Gå til innhold

JA-mat?


Gjest jente1986

Anbefalte innlegg

Gjest gumselund

JA-mat er såvidt jeg vet de fleste grønnsaker, altså den maten med minst kcal. Det er ja-mat fordi du kan spise så godt som ubegrenset uten at det vil slå ut negativt på kaloriregnskapet!

 

Men det er noen få grønnsaker som er litt-mat også, for eksempel avocado, fordi disse inneholder ganske mange kcal. Men det betyr ikke at de ikke er sunne! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest jente1986

åkkei... ble litt forvirret siden til og med havregryn bare er litt mat, men skjønte det no :) trodde vi bare skulle spise ja-mat jeg :) det hadde blitt litt vrient :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du trenger ikke telle kaloriene på ja-mat, det er grønnsaker som består hovedsaklig av vann. De kan du la være å veie. :) (Du bør veie sånn ca i starten kanskje for å lære deg å sjekke at du spiser nok hver dag, men du trenger ikke telle med kaloriene.)

 

Litt-mat er det vi teller kalorier på, og det står for det meste av det vi spiser. Det er alt utenom 50 av kcal vi skal spise hver dag.

 

50 kcal har du hver dag til fri disposisjon. De kalles FRImerker (før kosemerker). Det er 2 pr dag (25 kcal pr stk). Disse kan bruker på enten NEI-mat eller ekstra LITT-mat. NEI-mat kan kun spises på FRI-merkene.

 

Les tråden "så mye skal du spise hver dag" på forumet "Ny i vektklubben" for å lære mer om de ulike menyene osv. :)

 

-innen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...