Gå til innhold

Kikka

Medlem
 • Innholdsteller

  69
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

Innlegg skrevet av Kikka


 1. Her er det folk som står på. Flinke er dere. 👍

  Alt for mye å gjøre før jul. I hvert fall for en som meg, egentlig ikke orker å gjøre noe. 🙄 Synes det går i ett, og jeg glemte helt å veie meg, og det tror jeg faktisk ikke jeg skal gjøre før til neste år. Jeg har det jo med å veie meg hver dag. Jada, jeg vet at man ikke skal det, men for meg er det det som hjelper på motivasjonen. Nå er det null motivasjon, og jeg er i overlevelsesmodus, for å prøve å få gjort det jeg må før jul. Det rare er at jeg er så sulten. Spiser tidlig frokost, og ofte en brødskive senere på kvelden også. I tillegg til julens kaker, mat etc. så er jo ikke dette bra. Men nå må jeg bare fokusere og forsøke å ha litt energi for å lage jul for familien. Tenker det er en grunn til at kroppen sier ifra med sult, for jeg gjør langt mer enn jeg egentlig tåler, og vet at smellen kommer snart. Så når dette og smellen er over, en gang på nyåret, så skal gå på vekta igjen. Jeg orker ikke stresse med å ikke være flink akkurat nå. Fokuset kommer til våren. 

  Juni72, det er ikke alltid livet gjør det mulig å fokusere på vektnedgang. Noen ganger må man fokusere på det som skjer, og når man kommer litt ovenpå igjen har man kapasitet til å fortsette. Håper det blir bedre for deg snart. ❤️

  Ayla og BreakFree, dere er jo superflinke! Klare å gå ned i fristelsens tid er fantastisk! Jeg heier på dere! 👍

  Jeg tar juleferie herfra. Ønsker dere alle en god jul og en godt nytt år. Så "sees" vi her inne en gang på nyåret! 🎅🎄🎁


 2. Her var det mye flinke folk!

  Jeg bare lever normalt, og smaker på julebaksten, så da tenker jeg 70,8 er helt greit. Jeg gjør ingen innsats, og da tenker jeg  det kan bety at kroppen kanskje begynner å tilpasse seg lavere vekt. Håper i hvert fall. For jeg vet jo at jeg kan gå opp 5 kg på 123, når kroppen er vant til en høyere vekt. Og det kunne fort gjort, for det er jo ikke bare julebaksten, men også godterier som testes ut. 🤫 Om jeg ligger på 72-73 kg til nyttår,  er det helt greit. Vet jo at det går 2 kg ned på en uke, når man starter. Så akkurat nå er det bare å teste ut og se hva jeg tåler uten at kroppen begynner å legge mye på seg. Og så kan jeg håpe på 5 kg mindre neste år, kanskje. Kanskje  er pga. at huden ikke krymper nok pr. nå.. Så litt usikker på om det er hensiktsmessig å gå ned mer pga. det, eller om jeg bør ligge rundt her, og se om kroppen kan tilpasse seg nye vekt litt mer, før jeg eventuelt går mer ned.  Irriterende. :(

  BreakFree, håper du får medsisiner snart. Skjønner ikke hvorfor du ikke har fått det, når lavt stoffskifte er påvist? Å gå lenge sånn, bryter jo bare kroppen ned.  Håper du snart får behandling, og at du da får god effekt av medisiner, og får tilbake livet ditt! 👍

  Nissemora, jeg krysser fingrene for at alt har grodd fint🤞, og at du får igjen styrke i hånda di, og slipper mange uhell fremover! 

  Ayla, det er jo kjempe bra! 👏Var nesten så du fikk igang meg også, for det er så deilig å se tallet gå ned, men nei, det er ikke riktig for meg akkurat nå. 

  Koalamamma, jeg prøvde å scrolle opp, og se og det er vel litt ned? Uansett så er alt som ikke er opp super bra i disse dager. Så fortsett, så blir dette bra. 👍

  Silje, jeg håper alt er bra med deg? Du er vår ledestjerne her inne, så det er tomt, når vi mangler deg. ❤️


 3. På 30.11.2019 den 10.48, BreakFree skrev:

  Til alle: Får jeg lov til å stille et litt filosofisk spørsmål (hehe!)

  ..Hva tenker dere om det faktum at så mange alltid vil ned i vekt og aldri er fornøyd med seg selv..?

  Er det  fordi man faktisk har en reell utfordring med vekta? Eller fordi det blir en hobby nærmest?
   


  Jeg tror at det at man vil ned, og ikke er fornøyd, er samfunnsidealet. Jeg husker fra garderoben etter gymtimen, allerede fra barneskolen, hvordan vi beundret de tynneste. Så jeg tror det handler om hva vi ser rundt oss. Nå er skjønnhetsidealet i ferd, med å endres litt, da ikke alle modeller lenger er "radmagre". Nå tror jeg ikke dette vil endre ting raskt, for vi er jo hele livet innprentet i at man skal være tynn, men jeg håper at det vil bety noe for fremtidige generasjoner.  Det finnes jo kulturer i verden hvor damer skal være fyldige, ha stor rumpe etc. Så jeg tror det handler om kultur, og påvirkning vi utsettes for.

  Jeg tror/ håper i hvert fall at vi klarer å være mer fornøyd med alderen. Selv i fjor når jeg var 20 kg tyngre, så klarte jeg å si til meg selv, at det kunne vært verre. Jeg har ligget i 12 år, kan ikke trene, og hadde en del år hvor det var umulig å gjøre noe med vekt. Så jeg valgte, og prøver fortsatt å se det positive, i det negative. Det handler om hodet vårt også, og hva vi gjør med den påvirkning vi utsettes for. 

  Nå er ikke jeg fornøyd, med slapp hud og celulitter. 🙄Man kan likevel velge å se det positive, for med klær på er det jo ikke så verst. 😂 Skulle gjerne trena og strammet opp det som kan strammes opp, men det kan jeg jo ikke. :(  Så da MÅ man bare velge om man skal dømme seg selv, eller se det positive.  Så jeg velger å prøve å se det positive i enhver situasjon. Klarer det ikke alltid, men man må jobbe med det. 

  Jeg tror det meste handler om hvordan det er rundt oss, og hvor sterke vi er i hodet. For det er i hodet det meste sitter. Det er hodet som avgjør om vi kan akseptere oss selv, og det er hodet som avgjør om vi velger å spise litt mer, eller spise mer sunt eller usunt. Så vektproblemer sitter nok mye i hodet. Nå mener jeg ikke det er alt da, for jeg har jo selv vært der at det ikke var mulig å gå ned uansett hva man prøvde, så jeg forstår at flere ting kan være årsak. Men for flertallet så ligger det i hodet. 

  Jeg tror som deg at det handler om motivasjon. Jeg vet jeg kan gå ned 2 kg i uka nå, siden jeg ikke har gjort noe videre innsats, og dermed har en del å gå på. Men jeg er egentlig fornøyd nå frem mot jul, så jeg sliter vanvittig med motivasjon. Det er ikke noe mål og oppnå, liksom. 70-grensa er ikke sterk nok akkurat nå. Det vil ikke utgjøre noe forskjell, på noe som helst annet enn tallet på vekta. Så motivasjon betyr alt for meg nå i hvert fall. 

  --------


  Allerede før jeg gikk inn her idag, og så spørsmålet ditt, hadde jeg tenkt i gjennom slike ting. Jeg kommer ikke til å jobbe aktivt med å gå ned noe nå før jul. Idag var det 70,6, og det er helt greit. Så får vi håpe det ikke går mye opp til nyttår. Pleier ikke å gå opp i jula egentlig, men så pleier jeg jo ikke ha så lav vekt og en kropp som gjør det den kan for å komme opp mot 90 kg igjen, heller. Så det kan jo hende dette året vil være annerledes? Det gjenstår og se. Så om jeg veier meg eller ikke fremover, får jeg se på. Har begynt å se at det handler om å ikke hele tida dømme seg selv, for alt man gjør feil når man spiser snop, usunt eller for mye. Det handler om å prøve å akseptere seg selv også, og så jobbe med fornuftige valg, men ikke dømme seg for hardt når man feiler. Jeg tror at når man dømmer seg selv for mye, så havner man lettere i den fella, at man blåser i alt, og brått er vekta høy igjen. Så man må glede seg over seire og leve med sine svakheter. Og ved å fokusere på det positive, kanskje man klarer å gjøre de positive tingene/valgene oftere?
   


 4. Ups, skulle trykke enter og klarte å poste med det, sorry.  🙄

  Her går det det helt ordinært. Ikke klar for å ikke kjøre ting. Vekta viste 71,2, og selv om det er opp, så er det ikke opp. Er vann i kroppen pga. det måndtlige som kom dagen etter. Så det stresser jeg ikke med. Tenker det er sånn ca. som forrige uke uten det. 

  BreakFree, det finnes flere former for periodisk faste, ikke bare 5:2. Jeg har brukt 16:8, som innebærer et spisevindu på 8 timer og faste (kan drikke) i 16 timer. Der kan man tilvenne seg til metoden med lenger spisevindu, og gå ned til 8 timer på sikt. Det er det jeg har godt ned i vekt med, pluss at jeg i vår kutta ut sukker. Ikke gjort det nå i høst. Burde sikkert gjort det, men tror jeg heller skal satse på å holde meg ca. der jeg er, og så gå mer bevisst inn på ting til våren. 


 5. Gratulerer med å ha nådd 70-tallet Koalamamma! 👍  Bra jobba! 

  Bra du oppdaget sannheten om yoghurtnøttene, før det gikk for lang tid. Tror det er mange flere slike kalorifeller. Må si jeg ble sjokkert når TV2 i høst avslørte at grove polarbrød hadde mer sukker enn fine. Jeg er ikke spesielt glad i polarbrød, men barna er, og man tror ho at fullkorn er hakket sunnere enn de som er fine. 

  Kjenner igjen det med å ikke kunne lese liten skrift lenger.  Kan du skjønne at det skal være sånn, vi er jo evig unge. ;) 
   


 6. så fint å se deg her igjen BreakFree, og det er godt å høre at du har en lege som jobber med deg for å finne riktig dose. 👍 Dette blir nok bra, men når kroppen din har gått over tid uten behandling, kan det jo ta litt tid å få alt på plass å stabilt igjen. 

  Leit å høre at det har skjedd mye. Håper ting retter seg i forhold til det du bekymrer deg for. ❤️ Ta vare på deg selv fremover nå.

  Så bra at det går den rette veien, til tross for alt som skjer rundt deg.  Ofte går det jo motsatt når det er ting, så dette er veldig bra!


 7. Takk for tilbakemeldinger og gode innspill Silje og Koalamamma! ❤️ Jeg merker forskjell på delen av året hvor vi er mer påkledd enn sommerhalvåret. Vanskeligere å motivere seg for  små endringer, siden det jo ikke utgjør noen forskjell utenfra, altså synes ikke når man har klær på likevel. Så motivasjon nå har vært vanskeligere. Men siden jeg droppet innom her i forrige uke, måtte jeg jo gjøre et forsøk. Så idag viser vekta 70,4 kg (1,4 ned). Og den magiske grensa er snart nådd igjen. Nå er ikke dette egentlig en suksess, for jeg gikk på en megasmell på lørdag og hadde både godteri og potetgull. Det så ikke sånn ut på vekta i går, for å si det sånn, men så tenker jeg at potetgullet nok gjorde at det ble vann i kroppen (salt binder vann), som nå er ute igjen. :) Så får vi se om jeg klarer å motivere meg nok denne uka også. Tror det blir lettere igjen til våren.  Men jeg er ganske sta, så kanskje jeg kan klare å komme nærmere 70, om en uke?

  Nissemora, så utrolig uflaks. 😥 Håper det går bra, og at du ikke har mye vondt. ❤️ 3 steder er ikke lite, måtte du ha inn noe skrue eller noe? Håper bruddet ditt gror fint, og at gipsen kommer av som planlagt. Passer jo ikke, nå rett før jul. Ønsker deg og hundefrøkna di, alt godt. 

  Koalamamma, tenkte jeg skulle nevne en liten ting. TSH blir supprimert (går mot 0) når du har kombinasjonsbehandling. Liothyronin gjør at TSH, blir verdiløs. Bra du har en lege som kan dette, og ikke skal ha deg til å redusere medisiner. Jeg har truffet vikarleger, som ikke kan dette, og stresser seg opp for de mener jeg er overdosert. 🙄


  Ønsker dere alle en flott uke! 


 8. Hei, dere flinke folk. :) Ble veldig glad for å se at dere er her og står på videre. Dere er inspirerende! 👍

  Vil bare si til deg BreakFree, at når du akkurat har begynt med behandling for stoffskifte, kan det ta litt tid før ting fungerer. Sier ikke det for at det skal være en hvilepute, men noen ganger går det faktisk ikke. De første åra mine nytta det ikke, uansett hva jeg prøvde, jeg gikk ikke ned. Alle kropper er ulike, og alle reagerer ulikt på medisiner.  Men viktig at du finner det som er rett for deg og din kropp, og at du har en god lege. Det er T3 som er det aktive hormonet i stoffskifte, så pass på at legen alltid måler fT3. For meg var T3-tilskudd som var nødvendig, men som sagt reagerer alle ulikt og er ulike. Men dersom du gjør en innsats og vekta ikke rikker seg, så bør stoffskiftet ditt sjekkes grundig. Håper uansett årsak at du finner nøkkelen. ❤️

  Jeg tenker på dere så jeg måtte innom å lese litt. Jeg har ikke forholdt meg til vekt, og tenkte at nå var det nok skikkelig galt. Sjekka vekta og den viste 71,8, som jeg tenker er ok (fryktet  godt over 75). Men jeg må jo innrømme at 70 grensa var litt magisk, så den vil jeg gjerne nå igjen etterhvert. :) Merker at det psykologisk føltes mer riktig å ligge på 70 eller litt under, og da prøver jeg og fortelle meg at jeg har ligget rundt 90 og også over i veldig mange år, så det er faktisk ikke så aller verst at jeg ikke har gått veldig opp. For kroppen vil jo opp. Jeg er faktisk fortsatt 18 kg ned fra jeg begynte i vår. 

  Jeg begynte å bli litt skrudd i hodet når jeg gikk ned mye i vår/forsommer, var klar til å gå ned mer og mer, og det er ikke bra. Så det sunneste jeg kan er å jobbe med fornuft og aksept. Jeg skal ikke veie 60, selv om jeg gjorde det som russ. Da begynte folk å snakke med meg om anoreksi, så det er ikke rett vekt. Hadde ikke anoreksi altså, jeg var bare stormforelska og slutta og trene (mistet muskler).  Men 60 er for lite for min kropp og høyde. Håper fortsatt på 65 en gang i fremtiden, men tror at 70-72, kanskje er rett nå. Har satt meg et lite mål om 70 igjen før jul, men skal  ikke stresse med det dersom det ikke går ned igjen akkurat nå. Da lar jeg det heller være sånn til utpå nyåret, og så kommer jeg tilbake for fullt. :)

  Jeg har frem til idag holdt meg helt borte, og ikke vært her inne og lest. Har tenkt på dere hele tida, men kjente jeg måtte ta pause fra dårlig samvittighet. Ble som sagt litt skrudd i hodet, når jeg endelig klarte å gå ned. Vektnedgang er ikke bra når man får litt feil intensjoner og mål. Nå skravlet jeg mye her. :( 

  (Håper det ikke ble veldig usammenhengende. Har prøvd å lese over igjen. Var utenfor huset i går, så formen er dårlig idag og hjernetåka stor, og da roter jeg det lett til når jeg skriver 😟)


 9. Jeg har også kombinasjonsbehandling. Bra for hjernetåka med Liothyronin. Dessverre finnes det ingen løsning for ME, annet enn hvile og tid. Har prøvd mye opp igjennom. Men forsto aldri hvorfor jeg ble dårlig i vår, og verre i høst. Som regel har man jo gjort noe. Nå har jeg fått en forklaring, og får se om det hjelper og ikke gå ned i vekt, og eventuelt gå litt opp. Må bare prøve. Hadde vært kjekt å få litt mer funksjon igjen. 😊   🤞


 10. Hei alle flinke mennesker,  jeg har tror nå jeg tar en "pause".  Vet ikke hva jeg skal gjøre lenger, men har fått vite av andre med ME at de har blitt dårligere av vektnedgang, og at det ikke nødvendigvis er en god ting når man har ME. 😥 Tenker derfor at jeg nå skal prøve å finne ut om jeg kan få kroppen til å fungere litt igjen, før jeg tenker på mer vektnedgang. Tenker jeg skal få bestilt en legetime snart også, for jeg har ikke vært så frossen, siden før jeg begynte på stoffskifte medisiner, så jeg tror det er flere ting som bør sjekkes opp, før jeg utsetter kroppen for noe som helst mer.  Håper det er ok, om jeg kommer innom dere av og til, selv om jeg ikke er med på vekta akkurat nå? Dere er gjengen min. ❤️ Kjente jeg ble litt lei meg her jeg, vil jo egentlig følge dere, og jobbe sammen med dere. 👍

  Vil også si til deg BreakFree, ta vare på deg selv og kroppen din, få den stabil før du presser deg med trening. Jeg var i totalt ubalanse når jeg begynte på medisiner, tar litt tid å få stoffskifte stabilt. Gjør fornuftige valg i forhold til matinntak, men ikke kjør en kropp som ikke er frisk for hardt med trening. Håper det ordner seg for deg raskt. Mange som lever helt vanlige liv med medisiner, og jeg håper av hele mitt hjerte at du er en av dem. ❤️

  Til dere alle, stå på videre! Dere er fantastiske alle sammen, og dere har betydd utrolig mye for meg på min vektnedgangsreise!  Jeg gir ikke opp, jeg må bare prøve å finne ut hvordan jeg kan bli litt bedre. 😊


 11. Hei alle dere flinke folk! 😊

  Jeg er ikke flink og kroppen er ikke min venn. Hormonene er helt på tur også og væske i kroppen er helt håpløst. Idag viste vekta 70,2 kg. Men på lørdag var jeg oppe i 73, så det viser hvordan det er med væske og tull for tida. Jeg skulle ønske jeg kunne komme i overgangsalderen og bli kvitt dette snart. Hatt det månedlige i snart 2 uker. :( Tror ting hadde vært mye bedre om jeg fikk kontroll på hormoner og slipper berg og dal banen som jeg lever i nå. :( 
  Men det kan jo bare bli bedre. :)

  Håper det går bra for dere andre i hvert fall! 

  • Trist 1

 12. Så flinke dere er! 👍

  Bra noen er det for å si det sånn. :) Jeg begynte bra, men skjønte raskt at det ikke går. Kroppen min protesterer veldig på alt som heter vektnedgang for tida. Så jeg tror jeg bare får droppe det inntil videre. Så da får jeg gå for å holde vekten isteden  Vekten idag var 69.9 kg, noe som er helt ok med tanke på at det månedlige kommer snart. 😕

  Ønsker dere alle en strålende uke! 


 13. Hei og velkommen BreakFree! 😊

  Leit å høre at du har fått lavt stoffskifte. Håper du har en lege som er dyktig på det, noe som er mangelvare i Norge. Derfor anbefaler jeg deg å lese deg opp på det selv og være aktiv i behandling. Jeg har lært mye på ulike forum, men vil advare deg for det er en del negative folk på stoffskifteforum også. De som er heldige og bli friske på medisiner er ikke alltid like hyggelig med de som ikke er like heldige og ha god effekt av medisiner. Det er mange flotte mennesker der, og mye lærdom.  Ville bare forberede deg på å ikke la deg vippe av pinnen om du skulle gå inn på disse forumene. 

  Vil også anbefale deg å få kontroll på stoffskifte før du blir gravid. Når du eventuelt blir det skal du ha tett oppfølging for stoffskifte endrer seg i svangerskapet.  Synes forøvrig ikke det er rart med vektnedgag før et eventuelt svangerskap. De sier jo at man har større sjanse for å bli gravid da. 👍 

  Det å få kontroll på stoffskifte er forøvrig avgjørende i forhold til vektnedgang. Da jeg begynte på medisiner gikk jeg opp 10 kg på en drøy måned. Da spiste jeg ikke godteri, og nesten ikke mat, for jeg hadde ikke matlyst, men vekta gikk rett opp, og der satt den, frem til jeg  etter noen år fikk kombinasjonsbehandling, som har vært riktig for meg. Etter det har det vært som med alle andre i forhold til vekt. Man må ha motivasjon og klare å ta fornuftige valg, for å kunne gå ned og å holde vekta. 

  __________

  Ayla, jeg har egentlig en belønning som jeg har ønsket meg. Jeg har alltid hatt en drøm om å sy, og hadde faktisk plass på sømlinje for over 20 år siden, men gikk ikke på den,  den gangen. Har likevel alltid ønsket å gjøre noe med det. For 3 år siden når jeg begynte å tenke på å prøve å gå ned i vekt, så tenkte jeg at dersom jeg kom under 70 kg skulle jeg kjøpe meg en sømdukke. Det klarte jeg i vår, og har kikket på de, men jeg vet jo at helsa mi ikke tillater at jeg gjør slike ting, så det ville bare blitt noe som jeg kjøpte, drømmer om, men som står ubrukt. 😪 Men dersom jeg blir bedre og klarer å holde vekta, så skal jeg gjøre alvor av den drømmen. :)  Hadde vært gøy å sy seg noen kjoler etc. Har flott symaskin, som jeg nesten ikke har brukt. Og jeg sitter og surfer på nettet og ser på stoffer etc. God til å drømme er jeg. 😄

  For meg var vektnedgangen gitt en mye bedre selvtillitt. Føler at jeg er mye mer meg selv igjen. Selv om det er 20 år siden jeg var på denne vekten sist, så er det i dette området som er riktig for meg og min velvære. 
  Så min største belønning har vært at jeg er blitt mer meg selv, og føler meg mer vel i meg selv. :)

  Jeg tror at belønninger er viktig. Selv om jeg ikke har realisert min, så var jo planen fortsatt en gulerot, som bidro. Fornuften som gjorde at jeg ikke kjøpte, kom først etter vekta var borte. 😊


   


 14. Vær forsiktig Helen ❤️ 

  Det er pga. trening i arbeidsavklaring for 6 år siden, at jeg ikke lenger kan gå tur. Før det kunne jeg nemlig gå litt tur, og  lage litt middag. Det kan jeg ikke lenger. :(  Den gangen hadde det tatt meg 7 år å komme dit at jeg kunne gå litt turer. 

  Så frem til du vet helt sikkert hva det er, så ikke press deg! For dersom du skulle ha ME, så er det ikke sikkert du blir bedre om du gjør mer enn du burde. Man føler seg bedre der og da, og kan også ha positiv utvikling, men samtidig gjøre ubotlig skade.  Og det å ligge mesteparten av eller hele døgnet er jo ikke noe hyggelig liv. Så pass på funksjonsevnen din til du er ferdig avklart. Skulle ønske jeg hadde gjort det, men jeg var fast bestemt på at diagnosen var feil, og det var ikke smart. 

  Det å være fornuftig alltid er noe "dritt"! 😉 Og man må følge formen først, og så være litt fornuftig på toppen. 👍


 15. Hei og velkommen Ayla! Veldig hyggelig med en til i gjengen vår! :)

  Her er kroppen ikke min venn om dagen, så jeg tror jeg kanskje bør jobbe med holde vekten et par uker eller så, før jeg tenker på å gå ned. Får se hvordan det går. 

  Helen, tenkte jeg skulle si at man faktisk ikke trenger å være aktive for å gå ned i vekt. Jeg har ikke trena på 6 år, og kan ikke en gang ut og gå tur (er ikke frisk nok).  Bevegelse og trening er sunt for kroppen, og mer muskler skal visstnok bidra til bedre forbrenning, men det går helt fint uten. Har vært noen artikler det siste året også, om at treningsdelen ofte ikke teller så mye i en vektnedgang som man tror. Tenkte bare å nevne det at man faktisk kan ganske mye, selv om man ikke kan være så aktiv som man gjerne skulle ønske. 

  Nå er jeg ganske misunnelig på dere som trener. I tillegg til sunnhet og muligens bedre forbrenning med mer muskler, så strammer det jo opp. Så trening er topp! 👍 Det hjelper jo på velvære også, både selve  treninga, men også det at kroppen blir strammet opp, så man ser/føler man ser bedre ut.  Så jeg er absolutt for trening, men når man ikke kan, så kan man fortsatt ha vektnedgang, heldigvis! 👍  

   


 16. Hei alle sammen, nå er jeg innom igjen. Føler at jeg er i ferd med å bli bedre, endelig. Når jeg er veldig dårlig må jeg ha en del karbohydrater, for å komme igjennom enkle ting, og det er jo ikke bra. Man vet jo at man trenger fornuftige og sene karbohydrater, men når jeg er dårlig er det kun raske karbohydrater som  hjelper på meg. :( Nå føler jeg at det er såpass bra at jeg er klar til å ta tak igjen, så får vi se om det stemmer. Er så lett å tro man er bedre når man ligger, og så prøver man å gjøre vanlige ting, og blir kjempe dårlig. Ja, ja..... kan jo ikke annet enn å prøve.  Dagens vekt var 69,6. Altfor mye i forhold til der jeg var, men det er fortsatt 20 kg ned, så jeg prøver å ikke dømme meg selv. Dømmer man seg for hardt, er det lett å havne "utpå". I hvert fall for meg. Første mål nå er ikke gå ytterligere opp, og forhåpentligvis gå ned igjen.

  Fiola, du er helt rå, som klarer alt du  gjør. 😮 
  Nissemora, jeg kjenner det så igjen. Vi har hund vi også og det å ikke vite hvorfor det skjer, er ikke god. 
  Helen, så bra at det har gått for deg i forhold til vekt, håper operasjonen og rekonvalisensen også har gått bra. 
  Silje, du står på og holder styr på oss alle, takk. 

  Ønsker dere alle en flott uke! 


   

  • Bra innlegg! 1

 17. Så koselig å komme inn her, og se alle som har vært innom! 👍

  Vi er en gjeng med mye forskjellige ting, men til sammen skal vi klare dette!

  For egen del er formen "ræva" og har veldig mye vondt i hodet i tillegg. Ser ingen grunn til at jeg skal være  mye dårligere når, eller hvorfor jeg har så mye vondt i hodet. Får bare avvente og se om det gir seg snart. Vekta går dårlig, men det gjør det alltid når jeg er dårlig. Noen med ME går ned i vekt når de er dårlige, der har aldri jeg vært, jeg er blant de som går opp i vekt.  😥
  Mandagen var det 68,9 kg. Ikke fornøyd, men med tanke på at den siste nedgangen aldri var stabilisert før jeg måtte avbryte alt midlertidig, så skjønner jeg jo at det blir sånn også. Uansett får den ufrivillige "pausa" fortsette inntil jeg er litt bedre. :)

  Ønsker dere alle en flott uke videre! Håper også det har gått bra med neseoperasjonen. Det blir bra  når du å slipper bihullbetennelser fremover. 


 18. Det er hardt når alt starter opp igjen etter ferien. Hverdagens stress er ikke bra. Stress er jo også vektnedgangens fiende. Håper det roer seg ned for deg, ettersom det går seg til igjen. 

  Jeg har tenkt på forslaget ditt om målvekt gjennom dagen idag. Jeg har konkludert med at jeg lar det stå 70 inntil videre. Og det er pga. at jeg nå satser på helse, før vektnedgang, og selv om jeg har under 69, som et litt mål nå, så jobber jeg ikke med vektnedgang, slik jeg gjør når jeg er igang. Så da tenker jeg at dersom det, mot mitt ønske, skulle gå opp mot 70, så er det ikke nederlag i denne fasen. Jeg har fortsatt oppnådd mye. Når formen blir bedre og jeg  kan prøve på aktiv nedgang igjen, så kan jeg heller justere mål da. :)


 19. Jeg har "ligget på vent" før jeg rapporterte denne uka, i håp om at noen andre kom innom. Men nå dropper jeg inn. Mandag var vekta 68,2 kg, noe som er bra. Forventet ikke å være under 68, etter å gå så fort ned og så stoppe brått.  Har tenkt en del siste uka, og tenker at jeg først skal tenke på å holde det under 69 kg. Og når det er stabilt der, så skal det bli rundt 68, som er målet. Så får  vi se om det går bra. :)

   


 20. Så bra du at dere hadde fint på fjellet! Det er veldig deilig der på sensommeren og  høsten! 

  Jeg har bestemt meg for å midlertidig gå over til å holde vekt igjen. Tenkte å prøve å være rundt 68 denne gangen. Vektnedgangen sist uke var mest vann. Tror jeg egentlig hadde gått ned litt mer uka før, for da hadde jeg vært litt flink, men helga før veiing satt jeg mye, og da får jeg alltid mye vann i nedre del av kroppen. Og når det forsvant, sammen med å være veldig flink, så ble den uka som den ble. 

  Nå er jeg tilbake til sånn det har vært hele sommeren, og så skal jeg prøve og se om jeg kan holde meg rundt 68. Det er jo uansett bedre enn målet mitt. Langt bedre egentlig. Målet i vår var jo 80 kg. Så fortsatt tror jeg ikke helt, at det gikk så mye bedre. Men det har hjulpet på selvtillitten i hvert fall. Hjelper å føle seg mer som den man føler man egentlig er. Og det er jo over 20 år siden sist jeg var nede i denne vekta. 

  Nå er det helg og det er meldt fint vær! Ønsker dere alle en god helg! 😊

   


 21. Da var første uke unnagjort og det gikk strålende i forhold til vekt. Det ble minus 2 kg, og dagens vekt er 67,6 kg. Vet jo at det meste er vann, men det er jo alltid ok å se det forandrer seg mye. 

  Jeg er likevel ikke fornøyd, og vurderer å droppe vektnedgang helt  for nå. Det er fordi formen har vært dårlig de siste månedene (har ME), og den ble  enda dårligere nå denne uka. Så jeg lurer på om det ikke er bra å kjøre kroppen, slik jeg gjør nå.  Så jeg får se igjennom uka om jeg dropper det helt, prøver å holde meg på 68, eller om jeg fortsetter noe. Men uansett ikke så strengt som jeg gjorde i vår, og som jeg har gjort denne uka. Det fungerer i forhold til vekt, men det er nok mulig jeg må tenke på helse først nå. Så kanskje jeg er opp igjen ukas vektnedgang frem til neste mandag.  En ting er sikkert, slik det har vært denne uka er ikke greit. 

×
×
 • Opprett ny...