Gjest anci Skrevet August 31, 2009 Rapporter Share Skrevet August 31, 2009 Jeg har glad og fornøyd spist egg på skiven i lunsjen og ført det opp på 1 stk egg (helt) som gir 29 kcal. Men så oppdaget jeg at det finnes en egg, kokt i tabellen også. Da jeg brukte 1 stk egg, kokt, viste det plutselig 73 kcal! Jeg syns det virker veldig merkelig at egget skal mer enn doble kalori-innholdet bare fordi det er kokt? Kan dette virkelig stemme? Vekten blir jo naturligvis mer (går fra 20 gr til 50 gr), men i mitt hode burde kaloriene være det samme pr egg. Noen som kan kaste lys over "eggemysteriet"? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest IC242 Skrevet August 31, 2009 Rapporter Share Skrevet August 31, 2009 20 gram er det GR mener er 1 påleggsrasjon. Men ett helt egg, om du veier det rått eller kokt eller stekt veier stort sett rundt 50 gram. Det heter "egg helt" i tabellen fordi det er medregnet kcal i både plommen og hviten. Det er ikke et helt egg sånn sett., hvis du skjønner? Hvis du pleier å spise et helt egg med både plomme og hvite er nok 73 kcal mer riktig, hvis ikke enda mer pr egg. Du kan jo veie egget du spiser og se? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest anci Skrevet August 31, 2009 Rapporter Share Skrevet August 31, 2009 Det var jo egentlig veldig logisk når du fortalte det sånn! Takk for hjelpen! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar