Gå til innhold

Oppskrifter?


Gjest sebale2

Anbefalte innlegg

Oppskriften på Inger's rugbrød vet jeg ikke om du finner her, men den kan du få av meg:)

 

Dette blir til 3 brød i 2-litersformer, eller 4 brød i 1/2-litersformer.

 

1,3 kg sammalt hvete

200 g fin sammalt rug

200 g hvetehelkorn

75 g gjær

2 strøkne ts salt

9 dl hvetekli

1,8-2 l vann (eller 1 l søt eller sur melk + 8 dl vann)

1 dl linfrø

1 dl solsikkekjerner

 

Bland alt det tørre, løs gjæren i litt av væsken og arbeid deigen godt.

deigen blir ganske løs. Forhev deigen 1 time, slå den ned og hev ytterligere 30 min. Slå deigen ned igjen.

Hell deigen i smurte former, gjerne sprayet med formfett. Skal ikke etterheves, men settes i ovn på 200 grader i underkant av 1 time. bruker du varmluft, settes ovnen på 200 grader, samme steketid.

 

Som variasjon kan du bake det slik:

 

1 kg fin sammalt hvete

1/2 kg grov sammalt hvete

200 g havregryn

150 g linfrø

150 g hele hvetekorn

1 l hvetekli

50 g gjær

2,3 l vann

 

Samme fremgangsmåte som ovenfor.

 

Oppskriftene er hentet fra Ingers kokebok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...