Gå til innhold

Knutekål


Gjest NinniR

Anbefalte innlegg

Har kjøpt knutekål, en hvit og en lilla variant. De er på størrelse med en stor knyttneve. Hva kan jeg lage av dem? Hvordan skal jeg tilberede knutekål?

NinniR:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den er god å knaske rå! Fin å bruke i salat, jeg bruker gjerne å rive den på det groveste rivjernet.

 

Ellers kan du bruke den som du bruker nepe, de er ganske like i smaken. Lag en deilig sommerstuing med knutekål, sukkererter og nye gulrøtter. Kjempegodt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brukte den hvite knutekålen i dag. Skal prøve den stuingen din i morgen, med den lilla kålen. Her er oppskriften på dagens middag. Alle mål er når grønnsakene er ferdig renset.

 

Regnværsgryte med knutekål:

4 porsj.

1 ts olje

150 gr kikerter(ferdig kokt)

230 gr knutekål

40 gr rød paprika

25 gr stangselleri

165 gr gulrot

200 gr løk

1 ts ramsløk(finhakket)

30 gr vårløk

65 gr sukkererter

325 gr squash

1 ss tomatpuré

3 buljongterninger

1 liter vann

2-3 ss ajvar

5 gr rød chilipepper

timian, basilikum, rosmarin etter smak

2 laurbærblad

salt/pepper

 

Alt kuttes i små biter og freses i olje, hell på vann og urter og la det stå og småputre til alt er ferdig kokt. Kikertene lar jeg ligge i bløt over natten før jeg koker dem i nytt lettsaltet vann, og fryser dem i passe porsjonspakker. Det blir bedre, billigere og enklere enn kikerter på boks.

Denne suppen er mektig og velsmakende! Dessuten passet den perfekt til dagens "sommervær".

 

Flere tips?

NinniR:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...