Gå til innhold

Bør kaloriene fordeles på en spesiell måte? (meny 1)


Gjest nydelig

Anbefalte innlegg

Meny 1 er jo på 1300 kcal. Hvordan bør de helst fordeles i løpet av en dag?

 

HER står det MASSEVIS av menyalternativer for dagsmeny på 1500 kalorier:

http://www.melk.no/LevLettOrangeArticle.aspx?artid=10626

 

Jeg vet disse meny-alternativene for meny 2, 1600 kcal:

Dette tilsvarer meny 2 som er på 1600 kcal:

 

Frokost ca 220 kcal

2 brødrasjoner x 30 gr/ 4 stk ryvita/ 200 gr havregrøt

2 påleggsrasjoner x 20 gr

 

Lunsj ca 220 kcal

2 brødrasjoner x 30 gr

2 påleggsrasjoner x 20 gr

 

Mellommåltid ca 110 kcal

1 brødrasjoner x 30 gr

1 påleggsrasjoner x 20 gr

 

Middag ca 400 kcal

1 middagsrasjon - 150 gr kjøtt/fisk/fugl

1 potetrasjon - 150 gr potet/100 gr pasta/ 150 gr naturris

saus og annet tilbehør - 50 kcal

+ en porsjon med grønnsaker (kaloriene telles ikke med)

 

Kveldsmat ca 110 kcal

1 brødrasjoner x 30 gr

1 påleggsrasjoner x 20 gr

 

Melk 200 kcal

= 3 melkerasjoner à 1,5 dl melk eller 125 ml yoghurt, spises drikkes når du ønsker, til frokost, kvelds eller som ekstra mellommåltid

 

Frukt 200 kcal

= tre frukter

 

Spis litt grønnt til alle måltider, disse teller vi ikke kalorier på.

 

Kosemerker

2 stk à 25 kcal, spar dem gjerne til helga, 14 stk = 350 kcal, gir deg nesten (5,25dl) ei flaske rødvin feks.

 

Husk å drikke nok vann, du kan også drikke te og kaffe, prøv å styr unna lightbrus og lightsaft.

 

Kos deg med maten og spis NOK!!

Men hvordan bør de fordeles til meny1-dietten?

 

Og så lurte jeg på:

Er det noe galt i å bruke det meste av kaloriene på stor middag?

Eller bruke noe av de på sjokolade?

Eller spare opp kcal til å spise MASSE godt i helgene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet ikke hvordan kaloriene bør fordeles med Meny 1, men jeg kan svare på de andre spørsmålene dine:

 

Er det noe galt i å bruke det meste av kaloriene på stor middag?

- Det som er mest lønnsomt er å fordele kaloriene jevnt utover hele dagen. Da blir kroppen vant til å få mat ofte, og forbrenningen går opp. Satser du alt på en stor middag, setter kroppen seg på sparebluss frem til middag og så bruker den kjempelang tid på å forbrenne middagen.

 

Eller bruke noe av de på sjokolade?

- Du KAN bruke kalorier på sjokolade for ikke å gå i underskudd, men det er på ingen måte sunt. Sjokolade inneholder mye usunt fett og karbohydrater. Spis heller nøtter for å fylle opp kalorirasjonen. Nøtter gir mye kalorier og det er veldig sunt!

 

Eller spare opp kcal til å spise MASSE godt i helgene?

- Kosemerkene kan du spare opp til helgen, men du må passe på å få i deg minst 1300 kcal hver dag. Det lønner seg ikke å spare på kaloriene ved å feks bare spise 1000 kcal pr dag og så masse godteri i helgene. Da lurer du kroppen til først å gå på sparebluss og så får den problemer med å forbrenne alt snopet i helgen.

 

Det beste er å spise små sunne måltider, ofte! Ikke la det gå mer enn 3-4 timer mellom hvert måltid, drikk masse vann og spis mye grønt. Det er det som funker best ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forskjellen mellom meny 1 og 2 er at meny 1 ikke har mellommåltid og kveldsmat.

Fra GR anbefales det ikke å gå på ren meny 1 over lang tid. Man bør heller bruke litt lenger tid på å gå ned og ligge et sted mellom meny 1 og 2. Dette fordi det visstnok er vanskeligere å stabilisere vekten etter å ha ligget så lavt i kaloriinntak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...