Gå til innhold

Silje

Medlem
 • Innholdsteller

  143
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  15

Innlegg skrevet av Silje


 1. Hatt nok en bra dag tross litt stress i dag med både baking, andre skoleoppgaver, jobb, tur til legen med eldstejenta  +++ men fikk til en gå tur i kveld samt hagearbeid. Jeg slapper veldig av i hagen, det er stedet jeg søker om jeg trenger å stresse ned. Og nå begynner det å bli orden i kjøkkenhagen også 😊 min neste store drøm er å få drivhus igjen, tar litt tid da vi må finne vinduer som kan passe. Har hatt andre drivhus tidligere, men på grunn av vind holder de ikke så lenge. Dermed har vi funnet ut at vi skal prøve å lage et drivhus selv denne gangen😊


 2. Ja hva skal man si og hvor skal man begynne.. Her har det vært noe kaotisk med hjemmekontor, barnehage og skole 😅 men alt går, har gått noe utover jobbingen så klart også begynte jeg i ny jobb 1 april på toppen av det hele! Har ikke kommet helt i gang der siden alle må jobbe hjemme, men hatt et par nettmøter for å gå gjennom systemet. Gleder meg til å komme skikkelig i gang der etter hver! 
   

  Når det gjelder vekt har det dessverre blitt forskjømt på det groveste! Må vel innrømme at det ikke har vært hovedpri siden jul.. men så kommer man på bedre tanker igjen og det er jaggu på tide å sette opp fokuset!! Kan ikke holde på som dette i all tid heller 🤪 vekta i går viste 76,5 ikke overraskende! Har også registrert alle andre mål i roedeappen. Begynte med registrering av inntak i går og hadde første treningsøkt i går😊 Merker at motivasjonen er på topp, og med god muligheter til å trene både ute og inne så må dette bare gå fremover! 😃


 3. Herlig lørdag hvor vi ikke har noen planer!! Jeg har trent 30 min kondisjon og 20 min styrke, så nå håper jeg virkelig at kroppen merker dette og at det gir motivasjon til å fortsette!!🤞🏻 Jentene maser om å rusle en liten tur, så da blir det straks en gåtur også😊

  Så spennende å se på hus Breakfree!! Dette må vi høre mer om 😊 nå husker jeg ikke, men er nettkurs billigere? Eller tenker du at du bør på kurs du må møte opp fysisk? 
   

  God lørdag til alle! Her Jar sola som alle snakket om uteblitt, men er i det minste vindstille og opphold🙌🏻😃


 4. Vinterferien er over og det ble nok litt kos disse ekstra dagene, men prøvde så godt som mulig å holde meg innen for rimelighetens grenser. Men må i jeg synes det er litt vanskelig å holde regnskap når jeg ikke har nett på hytta. Meen samtidig er det utrolig deilig at det ikke er dekning der oppe, får tid til så mye annet og bruker tida sammen mye bedre samme. Får en påminnelse om at vi må være flinkere til å legge bort mobilen/data hjemme også :) 

  Denne uka har jeg begynt å trene styrke og har også mål om å få til minst en kondisjonsøkt!

  Ellers begynner jeg å merke sommerfuglene i magen, 1 april begynner jeg i ny jobb, og ukene frem til det kommer til å suse av gårde..

  Håper alle har en fantastisk uke og like nydelig vær som her 😃☀️

  vekt uke10.png


 5. På 6.2.2020 den 13.15, jess skrev:

  Jeg kan hive meg med her også, men vet ikke helt hvor/hvordan jeg melder inn til deg?

  JESS🙂

  Ser nå at vi har hatt et lite besøk av jess :) Veldig koselig hvis du vil slenge deg på! Alle melder bare fra vekten sin og det de har på hjertet i et nytt innlegg på tråden :) VEt ikke hvorfor, men fikk ikke til å svare deg under innlegget ditt, så håper du ser dette!! Velkommen skal du være!

   

  Her deler vi erfaringer, gode og dårlige dager! Akkurat det man måtte ha på hjertet rett og slett :)


 6. Beklager fraværet mitt forrige uke! Det har vært så mye med hun minste nå i 3 ukers tid.. begynte med omgangssyke og fikk ørebetennelse mens hun var hjemme for det, fikk så øyekatarr som vi slet med i 5 dagers tid (ingen sykdom, men noe av det verste jeg vet.. rensing og passe på at ingen andre blir smittet osv) så kom feber torsdag - fredag forrige uke, tydeligvis influensaen som rammet henne, heldigvis har hun begynt å bli sitt normale jeg igjen, kun hosten som sitter igjen nå. Så rart å se at ei jente som er i 100 helt fra morgen til kveld, bare ligge å sove. Til og med storesøster sa at hun savnet den vanlige Sofie 💜 Men nå er hun tilbake og vi har vinterferie denne uka, jeg skal jobbe i dag og morgen også skal vi på hytta! 😃

  Dermed har jeg tenkt at jeg legger ut tabell i morgen, også tar vi med de tallene som har kommet, resten fyller jeg i neste uke :)

  Så bra at du har vært hos jordmor BreakFree! Håper du klarer å slappe litt mer av da, selv om du samtidig skal passe på :) Du er jo utrolig flink til å være aktiv! Det er mitt nye mål nå i vinterferien og fremover, å begynne å være mer aktiv! Jeg trenger det helt klart for å komme skikkelig i gang.. Jeg må si at jeg synes tiden etter nyttår har vært noe tung, så må virkelig jobbe med meg selv!

  Ønsker dere en flott mandag og ikke minst uke! Her sies det at vinteren kommer tilbake i morgen☀️❄️☃️


 7. Vekta denne uke er den samme som forrige uke, hadde ei kakeblemme jeg også BreakFree!!

  Tenkte på fredag om jeg skulle kjøpe en kake til morsdagen, men så klarte jeg å overbevise meg om at det holdt lenge med å få tegninger og diverse av ungene..

  Følte meg så sterk!! Men tror dere ikke at gubben hadde kommet på at han skulle kjøpe kake!! Kunne jo ikke takke nei da når ungene og han overrasket meg med kake.. kunne selvsagt begrenset meg litt😜 Hadde jo aldri i verden trodd det, gubben pleier aldri å ordne slike ting, så må jo bare vise at jeg setter pris på det når ha først gjør noe slikt :)

  Spør igjen jeg Ayla, hva mener du med frukt & grønt dager? er det dager der du kun spiser frukt og grønt? :)

  Tenker du det er greit slik jeg har skrevet i tabellen nå BreakFree?  Vet jo at du i utgangspunktet ikke ønsker å gå noe særlig opp, men husk at det er babyen som vokser og trives! og etter hvert kan det jo hende at det kommer litt vann i kroppen også! Er en del som blir helt oppblåste bare av det.. bre så du ikke skal tenke at alle kiloene henger fast på deg ;) Har du vært til kontroll enda? Tenker du får litt veiledning der evt. også i forhold til hva du må forvente :)

   

  Ønsker dere fortsatt ei flott uke!!!☀️

   

   

  vekt uke7.png

  • Haha 1

 8. Her kommer ukas tabell og den er ryddet veldig i..

  Nå har jeg fjernet alle som ikke har vært innom her på lenge, ser noen har gått inn i andre tråder og andre tenker jeg kanskje kommer innom igjen etter hvert :)

  Som det er sagt tidligere er både nye og eldre deltakere velkomne tilbake 😃

  Har ikke gått mye ned, men har i det minste gått i riktig retning siden forrige uke 😅

  vekt uke6.png


 9. Jeg har sovet hos mamma så har ikke fått veid meg, så vekt og tabell kommer i morgen! 

  Når det gjelder hvilestoffskiftet har jeg overhode ikke peiling, så der er det ikke mye jeg kan hjelpe til med rett og slett!! Tenker vel at det bare er  å fortsette de god vanene du allerede er inne i og registrere det du spiser, så du har kontroll på inntaket. Noen får jo noen nye matvarer de blir helt avhengig av, så må en evt. bare håpe det er noe sunt 😂 Selv spiste jeg ørten appelsiner!! var heldig som fikk april barn den gangen, appelsinene frem til da er jo ofte på sitt beste :) 

  Men kan graviditeten påvirke hvilestoffskiftet som igjen kan påvirke vekt? Jeg aner ikke så slenger bare ut noen tanker.. 

  Hva mener du med frukt og grønt dager Ayla? spiser du kun frukt og grønt?

  Veldig koselig at du dropper innom Jess! Mannen min kommer nok aldri så langt at han begynner å telle kalorier++ men er jo klart at bare det å kutte ut vanlig cola og godis hver dag hjelper mye! 


 10. God Morgen og ønsker dere en veldig flott uke!😃

  Jeg er tidlig oppe i dag, min dag i uka hvor jeg kun ordner meg selv og kommer tidlig på jobb! Føler meg full av energi og veldig motivert!

  Jeg trodde ikke mine egne ører da jeg hørt at mannen min vill gjøre noe med vekten! En ting er at han sier at han vil prøve å jobbe med vekten en annen ting er om han faktisk gjør det! Men han har vist at han faktisk vil gjøre noe med den nå, og det er helt utrolig!!  og selvsagt veldig motiverende for meg også! Blir nesten litt konkurranse i det, kan jo ikke la han gå nedover aleine nå!!😆 Og jeg tror faktisk at han kommer til å rase nedover nå i begynnelsen.. han har hatt veldig usunne vaner, flere liter cola hver dag og spist dårlig i løpet av dagen, nesten kun middag og en del godis seint på kvelden.. så bare å kutte ned fra cola og godis vil hjelpe han mye! Han har en veldig aktiv og tung arbeidsdag, som er med på å gjøre det vanskelig å få spist i løpet av dagen, så der er det en del å jobbe med.. men nå skal han i hvert fall prøve å spise lunsj :) Jeg er bare glad for at han ønsker å gjøre noe med vekten før det går for langt! Jeg har prøvd å si det forsiktig noen ganger at han kunne vært med på opplegget mitt, men han har ikke sett det selv. Men han har nok merket at magen har vokst mye og at klærne rett og slett har krympet mer og mer de siste årene, ikke minst på kroppen. Jeg har faktisk vært litt bekymret for helsa hans, men man må nesten bare innse det selv...

  Det ble mye om gubben min😜

  Det ble ikke veiing på meg i dag, så tallene mine kommer i morgen👍:)

  Håper dere har hatt ei fin helg?!☀️

   

  • Bra innlegg! 1

 11. For en uke.. hos oss har omgangssyken vært i full gang.. virker som om minstejenta er på bedringens vei nå, så nå krysser jeg bar fingrene for at det ikke kommer til oss voksne.. Sjelden jeg blir smittet at ungene, så regner med at det går bra..

  Vekta mi vet jeg ikke hel hva jeg skal si om..🙄 det går i hvert fall helt feil vei.. kan vel ikke skylde på rød uke heller og jeg som trodde at jeg hadde forbedret meg i forhold til ukene før. Vi gikk en lang tur på søndag og har vært aktive stort sett hver dag..  Jeg har riktig nok ikke vært like flink til å registrere det jeg spiser, jeg har holdt meg helt unna søtsaker, men mulig jeg har spist for mye f.eks til middag, så er nok blant annet der jeg må skjerpe meg!! Samt begynne med skikkelig trening..

  Dere har en fin nedgang begge to, det er veldig bra!! 👍Gleder meg til å høre hvordan yogakurset var BreakFree!

  vekt uke5.png

  • Bra innlegg! 1

 12. Bursdagen min er overstått og jeg har tatt med meg restene på jobb så jeg blir kvitt de her i dag, fungerer alltid like bra å ta med kaker eller snop man gjerne vil bli kvitt 👍:)

  Jeg har ingen planer denne helga og det er så uutrooolig deilig!! Det er de beste helgene jeg veit om..kan bare ta dagene som de kommer :) Det eneste jeg vet at jeg skal er å gå tur med søstern og familiene våre på søndag, og mulig at hun og jeg går en tur aleine på lørdag, så da kommer jeg litt i gang i helga :) 

  Jeg har to jenter ei som blir 9 i april og ei som blir 6 i juni, så til høsten er begge skolejenter.. to jenter med mye liv i :) Det beste som har hendt meg 💜

  Yoga er spennende, en ting jeg alltid har hatt lyst til å prøve, men har aldri komemt så langt.. så det må du fortelle om når du får begynt! :)

  God helg til alle og nyt godværet☀️


 13. Ser nå at jeg brukte litt tid på å skrive innlegget mitt... for her har det jo kommet innlegg fra deg Breakfree før jeg klarte å bli ferdig med mitt eget! 😜😂 sånn er det når man går litt fra og til..

  Høres som du har satt deg godt inn i det her! og uansett tar barnet det den trenger fra deg:) så det her er jeg sikker på vil gå bra! Noe økning må du nok påberegne, men det skal gå å ikke gå opp så mye, i min første graviditet gikk jeg kun opp det man måtte påberegne. Var veldig flink til å spise fornuftig hele graviditeten og hold meg fint helt frem til jeg ble gravid med nr to.. Da balet det på seg spesielt etter at jeg hadde født faktisk.. ble mye stillesitting med amming og det hele og mye søtsaker og usunn spising.. og på grunn av det er jeg her jeg er i dag..   Heldigvis klarte jeg å komme til fornuften i fjor.. og selv om det tar tid, så prøver jeg i hvert fall å jobbe med det :)

  Og ja babyforum er ikke bra!😂 jeg valgt også å holde meg unna det der.. var så mye rart som ble tatt opp og folk var hysteriske for både det ene og det andre.. så i frykt for å bli påvirket, fant jeg ut at det var like greit å styre unne :)

  Det har vært stille fra alle andre forrige og denne uka, så jeg la like gjerne inn tabellen nå :) Ser litt voldsomt ut, nå all oppgang blir lagt inn på en gang, men nå er det jo flere uker siden de fleste har kommet med vekt, så det burde egentlig vært fordelt litt 😉

  vekt uke4.png

  • Bra innlegg! 1

 14. Så koselig at du er med videre Ayla! :D

  Jeg merker at det er litt vanskelig å komme skikkelig i gang etter jul :unsure: og er nok redd at denne uken ikke gir de store utfallene til neste ukes veiing.. i morgen har jeg bursdag og har vel bestemt meg for at jeg skal kunne kose meg den dagen også må jeg jobbe i helgen med å få faste rutiner igjen og kjøre skikkelig i gang med registrering av mat. Er alltid det som hjelper meg med å komme i gang igjen..

  Kjenner jeg at jeg har lyst til å komme i gang med å trene igjen også, men litt usikker på hva og hvor.. erfaringsmessig er det lettest for meg med hjemmetrening, siden mannen min reiser tidlig og kommer hjem seint, så jeg får bruke helgen til å tenke.. 

  Noen av dere som har prøvd dere på trening via nett? altså at man følger en instruktør på nett?

  Når det gjelder melding av vekt BreakFree er det ikke noe å unnskylde! kanskje vi skal gjøre en endring, så jeg prøver å legge ut tabellen torsdag/fredag også tar jeg med de som har meldt vekt for den uka.. og kommer man med vekt i etterkant legger jeg det bare inn så det er i tabellen uka etter :)

   


 15. Gratulerer så mye BreakFree!!🎉🎈 Jeg ble utrolig glad på dine vegne!! og så utrolig spennende.. kjenner jeg fikk litt av følelsen av å gå rundt gravid tilbake :) En utrolig herlig tid og nyt det så godt som mulig! Så sant du ikke har blir/blir dårlig så klart.. uansett var det en veldig magisk tid for meg! Vet en del sier de synes det er en pyton tid, men jeg syntes det bare var helt fantastisk! Tenk at et lite liv blir til inni oss, helt magisk Når er ca termin?

  Gleder meg til å følge deg gjennom denne tiden og viktig at du ikke får hetta om du går oppover, for det er jo helt naturlig!! Er heller rart dersom du ikke gjør det! Men jeg passet også på at jeg ikke skeiet helt ut, men spiste sunt og variert :) 

  Jeg hadde nok rett om mine egne utskeielser forrige helg, har klart og holde meg noenlunde denne uka og vekten viste 73,4 i dag.. minste målet mitt de nærmeste ukene nå, er å komme ned dit jeg var før jul, klarte å komme meg ned til 71 tallet, men juleutskeielsene gikk dessverre litt bananas :wacko: og jeg veit jo at jeg bare har meg selv å takke! Jeg har bursdag nå på torsdag, så kommer til å kose meg litt den dagen, men ellers skal jeg klare å komme meg gjennom uka uten de store utskeielsene  :)


 16. Endelig har jeg fått tid til å lage ny tabell, ingen som har meldt inn vekt denne uken, inkludert meg selv! Jeg hadde dessverre for dårlig samvittighet for inntak av søtsaker, vin og for mye mat fra torsdag til mandag😓 så jeg valgte rett og slett å ikke veie meg denne uken.. lurer kanskje meg selv, men vet at vekta ville vist mye oppgang!! Sånn er det når gubben reiser på guttetur og jeg ender med å kose meg i hel med alenekvelder og ikke minst en veldig fin helg med søstern…!!

  Jeg håper de fleste som var med i 2019 blir med i år også! Noen har kanskje sett seg fornøyd med vektnedgangen i 2019, Ayla kom jo faktisk i mål! Må jo være lov å si det. Kikka har holdt seg jevnt stabil og BreakFree har så og si nådd målet sitt for 2019 hun også! Utrolig bra! Må også skryte av resten av oss! Alle klarte å få til en vektnedgang i 2019, og selv om vi har en liten vei til å gå så skal vi være veldig stolte av oss selv!! Noen har hatt noen utfordringer på veien og slik er det bare, det er ikke så lett å forutsi alt.. men nå er det på tide å børste støvet av skuldrene og sette i gang igjen! Også håper jeg da at jeg også klarer å ta mot til meg å komme meg på vekta neste uke 😂

  De jeg ikke hører fra i løpet av januar fjernes fra lista, men som jeg har sagt tidligere, legger jeg de gjerne inn igjen :) Nye som ønsker å være med er selvsagt også velkomne!!!😃

  Helga hos meg skal nytes uten julepynt og barnåler og med å pynte opp med litt annet koselig🤗 God helg til alle!

  vekt uke3.png


 17. I går kveld fikk jeg lest alle innleggene siden sist jeg var her, og merket på morgenen i dag at innlegget ditt fikk meg til å tenke litt BreakFree..

  Hvorfor holder jeg på med dette?? For min del er det for at jeg skal føle meg vel med meg selv, føle meg mer i form både for meg selv og ungene.

  Heldigvis har jeg kommet laaangt forbi det å bry meg eller tenke på hva andre kanskje synes om vekt/utseende mitt, og der har nok du helt rett BreakFree! Det er mange som tenker at andre mener noe om vekten sin, men hvem bryr seg egentlig om andres vekt! Og det er så mange forskjellige årsaker til at folk veier mer enn de bør også.. men de er like gode kolleger eller venner uansett, det er jo det indre som teller! :)

  Jeg gikk ned i vekt til bryllupet mitt og klarte å holde på vekten gjennom første graviditet og helt til andre frøken kom, rundt 4/5 år, men så kom kiloene og jeg prøvde nok bare halvhjertet å bli kvitt de igjen..  selv om jeg forhåpentligvis kommer ned til ønsket vekt nå, må jeg uansett passe litt på hva jeg spiser. Skeier jeg for mye ut vil jeg legge fort på meg og slik har kroppen min alltid vært..

  Grunnen til at jeg er her inne er at jeg føler meg mer forplikta under nedgangen og føler litt på det hvis jeg ikke har gått ned en uke, det gir meg en påminnelse om at nå må jeg rette fokuset. Også har jeg selv valgt å gjøre det i et mye roligere tempo denne gangen enn tidligere, i håp om at det skal være lettere å holde vekten :)

  Men må si jeg synes synd på de unge som er lett påvirkelig, de blir påvirka av både media, bloggere++, men flott at de har begynt å endre på utstillingsdukkene, som kan være helt urealistisk tynne! Derfor holder jeg fokuset på slankingen min langt unna ungene!


 18. Hei og Godt Nytt År til dere alle sammen!

  Jeg har ikke lest gjennom alt, men ser at dere har vært flinke til å være innom her! Jeg har ikke  vært inne på over en måned nå, det har vært en travel tid med sykdom++ så jeg har måttet prioritere litt. Men nå har alt roet seg og det er tid for å skjerpe seg igjen! Selv om jeg har prøvd å passe på vekta, gikk det noe opp disse juleukene. Så dagens vekt viser73,2 kg. 

  Jeg har ingen nyttårsforsetter, men vil fortsette planen om å gå nedover i vekt. I 2019 gikk jeg ned 5,5 kg, ble noe mindre enn forventet på grunn av julekiloene, men håper at de kommer like raskt av som de kom på bare jeg klarer å komme meg tilbake til de gode vanene igjen :)

  Mange tenker sikkert at 5,5 kg på et år ikke er mye..og det er det kanskje ikke heller.. men når jeg har gått ned tidligere, har jeg rast ned til ønsket vekt på 3-6 måneder, men så har det ikke holdt veldig lenge heller!

  Jeg har vel innsett at for å klare å holde meg på en varig vekt og et kosthold jeg kan leve med, er det bedre å ta det rolig slik at både jeg og kroppen blir vant med både nedgangen og endringene.

  Jeg vet ikke om dere synes det har noe for seg med den tabellen jeg pleide å legge ut en gang i uka, men tror nok at jeg fortsetter å legge ut også kan de som ønsker å være med melde fra :)  det gjorde at jeg følte meg mer forplikta til å gjøre det bra og følge opp!

  Gleder meg i hvert fall til å fortsette sammen med dere! :)


 19. Blir imponert av dere alle! og selv om man tenker at det noen ganger er flaks, så tenker jeg at det har noe med totalen å gjøre uansett!

  Gratulerer så mye Koalamamma! Deilig å se et nytt tall på vekta!💪😃

  Selv er jeg inni julebordsesongen og helgas utløp ble nok litt for mye, så her har det gått litt oppover.. men vet jo årsaken så godt, så kan ikke klage heller..

  Har et julebord igjen til helga, men da er det mulig jeg skal kjøre og da blir det i det minste ikke noe ekstra inntak av alkohol..

  Du har jo vært gjennom mye i det siste Nissemora! Må håpe at det roer seg noe for deg fremover nå! Men godt å høre fra deg uansett!

   

   

  vektuke47.png


 20. Her kommer ukas tabell, det er veldig få som kommer med innlegg og rapportering av vekt, så jeg tenker å redusere tabellen neste uke. Tenker da at jeg kommer til å fjerne de som vi ikke har hørt fra på flere uker.

  Veldig koselig å høre fra deg igjen Kikka! Godt å høre at du har slått deg til ro med at du ikke skal lenger ned nå. Kroppen din har tross alt vært gjennom en stor prosess, hvor du har mistet mange kg på relativt kort tid! Så dette høres veldig fornuftig ut :) Håper vi fortsetter å høre fra deg innimellom! 😃 

  Alle kommer der at man blir litt lei! men heldigvis klarer vi som regel å hente oss inn igjen, selv om det noen ganger tar litt tid.. Denne uka har jeg stått stille og skal være fornøyd med det! Vet ikke om jeg kan skylde på den røde uka, men er uansett fornøyd så lenge jeg ikke går oppover også satser jeg på at det går nedover igjen denne uka :) Jeg har hele tiden tenkt at jeg skal ta vektreduksjonen sakte og sikkert, da jeg veit at jeg lett går opp igjen om jeg går for fort ned. Hadde kanskje plan om å ha gått noe mer ned enn det jeg har gjort siden nyttår, men er snart halvveis :) 

   

  Veldig fine tilbakemeldinger dere gir til BreakFree Kikka og koalamamma!

  vektuke46.png

×
×
 • Opprett ny...