Gå til innhold

Fuglesang

Medlem
 • Innholdsteller

  98
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Fuglesang vant dagen sist August 13 2018

Fuglesang hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

8 Nøytral

Om Fuglesang

 • Rang
  Avansert medlem

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Gratulerer med nedgang - nærmer deg rundt tall nå da? Jeg har slitt med vekten så lenge jeg kan huske. Gikk på Grete Roede første gang for 16-17 år siden med bra resultat, men med årene har det sneket seg på igjen. Har hatt flere mindre vektnedganger etterpå, men etter forrige svangerskap gikk vekten enda mer opp og stoppet ikke før på 120. Var vel der 3-4 år uten at jeg klarte å gjøre noe med det, men så fikk jeg helseplager, ble redd og bare MÅTTE ta tak i det. Litt på egenhånd og etter hvert med litt hjelp fra helsevesenet klarte jeg å gå ned ca. 20 kilo. Ønsket mitt er å gå ned 20-25 kilo til, men foreløpig har jeg ikke fått det til. Føler jeg er litt i gang igjen nå, og satser på å i alle fall klare 5-10 kilo og så stabilisere. Så får vi se hva som skjer? Går litt turer og prøver å trene litt på treningsstudio. Er særlig glad i zumba-timer. Ellers prøver jeg å spise ganske roede-aktig. Men kommer nok ikke til å melde meg på kurs på en stund - føler jeg har fått litt nok av det. Hovedproblemet mitt sitter mellom ørene, men har lært meg at vektnedgang også handler om hormoner. Kroppen er livredd for å miste vekt - den tror det er krise på gang. Så vi har litt av hvert å kjempe mot! Prøver å fokusere på det jeg har fått til og det som er positivt. Helsen er klart det viktigste, men fy søren så deilig det er å kunne kjøpe klær man har lyst på heller enn de man får på seg. Eller å passe inn igjen i klær som var for små...
 2. Hei Sunn og sterk og velkommen hit! Det er ikke så mye liv i "40+", så kjekt å se at det er noen andre her enn meg. Jeg har vært her lenge, fått til en del men har fortsatt en del igjen. Gratulerer med å ha tatt tak i helsen din, og gratulerer med 5,9 kilo borte! Tipper du kjenner det på kroppen allerede? Synes også du er flink som klarer å hente deg raskt inn igjen etter utskeielser. Det er et av mine klare mål, for livsstilsendringer innebærer tilbakefall, og det er ikke tilbakefallet men hva som skjer etterpå som avgjør om man klarer det eller ikke. Har du noen andre planer enn å spise riktig? Tåler formen fysisk aktivitet eller er det noe som må vente litt?
 3. Og så må jeg jo i gang med ny tabell for halvåret Start sommer 2017: 120 Mål: 76 Dato: Vekt: Nedgang: Totalt: Rest til mål: Rest til delmål: 06.07.20 99,5 13.07.20 20.07.20 27.07.20 Delmål 1: 99,9 03.08.20 10.08.20 17.08.20 24.08.20 31.08.20 07.09.20 14.09.20 21.09.20 28.09.20 Delmål 2: 97 05.10.20 12.10.20 19.10.20 26.10.20 02.11.20 09.11.20 16.11.20 23.11.20 30.11.20 Delmål 3: 95 07.12.20 14.12.20 21.12.20 28.12.20 Mål for året: 94
 4. Juhu, ned 100 gram... Nei, det er ikke mye å skryte av. I dag var "måldagen" min og jeg skulle ha gått ned til 91 kilo. I vinter var jeg nemlig lei av å ikke tørre å sette meg mål, og bestemte meg for et fint et med ned til 91 før sommerferien. Vel - vi kan vel si trygt at det ikke gikk. Vekten i dag var på 100,9. Riktige tall men i litt feil rekkefølge! Og hva er årsaken til det mon tro? Jeg var godt i gang på begynnelsen av året med både trening og mat. Sakte men sikkert skled det ut med maten, men jeg holdt meg likevel innafor fordi jeg hadde klart å innarbeide gode treningsvaner med fast trening tre ganger i uka og i tillegg gåtur til jobb. Så kom korona, tur til jobb ble borte og treningsstudioet ble stengt. Jeg klarte fortsatt å få til noen turer i skogen, men merket at det jeg ble bedre og bedre på å finne på unnskyldninger. Påsken kom, og det ble lett å unnskylde et høyere matinntak og mer kosemat/vin med at alt annet var så trist. Så da sitter jeg her da. I stedet for at dette halvåret skulle gi nedgang på 11,9 kilo ble det to kilo ned. Og Koronakiloer er 2,5 pluss. Et annet mål for våren har vært å endre mønsteret mitt der jeg detter helt ut ved tilbakefall og å klare å hente meg raskere inn igjen. Jeg føler at jeg er litt nærmere der, og må bare prøve å se det jeg faktisk klarer. Jeg klarer faktisk å holde meg rundt 100 kilo stabilt, og det er egentlig en stor seier. Føler ikke at jeg er i risiko for å bli 120 igjen, men jeg er raskt oppe på 105 om jeg ikke passer på. Problemet er at jeg ikke trives på 100 + - jeg tror jeg må ned rundt 90 for at jeg skal kunne leve godt med meg selv. Og hvordan skal jeg komme dit? Fra neste uke er det ferie i fire uker. Det innebærer mer ustabile måltider og i perioder vanskeligere å lage seg sunn mat. Det innebærer også økte fristelser som is, sjokolade og alkohol. Og lettere for å unnskylde meg selv med at "noe må jeg jo unne meg jeg også". Men jeg ønsker ikke å starte høsten med å gå ned de samme kiloene enda en gang. Så målet er at jeg 1. august skal være under 100 kilo. Det skal jeg klare med å være mye i bevegelse, planlegge godt og nøye velge ut mine utskeielser. Jeg heier på meg!
 5. Litt bedre med væskebalanse sist uke. Fikk trent zumba mandag og lørdag samt tur på tirsdag og gått til jobben to dager. Maten har jeg mye å gå på - prøver å få til felles kveldsmåltid sammen med mannen - det går ca. annenhver dag. Litt lei meg for at jeg ikke klarer å ta virkelig tak, men det er i alle fall bra at jeg ikke har lagt på meg mer i coronatiden enn jeg faktisk har. Mål for uken er å spise kontrollert og få til tre treninger.
 6. Den siste tidens varme er drepen for kroppen min - væskebalansen er helt på tur og hadde lagt på meg tre kilo på mandag. La inn vekten først i dag og tror den er mer realistisk. Ellers har treningsstudioet mitt åpnet igjen - hurra! Var på plass på mandag allerede på en fin zumbatime. Forrige ukes trim ble en times tur på torsdag og lørdag. Ikke så helt ille altså.
 7. Tja, hvordan går det? Hadde "den uken" sist uke med masse vann i kroppen. Føler fortsatt at det er litt igjen og jeg har vært SÅ teit på trening. Så da kan man egentlig skylde seg selv på at resultatene ikke kommer. Mål for uken er å spise sundt, og gå tur tre ganger. I kveld, torsdag og søndag. Det skal jeg klare.
 8. Lenge siden sist dessverre... Det gikk ikke så bra med lockdown for min del i alle fall. Mye mindre trim og tilbake til gamle (u)vaner. Så nå er vekten tilbake på over hundre. Utrolig teit! Og jeg som hadde planer om 91 før ferien - nå er det helt umulig. Men det er ennå 5 veiemandager i juni, og jeg trenger jo ikke fortsette på over 100 vel? Jeg vil under 98, ned på 97-tallet. Det er et relativt hårete mål, men ikke umulig. Det krever bare at jeg tar en del andre valg. Slutter med fri flyt av mat på kvelden og generelt tar magrere valg. Og øke treningfrekvens fra 1-2 ganger i uken til 4. Det er absolutt mulig. Og premien får være ny bikini
 9. Står og stamper for tiden - klarer ikke helt å samle meg om vektnedgang. Men på treningsfronten har det gått på skinner. Helt til nå - hjemmekontor gjør at jeg går glipp av morgenturen min og treningsstudioet er stengt. Fikk meg en kveldstur på en halvtime, men må prøve å få gått litt mer enn det hver dag. Og kanskje litt intervalltrening i bakken utenfor? Cluet er vel også å ikke begynne å kose seg med mat selv om vi er hjemme og kjeder oss...
 10. Forrige uke gikk egentlig litt skeis. Været på fjellet var delvis dårlig, så da ble det mer kos enn skigåing. Jeg falt også utpå et par andre ganger med gamle vaner og sjokoladetrøst, og det gir utslag feil vei på vekten. På den positive siden har jeg ikke sluttet å veie meg og jeg prøver å se på dette som skjær i sjøen og ikke at prosjekt vektnedgang har gått fløyten. Men det er ikke lett å endre godt innarbeidete tankemønstre altså! Treningsmessig sist uke var tre morgenturer og 2-3 skiturer. Litt for lite med andre ord. Men nå har jeg kjøpt nye spinningsko og klar for mer trening denne uken - gleder meg! Når det gjelder ukens utfordringer så er de som før - ikke trøstespise sjokolade, begrense middagene og ikke ta heeelt av i helgen!
 11. Uken lignet litt på uken før - greit med mat på hverdagene, men i helgen mister jeg fokus og spiser for mye. Irriterer meg at jeg ikke klarer å holde meg, når jeg ser hvor godt det gjør meg med vektnedgang. Prøvde et gammelt skjørt som ikke har passet på lenge, og det satt virkelig som et skudd! Treningsmessig har jeg godt kontroll. To zumba, en core og tur i skogen i tillegg til morgenturene til jobb. Denne uken er det vinterferie. Gjelder å passe så det ikke blir altfor mye kos, samt få lagt inn så mye tur og skigåing som mulig. Gleder meg!
 12. Tråkler meg sakte men sikkert nedover. Ukedagene sist uke gikk riktig så bra - helgen var det bursdag og mye kaker (og rester) så da ble det alt for mye mat. På treningsfronten fikk jeg til fem turer til jobb, en lengre tur i skogen, zumba/core og spinning. Absolutt fornøyd med det, men kjenner jeg ønsker å trene mer for å få raskere framgang. Fikk kjøpt meg nytt lekkert treningstøy også - jommen øker det motivasjonen litt det også! Satser på like mye trening denne uken, og forsøke å holde fast i kostholdet. Neste uke er det vinterferie, og det innebærer mer mat og god drikke, men også mulighet for ekstra fysisk aktivitet...
 13. Så kom det en liten smell - siste uken har vært mye vanskeligere, med mye ekstraspising og lite oversikt over maten. Treningen har for så vidt gått greit - fem dager gange til jobben samt en halvannen times økt i sal og en knallhard sykkeltime. Men jeg savner 1-2 økter med tur eller svømming. Vekten går litt feile veien, selv om jeg tror den kanskje var litt kunstig lav sist mandag. Og det er nå det er utfordrende - å ikke skli helt ut men å hente seg fint inn igjen. For nå vil jeg ned og stabilisere vekten på 97-98 slik at jeg ikke hopper opp på tresifret igjen med litt vann i kroppen. Målet er fortsatt ned 0,5 i uken - har veldig lyst til å klare det nå!
 14. Dette har vært en god uke. Har klart å holde meg til måltidsplanen, og fått trent onsdag, fredag, lørdag og søndag samt gått til jobben på torsdag. Skeiet ut i går kveld med rødvin og sjokolade, men det var også planlagt. Veldig spent på hva vekten sier i morgen tidlig - mandag morgen er offisiell veiedag. Uken som kommer planlegger jeg å trene torsdag og søndag, og gå en tur eller noe lignende på tirsdag. Mulig det blir en svømmeøkt også - får se litt hva det blir tid til. Satser på å holde god kontroll på maten også. Ukens utfordringer er overtidsjobbing på onsdag og stevne til helgen med lite kontroll på maten. Satser på at det også skal gå bra!
 15. Nytt år, nye muligheter, ny tabell... Start sommer 2017: 120 Mål: 76 Dato: Vekt: Nedgang: Totalt: Rest til mål: 06.01.20 102,9 17,1 26,9 13.01.20 102,0 0,9 18 26,0 20.01.20 102,3 +0,3 17,7 26,3 27.01.20 100,4 1,9 19,6 24,4 03.02.20 98,8 1,6 21,2 22,8 10.02.20 99,3 +0,5 20,7 23,3 17.02.20 98,7 0,6 21,3 22,7 24.02.20 98,7 0 21,3 22,7 02.03.20 99,1 +0,4 20,9 23,1 09.03.20 98,4 0,7 21,6 22,4 13.04.20 101,0 +2,6 19,0 25,0 20.04.20 101,0 19,0 25,0 27.04.20 100,6 0,4 19,4 24,6 11.05.20 100,7 +0,1 19,3 24,7 25.05.20 101,2 +0,5 18,8 25,2 01.06.20 101,2 0 18,8 25,2 08.06.20 100,9 0,3 19,1 24,9 15.06.20 100,9 0 19,1 24,9 22.06.20 101,0 +0,1 19,0 25,0 29.06.20 100,9 0,1 19,1 24,9 Målet er å nå 91 til sommeren. Sånn, nå er det sagt
×
×
 • Opprett ny...