Gjest Nedigjen Skrevet Januar 21, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 21, 2007 Laksefilet, rå, naturell har 190 kcal pr 100 gram. Når den er kokt, har den i følge somebody.no 215 kcal pr 100 gram. Her kommer det jeg stusser over: Laksefileten veide 125 gram rå. Etter at den var dampkokt med sil veiden den 90 gram. Noe vann har selvsagt fordampet, men jeg vil også tro at noe fett har smeltet og rent ned i vannet under. 90 gram kokt laks = 194 kcal 125 gram rå laksefilet = 238 kcal Hva blir mest riktig å regne med at en har spist? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Eriksen Skrevet Januar 21, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 21, 2007 Ja, ved koking og damping av fet fisk, fordamper faktisk betydelig med protein og fett! Det er altså i selve fisken, hvis du bruker kokevannet, får du jo selvsagt i deg de samme kaloriene. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar