Gjest NinniR Skrevet Juli 20, 2008 Rapporter Share Skrevet Juli 20, 2008 Har kjøpt knutekål, en hvit og en lilla variant. De er på størrelse med en stor knyttneve. Hva kan jeg lage av dem? Hvordan skal jeg tilberede knutekål? NinniR:) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest toja Skrevet Juli 20, 2008 Rapporter Share Skrevet Juli 20, 2008 Den er god å knaske rå! Fin å bruke i salat, jeg bruker gjerne å rive den på det groveste rivjernet. Ellers kan du bruke den som du bruker nepe, de er ganske like i smaken. Lag en deilig sommerstuing med knutekål, sukkererter og nye gulrøtter. Kjempegodt. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest NinniR Skrevet Juli 20, 2008 Rapporter Share Skrevet Juli 20, 2008 Brukte den hvite knutekålen i dag. Skal prøve den stuingen din i morgen, med den lilla kålen. Her er oppskriften på dagens middag. Alle mål er når grønnsakene er ferdig renset. Regnværsgryte med knutekål: 4 porsj. 1 ts olje 150 gr kikerter(ferdig kokt) 230 gr knutekål 40 gr rød paprika 25 gr stangselleri 165 gr gulrot 200 gr løk 1 ts ramsløk(finhakket) 30 gr vårløk 65 gr sukkererter 325 gr squash 1 ss tomatpuré 3 buljongterninger 1 liter vann 2-3 ss ajvar 5 gr rød chilipepper timian, basilikum, rosmarin etter smak 2 laurbærblad salt/pepper Alt kuttes i små biter og freses i olje, hell på vann og urter og la det stå og småputre til alt er ferdig kokt. Kikertene lar jeg ligge i bløt over natten før jeg koker dem i nytt lettsaltet vann, og fryser dem i passe porsjonspakker. Det blir bedre, billigere og enklere enn kikerter på boks. Denne suppen er mektig og velsmakende! Dessuten passet den perfekt til dagens "sommervær". Flere tips? NinniR:) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar