Gjest sebale2 Skrevet Oktober 29, 2009 Rapporter Share Skrevet Oktober 29, 2009 Hei, hvordan søker jeg etter oppskrifter.....f.eks, Ingers Rugbrød? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Marley Skrevet Oktober 29, 2009 Rapporter Share Skrevet Oktober 29, 2009 Oppskriften på Inger's rugbrød vet jeg ikke om du finner her, men den kan du få av meg:) Dette blir til 3 brød i 2-litersformer, eller 4 brød i 1/2-litersformer. 1,3 kg sammalt hvete 200 g fin sammalt rug 200 g hvetehelkorn 75 g gjær 2 strøkne ts salt 9 dl hvetekli 1,8-2 l vann (eller 1 l søt eller sur melk + 8 dl vann) 1 dl linfrø 1 dl solsikkekjerner Bland alt det tørre, løs gjæren i litt av væsken og arbeid deigen godt. deigen blir ganske løs. Forhev deigen 1 time, slå den ned og hev ytterligere 30 min. Slå deigen ned igjen. Hell deigen i smurte former, gjerne sprayet med formfett. Skal ikke etterheves, men settes i ovn på 200 grader i underkant av 1 time. bruker du varmluft, settes ovnen på 200 grader, samme steketid. Som variasjon kan du bake det slik: 1 kg fin sammalt hvete 1/2 kg grov sammalt hvete 200 g havregryn 150 g linfrø 150 g hele hvetekorn 1 l hvetekli 50 g gjær 2,3 l vann Samme fremgangsmåte som ovenfor. Oppskriftene er hentet fra Ingers kokebok. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest sebale2 Skrevet Oktober 31, 2009 Rapporter Share Skrevet Oktober 31, 2009 1000 takk, skal skrive ut denne og gjøre et forsøk på hjemmelagd brød.....kan nemlig ikke bake jeg :-) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest nassenoff Skrevet November 2, 2009 Rapporter Share Skrevet November 2, 2009 Gulrot egner seg godt i brød. Da holder det seg ferskt lenger og blir litt fuktigere :-) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar