Gå til innhold

Risotto: oppskrift og risottoris


Gjest Bollespikeren

Anbefalte innlegg

Gjest Bollespikeren

Hei!

 

Eg har lyst til å laga ein god risotto. Eg søker på nettet på oppskrift og det står i alle oppskrifter at det er ein spesiell risottoris som skal brukast. Det trur eg ikkje finst på butikken der eg bur. Kva ris kan eg bruka i staden for risottoris?

 

Og har nokon ei god oppskrift?

 

På førehand, takk for hjelpa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest nassenoff

Risottorisen er kortere og tykkere enn vanlig ris. Jeg tror du kan bruke vanlig grøtris. Grøt og risotto er vel egentlig det samme konseptet. Jeg bruker en villris som ser sånn ut og synes den er god siden den gir tyggemotstand :-) Men er utvalget lite der du bor er det vel tvilsomt at du finner den. Det var en fancy liten pakning jeg tilfeldigvis kom over siden de var utsolg for risottoris. Flaks egentlig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Ja, vanlig grøtris (ikke snarkokt) er fint å bruke hvis du ikke finner den spesielle risottorisen som heter arborioris.

De er ganske like.

Tror det skal finnes en oppskrift på hot pølsrisotto under "oppskrifter" på siden her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...