Gjest mamz Skrevet Januar 7, 2006 Rapporter Share Skrevet Januar 7, 2006 Har noen oppskrift på grov pizzabunn ? Har laget det 1 gang før, fant oppskrift i en gammel GR-bok, men finner den ikke igjen. Takknemlig for svar :-) mamz Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Snoper Skrevet Januar 7, 2006 Rapporter Share Skrevet Januar 7, 2006 Bunn: 25g gjær 2 dl lunkent vann 3 dl hvetemel 1 1/2 dl sammalt grovt hvetemel 1/2 ts salt Tilsvarer 6 porsjoner. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest mamz Skrevet Januar 7, 2006 Rapporter Share Skrevet Januar 7, 2006 Tusen takk :-) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Randies Skrevet Januar 10, 2006 Rapporter Share Skrevet Januar 10, 2006 Bruk oppskriften fra Grethe Roede (ligger på nettsiden, tror jeg..). Den er rett og slett genial!! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest agb Skrevet April 2, 2006 Rapporter Share Skrevet April 2, 2006 Et tips: Når jeg lager pizzadeig så lager jeg litt mye. Så kjevler jeg ut en 3-4 bunner tynt tynt, prikker dem med gaffel og steker dem på 250 grader i 3 minutter. Så går de i fryseren. Oppskrift er litt etter gefuhlen, men i går brukte jeg: - 4 dl lunkent vann - 50 g gjær - 1,2 l Møllerens grovkast mel - En god slant olivenolje - en teskje salt Så lager jeg av og til en DIGER batch med tykk tomatsaus. 8-10 bokser hermetiske tomater, et par løk, masse hvitløk. Surrer løk og hvitløk i olivenolje, har oppi tomatene, krydrer etter smak (jeg bruker chili, salt, pepper, oregano, basilikum og litt sukker). Kok lenge og vel (1-2 timer). Frys i porsjonspakninger a en øse, omtrent. Så har du verdens mest lettvinte hverdagsmiddag, som du kan gjøre så sunn du vil. Sett på ovnen. Ta en bunn ut av frysen. Tin tomatsausen i mikroen og stryk den utover bunnen. Ha utover for eksempel smårettskinke, og noe grønt. Jeg brukte ERTER sist gang, og det var utrolig nok skikkelig godt! Litt ost på toppen - du trenger mindre enn du tror! Det er ost som trekker kaloriinnholdet opp.... Server med salat, som du kan lage mens pizzaen står 8-10 minutter på 250 grader. Kan lages med en hånd (erfaren med barnehagetrøtt 1-åring....) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest agb Skrevet April 2, 2006 Rapporter Share Skrevet April 2, 2006 "Grovkast" er selvsagt "grovbakst" hvis noen var i tvil. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Lubina Skrevet April 3, 2006 Rapporter Share Skrevet April 3, 2006 For de som ikke vil lage selv kan man bl.a. på innvandrerbutikker få kjøpt noe som heter Libabrød. Det er svenskt, 4 tynne bunner i en pose, sukkerfri og grov og inneholder 230 kcal pr bunn. Koster bare kr 12,- for en pakke. Veldig god. Jeg pleier å ha på litt Dolmio spagettisaus på glass, litt skinke, sopp, ananas, krydder mm og litt ost på toppen. Et fint alternativ til å bake selv! Hilsen Lubina Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Mimmo Skrevet November 13, 2008 Rapporter Share Skrevet November 13, 2008 en annen ting man kan gjøre er å lage litt mindre da, men likevel veldig gode pizzaer... Da får man veldig tynn bunn, men også veldig sprø bunn:D det tar heller ikke noe lang tid! Det er da å ta tortilla lefser, enten grove eller lyse og smøre på litt tomatsaus, noe fyll og ost, og steke den som en vanlig pizza:) Smaker godt;) hihi Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Esiris Skrevet August 4, 2009 Rapporter Share Skrevet August 4, 2009 Her i huset pleier vi å bytte ut ca 1dl til 1,5dl hvetemel med havregryn og linfrø, det gir en utrolig god smak på deigen, samtidig som den blir en del grovere.. for ikke å glemme at det er omega 3 i linfrøene.. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar