Gå til innhold

Lillemor fortsetter jobben


Anbefalte innlegg

Hei hei og litt om meg :)  Jeg er nå 50 år og er hele 164 cm på strømpelesten. Er altså ikke så høy og trenger derfor heller ikke så mye mat. Jeg elsker å trene, men trening alene er ikke nok for å holde vekta. Det jeg putter i meg er vel så viktig. Jeg har vært inne på tråden for oss som skal ned under 10 kg siden januar 2021. Jeg veide 68,4 kg på det meste og det er altfor mye på lille meg. Snart 10 kg av det er borte. Den langsiktige drømmen er nok å se 58 kg blank, men så lenge jeg ikke ser 60-tallet så er jeg fornøyd. Jeg vil altså stabilisere på 58-59 kg. Prøver å nå 58 på sikt selv om jeg stabiliserer. 

Jeg har innsett at jeg må fortsette å føre opp inntak en lang stund til videre fremover. Det er bare å fortsette jobben slik at jeg kan holde en stabil vekt. Jeg vil virkelig ikke tilbake til å se ut som ei budeie :lol:  Jeg øker nå gradvis kalori-inntaket. Lå lenge på 1300 og økte gradvis opp til 1400 og 1500. Fra i dag skal jeg ligge på 1600 kalorier. Det skal jeg gjøre en liten stund fremover nå. Må se hvordan kroppen responderer på det. Jeg vet at jeg ikke forbrenner særlig mer enn 1750 de dagene som det blir stillesittende kontordager og uten trening, så jeg er ganske spent på hva som skjer med vekta nå som jeg skal ligge så "høyt" som 1600 inn. Det hender jo at det sklir litt ut i helgene også, så det må jeg jo ta i betraktning. Livet er jo sjeldent helt A-4 for noen. De dagene som jeg trener mye løping/kondisjon så er nok forbrenningen noe høyere enn 1750, men det er jammen fort gjort å gå på en smell. Jeg skal være svært forsiktig med å tro at jeg kan jafse i meg og tro at treningen fikser biffen, for det gjør den nemlig ikke B) 

Veiedagen min har jeg nå tenkt skulle være på fredager. I dag er det bare mandag, så standarden for vekt setter jeg altså kommende fredag. Så får jeg se hva jeg veier da. Bare å henge seg på her dersom det er flere som tenker stabilisering fremfor nedgang. Bare hyggelig det :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fredag igjen og oppdatering på vekt. Vekta viser 59,5 kg. Det er i grunnen helt ok siden jeg har hatt et inntak tidligere i uka som jeg ikke er særlig stolt av. Er jo bare ris til egen bak det, men har sagt til meg selv at alt under 60 er fint. Har aldri vært plaget av PMS tidligere, men nå som jeg har blitt eldre så merker jeg godt at mye ikke er som før. Tror jeg fint skal klare å holde meg på 59-tallet, for nå er hormonene på plass igjen :) 

Jeg har altså ikke fått testet så godt ut dette med å ligge jevnt på 1600 kcal pr dag siden jeg har proppet i meg flere dager på rad i begynnelsen av uka, men har hentet meg inn igjen. Har foreløpig denne uka også bare blitt to dager med trening. Det har altså ikke vært en helt optimal uke for meg. Man skal vel egentlig ikke skylde på tidspress, men når jeg ikke har vært hjemme før sent pga jobb og skal hive i meg noe mat før jeg må fyke på ulike møter og verv etterpå, så blir det rett og slett ikke mer tid igjen. Jeg må nesten rekke å sove mellom slagene også :lol: Det blir i hvert fall en litt mer normal uke nå over helgen heldigvis. 

Nå i helgen skal jeg ta meg en deilig og lang løpetur ute i skogen. Trenger å løsne opp litt nå. Kjenner at jeg har hatt litt høye skuldre og søvnen har derfor heller ikke blitt optimal. Alt dette virker jo inn på vekta og cravings også. Jeg skal rett og slett benytte helgen til å hente meg litt inn igjen ved å trene, spise mat som er bra for meg og å få sove godt. Det tror jeg blir en bra helg! :)

God fredag og helg alle sammen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helgen ble veldig fin og jeg fikk løpt som planlagt. Det ble ikke skogen som jeg hadde tenkt, men ute på gress og grusvei. Litt enklere når man bare kan spenne på seg skoene og løpe i vei uten å måtte ta bilen først. "Latskap" sikkert, men jeg hadde noe jeg måtte rekke og da ble det slik for å spare litt tid B) 

I går var vi ute og spiste på restaurant. Det syns jeg faktisk er litt vanskelig, for jeg aner jo ikke hvordan maten er tilberedt og hva den inneholder. Jeg fører jo fremdeles opp kaloriene selv om jeg er på vedlikehold, for det tar tid å stabilisere. Jeg måtte gå for litt kalorifattig og safe for å være sikker på at jeg ikke gikk på en smell.  Dette er jo tross alt en livsstil som jeg skal leve med, og da må jeg rett og slett fortsette med å tenke på hva som puttes i gapet. Mengden som jeg spiste i går var nok ganske innenfor, for jeg valgte helt bort sauser/dressinger og det mest kaloririke på tallerkenen. Takket nei til dessert også. Det fristet ikke så veldig med dessert faktisk. Jeg aner ikke om middagen landet på 400 eller 700 selv med et godt trent øye, så om totalen i går da ble det den skulle etter planen er helt umulig å si. Det er ikke det at én slik dag har så mye å si, men jeg liker å ha kontroll nå som jeg skal forsøke å holde vekta noen lunde i ro. Så er det så altfor lett å tenke at nå som jeg er i mål kan jeg "unne meg" diverse. Jeg kan fort tenke at jeg ikke går opp igjen såååå fort, men jeg har smertelig erfart at vekt spretter opp i rekordfart lenge før man vet ordet av det :wacko: 

Tallet på fredag vil vise veien videre. Leker litt med tanken om å øke enda bittelitt i inntak, men det avhenger av flere ting som stabil vekt og ikke minst hvor mye jeg får trent/vært i aktivitet. Ble svært lite bevegelse på mandag med lang kontordag og kun et par småturer med hunden, og da ser jeg på klokka at forbrenningen ikke var på mer enn 1800 forbrent. Da har jeg jammen ikke mye å gå på gitt :unsure: Det hjelper ikke å sitte på rumpa hele dagen i hvert fall. Det er helt sikkert! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, i dag er det fredag og vekta stopper på 58,5 kg :) Jeg har nok hatt et litt lavere inntak enn planlagt, men så veldig mye lavere har det faktisk ikke blitt. Mandagens inntak var skyhøyt og dro nok snittet veldig opp. Vet ikke helt hva som skjedde, men jeg jafset vel i meg nærmest alt jeg kom over :blink: Tror det var noe med at jeg tok en bitteliten porsjon med is som var igjen fra desserten fra søndagsmiddagen. Så når jeg da hadde "skeiet ut litt" så var det som om jeg virkelig fikk smaken på sukker og kroppen ivret etter mer - myyyye mer. Jeg spiste nemlig ikke av den isen på søndag, men mandag var jo selvfølgelig en fin dag å spise isen :wacko:  Så totalt for hele uka så har snittet blitt ganske nøyaktig 1500 kcal. Det er jo faktisk bare 100 under det som var planen, men allikevel så er en kg borte fra forrige fredag. 

Tenker nå at jeg skal gjøre et forsøk på å øke opp til 1700 fra og med i dag. Det er litt skummelt merker jeg, for jeg har ikke helt knekt koden på hvordan jeg skal  øke mengden mat. Jeg har ligget så lenge på lavkalori nå at jeg ikke lenger vet hvordan det er å skulle spise tilnærmet "normalt", om jeg kan skrive det slik. Det høres jo nesten ut som om jeg har en spiseforstyrrelse av en annen verden, men det ligger ikke der altså. Det er bare at det jeg til nå har spist nærmest har gått på autopilot. Det har blitt de vanlige tilmålte kvotene med frukt, melk, nøtter og grønnsaker pr dag. Altså helt etter GR-metoden. Jeg har ikke lenger betalende medlemsskap her, så den funksjonen med å få en score på hvor mye man skal ha av hvert slag er noe jeg savner. Uansett, jeg må jo ikke gjøre alt slavisk heller :P Må bare lære meg at jeg nå må få inn økningen på autopilot også. Å stabilisere vekten er jammen vel så vanskelig som å gå ned merker jeg :wub: 

I dag blir det en god tur med hunden. Jeg var på to harde treningsøkter i går kveld, så i dag skal kroppen få lov til å restituere seg. Tar heller en rolig løpetur ute i duggfriskt gress eller sti i morgen tidlig om kroppen kjennes klar igjen. Jeg skal lage meg en fin helg med gode valg. Ha en super fredag til alle dere der ute!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God mandag :) Det ble en fin løpetur som planlagt på lørdag morgen. Ble 7 km i variert tempo. Litt småkjølig i lufta er det nå riktignok, men så utrolig deilig! Helt nydelig å få inn frisk og klar luft inn i lungene. Så er det også så godt å kjenne at kroppen fungerer igjen. Vil definitivt ikke tilbake til den pålagte sofatjenesten som jeg måtte etter kneskaden i vinter. 

Jeg syns ikke dette med å skulle holde vekta stabil er så lett. Hva er stabilt liksom? Har lest meg opp og ser at f.eks Vektklubben mener at en stabil vekt har et vindu på 2-3 kg. Jeg hadde planer om et mål på 58 kg. Målet er nådd, for nå veier jeg 57,7 kg :D  Jeg trenger ikke gå ned noe særlig mer. Hadde tidligere et mål om 57 kg, men det er slettes ikke noe must. Stabilisering er det som er viktigst for meg nå. 

Nå skal jeg jobbe for å ligge på 1700 kcal denne uken. Startet litt før helgen, men havnet nok litt under igjen. Det er  ikke så lett å finne balansen slik at jeg spiser både mer og like sunt som jeg har gjort. For det å klare å øke inntaket er null problem dersom jeg putter i meg fra enten isdisken eller fra godteskapet, men det er jo dette jeg nå har endret på. Jeg har faktisk klart å legge om livsstilen. Jeg har kuttet helt ut alkohol og spiser minimale mengder med snop. Det hender selvfølgelig at jeg har en og annen dag pr mnd som jeg jafser i meg som alle andre, men det totale inntaket har jeg endret. Så nå gjelder det jo å fortsette med det. 

Skal sette meg ned å regne litt på hvor jeg kan øke og hva jeg skal øke med. Blir litt skjematisk for meg dette, men det er jo bare til jeg knekker koden med å spise som vanlige folk uten å gå verken opp eller ned i vekt :P Jeg er sååååå ferdig med denne jo-jo-slankingen :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå jobber jeg noe voldsomt her altså :P  Leser til øyet blir stort og vått om hvordan man skal holde vekta. Ser at det er flere gjengangere i tekstene som jeg leser, så mye er jo ganske greit å forholde seg til. Vet ikke om alt dette er opplest og vedtatt, men så lenge det høres logisk ut og selvforklarende så fungerer det for meg. Det som jeg leste, som jeg fikk en liten aha-opplevelse til, var at man ikke bør spise så mye av kaloribudsjettet på kvelden. Jeg har visst fra tidligere at det ikke er lurt å spise seg veldig mett før leggetid fordi det kan skape ubehag i magen og urolig søvn, men det er visst ikke hele poenget. Man vet jo at man fint kan proppe i seg haugevis av kalorier uten at man blir så fryktelig mett! Det er jo bare å velge et lass av tomme kalorier det. Så det er altså ikke bare at man ikke skal spise seg så mett på kvelden, men også at man faktisk ikke bør ha så mye kalorier på kvelden generelt. 

Det er slik at fordøyelsen og fettforbrenningen settes ned om natta, altså på samme måte som at pusten og pulsen blir roligere når man sover. I tillegg til det så er man jo ofte mindre aktiv sent på kvelden enn man er på dagtid. I hvert fall så stemmer det for meg. Det er jo selvfølgeligheter fordi jeg visste det, men jeg har aldri tenkt på at kveldsmåltidet bør være svært lett fordi fettforbrenningen settes ned. Jeg har som regel spist kveldsmaten et par timer før sengetid, men jeg har ikke tenkt på at jeg bør spise de fleste kaloriene tidlig på dagen. Det har nesten vært motsatt for meg. Starter gjerne med en superlett frokost og lunch, for deretter en litt mer innholdsrik middag. Så har jeg en tendens til å "spare på" kaloriene på dagtid i tilfelle jeg skulle bli skikkelig sulten på ettermiddag og kveld. Da har jeg liksom litt å gå på slik at jeg ikke har brukt opp alt på forhånd. Det som oftest skjer da er at jeg har igjen så mye av kaloribudsjettet at jeg må spise mer enn jeg egentlig orker for å få brukt opp alt. Dette skjedde senest i går kveld, noe som endte med at jeg fikk vondt i magen... :wacko: Dette har ikke vært noe problem så lenge jeg lå på bare 1300 kcal riktignok, for da var det svært lite å gå på i utgangspunktet. 

Ja ja, det er mye som må gå seg til på denne veien har jeg skjønt. Det hjelper meg i hvert fall å skrive alt ned her, for da blir jeg mye mer bevisst. Hadde vært så utrolig mye enklere dersom jeg ikke hadde satt meg i denne situasjonen selvfølgelig. Hva om jeg bare hadde kunnet la være å legge på meg de 11 kiloene i utgangspunktet? Da hadde jeg sluppet dette peset her :lol: Det er vel bortimot ca fire år siden jeg veide det jeg gjør nå, men husker at det ikke varte så veldig lenge før jeg spratt opp tre kg igjen på kort tid. Det er også en erfaring å ta med seg videre. Hva skal jeg gjøre annerledes denne gangen? Nemlig det jeg gjør nå. Ta det seriøst og øke gradvis opp til normalen slik jeg har gjort. Følge med på vekta slik at jeg ikke tillater at den beveger seg mer enn ca to kg opp før jeg tar grep og senker kalorinivået en stund igjen. Høres sikkert lett ut, men det er det altså ikke. Det er ikke mye som kommer rekende på ei fjøl uten å jobbe for det. Jo forresten, kiloene :P  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dagene flyr og atter en fredag :) Hopper på vekta i morgen tidlig og ser hvordan det står til. Har vel ikke helt klart å komme meg opp på 1700 kcal hver eneste dag denne uka, men snittet ligger på 1600 og det må jeg si meg fornøyd med. Har begynt å få dette med å spise litt mer på dagtid under huden nå og er ikke lenger bekymret for at jeg skal bli sulten på kvelden - for det blir jeg nemlig ikke :P  Jeg klarer meg fint med en liten porsjon med havregrøt som jeg lager på 40 gram havregryn og 1 dl melk + vann. Jeg tilsetter også noen blåbær. Det er snakk om bare rundt 200 kcal, og det er jo ikke så mye av et helt budsjett på 1700. Da har jeg altså rukket å spise meg god og mett opp til flere ganger tidligere på dagen. Den maten holder faktisk lenge den. Jeg har altså ikke hatt noen grunn til å engste meg for om jeg skulle bli sulten på kvelden. Det som jeg derimot kan gruble på er hva jeg skal gjøre om jeg blir skikkelig fysen og allerede har brukt opp kaloriene mine den dagen :unsure: La det stå til den ene dagen kanskje? Tipper det. 

Jeg er litt usikker på hvor mye kroppen min faktisk forbrenner for tiden. Jeg har stilt inn vekten min på polarklokka helt ned til det jeg veide på mandag, altså 57,7 kg, for at jeg skal være sikker på at den ikke viser mer forbrente kalorier enn jeg faktisk har. Allikevel viser den at jeg denne uka har hatt et snitt på 2400 kcal pr døgn. Tror den måler ganske riktig når det gjelder treningen, for f.eks når jeg både løper i 45 min + trener hard styrke etterpå i nye 45 min med tidvis ganske høye pulsintervaller (type burpees, tunge kettle bells, hoppende utfall osv) så viser klokka at jeg har brukt litt i overkant av 600 kcal. Det stemmer nok ut fra hva jeg kan se av ulike tabeller og nettsider. 600 kcal på 1,5 timer er jo ikke all verden det. En annen sak er om den klokka klarer å beregne resten av døgnet så korrekt. Tror nemlig ikke det. Lurer faktisk litt på om kroppen må venne seg til at den nå må "tørre" å forbrenne mer, at det ikke lenger er nødvendig å spare på så mye lenger. Vet ikke om det er slik altså, eller om det faktisk bare er en myte. Dette skal jeg lese mer om kjenner jeg :) Forbrenning eller ikke, jeg går i hvert fall ikke opp i vekt og da er jeg superfornøyd :wub:

Ha en finfin fredag alle sammen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God fredag der ute :) Her som jeg bor så bøtter det virkelig ned. Til og med hunden syns det blir litt i våteste laget :P Så da blir det ikke noe særlig med tur i dag. Hunden løper ut i hagen og gjør det hun må før hun løper inn igjen. Min egen mosjon får jeg ta ut et annet sted. Var på en god løpeøkt i går kveld, så det går fint med litt ro også. 

Vedlikehold ja. Det er nok en grunn til at man må passe på, for jeg er i hvert fall på vei opp igjen om jeg ikke bremser nå. Har rett og slett hatt en svært tung periode. Det gir dessverre utslag på vekta. Det er flere grunner til at de to siste ukene har vært tunge, eller egentlig mest den siste. Den kroppslige forklaringen er at jeg frem til nå har benyttet hormonspiral. Gynekologen har sagt at den bare kan sitte til tross for at man normalt sett bytter rundt hvert 5.-7. år. Dette fordi den fremdeles kan avgi hormoner og kan derfor også hjelpe på eventuell overgangsalder. Jeg har passert 50 og risikoen for graviditet er nærmest lik null, men har altså valgt å la den sitte fordi den har gitt meg en rekke andre fordeler. Nå derimot, så merker jeg at virkningen av fordelene begynner å avta. Jeg har blitt fryktelig plaget av pms og får da tilhørende plager på alle måter. PES :( Så oppå det så har jeg hatt litt utfordringer på andre fronter. Summen av det har ikke vært helt heldig for meg og det har altså resultert i et svært dårlig kosthold. Overskuddet på kaloribudsjettet har vært enormt. Mannen har bare kikket forundret på meg, for han er slettes ikke vant med at konemor propper i seg slik... :blink:  

Vel, jeg er nå i ferd med å riste av meg utfordringene som har vært og er klar for å få vekk igjen det som eventuelt kan ha satt seg på og i kroppen. Jeg må rett og slett tilbake til kaloriunderskudd en uke eller to for å hente meg inn igjen. Det må skje brennkvikt slik at jeg ikke øker ytterligere. Har ikke helt bestemt meg for antall kalorier, men at det skal være under 1700 er helt sikkert. Aller helst så burde jeg vel ligge på 1300 igjen en ukes tid, men det vet jeg ikke om jeg orker. Får se.

I helgen skal jeg gjøre som jeg pleier. Rett og slett lage meg en god helg. Det innebærer trening, god søvn, turer med hunden, kveldskos i sofaen på kveldene med strikketøyet og ellers ta igjen litt i huset av ting og tang som må gjøres. Ikke alltid hverdagen strekker til når man er i full jobb og har unger som skal hit og dit :) Det var litt roligere da vi hadde hjemmekontor, men nå som vi er tilbake igjen så merker jeg den berømte tidsklemma. 

Ønsker alle der ute en riktig god helg! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei og hopp på en mandag :) Helgen ble veldig fin tross for bøttevis av vann fra oven. Har fått løpt både lørdag og søndag + en totimers tur med hunden i skogen. Vått ble det etter skogturen, men jeg hadde massevis av tørre koseklær i skapet jeg :lol: 

Det ble ikke noe føring av kalorier i helgen, men jeg har fått beveget meg såpass at vekten ikke har gått mer oppover heldigvis. Veide 58,9 kg i dag og det må jeg si er greit nok. Den siste kiloen skal jeg nok alltids klare å få av meg igjen over tid. Jeg må bare passe på at jeg ikke bikker den gale veien igjen. Jeg skulle egentlig føre regnskap, men av en eller annen grunn så ble de tallene bare ført opp på en lapp og ikke inn i Lifesum appen. Får være litt flinkere med å få det inn når jeg allikevel har klart å veie det meste allikevel. Er jo ikke noe vits i å veie og føre opp på lapper om jeg ikke putter det inn i appen, for da har jeg jo ikke helt oversikt over hva jeg har drevet med :rolleyes: 

Jeg går for 1700 med streng føring fra i dag igjen. Tror det skal holde med 1700 på sikt for å enten gå ned noen hundre gram eller i det minste stabilisere omkring der jeg er nå. Trener såpass mye at det antakelig skal gå helt fint. Har jo hatt samme aktivitetsnivå nå i ganske mange uker (og snart måneder), så det skal mye til at jeg ikke forbrenner 1700 kcal i løpet av et døgn altså. Tror dessuten at kroppen har blitt kvitt det der "sparebluss-moduset" for denne gang også - dersom noe slikt finnes da... Har hatt overveldende kalorioverskudd i forrige uke, så nå tror nok sikkert kroppen at det er full fest igjen slik at den ikke trenger å spare på fettet :P Ha ha, sannelig om jeg vet. Det jeg vet et at jeg nå har tatt tilbake kontollen over matinntaket. 

Ha en fin uke der ute enten dere er på jobb eller har høstferie! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dagene flyr av sted og det har visst de gode vanene mine gjort også. Høstferien var ikke noe god uke for meg kostholdsmessig. Det har blitt haugevis (!) av sjokolade, snacks og mat. Var på restaurant to dager og bare langet i meg det jeg kom over :blink: Tenkte vel egentlig ikke i hele tatt, men om det skulle være noe å tenke over i ettertid så lå det nok noe i bakhodet om at det lille jeg legger på meg på en uke er lett å ta av igjen. Huff, jeg må ikke begynne å tenke slik, for nå har vekta økt til 60,2 kg :( Det er faktisk helt i øvre grenseland av hva jeg kan akseptere. Bukselinningen er i ferd med å bli noe stram, så her må jeg jobbe for å komme meg ned igjen. Tror faktisk jeg må ta noen dager nå med litt ekstra lavkalori. Bare tanken på at jeg kanskje bør legge meg på 1300 igjen får meg til å grøsse. Jeg vil jo egentlig ikke ligge så lavt nå, men jeg må definitivt legge meg under 1700-1800 for at vekten skal krabbe nedover igjen i hvert fall. Registrere, registrere, registrere. Ja, det er det jeg må gjøre. 

Nok syting om vektøkning, tjafsemat og for trange klær. I dag er det mandag og det er en like så fin dag å hente seg inn igjen på som en hvilken som helst annen dag. Spist er spist, og gjort er gjort. Skal på løpetrening med gjengen igjen i dag. Gleder meg masse til det. Fettet skal nok få kjørt seg :P Juhuu! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lett å skli ut, men det er lett å hente seg inn igjen også om man gjør det så fort som bare fy når man vet og ser at det har glippet. Vekta er på vei ned igjen og viste 58,8 kg i dag. Mulig mandagens vekt var kunstig høy etter litt vel høyt matinntak og mye karber, men at det var økning er ingen tvil. Jeg har virkelig strammet inn denne uka og havnet på +/- 1500 kcal både på mandag og i går. I tillegg så har jeg trent både kardio og styrke. I dag skal jeg på dansing. Så alt i alt så er jeg tilbake til de gode vanene mine. Ikke alltid like lett å holde fokus, men det er registrering som funker best for meg. Må rett og slett bare ikke glippe på det, for det er da jeg mister fokuset. 

Jeg hadde egentlig tenkt at jeg skulle ha en fast veiedag i uka, og det skulle være på fredager. Jeg klarer ikke det. Jeg klarer ikke veie meg bare en dag i uka. Det klarer jeg bare når jeg gir helt blaffen i hva jeg spiser og hva jeg veier. Da veier jeg meg kanskje ikke i det hele tatt :lol: Der er jeg definitivt ikke nå. Mulig at jeg klarer å få litt mer avslappet forhold til det når jeg har stabilisert over tid, men det er antakelig en god stund til. Vekta har jo vært delvis stabil den siste måneden innenfor det vinduet som jeg har satt, men det er jammen fort gjort å sprette opp om man ikke passer på. Har sikkert masse å jobbe med, men akkurat nå skal fokuset være å holde meg på 58-tallet. Har ikke så lyst til å se 59 faktisk. Trives veldig mye bedre under det. 

Tenker at jeg skal ligge et sted mellom 1500 og 1700 kalorier resten av uka også. Kan se ut til at det blir riktig nå. Det blir definitivt ikke noe 1300 på meg nå, og heldigvis for det. Det håper jeg at jeg er ferdig med - for godt :wub: 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fredag og straks helg for min del. Fredagsvekt på 58,5 kg og det er jeg veldig glad for. Det har vært en svært mager uke og det var helt nødvendig. Har ikke helt regnet på snittet på inntaket, men har ligget mellom 1350 og 1550 kcal. Det har blitt greit med trening også og da har det helt klart blitt underskudd. Vekta viser jo også det. 

Planen i helgen har jeg ikke helt lagt ennå, men jeg tror det er lurt at jeg legger meg på rundt 1700 igjen nå. Trenger ikke ligge på voldsomt underskudd i hvert fall. Jeg har fått av meg det som hadde kommet på, men jeg må vokte meg vel for ikke å glemme hvorfor jeg er her inne. Jobbe, jobbe, jobbe. Det er fremdeles ganske tidkrevende for meg dette med å vedlikeholde vekten. Ikke bare tidkrevende, men også energikrevende faktisk ;) Har tenkt på mange ganger om når jeg kan slippe dette med å måtte føre regnskap for hva som går i gapet. Leser artikler som sier at det kan ta opptil to år før kroppen skjønner at vekten ikke skal opp opp opp. TO ÅR :blink: Vel, jeg må nok sikkert ikke føre opp rubbel og bit i hele to år, men en god stund fremover må jeg nok regne med ja. Litt småjusteringer må nok til underveis også. Akkurat nå tar jeg en uke om gangen :)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

En ting har jeg i hvert fall skjønt, og det er at jeg ikke kan glippe totalt på dette med å føre opp. Vekt er nå 60,7 kg og jeg må virkelig passe på igjen. To kg opp på 11 dager er en skummel utvikling. Vet jo hva årsaken er, så det er ikke det. Saken er jo rett og slett at jeg til tider nærmest har levd på toast, sjokolade og kjeks :wacko: Jøye meg, det er bare rett og slett noen ganger at hodet bare går helt i krøll altså! 

Forrige uke ble svært så sørgelig på treningsfronten og da ble også kostholdet tilsvarende. For meg så er det en sammenheng mellom trening og kosthold. Det har vist seg gang på gang. Om det er at jeg får i meg for mye søtsaker som gjør meg daff og at jeg ikke "gidder" å trene, eller at jeg blir mer søthungrig når jeg ikke trener er jeg sannelig ikke sikker på. Det som er helt sikkert er at jeg er mye mer sunn og fornøyd når jeg trener som normalt. 

En annen ting som er en vesentlig faktor for meg er søvn. Jeg vet at jeg har lett for å knaske på det jeg ikke bør ha for mye av dersom jeg har hatt en dårlig natt eller er litt sliten. Søvnen får jeg jo ikke styrt i så stor grad, for jeg legger meg som regel ganske tidlig og står opp til samme tid hver dag. Er litt lotto det greiene der med søvn for meg. 

Denne uka så ligger jeg litt på lavkalori igjen for å komme meg under 60 kg. Det skal nok gå fint det, men jeg må være bevisst. Jeg ser godt i speilet at vekten har økt litt. Ansiktet er liksom plutselig blitt litt større og valkene har begynt å komme til syne igjen. Jeg ser svært godt at jeg ikke er under 58 kg mer for å si det slik :rolleyes: Jeg vil faktisk ned to kg igjen. Trives mye bedre på 58 og noe enn på 60-tallet. Det er det ingen tvil om. Noen justeringer må til igjen og det skal jeg få til B) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Logg inn for å kommentere

Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger innLogg inn nå
 Share

×
×
  • Opprett ny...