Gå til innhold

BreakFree

Medlem
 • Innholdsteller

  197
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Alt skrevet av BreakFree

 1. Heisann:) Jeg er blitt gravid, woho! ❤️ Har derfor som mål å begrense vektoppgang framover, men ikke gå ned Jeg registerer matinntak som aldri før, for å følge litt med på hvor mye og hvor variert jeg spiser. Det fungerer ganske greit, egentlig! Skal melde inn vekt på mandag
 2. Jo takk, det begynner å gå litt bedre! :) 87,7 kg her nå! Litt random registrering men. Hvordan går det med dere nå iførjulstida? :) Håper alle har det bra!
 3. Heisann Kikka: Det er andre medisiner jeg har ventet på. Men nå har jeg begynt på Prednisolon. Jeg har en sykdom som MÅ vekk. (Vil ikke gi så mye detaljer for sikkerhets skyld) 88,8 her. Jeg kunne sagt MYE mer idag, men jeg får ta det litt etter litt..
 4. Kikka! Godt skrevet! Jeg er hundre prosent enig med deg. Vektgrensa er jo også kun i hodet vårt, det er kun det tallet på vekta som endrer seg, ingenting annet endrer seg. Så for å finne motivasjon MÅ i hvert fall jeg være gira på noe annet enn bare det tallet. Akkurat nå er det viktigste for meg å ta vare på egen helse. Jeg har fått noen helseutfordringer denne høsten (blant annet stoffskifte + en annen sykdom), som gjør at jeg ikke tar helsa mi for gitt lenger. Jeg skal gjøre ALT jeg kan for å ta godt vare på kroppen gjennom variert kosthold og trim. Foreløpig har jeg mindre energi enn vanlig, fordi jeg ikke har fått begynt på medisiner ennå, men legen sier at energien nok vil komme tilbake når jeg får begynt med behandling. Det håper jeg virkelig. Jeg skal sette meg skyhøye mål som gjør at jeg pusher meg, f.eks melde meg på noen løp og/eller gi meg selv andre, fysiske utfordringer i sikte. Jeg er helt enig med deg, Kikka, i at man må prøve å ikke dømme seg selv. Selv om jeg f.eks så GJERNE ville sett 7-tallet en gang (jeg husker ikke når, det er sikkert femten år siden!), så vet jeg også at om jeg ser det ene eller andre tallet så er det ikke det folk rundt meg er glad i meg for. Og når jeg når målet mitt på 85 kg, (som er 5 kilo ned fra der jeg er nå ca), så er det heller ikke sikkert at noe egentlig kommer til å endre seg, annet enn at jeg kanskje blir litt mer fornøyd da, forhåpentligvis Dette ble kanskje litt selvmotsigende.. Men for andre folk har det i hvert fall ikke noe å si om vi veier det ene eller det andre. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om hva mine venninner, min kjæreste eller familiemedlemmer veier, jeg hadde ikke rynket på nesa samme hva. De er noe helt annet enn tall for meg, og jeg er heldigvis noe annet enn tall for dem. Så gjelder det å ikke bare være tall for seg selv også.
 5. !😊Ja, det er topp:) har overhodet ikke klart å følge 5:2,men vært mye mer nøye med inntaket enn tidligere. Registrerte alt jeg har spist nå i kveld, og ble sånn 2300 eller noe, så får være litt nøyere igjen i morgen:) Grattis sjøl! Motiverende å gå ned nå før jul synes jeg, og kanskje blir det litt lettere å gå på ski i vinter:)
 6. Hehe, høres kjent ut! 89,5 her i dag! Det er nedgang det🥳
 7. Kikka: Ikke sant Jeg vet ikke egentlig om 5:2 er noe for meg, ble altfor sulten, haha! Men prøver å holde kaloriinntaket nede nå anyways Til alle: Får jeg lov til å stille et litt filosofisk spørsmål (hehe!) ..Hva tenker dere om det faktum at så mange alltid vil ned i vekt og aldri er fornøyd med seg selv..? Er det fordi man faktisk har en reell utfordring med vekta? Eller fordi det blir en hobby nærmest? Jeg bare funderer litt på dette, for jeg har jo vært på dette forumet i flere år, i perioder gått ned, i andre perioder har det stått stille.. så litt opp, så litt ned, så står det stille.... Men skulle jeg gått ned i vekt hver uke jeg har vært her inne og skrevet, ville det jo ikke vært noe igjen av meg. For min del er vel problemet at jeg går inn her og skriver, også går jeg og spiser litt potetgull rett etterpå......... 😂 Altså, ikke hver dag, men det har da skjedd! 🙈 Så jeg tenker at om man virkelig er motivert for å gå ned i vekt, egentlig har ALT å si for om man faktisk går ned eller ikke..? At man rett og slett bruker flere kalorier enn man får i seg, om det så er lavkalori, 5:2, lavkarbo eller whatever.. Det er i hvert fall ikke lett å gå ned i vekt når man EGENTLIG ikke trenger å gå ned så mye for å føle seg bra. Synes nesten det er verre å ta av de "5 kiloene ekstra", da man vet at de sannsynligvis kommer til å gli like fort på igjen, ettersom man jo gjerne ønsker seg et liv der man kan spise godt... Vet ikke om jeg hadde klart å spise gulrøtter hele livet bare for å være tynn, hva slags liv ville det vært, skjønner dere hva jeg mener? Hmm. Ja dette ble litt filosofi på lørdagsmorgenen fra meg. Jeg bare tenker litt på hva det er vi egentlig driver med i disse forumene. Jeg tror jeg noen ganger er her mest for praten, og for å ikke føle seg så alene om å ha lyst til å gå ned noen kilo..
 8. Nå posta vi visst så å si på likt, Koalamamma! Mye bra tips der, veldig likt det jeg har spist da jeg har klart å holde meg sunn / drevet med vektnedgang! Lurt å tenke 1000, ja, smart det! jeg bør i teorien gå ned på 1600,så om jeg ligger litt under det hele uka bør jeg se resultater..
 9. Ja, satser på det! Har ikke fulgt med på kaloritelling i det hele tatt, så det kan hende jeg har ligget på alt fra 16- 1800 til 3000 kalorier, hvem vet 😂 Gikk i hvert fall jevnt og trutt ned ved hjelp av nettkurs for noen år siden, da registrerte jeg alt, var veldig nøye, og var opptatt av å få en god kostholdsscore. Dét var det kursledere som pushet meg på. Gikk vel ned 8 kg det året, fra ca samme vekt som jeg ligger på nå. Så jeg vet at jeg kan, hvis jeg vil det nok. Lå forresten leeenge rundt 85 kg, noe som er en ok vekt ift min kroppsfasong. På 83 kg følte jeg meg ganske slank. Kropper er forskjellige
 10. Ayla, gøy med kjapt svar! Jeg synes det er godt gjort å ligge på 1000 kalorier om dagen. Jeg hadde tenkt å prøve meg på 500 i dag, men nå bikka jeg 1000. Ble altfor slapp og ør! Uansett er 1000 kcal myyyye mindre enn jeg vanligvis ligger på. Skal bli spennende å se om resultatene kommer litt raskt, ettersom dette er litt mer "hardcore" enn hva jeg har gjort på lenge.. Det høres ut som at du har litt av en vilje, en uke med frukt og grønt?! Altså - jeg er glad i både frukt og grønt, men vet ikke om jeg ville klart kun det! 12-14 000 skritt er kjempemasse, ikke verst! Håper du når vektmålet ditt Du høres motivert ut!
 11. Tredje melding fra meg.. Sorry. Ayla: Mente ikke å spørre OM du har brukt kickstart, det har jeg skjønt! Men gjorde du det via kurs? Hva er dine beste tips for å greie å holde deg innenfor så lavt som 1000 kcal?! Og: Har noen av dere prøvd 5:2 før?!
 12. Det vil si, kanskje jeg bør ha et mål om å komme på 8-tallet igjen først, så tar vi ting litt etter litt!
 13. Hei, dere Jeg sliter en del med helseproblemer om dagen selv, så har rett og slett ikke så veldig fokus på veiing så langt denne uka. Kan veie meg i morgen, men det blir kanskje for sent ift. tabellen. Ayla: Wow, du har jo gått ned masse i høst! 😮 Whaat. Du har sikkert skrevet mye om det tidligere, men vil du oppsummere (for meg som er litt lat) hva du først og fremst har gjort? Er det snakk om mat for det meste, altså har du brukt kickstart? Går du på kurs eller fikser du "biffen" alene? Har snust litt på 5:2-dietten i dag og i går.. Det vil si, leste meg opp i går og har begynt med det i dag, haha! Men uff, man blir jo sulten. Det kan umulig være noe folk orker å holde ut med i lengden? Jeg tenkte mest for å få en kickstart selv. Poenget er altså at man faster 2 dager i uka, det vil si, man spiser ca. 500 kalorier. Uff, det er fryktelig lite... Jeg har tatt første fastedag i dag, klarer ikke holde meg på 500 kcal, men det blir vel sånn 700 eller noe - laaaangt mindre enn jeg pleier, for å si det mildt. I morgen skal jeg prøve å ligge på 1600 kcal, som er Roedeanbefalingen min for å gå ned i vekt. Håper på en slags renselse i dag.... Hvis det finnes noe slik mellom himmel og jord.. Jeg kommer heller ikke til å drikke alkohol på julebord nå i helga. Tåler det ikke så godt ift helsa Skikkelig kjedelig! Målet mitt nå er å komme meg tilbake på 85 kilo!
 14. Kikka, tusen takk! Kan ikke huske å noen gang ha hatt en så kjip høst med mange rare utfordringer. Jeg prøver å ta vare på meg selv og ikke ha dårlig samvittighet for å være sykmeldt. Men er "flink pike", så det er ikke bare lett å la jobbstresset ligge. Prøver å se meg om etter en ny jobb.. Koalamamma: Så gøy! Gratulerer med å ha nådd målet dit! Må le litt av yoghurtnøttene, var det godt, da? Silje: Ding dong, julebordsesong..! Alltid en utfordring. Det gjelder nok å holde igjen på alkoholen om man vil ned i vekt (selv om det er kjedelig), for med alkoholen forsvinner viljen, øker matlysten, øker søtsuget, øker nattmatlysten, øker dagen derpå-pizza-suget, hehe... Samtidig tenker jeg at om man har ett-to julebord så kan man jo kose seg litt også, og heller prøve å leve nogenlunde sunt resten av uka!
 15. Heisann! Huff, jeg var ikke her hele forrige uke, men kommer krypende tilbake.. Først og fremst: Kikka og Koalamamma, takk for råd og tips ang. stoffskifte, fint å ikke føle seg så aleine.. Legen satte meg først på 50 mg og nå tar jeg 100 mg Levaxin hver morgen. Jeg har merket forskjell. Tror jeg.. Men har uansett blitt delvis sykmeldt nå. Det er en sammensatt grunn, veldig mye som har skjedd i det siste, mye bekymringer, kroppen er ikke som den var for bare et halvt år siden, energinivået lavt.. Skal ikke gå for mye inn på det (litt redd for anonymitet osv), men la oss bare si at det er godt for meg å være litt sykmeldt akkurat nå, og også godt å være noe på jobb for å holde meg gående. Når det gjelder vekta så lå den på 90, 7 i dag, så det går jo faktisk rett vei dette her. Men jeg har ikke registrert mat eller trening på lenge, så det er nok mest "flaks". Har også hatt ganske mye mindre matlyst i det siste, det har nok sammenheng med mye annet som foregår i kroppen. Målet mitt framover er å trene litt mer. Jeg tok et par joggeturer forrige uke. Korte, men bedre enn ingenting. I tillegg burde jeg jo egentlig like gjerne registrere maten. Først da kan jeg begynne å forvente å gå noe mer ned i vekt.. Alkoholen har jeg forresten nærmest kutta ut. Tidligere har den vært et hinder for meg når jeg har prøvd å gå ned i vekt. Men jeg har mista helt lysten på å drikke alkohol.. Litt praktisk..! Håper dere har det fint! Skal prøve å være mer aktiv! Klem fra meg
 16. Heisann Her står det på stedet hvil, 91,4. Føles helt rart. Det er 6 kilo mer enn jeg egentlig er vant til. Jeg skal begynne å regiatrere, for er helt enig med deg, Silje, det er da jeg kan forvente resultater! Så spennende med ny jobb. Hvis du har lyst og overskudd så er det sikkert fint:)
 17. Hei, dere! Ikke meningen å blande seg inn i når folk skal ha veiedag! Jeg skal prøve å huske å rapportere på mandager, Silje! Fint med den tabellen. Her viste vekta 91,7 i dag (det er litt ned, vi får se hva den viser over helga). Kikka, tusen takk! Og god bedring! Og stikk innom! Velkommen til dere nye!
 18. Hei og hopp. Kunne det kanskje vært litt mer forpliktende om alle hadde samme veiedag?! Da blir det litt mer som å gå på kurs.. Jeg kan hvilken som helst dag.
 19. Hei Kikka! Jeg er heller ikke flink, tydeligvis! Jeg tror også at hormoner og stoffskifte er fullstendig på bærtur her. Skjønner ingenting. Spiser ikke spesielt mye, drikker masse vann, tar meg sammen... i hvert fall annenhver dag, haha! Jeg synes det er utrolig vanskelig å liksom skulle komme seg ut igjen etter å ha vært på jobb, forresten. Frister nada i mørkt og regnvær. Skal virkelig passe på å trene i helgene framover. Kan jo bli to dager i uka det også... HELDIGVIS har jeg god erfaring med å SPISE meg ned i vekt. Er bombesikker på at kosthold er minst 80 % av vektnedgang, om ikke mer.
 20. Hei, her viste vekta 92,3.. Synes ikke akkurat det går noen vei så langt. Men er i hvert fall ved godt mot. Må bare holde meg langt unna godis og vin.
 21. Oioi, kun 1000 kcal om dagen er lite! Jeg skal vurdere det. Men har ærlig talt ikke lyst til å bruke mer penger på Grete Roede i mitt liv! Har brukt altfor mye penger på det allerede.. Det jeg virkelig trenger er å endre min egen innstilling til smågodt. Jeg spiser det jeg ser! Jeg veier meg i morgen eller onsdag..
 22. God morgen! Ayla, synes det var et godt spørsmål, hva som motiverer meg til å gå ned. Jeg vet at jeg føler meg bedre når jeg er litt lettere i kroppen. Både utseendemessig og formmessig. Det å holde meg nogenlunde slank og forebygge livsstilssykdommer er kanskje det aller viktigste. Ikke få problemer med det ene eller det andre på grunn av vekt. Og det å ikke legge på meg så mye at jeg aldri ser noe håp om å noen gang bli slank igjen, slik at jeg gir opp. Jeg blir motivert av å føle meg i god form. Akkurat nå føler jeg meg ikke i god form, men jeg har lyst til å komme dit. Kan du si litt mer om kickstart? Jeg har tatt mange Grete Roede-kurs og synes egentlig jeg har brukt altfor mange penger på det allerede. Men vet at det eneste som virkelig fungerer er å ha en kursleder å rapportere til. Jeg foretrekker nettkurs, da jeg synes det ofte blir for travelt å få til noe mer i det daglige.. Prøvde meg på et "live" kurs en gang, men fikk faktisk ikke noe særlige resultater. Men når noen kan se hvert minste vinglass du har tatt, da synes jeg det er litt lettere å unngå det også..
 23. Heisann Beklager så mye, glemte helt å sende tall. Vekta viste i går 91,8. Så da får vi vel bare registrere det som en startvekt. Har ikke hatt så høyt tall på lenge, så er litt nedfor egentlig. Men får vel bare tenke at herfra går det nedover! Jeg var veldig motivert da jeg skrev her sist, men det går jo selvsagt opp og ned! Jeg har ikke fått trent ennå denne uka. Men skal i hvert fall gjøre det i helga, og i høstferien! Håper dere har en finfin kveld.
×
×
 • Opprett ny...