Gjest frktrulte Skrevet Juni 26, 2008 Rapporter Share Skrevet Juni 26, 2008 Før trodde jeg det fantes to typer muffins: sjokolade, og de helt vanlige. Der tok jeg uansett veldig feil. Det finnes faktisk ganske sunne alternativer til sukkerbombene. Grove muffins (12 små, eller 9 store) 3 dl hvetemel 3 del sammalt hvete (grov) 3 ss havregryn 2 ts bakepulver 1 ss sukker (kan sløyfes) 1/4 ts salt (kan sløyfes) 1 egg 2 1/2 skummet melk 100 g smeltet smør - Bland alt det tørre i en bolle. - Tilsett smeltet smør, melk og egg. - Rør deigen jevn, men ikke for lenge (muffinsene kan bli seige) - Fordel deigen i former og dryss litt havregryn over. Stekes midt i ovnen på 200' i 15-20 min. Alternativt kan man ha solsikkekjerner, nøtter og annet godt i deigen. Muffinsene kan enten spises bar, eller få på litt brunost, syltetøy, kremost e.l. Bare fantasien som setter en stopper her. Del gjerne andre gode muffinsoppskrifter om dere sitter med noen! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest frktrulte Skrevet Juli 2, 2008 Rapporter Share Skrevet Juli 2, 2008 Ramlet over en fristende oppskrift på lunsjmuffins også. Tenkte jeg skulle teste disse ut i løpet av de nærmeste dagene å komme med dommen. 1 stk løk 1 ss olivenolje 100 g mozarellaost 12 stk marinerte soltørkede tomater 50 g oliven Deig: 4 dl grovbakstmel 2 ts bakepulver (event Natron) 1 ts salt 2 stk egg 2 dl Biola naturell 1 ss olivenolje Rør deig-ingrediensene sammen. Ha i de øvrige ingrediensene. Tilsett Biola til du får rett konsistens. Ha i STORE muffinsformer. Stekes midt i ovnen i 20-30 min på 200 grader varmluft. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Isabelle Skrevet Juli 2, 2008 Rapporter Share Skrevet Juli 2, 2008 Muffinsene blir veldig saftige og gode. Den er uten smør og sukker og dette går ikke utover konsistensen hvis du gjør det nøye. Jeg bruker speltmel og soyamelk fordi det er bedre for kroppen, men du kan fint bruke vanlig melk og mel For grovere muffins, bruk grovt mel, de blir like gode! _________________________________________________________ Denne oppskriften gir 14 muffins Ingredienser: 250 g yoghurt (yoplait dobbel0% eple/pære) 300 g fint speltmel 1 dl soyamelk 2 store egg 75 g vaniljekesam/mager kesam 7 ss Splenda 50 g pære 50 g eple 3 ts vaniljesukker 3 ts bakeulver 1/2 ts kanel 1/2 ts kardemomme Slik gjør du: Pisk splenda, melk, kesam og egg til det har blitt en jevn og tynn røre. Deretter visper du inn mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel og kardemomme i røren til den er passe tykk. Rasp pære og eple og rør dette forsiktig inn i røren. Ha muffinsformer på et brett og bruk en spiseskje til å fordele deigen oppi formene. Stekes midt i ovnen på 200* i 20-25min. _______________________________________________________________ TIPS: Hakk opp noen mandler og rosiner og ha på toppen etter at du har fordelt røren i formene og rigle litt honning oppå NAM! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Isabelle Skrevet Juli 2, 2008 Rapporter Share Skrevet Juli 2, 2008 Oppskriften gir 12 små muffins. Hver muffins inneholder 120kcal 300 g (5dl.) hvetemel 2 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 2 egg 1 dl lettmelk 2 ss soyaolje 3 ts flytende søtstoff 2 dl blåbær Bland alt det tørre. Visp sammen egg, melk, olje og søtstoff og rør det sammen med det tørre. Vend inn blåbærene til slutt. Fyll røren i muffinsformer og stek kakene midt i ovnen til de er pent gylne. Stekes midt i ovnen på 200grader i 20min. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Isabelle Skrevet Juli 2, 2008 Rapporter Share Skrevet Juli 2, 2008 Muffins/andre bakverk trenger ikke å være kjedelige og smakløse selv om de er sunne. Du kan fint mikse og trikse med oppskriftene og fremdeles få fine resultater Her er mine tips: * Krydder - safran, kanel, kardemomme * Konditorfarge - gir fine og morsomme farger * Tørket frukt - tranebær,rosiner,blåbær osv. * Speltmel - fint/grovt, gir bedre fordøyelse * Müsli/Frokostblandinger (med lavt sukkerinnhold) * Mager yoghurt * Kesam vanilje/mager eller rømme - kan erstatte smøret * Fersk frukt - gjør dem saftige og gode * Nøtter & frø Det er uendelig med tips, men mitt aller beste tips er å bruke FANTASIEN du har mellom ørene! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest hildegunn Skrevet Juli 3, 2008 Rapporter Share Skrevet Juli 3, 2008 Så flotte oppskrifter! Disse må prøves ut!! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest frktrulte Skrevet Juli 3, 2008 Rapporter Share Skrevet Juli 3, 2008 Jeg kan nå meddele at jeg har prøvd muffinsene i post #2, og at disse er veldig godkjente! Ganske mettende og saftige.. ikke søte heller, noe som er et pluss. Jeg brukte paprika, skinke og ost i muffinsene, og gjorde min egne lille vri.. neste gang eksperimenterer jeg nok med litt mer krydder. Eneste minuset var at de muligens var litt tamme på smak. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar