Gjest Livas Skrevet Januar 25, 2010 Rapporter Share Skrevet Januar 25, 2010 Oppskrift 3 brød (jeg steker på varmluft, dobler oppskrift og tar 6 i slengen) bland: 1 kg hvetemel 1/2 kg solsikkebrød 1/2 kg kornbrød 2 pk tørrgjær 2 ts salt 1/2 pk solsikker 1/2 pk kruskakli (kan sløyfes, ta ca 14 dl vann istede) bland: ca 15 dl lunket vann 4 ss honning eller sirup (ikke sløyf dette!!!!) Hell væsken i det tørre og rør sammen med en slev. Ikke kna. Ikke elte. Det skal være lett å røre sammen, skal ikke bli hard og tørr, da må du bruke litt mer vann. (må stort sett ta i 1 1/2 dl ekstra, men begynner m ca 15l) Dryss over litt hvetemel Hev i bollen 1 time Hell ut på benk m litt hvetemel på og bare skjær i 3 biter. Fortsatt ikke elt osv.... Legg i 3 smurte brødformer (jeg bruker spray formfett). Bare trykk forsiktig så det er ca javnt i formen. Hev til det fyller formen eller går litt over kanten. 15-20 min Stekes 1 time, 200 garder, varmluft om du har. Jeg deler de i 2 og fryser ned. Alle 4 hjemme spiser det. Nam nam. Knallgodt og enkelt! Og alltid ferskt brød som får fart på forbrenningen! Legg et fuktig kjøkken hånkle over brødene når du har lagt dem på rist etter steking, da slipper du å få så hard skorpe. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar