Gjest nydelig Skrevet Oktober 9, 2006 Rapporter Share Skrevet Oktober 9, 2006 Meny 1 er jo på 1300 kcal. Hvordan bør de helst fordeles i løpet av en dag? HER står det MASSEVIS av menyalternativer for dagsmeny på 1500 kalorier: http://www.melk.no/LevLettOrangeArticle.aspx?artid=10626 Jeg vet disse meny-alternativene for meny 2, 1600 kcal: Dette tilsvarer meny 2 som er på 1600 kcal: Frokost ca 220 kcal 2 brødrasjoner x 30 gr/ 4 stk ryvita/ 200 gr havregrøt 2 påleggsrasjoner x 20 gr Lunsj ca 220 kcal 2 brødrasjoner x 30 gr 2 påleggsrasjoner x 20 gr Mellommåltid ca 110 kcal 1 brødrasjoner x 30 gr 1 påleggsrasjoner x 20 gr Middag ca 400 kcal 1 middagsrasjon - 150 gr kjøtt/fisk/fugl 1 potetrasjon - 150 gr potet/100 gr pasta/ 150 gr naturris saus og annet tilbehør - 50 kcal + en porsjon med grønnsaker (kaloriene telles ikke med) Kveldsmat ca 110 kcal 1 brødrasjoner x 30 gr 1 påleggsrasjoner x 20 gr Melk 200 kcal = 3 melkerasjoner à 1,5 dl melk eller 125 ml yoghurt, spises drikkes når du ønsker, til frokost, kvelds eller som ekstra mellommåltid Frukt 200 kcal = tre frukter Spis litt grønnt til alle måltider, disse teller vi ikke kalorier på. Kosemerker 2 stk à 25 kcal, spar dem gjerne til helga, 14 stk = 350 kcal, gir deg nesten (5,25dl) ei flaske rødvin feks. Husk å drikke nok vann, du kan også drikke te og kaffe, prøv å styr unna lightbrus og lightsaft. Kos deg med maten og spis NOK!! Men hvordan bør de fordeles til meny1-dietten? Og så lurte jeg på: Er det noe galt i å bruke det meste av kaloriene på stor middag? Eller bruke noe av de på sjokolade? Eller spare opp kcal til å spise MASSE godt i helgene? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Ahnimah Skrevet Oktober 9, 2006 Rapporter Share Skrevet Oktober 9, 2006 Jeg vet ikke hvordan kaloriene bør fordeles med Meny 1, men jeg kan svare på de andre spørsmålene dine: Er det noe galt i å bruke det meste av kaloriene på stor middag? - Det som er mest lønnsomt er å fordele kaloriene jevnt utover hele dagen. Da blir kroppen vant til å få mat ofte, og forbrenningen går opp. Satser du alt på en stor middag, setter kroppen seg på sparebluss frem til middag og så bruker den kjempelang tid på å forbrenne middagen. Eller bruke noe av de på sjokolade? - Du KAN bruke kalorier på sjokolade for ikke å gå i underskudd, men det er på ingen måte sunt. Sjokolade inneholder mye usunt fett og karbohydrater. Spis heller nøtter for å fylle opp kalorirasjonen. Nøtter gir mye kalorier og det er veldig sunt! Eller spare opp kcal til å spise MASSE godt i helgene? - Kosemerkene kan du spare opp til helgen, men du må passe på å få i deg minst 1300 kcal hver dag. Det lønner seg ikke å spare på kaloriene ved å feks bare spise 1000 kcal pr dag og så masse godteri i helgene. Da lurer du kroppen til først å gå på sparebluss og så får den problemer med å forbrenne alt snopet i helgen. Det beste er å spise små sunne måltider, ofte! Ikke la det gå mer enn 3-4 timer mellom hvert måltid, drikk masse vann og spis mye grønt. Det er det som funker best Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest heikik Skrevet Oktober 10, 2006 Rapporter Share Skrevet Oktober 10, 2006 Forskjellen mellom meny 1 og 2 er at meny 1 ikke har mellommåltid og kveldsmat. Fra GR anbefales det ikke å gå på ren meny 1 over lang tid. Man bør heller bruke litt lenger tid på å gå ned og ligge et sted mellom meny 1 og 2. Dette fordi det visstnok er vanskeligere å stabilisere vekten etter å ha ligget så lavt i kaloriinntak. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar