksempel å lage permanent undertekst, eller til å kontakte andre medlemmer pr e-post. Er de fjernet for godt, eller er det bare meg som ikke har lett godt nok? Uke 9: 105 kg
 2. Godt nytt år, damer. Jeg har "overlevd" jul og nyttår, og er tilbake her. Alt som heter kaker og sjokolade er kastet. Liker ikke å kaste mat, men kaker og sjokolade er ikke mat, og det er mye bedre at det gikk i søpla enn i meg. Får ikke mate småfuglene heller, så de kunne ikke hjelpe meg med baksten. Alt som kan fryses er pakket ned i fryseren, så der har jeg både middager og en del pålegg i lang tid. Det eneste som er igjen er en del oster. De kan ikke fryses, og ost er jeg veldig glad i, så de tillater jeg meg å spise opp. Men likevel blir det færre kalorier enn det jeg har inntatt de siste månedene. Jeg kommer til å veie meg hver onsdag fremover. Det blir midt i uken, slik at eventuelt vann i kroppen etter helgens "utskeielser" får en mulighet til å forsvinne. Ikke det at mine helger er så utskeiende, men onsdag ble en grei dag å sjekke vekten på. Så nå er jeg målt og veid og skrekk og gru , og klar for å gjøre noe med denne kroppen min. Jeg har vurdert kurs jeg også, Mia 52, men gjorde samme vurdering som deg. Så det blir å prøve å få den kunnskapen jeg tross alt har, omsatt i praksis. Og det tror jeg skal gå. Som du skrev: en ørliten dreining mot sunnere matvaner og litt mer bevegelse - det gjør monn etter hvert. Toam, ønsker deg en fin tid i sol og varme. Mye lettere å bevege seg når man slipper å være redd for å gli på isen. Kos deg, men la mest mulig kos være uten så alt for mange kalorier, da. Vi tastes.
 3. Hei damer. Nå har jeg lest meg opp, og er imponert over hva dere får til. Jeg «hoppet av» for en god stund siden, da jeg ble så lei av å slåss med de samme kiloene måned etter måned. Egentlig har dette året gått min vei – unntatt med maten da, og det frustrerte meg veldig. Før jeg avsluttet psykologen hadde vi noen runder på dette, og konkluderte med at det er grenser for hva man har overskudd og energi til. Jeg har brukt kreftene mine til opprydding (både fysisk og mentalt), og da var det ikke energi til kostholdsendring m.m. Så jeg lot vekt være vekt, og tok meg av alt annet. Det har resultert i et par kilo opp, men det stresser meg ikke. Egentlig er jeg forundret over at det ikke ble mer. Nå er jeg imidlertid motivert for kosthold/slanking/matkontroll. Men først skal julen få gå sin gang uten tanke på kalorier , og så fra nyttår er det kostholdet som får fokus hos meg. Første januar er kanskje en dum dag å starte på, men dette er ikke et nyttårsforsett, dette er «prosjekt kost». Så da er jeg tilbake igjen. Ønsker dere alle en god jul, og et godt nytt år! «Ser» dere på nyåret.
 4. Kom tilbake i går kveld. Vekten i dag viste 300 gram ned, og det er jeg fornøyd med. Skeiet ut med både øl og vin, men det var verd det. Ha en toppers uke, damer!
 5. Litt sen med rapporteringen, men slik blir det bare enkelte ganger. Sist uke var egentlig en pytons uke. Bortsett fra de gangene kameraten fikk trukket meg ut på tur lå jeg stort sett på sofaen med pleddet godt trukket opp over hodet. Eller jeg satt og lot hånden gå som en skyttel mellom munnen og det som sto på bordet. Blæh!!! Og resultatet lot jo ikke vente på seg, opp 600 gram. Festlig! Jaja, nok "sure fjes" i dette innlegget. I morgen reiser vi til Spania, og blir borte en uke. Det blir litt sunnere mat da, og ikke minst: mye gåing. Så får vi se hvordan vekten blir neste uke. Ha en toppers uke, damer! Vi tastes.
 6. Det går litt opp og ned for oss alle, ser jeg. Betty Blue, ned 800 er flott! Og kos deg på "vinteropplagring" i syden. Frukt og grønt og turer høres ut som en god plan. Blir fint å høre fra deg senere. Mia 52, opp er surt. Men man får dessverre ikke både i pose og sekk samtidig, både kose seg og gå ned er ikke enkelt. Pensjonisttilværelsen er ok, men bare så forferdelig travel... Toam, kjenner til det der med kakebokser. Du har rett i at vi lærte at vi ikke kan kaste noe, men kanskje kan vi lære oss å tenke annerledes? Kokos kan legges ut til fuglene, og blander man det med litt fett blir det jo en aldeles nydelig meisebolle. Hehe, det skal jeg sannelig prøve neste gang jeg har kokos til overs. Og kanskje er det det vi skal gjøre med småkaker etter jul (nåja, ikke pepperkaker da). Det er vel bedre at det går i fuglene enn i oss. Radiogaga, ned 200 er flott, og det er gøy når tallene foran kommaet endrer seg. Stå på. Jeg gikk opp 100 g siste uke. Rart det ikke ble mer - hadde egentlig ventet det, da det både var fødselsdagskaffe hos venninne, og navnedagsfest denne uken. Men jeg må vel ha gjort noe riktig likevel, da. Så får vi fortsette så godt vi kan. Røre på oss, og ta smarte valg matmessig. (Egentlig kan jeg ikke lenger fordra uttrykket "smarte valg"! Det indikerer jo at man er dum dersom man ikke greier å være "smart". Og det er søren ikke dumhet som gjør at vi sliter! Så jeg nekter å bruke det uttrykket heretter! Vi gjør så godt vi kan, reiser oss hver gang tilværelsen slår oss ned, og står på videre. Og til slutt er vi i mål. Hurra for oss! )
 7. Veiedag, med godt resultat: ned 1 kg siste uke. Nesten litt skremmende, kan ikke tro at den store nedgangen varer. Det blir nok bare gram, snart. Er i alle fall klar over det, så blir ikke skuffelsen så stor. Men har vært flinkere med masse grønnsaker hver dag, og å komme meg ut og røre meg mer enn jeg har gjort på lenge. Så alt i alt: det hjelper faktisk.
 8. Toam, 800 ned er flott! Nei, vi gir ikke opp, og vi støtter hverandre så godt vi kan. Tro meg, det er en hjelp for meg også å se at dere fortsetter, selv om de samme kiloene av og til kommer på, forsvinner, kommer på ..., og det hele føles motløst i perioder. Betty Blue, fint å se deg igjen. Flere uker i syden uten å legge på seg står det respekt av. Og 100 ned etterpå er supert. Klapp på skulderen for det. Vi skal få mange klapp på skulderen utover høsten, folkens! Heia oss.
 9. På tide å slutte seg til her igjen. 1/9 0 2/9 1 3/9 0 sum uke: 1 4/9 1 5/9 0 6/9 3 7/9 3,4 8/9 2,2 9/9 0 10/9 3 sum uke: 12,6 11/9 1,2 12/9 0 13/9 1 14/9 1 15/9 1,1 16/9 1 17/9 0 sum uke: 5,3 18/9 1,2 19/9 2 20/9 1,2 21/9 3,6 22/9 0,4 23/9 3,4 24/9 3,4 sum uke: 15,2 25/9 0 26/9 1,2 27/9
 10. Radiogaga, 100 ned er ned, og vi fokuserer på små skritt, så det er bra. Synd du må vente med fjellturene dine, har forstått at du setter stor pris på dem. Men det kommer tider etter disse. Det hjelper faktisk med den lappen på skapdøren. Hvor lang tid det tar å endre en vane, vet jeg ikke. Jeg har lest alt fra 3 uker til 2 måneder. Men samme det, bare det blir en inngrodd vane til slutt. Hva slags hund er det du har, Radiogaga? Har hatt hund før, og savner det veldig. Men helse, og det at jeg reiser en del, gjør det uaktuelt med ny hund. Har gått ned 1,3 kg siden veiing i forrige uke. Mye vann, mye grønnsaker ... jo da, det har en positiv effekt. Får fortsette slik.
 11. Så dyktige dere er! Jeg føler meg ikke slik. Blæh! Men jeg har ikke gitt opp, selv om jeg har vært fraværende en stund. De fleste selvmord blir begått med kniv og gaffel, heter det. Mye riktig i det ja. Samtalene med psykolog har hjulpet. Jeg innser at det å fokusere på "ned 30 kilo" er feil. Faktisk gjør det meg vettskremt! Det er et grusomt tall. Det er forferdelig at jeg har pakket meg så til de grader inn i fett, men det er en måte å gjøre seg "usynlig" på, paradoksalt nok. Jeg kjenner årsaken, og vet litt mer nå om de forsvarsmekanismer som automatisk slår inn, som f.eks. overspising hos meg. Jeg gikk ned 13 kilo for tre år siden, så jeg vet at jeg kan greie det. Jeg vet også hvorfor jeg la på meg igjen, da det skjedde noe traumatisk i min hverdag. Nå er jeg imidlertid bedre rustet, og det å ha fokus på 2-300 gram pr uke er overkommelig. I tillegg vet jeg at jeg må endre på en del uvaner. Det tar tid å endre vaner, så det blir å ta en i gangen. Den første er å drikke mer. Jeg drikker alt for lite, fordi jeg ikke kjenner at jeg er tørst. I stedet kjenner jeg at jeg har lyst på noe, og tolker det som at jeg er sulten. Så nå henger det en stor lapp på en skapdør på kjøkkenet, med beskjeden Drikk vann. Jeg har endret signaturen, det ble for deprimerende å se på den bikkja som ruslet frem og tilbake. Heretter skal det veies hver uke for all offentlighet.
 12. Mia52, 400 ned er flott! Klapp på skulderen til deg. Jeg har ikke veid meg denne uka, batteriet på vekten er flatt, og siden jeg ikke skal handle noe annet våger jeg meg ikke på butikken bare for et batteri. Fristelsene står i kø der, og da er det bedre å skygge banen så lenge det går. Men det kjennes ut på beltet som jeg ikke har gått noe ned... Ned 10 - 15 kg på et år høres veldig deilig ut, og 200-300 gram ned for uka, det burde vi ærlig talt greie! Det høres mye mer overkommelig ut enn at jeg må ned 30 kilo. Huff, bare ved tanken på det! Så Mia52, jeg tar imot den utfordringen, og blir med på det! Toam, Radiogaga, Mia53 og Betty Blue, hva med dere? Da blir jeg nødt til å kjøpe nytt batteri til vekten...
 13. Vekten i dag viste 1,3 kg ned, og selv om det var flott kan jeg ikke si jeg jubler. Tvert imot tenkte jeg at jaja, disse kiloene har jeg gått opp og ned mange ganger, og dette er nok mest vann. Men jeg har vært bevisst, og selv om det har blitt litt vin og kake og is har jeg greid å stå imot mengden, og greie meg med litt. Det er jeg glad for. Jeg har også vurdert et nytt oppmøtekurs, men tenker samtidig at nei f****n heller, jeg vet jo hva jeg skal spise og hvorfor, det er bare det å iverksette denne kunnskapen, da. Som han sa, Erling Kagge, etter å ha gått til Nordpolen: Det er forskjell på teori og pakkis. Toam og Mia52, jeg synes dere er tøffe som skriver opp datoer og vekt så alle kan se det. Jeg gjemmer meg bak denne bikkja, som attpåtil er freidig nok til å gå med hodet høyt hevet mens den går de samme kiloer frem og tilbake og egentlig ikke kommer av flekken. 3,3 kilo ned fra januar er egentlig ikke så mye å skryte av, da. Får tenke alvorlig på å skrive opp jeg også, kanskje det kan motivere meg litt mer enn bare å flytte bikkja frem og tilbake. Ha en flott uke alle sammen. Som du sa, Mia52: Det er bare vi som kan gjøre noe med det. Og vi gir oss ikke!
 14. Hei igjen, damer. Nå har jeg lest meg opp, og jeg synes dere er dyktige! Dere står på, og selv om vekten innimellom peker feil vei så peker den også i riktig retning andre ganger! Dette klarer vi. Da er sommerens planlagte reiseaktiviteter over for denne gang, og hverdagen er her igjen. Egentlig litt godt, det også. Vekt og kalorier har ligget og skurret i bakhodet på meg, men jeg har ikke brydd meg så veeeldig mye om det, så det ble et par kilo opp i ferien. Heldigvis ikke så ille som jeg fryktet en stund, men så var det jo å få av de samme kiloene igjen, da. Jeg er egentlig så lut lei av meg selv og min manglende evne/vilje til å gjøre noe skikkelig med denne vekten, så derfor gikk jeg hele ferien og motiverte meg selv. Det hjalp jo også at enkelte puber i England har kaloriinnhold på menyene! Det var en skikkelig tankevekker, og fikk meg til å ta en del andre valg enn jeg ellers ville gjort. Så nå er det på'n igjen, da. Jeg har nettopp oppjustert bikkja (tenkte først å nullstille den, men hvem lurer jeg egentlig... ), og bestilt nytt gullmedlemskap. Vet fra tidligere at det hjelper å se sammensetningen av det jeg spiser. Jeg har også ryddet bort alle klærne som hang på "klesstativet" (les: tredemølla), så den er klar for de dagene det blir så rusket vær at jeg ikke orker gå tur ut. Så får vi krysse fingre og tær for en ny giv! Vi gir oss ikke!
 15. Hallo igjen, damer. Jeg har ikke gitt opp, selv om jeg ikke har gitt lyd fra meg på en stund. Har vært ganske lite hjemme, og har ikke mobil nettilgang - bare den stasjonære pc'en hjemme. Vekten svinger opp og ned, de samme 3-400 gram om og om igjen. Rene holde vekten, men det er så alt for tidlig. Har derfor ikke orket å endre på vektsignaturen, foreløpig får den stå der den står. Det kommer bedre tider. Blir mye borte i sommer, så det blir bare sporadiske oppdateringer fra meg. Gleder meg til å komme sterkere tilbake om en 7-8 ukers tid. Ønsker dere alle en flott sommer!
×
×
 • Opprett ny...