Gå til innhold

BreakFree

Medlem
 • Innholdsteller

  212
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

BreakFree vant dagen sist Juni 18 2018

BreakFree hadde mest likt innhold!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

BreakFree's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Nettsamfunnsomdømme

 1. Hei, hei :) Er det noe liv her? Ser du skrev litt slutten av april, Silje! Beklager at jeg har vært helt borte. Det har virkelig vært noen rare måneder. Ja, det har det vel vært for absolutt alle. For min del har jeg gått på Roede gravid-kurs, det synes jeg har vært nyttig. Jeg har absolutt ikke spist bare sunt, tvert i mot. Men det har hjulpet meg å ha noen å kommunisere med om dette med mat & trening, en gang i uka. Har nå gått over på et Hold vekten-kurs med samme veileder, for å holde det litt i gang resten av svangerskapet og i perioden etter fødsel, uten at målet er å slanke seg. Ligger nå på ca. 96 kilo, så et sted rundt 6-7 kilo opp i svangerskapet så langt. Er ellers i god form og har det bra! Hvordan blir drivhus, Silje? :D Høres nydelig ut med egen hage. Det må være et mål i livet å få seg etter hvert! <3
 2. Heihei 93,7 her i dag. Det har skjedd masse endringer med magen siste uka. Har starta på Roede-kurs, så satser på å få en litt jevn økning. Selv om det ble litt mye denne uka! Håper at det går bra med dere, og at dere er friske
 3. 92, 8 her i dag! Jeg trenger noe annet å tenke på enn korona. Merker det er lett å gå i skapet nå.. Hvordan er det med dere?
 4. Heihei Ja, det er gøy å se på hus.. Frister å flytte nærmere familien nå som vi skal få barn. Så hodet er ganske fylt med planer/tanker om forandringer. Vi får se hva som skjer Det er gøy å kikke, i hvert fall! Jeg har nå tatt avgjørelsen og meldt meg på et Roede gravid-kurs! Oppstart i neste uke. Jeg synes at vekta går altfor fort oppover, har sett både 94 og 95-tallet (!) på kvelden her, det er det meste jeg har veid noen gang. Synes det gikk fryktelig fort fra 90 og opp, så det har skjedd mye de siste ukene! Vil selvsagt ikke bli altfor opphengt i det, men å gå opp en kilo i uka er da ikke nødvendig..! Nettkurs er ikke billigere nei, men jeg orker ikke møte opp fysisk. Synes nettkurs er veldig greit, da kan man skrive om det man tenker på, og fylle inn rapporten kvelden i forveien. Liker også bedre å veie meg på morgenen enn på kurs osv. Fleksibelt med nettkurs! Gleder meg til tett oppfølging. Føler jo jeg "Bør" klare det på egenhånd, etter å ha gått flere kurs, men det er noe med forpliktelsen.. Håper helga ble fin, Silje!
 5. Hei! Sorry treig registrering herfra. 92, 7. En kilo opp :-O Jeg synes det går for fort! Vurderer på det sterkeste å ta et Roede gravid-kurs nå, mest for å følge med skikkelig nøye! 2700 kroner.. Jeg synes det er mye.. Men kanskje er det verdt det i lengden.. Så utrolig bra at du har begynt å trene styrke, Silje! :D Kjempeflink! Ny jobb, wow! Hører det skjer mye! :) Jeg vurderer å kjøpe hus! :O Så det skjer litt her og, egentlig..
 6. Heisann Beklager mitt fravær også, hadde vinterferie forrige uke! Her går vekta oppover, 91,7 i går. Det har vært litt vanskeligere å holde seg innenfor 2200 kcal nå i det siste, som er det jeg prøver å ligge på. Merker uansett at hverdagene er greiest. Og jeg må bare fortsette å registrere. Håper å unngå Roede-kurs, synes det er så dyrt. Men må man så må man!
 7. Hehe, må flire av at det med kake på morsdagen, Silje.. 😂 Så deilig at mannen bød på en overraskelse!! Ikke dårlig! Jeg synes tabellen ser ålreit ut, veldig ryddig! Bra skills, må jeg si! 👏Var hos jordmor i går, og vi snakket en del om mat og vekt osv. Jeg fortalte at jeg har tatt litt Grete Roede-kurs, og at jeg registrerer, måler og følger med. Hun sa det var fint, men også som deg, at jeg ikke må bli for stressa på det, det skal jeg ikke. Vi noterte oss allikevel "bak øret" at jeg gjerne vil holde meg under 100-tallet. Jeg tenker helt klart mest for tida etterpå. Hun har også forberedt meg på vannvekt, jeg kommer jo til å være høygravid i sommer, så det er kanskje uunngåelig! Ayla, jepp, nå har jeg skjerpet meg, kraftig! Fint at du sier det! Jeg har trent hver dag mandag - torsdag. Yoga, løpetimer og lett styrke på sats. Veldig ålreit, blanding av ganske rolig trening og litt mer svetting. Leger og jordmor er positive til treningen så lenge jeg ikke begynner med to timer spinning hver dag eller melder meg på maraton 😛 I dag skal jeg ikke trene, men så kommer vinterferien straks med skiturer, noe jeg elsker. Har vært på UL også denne uka, ting ser fint ut. Så det er en gledelig uke. Jeg har ellers bestemt meg for En godteridag i uka, og der skal jeg være streng. Det sklir så fort ut hvis man spiser sjokolade på jobb på en mandag eller tirsdag.. Ha en god helg! Veldig glad for denne tråden!
 8. Åh, fy søren, denne helga har det blitt ALTFOR mye kake og godteri og drit. Jeg MÅ bare skjerpe meg.. jeg tenker det er veldig lenge til jeg klan nå det målet uansett, hehe.. kanskje et max 96,8-mål..? bare for å minne meg selv på det.. Var allerede på 91 i dag, så fatter ikke hvordan det skal gå, men må i hvert fall ikke spise kake hver gang det er foran nesa på meg!!
 9. Jeg vet ikke helt med hvilestoffskiftet, om det endrer seg som gravid, har prøvd å google litt og ikke funnet noe om det.. Min hvileforbrenning er 1588 kcal, det vil si, det kroppen uansett bruker av seg selv. Vil du kanskje føye til et ord i tabellen om at jeg er gravid / prøver å begrense vektoppgang? Utfra NHI sine anbefalinger er det altså 5- 9 kilo som er anbefalt dersom man har en KMI (kroppsmasseindeks) på over 30, hvilket jeg dessverre har.. https://nhi.no/familie/graviditet/symptomsjekker/vektokning-i-svangerskapet/ Så, nå har jeg jo gått opp et par kilo allerede.. Hvis jeg skal holde meg innenfor 9 kilo opp fra 87,8, blir det altså 96,8. Det høres sikkert helt rart ut for noen at jeg gidder å tenke på disse greiene når jeg er gravid, men jeg har registrert kalorier i perioder og fulgt såpass nøye med på vekta at for meg er det egentlig helt naturlig. Jeg registrerer alt jeg spiser nå, og er også veldig opptatt av å spise variert! Så alt i alt kan jeg egentlig ikke si å ha hatt et sunnere og mer variert kosthold enn på lenge! Det føles bra!
 10. Hei! 90,6 her i dag, noe som er 1,2 opp. Dét er for mye på ei uke synes jeg. Litt vanskelig det her, for man skal jo gå litt opp, men det er 27 uker igjen, og jeg har ingen planer om å gå opp 32,4 kilo til 😛 Så her blir det å fortsette å registrere mat, sant trene. Hvilestoffskiftet mitt er 2200 ca, så får prøve å holde meg innenfor det, mener det blir riktig... Any thoughts? Jeg skal ligge på 1600 når jeg vil ned i vekt (gått på x antall kurs, så den er bænkers).. Har ligget litt over 2200 flere dager, så det er ikke så rart at vekta går opp. Dette er jo matte, det.. Har ellers mye treningsglede om dagen! så det er bra😁 håper det hår bra med dere!
 11. Gratulerer med dagen som var, Silje! Lurt å ta med rester på jobben ja! Deilig å ta det som det kommer i helgene, ååh... Og koselig å høre om jentene dine ❤️ Jeg tok veiinga i dag, 89, 4. I morgen er det yoga! Spent!
 12. Gøy å høre om dine graviditeter også, Silje! Du har to barn? Hvor gamle? Jeg er sååå spent! Mitt "barn" er 11 uker gammelt i dag! Inne i magen altså! Håper det holder seg der! Har vært på ultralyd, så det ser fint ut så langt. Vekta mi sa 89,9 i dag, jeg er meget spent på om den har tenkt å krype seg over 9-tallet før uka. Uansett er jeg på veldig god gli når det gjelder trening og å spise sunt nå. Har litt fare for å få svangerskapsdiabetes, og det vil jeg pokkern meg ikke ha. Så jeg gjør alt jeg kan. Tvinger i meg gulrøtter og alt mulig.. haha. Altså, gulrøtter er jo godt. Men ikke hele tida.. Og ellers driver jeg og finner meg et sted å begynne på gravidyoga Er nødt til å roe kraftig ned på stress, så tenker det kan være et bra sted å starte. Sånne babyforum er faktisk helt kritisk. Jeg ble SÅ nervøs av å lese der inne. Tenkte bare på alt som kunne gå galt. Det hjalp meg ingenting.. Hvordan ser helgen ut?
 13. Hei! Er det flere her som er gravide og som prøver å spise så sunt de kan for å begrense vektoppgangen? La oss motivere hverandre! Kort om meg. Startvekt ca. 88 kg. Bmi på 30,8 i dag. Termin til sommeren! ❤️ Jeg har gått masse på Grete Roede-kurs og kjenner systemet, oppskriftene og alt veldig godt. Vurderer å ta et nettkurs for gravide, men "kan" jo egentlig opplegget såpass godt at det strengt tatt burde vært litt unødvendig.. Men vi får se litt hvordan det går! Er veldig interessert i å føre et så sunt kosthold som mulig, til beste for både barnet og meg. Håper noen leser her og vil bli med. Hilsen BreakFree
 14. Jepp, jeg håper også på høy aktivitet og høy motivasjonsfaktor! Godt å "se" deg, Ayla! Ikke godt i det hele tatt å være syk! 😕 Leit å høre! ❤️ Håper du klarer å "glemme" vekta litt, særlig når du vet grunnen, at du har vært syk, og da er det ikke alltid like lett. Men det høres ut som at du har funnet fram motivasjonen igjen, og satt deg et mål. Det er bra! Tusen takk, Ayla, satser på det! Her er vekta på 89,7. Til sammenligning var den på 91,4 den 9.12, 87,7 den 17.12, 88,4 den 23.12, 88,5 den 6.01, 88, 9 forrige uke, og nå altså 89,7. Så, det går litt oppover. Jeg er ennå ikke 12 uker på vei og holder saken hemmelig for nesten alle jeg kjenner. Krysser fingra for at jeg kommer over den "magiske" grensa som alle snakker om. På ulike forum.. Jeg holder meg forresten langt unna sånne babyforum, det er helt crazy mye rart folk prater om der inne. Blir helt paranoid av det! Holder meg til gode, gamle GR! Jeg håper å kunne begrense vektoppgangen, da jeg har en BMI på rundt 30.8. NHI anbefaler jo gjerne folk som har BMI over 30 på å prøve å holde seg innenfor 5 til 9 kilo. Unnskyld meg, men det er jo "ingenting"...! 😮 Så her må fokus finnes! Jeg tror jeg skal være veldig fornøyd om jeg ikke går opp mer enn ti kilo til sammen, tenker det ikke blir så lett. Og regner med at det blir masse vannvekt når sommeren kommer.. Jaja, den tid, den "sorg" Det viktigste er selvsagt babyen i magen, at den har det bra! https://nhi.no/familie/graviditet/symptomsjekker/vektokning-i-svangerskapet/ Nå er jeg egentlig litt usikker på min offisielle startvekt før graviditeten, men jeg kan f.eks ta utgangspunkt i ca. 88 kg og prøve å holde meg innenfor 9 kilo opp.. Altså 97. Er det i det hele tatt mulig, mon tro.. Samtidig vet jeg at dette med å spise sunt, trene og begrense vektoppgangen er til det beste både for meg og barnet, så skal i hvert fall gjøre mitt ytterste for å spise sunt, holde meg i gang med trening, drikke masse vann osv. Det er jo så bra for så utrolig mye! Nå har jeg vært heldig og gått litt ned i starten, og klart meg forholdsvis OK gjennom jula, så det er et greit utgangspunkt. Spent på de neste ukene, når det begynner å dra seg til! Blabla, nå ble det mye meg! Hvordan går det med trening for deres del? Jeg har kommet meg litt i gang på senter i det siste, føles bra! Har hatt evig dårlig samvittighet for å nesten ikke ha brukt medlemsskapet i hele høst! Er kjempefornøyd om jeg får til et par turer i uka nå.
 15. Hei, og tusen takk, Silje Det blir tidlig i august en gang, sannsynligvis. Så det er fremdeles tidlig! Ja, jeg synes også det er spennende.. Håper jeg får den samme opplevelsen som deg, Silje, at det bare blir en magisk tid! Foreløpig synes jeg det er veldig fint. Føler meg ganske bra, er ikke kvalm. Har også begynt igjen med litt trening. Og er veldig motivert både for å trene og for å spise sunt. Synes bare det er enormt vanskelig å holde meg helt unna søtsaker. Det er utfordrende! Til og med når man har all grunn for å la være.. Jeg har gitt kjæresten klar beskjed om at vi ikke kan ha NOE søtt i hus, og at han får spise godteri i bilen om han må! Blir litt tullerusk av dette... Ja, jeg sa jo at jeg skulle registrere vekt i går. Jeg gjør det heller i morgen. Sorry!
×
×
 • Opprett ny...