Gjest Goddag Skrevet November 2, 2008 Rapporter Share Skrevet November 2, 2008 Skal servere kveldsmat til en liten gjeng (5 stk) til uka og tenkte at suppe hadde vært godt i det kalde høstværet. Er det noen som har en god oppskrift? Tenkte litt på kyllingsuppe, tomatsuppe e.l., men er åpen for ideer Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest kire Skrevet November 2, 2008 Rapporter Share Skrevet November 2, 2008 linsesuppe og linsesuppe opp og i mente den siste måneden, minst, har vi hatt enn eller annen form for linsesuppe flere ganger i uka, det er billig, veldig sundt og utrolig godt. kan varieres etter eget ønske, med/uten chillie, med/uten grønnsaker osv Grete Roede har en grei grunnoppskrift, vil du ha flere ideer kan du bare skrive det her og jeg skal skrive oppskrift til deg Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Goddag Skrevet November 2, 2008 Rapporter Share Skrevet November 2, 2008 Vil gjerne ha noen ideer på linsesuppe ja! Det er godt Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest kire Skrevet November 2, 2008 Rapporter Share Skrevet November 2, 2008 må først si at jeg alltid lager store porsjoner og fryser ned i passe mengder og jeg bare foreslår ting, jeg lager aldri to supper like for jeg bruker bare det jeg har der og da jeg bruker alle type og farger linser og bønner, noen må legges i vann først, de fleste ikke, men vask dem i ett hold vann. koketiden varierer, røde små linser trenger veldig kort tid og feks Pui linser og soya bønner trenger lengere tid. linse suppe ser jo kanskje ikke så delikat ut, litt mudrete både i konsistens og farge, men det er bare godt for sjel og helse jeg tar feks: 1-2 løk, hakket i små biter, freses i olje til de er bløte 1-10 fed hvitløk knuses/hakkes og 1 bit, ca 2 cm frisk ingefær hakkes smått chillie, frisk eller tørket eller pulver 1 tsk spisskummen ha de 4 siste ingredienser i løken på slutten, varm godt så har jeg diverse grønnsaker i, alt skåret i ca like store tern, feks squash, obergine, purre, kål, kålrot. på grunn av allergi bruker jeg ikke feks paprika, gulerot, blomkål o.l. men det går fint å bruke blandes godt med løken mm ha i en pose vasket linser og vann, ca dobbelt så mye vann som mengde linser og grønnsaker, noen ganger slenger jeg også ett par buljong terning i og ofte 1-2 bokser hakket tomat. det med vann er litt vanskelig så du må bare følge med og bestemme litt selv hvor tykk du vil ha suppa. når alt har kokt vel og lenge og er veldig mørt tar jeg noen ganger stavmikseren og lager purré av 1/2 - 2/3 av suppa. har du ikke stavmikser kan du bare vispe godt feks jeg salter ikke, men det er smak og behag jeg serverer den enten som den er når den er ferdig, eller - med sprødstekt kantarell på - finhakket tomat - finhakket persille - stekte lett winerpølser i tynne skiver - en kyllingbryst-rest i biter - en "runde" med god olivenolje og lignende min linse suppe pleier å ende på ca 40 kalorier pr 100 gram håper du skjønner dette, ellers kom tilbake lykke til Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Goddag Skrevet November 2, 2008 Rapporter Share Skrevet November 2, 2008 Hørtes nydelig ut! Skal testes Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Milia Skrevet November 4, 2008 Rapporter Share Skrevet November 4, 2008 Prøv minestronesuppen som du finner oppskrift på her under Midagsoppskrifter/Supper her i Vektklubben! Den er en av mine favoritter, smakfull og perfekt om høsten/vinteren. Legger ved linken her: https://www.vektklubben.no/cgi-bin/viewRecipe.cgi?id=79 Den indiske kyllingsuppen er også knallgod. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest fullfres Skrevet November 4, 2008 Rapporter Share Skrevet November 4, 2008 Dette er en god suppe som har blitt veldig populær hjemme hos oss, også som gjestemat: 4-5 porsjoner 2-4 kyllingfileter 1 liter vann 3 hønsebuljongterninger 1 beger creme fraiche (finnes nå i lettere variant som tåler koking) 1 stor purreløk 1-2 røde paprika 1-2 ts chilipulver 2 ts karri 2 ts paprikapulver 1 boks mais frisk persille salt og pepper Finhakk grønnsakene og surr de og krydder i ei panne med litt smør eller olje. Del kyllingfiletene i biter og kok i vann og buljong i 10 min. Tilsett creme fraiche og småkok videre. Ha grønnsakene i gryten sammen med resten av ingrediensene. Serveres med godt brød. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar