Gå til innhold

Joda

Medlem
  • Innholdsteller

    1 966
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    18

Joda vant dagen sist September 20

Joda hadde mest likt innhold!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Joda's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

38

Nettsamfunnsomdømme

  1. I går var det veiedag og vekta viste 83,4 kg, dvs -2,2 kg siste uka. Jeg gikk opp 2,5kg i jula så noe av disse opp&ned-kiloene er nok vann for så mye fett er det nok vanskelig både å legge på seg og ta av på såpass kort tid. Tallet er uansett et faktum og jeg er strålende fornøyd🤩 Veien videre fortsetter i samme spor, det er ingen grunn til å endre så lenge det funker. Ha en fin uke😊😊
  2. Halleluja, mia-53. Dette er kanonbra. Virkelig imponert over deg altså. Det må være utrolig deilig å få så gode resultater? Flink til å gå tur er du også, -og veldig koselig å møte litt folk ute når det er så begrenset sosial omgang ellers. Nå gjelder det bare å fortsette i samme stil, ta ei uke om gangen så blir det fort resultater😊😊 10 i karakter og 10 i nedslag...på vekta🏆🏆🏆
  3. Dagens vekt: 83,4 dvs at jeg er kvitt 2,2 av juleflesket. En halv kilo til så er jeg tilbake der jeg var 14.desember 🙂 Dette er bedre enn forventet, men det gir meg likevel noen tanker i forhold til denne dette "etargildet" jeg tillot meg å ha i jula. Det var forsåvidt planlagt men det har altså satt meg 4-5 uker tilbake. Hvis det ikke hadde vært jul ville jeg kanskje vært ned mot 80 nå. Ingen sure miner, men greit å reflektere litt over dette. Det positive er at jeg er i full gang igjen. Jeg gleder meg veldig til jeg har gått ned 3,41 kg til. Tenk å bare være "70 og noe- kilo"😂😂😂 Jeg fortsetter i samme stil, spiser 1000-1200 kcal pr dag midt i uka og inntil 1500 i helgene. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle klare meg med så lite, men med god planlegging og lette matvarer går det faktisk greit. Jeg unner meg noe "søtt" innimellom og der hjelper godt. I helga har jeg f.eks spist gele u/sukker, en kokosbolle og "softis" av frosne blåbær og yoghurt naturell. Jeg drikker også noen vinglass i helgene, dette gir meg en følelse av "normaltilstand". Det er lite plass til brød&rundstykker, det går stort sett i rugsprø, klibrød og havregryn. Ønsker alle en fin uke
  4. Søndag og snart er uka i mål. Det ble trimtur både lørdag og søndag, totalt ca 2 timer. 4 uker denne uka gjør meg strålende fornøyd. Vi har også hatt fantastiske middager i helga. Lørdag ble det bacalao av heimprodusert tørrfisk (utvannet) Mye godt i den gryta, men kun litt olje...og tro meg-den ble ikke mindre god!😋 Nå står det elggryte på kok. Masse deilige rotgrønnsaker, sellerirot, løk, sopp, lime, timian, einebær, estragon++ Skal ha oppi bittelitt creme fraiche før servering-, men der er nesten ikke nødvendig. Krafta er wonderbar!😍 Jeg har veid opp alt og hele kjelen er bare ca 1300 kcal og rekker til 2-3 middager for to personer. Tenk så heldig jeg er som snudde litt om på kostholdet og kan nyte all denne deilige og sunne maten🤩 Spent på morgendagens vekt. Prøveveiingene har vært bra, men mandager er det som gjelder🙂
  5. Hei toam. Det er på en måte litt vanskelig å si så mye om den gang jeg gikk ned 30..., fordi jeg etter å ha holdt vekten i 6-7 år "sviktet meg selv" da alt glapp. Jeg opplevde en stor sorg og presterte å trøste på meg rundt 23 av de 30😱 Og tro meg, det ble ikke bedre av den grunn!!!🙂 Dette er litt tilbake i tid nå og det positive er at jeg VET at det er mulig å gå ned. Jeg vet også at det koster en del forsakelser men at det er bare så inderlig verdt det! Min korte forklaringen er at det ikke finnes snarveier. Jeg sørget for at inntaket var lavere enn energibehovet, dvs telle kalorier, veie mat og registrere. Jeg brukte ca 1 år på de 30 kiloene. Jeg spiser "norsk husmannskost" men velger alltid lette produkter hvis jeg kan- for å få større mengde/bli mer mett. Hvis jeg ikke kjenner kcal-nivået tar jeg 1 porsjon og ferdig med det. Skjærer bort/unngår synlig fett. Jeg kaster heller ikke mat men tar heller litt mer grønnsaker og potet og litt mindre av f.eks medisterkaker. 100 gr kylling eller lett kjøttpølse gir 100-120kcal mens 100kcal medisterkake gir ca 250 kcal. Jeg kan da spise 150 gr av første variant og kanskje bare 50-75gr av den siste. Min erfaring fra dengang da var at det var greit å være litt streng fordi det er motiverende å få resultat. Det er slitsomt å være "på slankern" til evig tid, det er også tungt når det går feil vei. Jeg kjører derfor litt samme strategi denne gang. 30 middager i fryseren, WOW sier jeg bare. Her kan du jo planlegge litt hvordan dette skal serveres og "modifiseres". Deilige salater og kokte, bakte, stekte grønnsaker gjør underverker. Jeg liker å gjøre middagene delikate, pynte med div. grønt-det gir meg en følelse av luksus. "Tenk at jeg er så heldig som skal spise dette..."😋 Fantastisk at du har klart 16 kg Mia🤗 Å holde vekten er vanskeligere enn å gå ned. Her gjelder det å lage seg nye vaner, hvis man går tilbake til de gamle vanene er det ofte rett tilbake til høyeste vekt. Kroppen glemmer dessverre ikke så lett. Jeg gikk systematisk til verks da jeg avsluttet slankinga. Jeg la på 100 kcal hver uke (veide og registrerte) og stoppet økningen da vekta begynte å gå litt andre veien. Kroppen min hadde vært overvektig så lenge at metthetsfølelse var og er ganske forstyrret. Jeg sluttet etterhvert å veie og telle men av og til tok jeg gjerne en kontrollsjekk av porsjoner. Det er helt merkelig at skivene fort kan bli både 10 og 20 gram tyngre (tykkere) når jeg er sulten😫 Jeg bestemte meg også for et vektbelte på 2 kilo. Hvis jeg passerte dette beltet opp eller ned MÅTTE jeg sette inn tiltak, dvs rett tilbake til meny 2 et par uker. Jeg lagde meg også noen "mantra". Jeg bestemte meg for å slutte å like sjokolade og sjokoladekaker. Etter en stund ble det faktisk sant for meg😁 Selv da alt glapp var jeg ikke superlysten på dette. Jeg måtte også trimme inn ekstra utskeielser og jeg ble faktisk ganske sprek. Jeg definerte meg som en slank og sunn person-for meg selv. (Jeg var ikke tynn, men akkurat under øvre grense for normalvekt) Dette var til stor hjelp. Jeg spionerte på de som alltid har vært slank...hva de spiser og hvordan. Jeg lærte bla. at de spiste saktere enn meg og at de ikke nødvendigvis spiste opp all maten...mens mitt fat alltid var slikket rent😋😂 Åh, kjenner nå at jeg gleder meg til fremtiden, dette er faktisk overkommelig! Til våren skal jeg ha knertet de siste 10 kiloene. Nå skal jeg avslutte, dette ble jo rene romanen. Det er ikke meningen å fylle hele forum🤣 Ha en fortsatt fin helg.
  6. Fine damer! Vi er nok mange i samme båt. Alle har vi vår historie, våre vaner og uvaner- men vi har et fellesskap gjennom disse pokkers unødvendige kiloene. Jeg har gjort det samme som deg flere ganger, Mia. Har flere ganger tatt meg selv på fersken i å være i ferd med å sluke en kake. I siste liten har jeg oppdaget det og fått den bort fra munnen i stor fart.😂 Jeg har også klær i mange størrelser og akkurat som deg, toam. Akkurat nå bruker jeg de minste som motivasjon. Når jeg er i mål skal jeg veve matter at de store klærne jeg ikke trenger😂 Nå er det helg og jeg har startet helgen med fiskeburger fra "eget fiskeri", med hjembakt burgerbrød, salat og tzatziki. Ett glass vin ble det også plass til og inntaket er kun 1250 i dag. Veldig fornøyd! Ingen trim, men i morgen skal jeg ut en tur. Jeg har planlagt 10 middager fremover! Veldig sært, men det hjelper meg i å ta gode valg med minst mulig tull. Rekkefølgen kan gjøres om, men listen skal følges. Mannen har periodevis hjemmekontor og det er litt mer krevende i forhold til frokost/lunsj. Hvis vi skal spise "det samme" blir det kanskje ei brødskive med kokt egg, tomat, salat og hvitløkspepper. Han er heldigvis veldig glad i grønnsaker og liker stort sett alt. Han spiser mer enn meg, spiser smør & majones og fyller på med litt kaker til kaffen, ellers ville han nok gått ned i vekt og det trenger han ikke. Vi har også en avtale om at jeg bare får spise mine "rare" frokost& lunsjmåltider. Jeg er stort sett middagskokk og da kan jeg tilpasse slik at de blir lette og sunne...evt med litt saus etc til han som tillegg. Han elsker salat og vi spiser det til middag minst 1 dag i uka. Jeg fyller da på med litt! fetaost, egg, kylling/kjøtt eller skalldyr for å få proteiner nok til å bli mett. Har i tillegg gjerne noe syrlig...mango, tranebær etc oppi...og noe krispi...hjemmelagde krutonger, pinjekjerner el. Uhm...ble nesten sulten nå. Godt å se at det ikke er bare jeg som spiser dessert. Av og til må/vil jeg ha det. Jeg skal slanke meg så lenge at jeg må ha noe "syndig" innimellom for å føle at jeg ikke har sultestreik. Heldigvis finnes det masse lette varianter som det er mulig å få plass til i regnskapet. Den gang da jeg slanket meg 30kg og holdt vekta i mange år så hadde jeg en avtale med undertegnede om at jeg måtte trimme inn kaloriene på forhånd, evt senest dagen derpå. Det funket faktisk bra. Jeg skal prøve å innføre dette igjen Men nå er det natt her 😴🙂
  7. Hei igjen. Hvilken dagbok er det du bruker? Er du gullmedlem? Jeg har holdt på med roede-metoden så lenge at jeg nå kun velger å bruke dagbok u/kostholdsskår og forum. Det høres veldig hyggelig ut å mingle med naboer. Det skal jeg også gjøre når jeg er ferdig i arbeidslivet. Kanskje du kan finne noen "snille" varianter som du kan servere til kaffen? Eksempler er stekte eplebåter med en liten iskule(lettis), lettgele(10kcal pr dl), roedes havrekjeks med lett/mager ost el syltetøy u/s, bananpannekaker, kokosbolle, sjokolademousse m lettmelk, skyr mousse m/sitron...Kanskje du til og med kan si til dine naboer at du ikke kan spise det deilige de serverer pga at du er på stridsrasjon så de ikke tror du er kresen?😅 Her er det hjemmekontor så jeg har for tiden ingen "ytre" fristelser. Før middag er det stort sett det samme hver dag. Det går i havregrøt av 25gr havre+ 5gr kli, 1 eple i biter, kanel, søtning og evt 50 gr. frosne blåbær. Alternativt 2 fiberrik/klibrød m/solsikke, 50gr mager cottage cheese og litt lettsyltetøy. Jeg spiser også 1 frukt, 1 yoplait db 0%, 1 gulrot el tomat. Middag er mitt største måltid og her gjør jeg en innsats for å lage mat som smager godt. I går hadde vi en nydelig fiskegryte med sei, tikka-masalasaus og masse grønnsaker, fullkornsris og agurksalat med gresk yoghurt. I dag har vi spist en variant av nachos. Kalkunrester m/fajitaskrydder på skiver av sprøstekte skiver av søtpotet, kidneybønner, chili, paprika, mais, vårløk og et tynt ostelag gratinert i ovn. Tilbehør: mangosalsa, salatblader og et par ss drømmelett. Og enda har jeg kcal igjen til kveldsmat🙂 Jeg har gått 2 turer a '1t denne uka og satser på en tur til i helga. Vekta responderer på mitt nye regime og første mål nå er å få bort julekiloene Ønsker alle en fin kveld
  8. Hvordan går det, er du kommet i gang? Her går det greit. Litt sug og sult første uka etter jul. Det tar litt tid å legge bort juleuvanene men jeg biter meg fast. Har gått tur 2 timer til nå og skal fylle på med litt mer i helga.
  9. Mye har vært tungt i 2020! Da er det fort å havne i trøsteskapet😊 Jeg har også bestemt meg for at jeg skal ut av skapet. Inni meg finnes det en høvelig normalvektig dame og nå skal hun frem!!! Du kan og vet nok minst like mye om dette som meg, så du må bare ta dette som vennlige råd. Min erfaring er at dagbok er et VELDIG godt hjelpemiddel (jeg bruker Roede-dagboken i appen) Det er også veldig lurt å veie ALT til det går litt av seg selv. Da har jeg full kontroll og kan spise litt ekstra på kvelden hvis jeg har spart,- eller gått tur🙂 Lag en liten måltidsplan. Hvor mange måltider skal du ha, ca fordeling av kcal.på hvert måltid. Spis mat du liker, fyll på med krydderier, grønnsaker for å bli mer mett. Mange ting kan tilberedes omtrent uten fett og likevel smake nydelig. Jeg sliter litt med sug etter jula. I dag måtte jeg ha en liten alvorsprat med meg selv. Jeg tok meg faktisk en tur i klesskapet mitt og hentet ut 5 shortser. Disse SKAL passe før sommeren! 3 av disse passer allerede, men i glidelåsen på de 2 siste stod bilringen ut som en klemt ballong🤪 Måtte spørre meg selv om jeg ville ha det sånn..., og jeg hørte et svakt "nei" fra meg selv😂 Jeg har også tatt en titt i fryseboksen(e). Vi har sei, torsk, kveite, utvannet tørrfisk, klippfisk, kalkunrester, elgkjøtt og en del annet der- så alt ligger til rette for mange sunne og lette middager. Nå må jeg bare få supplert med grønnsaker&annet tilbehør. I dag blir det sei i karry/korma med fullkorsris og salat. Mitt "kriselager" består av lett is u/sukker, frosne blåbær, mager cottage cheese. Det hender også at jeg spiser en halv til en gel pk kokt påleggsskinke hvis jeg blir helt rabiat. Det ser ikke bra ut, og det ville vært en dødssynd å gjøre noe slikt da jeg var barn😂 Nå har jeg konkludert med at det er billigere enn en sjokolade og det metter MYE mer for 20% av kaloriene i en sjokolade. Og jeg betaler den selv😅 Dette klarer vi!!!
  10. Dag 3 og i full gang igjen. Har vært veldig sugen siste døgn, jeg prøver å ta det som et tegn på at kroppen er i underskudd og at det derfor er et godt tegn😂(jeg prøver å trøste meg selv) Det positive er at vekta rører på seg. Ned 1kg siden mandag tyder på at litt av disse +2,7 er væske i kroppen. Here we go...
  11. Ok...da er det nytt år🙂 Jula gikk skikkelig dårlig mtp. mat og vekt. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for å slippe opp, men at det skulle bli sååå galt hadde jeg vel ikke trodd. Opp 2,7kg på 2,5 uker😱 Nå er jeg inne i dag 3 etter at jeg strammet til igjen og jeg ser at første kiloet har sluppet allerede så noe var heldigvis vann. Det er litt hardt å legge av seg julefråtsinga så her gjelder det å stålsette seg. Jeg vet fra tidligere at det værste suget gir seg litt etter ei uke eller to. Huset er i ferd med å bli tømt som kcal-bomber. Det vi har igjen skal mannen pent få spise alene, jeg tilbydde meg å kaste restene men det syns han var for galt. Han er både slank og fin og ingen fråtser, så dette må han få lov å ha😂 Ønsker alle en fin dag
  12. 1451 er veldig greit. Du er godt under ditt dagsforbruk så slike dager gir minus på vekta🙂 Mitt dagsbehov er 1950 før trim. Jeg trimmer/trener så lite at jeg heller tar det som bonus de dagene jeg får det gjennomført. Jeg prøver å spise ca 1100 man-tors og inntil 1500 fre-søn. Rent matematisk tilsier dette 0,6-0,7 ned pr uke og litt mer hvis/når jeg trimmer. Mannen har plutselig blitt ivrig til å gå tur så her må jeg bare henge på! 🙂
  13. Dag 1 gjennomført 🙂 Mat: 1135 kcal ✔ Kveldstur 4km ✔ Spiste (for) lite tidlig på dagen så det ble et digert kveldsmåltid etter turen. Omelett av 2 egg m/siste skiva av juleskinke, litt brokkoli, estragon, paprika, tomatskiver og noen "prikker" med mager smøreost. Jammen klarte jeg på en yoplait 0% blåbæryoghurt og en klementin også. Deilig å kunne bli mett på vel 1100 kcal🙂 Frokost&lunsj ble slått sammen og bestod av havregrøt av 20gr havregryn, 5gr kli og et lite eple- kokt på vann med litt kanel og søtstoff +1 klementin til avslutning. Mange vil sikkert si at det er sunnere/bedre å bytte om på dette, men jeg klarer meg forbausende bra på lite mat før middag. Det er veldig mye værre på kveldene. Jeg sliter skikkelig med å finne roen hvis sulten gnager🙂 Jeg skal prøve å drikke litt mer vann. Jeg kjenner meg sjelden tørst så det kan fort bli litt lite hvis jeg ikke passer på. Jeg vil ikke ha litervis for da må jeg renne på do i eningen men minst 1L pr dag kan være ok
  14. Så flott at du er i gang igjen. Jeg er faktisk ganske så sikker på at du vil få resultater av å registrere. Dette, sammen med gåturer blir veldig bra. Jeg holder på å renske litt søtsaker ut av huset. Min mann har tatt noen rester av julebaksten med seg på jobb og det føles veldig bra. Stå på, du også. Jeg heier🙂
  15. Det er veldig lurt å legge lista på rundt 1400. Mitt regime er ikke til etterfølgelse, jeg bare gjør det sånn så lenge det går greit. Jeg skal gradvis trappe opp når jeg kommer litt nærmere mål. Du er veldig flink hvis du kommer deg ut hver dag. Det er min drøm, men foreløpig ikke helt realistisk. Vi er ganske mange her inne som kjenner Roede-metoden godt og som kan gi hverandre tilbakemeldinger og støtte, være hverandres "nettkurs". Min erfaring er at det er viktig å registrere hva man spiser. Jeg skal gjøre det en god periode fremover nå. Jeg frykter også litt søtsug fremover etter alle julekaker og desserter.
×
×
  • Opprett ny...