Gå til innhold

Swissie

Medlem
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Swissie

 1. Godt nytt år til dere andre! Ja, her er det bare å komme seg i gang for fullt igjen. Startet med å føre dagboken igjen i går, så får jeg håpe at de ekstra kiloene fra de siste ukene har vett til å forsvinne! 😉 Lykke til, alle "medkjempere".
 2. Jamen er der flinke! Både til å holde liv i tråden og til å ta personlig tak der det trengs! Jeg har jo ikke vært med så lenge her, bare denne måneden, så jeg famler nok litt fremdeles med å henge med. Men i dag fikk jeg iallfall gått en liten tur. Temperaturen har endelig sunket til under 30 grader her hos oss. Så da går det an å bevege seg ute. Men det har vært så lite bevegelse på meg denne hete perioden, så jeg må starte litt forsiktig igjen. Fra i morgen er temperaturen meldt til bare ca 20 grader. Det skal bli godt! Jeg hadde noen skikkelige utskeielser forrige uke. Kjøpte meg en bok med fantastiske kakeoppskrifter da jeg var i Norge i juni. Og så falt jeg for fristelsen til å bake en sjokoladekake. Og det ble ikke med bakingen. Den måtte smakes. Og smakes igjen! ? Og neste dag og dagen etter der ....!!!!! Det "gode" med slike utskeielser, er at en blir så kvalm at en til slutt mister lysten på kake. Denne uken bakte jeg ny porsjon med knekkebrød Og nyter det! Og så har jeg startet igjen med å registrere maten jeg spiser. Tror jeg må gjøre det jevnt, slik at jeg får i meg mine 1300 kcal pr.dag. God helg til dere!
 3. Heisann, Her kommer et lite livstegn fra meg igjen. Med mine gode fortsetter går det så som så. Trenger det skikkelige "kikket" for å komme i gang for fullt. Og det har jeg ikke fått enda. Da orker jeg ikke å stresse med det. Men det "går seg til". Er fremdeles litt i feriemodus. Men jeg tenkte jeg skulle kommentere det dere skriver om restaurantbesøk. Det er vanskelig når en prøver å spise riktig kalorimengde. Men jeg synes at de ansatte på restaurantene også er blitt veldig flinke med å tilpasse kundenes ønsker. Det går f.eks. an å spørre om det finnes et lettere saus-alternativ, eller at pommes frites i en tallerkenrett kan byttes ut med bakt potet. Den første gangen jeg spurte slik, tenkte jeg det var dumt, men det var bare forståelse å få. God helg til dere! ?
 4. Tusen takk, Fuglesang! I dag er det tredje dagen av mitt nye fortsett. Og hittil har det gått bra For meg er det viktig å spise mye fiber, så etter sommerens utskeielser med mye hvitt brød, bakte jeg knekkebrød på onsdag. Det er flere år siden jeg sist bakte knekkebrød, og jeg hadde faktisk glemt hvor fantastisk godt det hjemmebakte er. Det har blitt veldig lite turgåing på meg nå i sommerheten. Her ligger temperaturen jevnt mellom 34 og 40 grader, og det er for mye for meg! Jeg vet at det også i Norge er veldig varmt i år, så vi er ikke aleine om å stønne over det, vi som bor lenger sør i Europa. Men i går kveld tok min mann og jeg oss en halvtimes tur før vi gikk og la oss. På grunn av handicapet mitt er jeg avhengig av å ha en hånd å holde i, iallfall når det er mørkt. Jeg sov bedre i natt enn på lenge. Så en sein kveldstur var ingen dum idé. Nå har jeg satt grov rundstykkedeig, så nå er helgefrokosten sikret. God helg til alle dere som kjemper samme kampen som meg! Dette greier vi! ?
 5. Hei Goggeline (og også alle dere andre flinke her)! Takk for tilbakemelding. Det gjør så godt å føle seg velkommen. ? Ja, utholdenhet og tålmodighet er det som skal til. Og oppmuntring for de som kjenner problemene. Dette klarer vi!
 6. Hei! Har dere plass til enda en til her? Jeg strever litt på egenhånd og trenger av og til oppbacking og inspirasjon fra likesinnede. Har ikke vært medlem av forumet før jeg meldte meg på i går.
 7. Dette er en oppfordring til meg selv. Og kanskje det er noen andre som trenger den også. I utgangspunktet er jeg nok i en litt annen situasjon enn de fleste andre her på forumet. Jeg har et lite handicap som gjør at jeg ikke kan bevege meg som jeg ønsker. Det er gange som er min form for trim. Men med den varme sommeren vi har, blir det lite uteaktivitet. Dessuten bor jeg ikke i Norge, og det tok faktisk noen år før jeg fant ut av matvarene her. Merkingen av ingredienser og kalorier er mye bedre i Norge. Jeg er ganske stolt av at jeg klarte å gå ned 10 kg fra begynnelsen av januar til slutten av mai. Jeg brukte dagboken min hos Grete Roede og noterte hvert bidige gram til hvert eneste måltid. Jeg jukset riktignok litt med navnene på en god del av matvarene, siden de ikke finnes i listen. Men jeg tok det som var nærmest i næringsinnhold. Og når resultatet var 10 kg vektreduksjon hos meg, var jeg jo ikke helt på avveier. Det som overrasket meg mest, var at jeg rett som det var måtte spise litt ekstra om kvelden for å få i meg nok! En koselig overraskelse som jeg nøt med glede! ? Og så kom ferien. Jeg følte meg som et nytt menneske med nye klar og "ny" kropp da vi reiste til Norge 1. juni. En hel måned var vi der. Og det er ingen andre steder softisen smaker så godt som i Norge! ? Og med flere bursdager og jubileer, lot ikke de negative resultatene vente med å vise seg. Nå har vi startet på august, og i løpet av de to siste måneden har jeg lagt på meg tre kilo igjen! Skrekk og gru! Men jeg har kost meg, altså! Kost meg skikkelig! Og egentlig hadde jeg ikke så veldig dårlig samvittighet heller, for jeg visste at dette klarer jeg å ta inn igjen. ? I dag startet en ny måned. Og jeg logget meg inn i forumet for aller første gang. Jeg begynte dagen med ny frisk og med å notere hva jeg har spist. Og dermed sier jeg: Ikke gi opp! ?
×
×
 • Opprett ny...