ahartry Skrevet Januar 27, 2010 Rapporter Share Skrevet Januar 27, 2010 Hei. Kan noen hjelpe meg med å regne ut energiinholde i grovbrødet mitt? Jeg baker 6brød disse inneholder: 3kg sammalt hvete grov 2kg sammalt hvete fin 1pk havregryn (750g?) 6ts salt 6ss sukker 3pk tørrgjær 3,4-3,6l vann Ett ferdig brød veier ca 1400gr Har lenge brukt Gretes hjemmebakte når jeg skal legge inn brødmåltida mine i dagboka, men det hadde vært artig å lagt inn korekt verdi. Så jeg skulle gjerne vite energi innhold pr 100g så jeg kan legge dette inn i matdagboka. Også åssen jeg skal regne dette ut, det hadde vært stjernefint. Åsså er brøda stjernegoe:-) Suverent hvis noen kan hjelpe meg. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Fairy Skrevet Januar 27, 2010 Rapporter Share Skrevet Januar 27, 2010 Dette er ikke svar på det du lurte på, men stemmer det at det skal være 3 pakker gjær? Synes det hørtes vannvittig mye ut. Om du har doblet (eller 3doblet?) oppskriften, skal man jo ikke doble mengden gjær? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest toja Skrevet Januar 27, 2010 Rapporter Share Skrevet Januar 27, 2010 Brødet ditt inneholder ca 230 kcal pr 100 gram Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ahartry Skrevet Januar 28, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet Januar 28, 2010 Dette er ikke svar på det du lurte på' date=' men stemmer det at det skal være 3 pakker gjær?Synes det hørtes vannvittig mye ut. Om du har doblet (eller 3doblet?) oppskriften, skal man jo ikke doble mengden gjær?[/quote'] Hei takk for tips, det har jeg ikke tenkt over, brøda blir veldig fine men jeg skal pøve og redusere:-) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ahartry Skrevet Januar 28, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet Januar 28, 2010 Brødet ditt inneholder ca 230 kcal pr 100 gram Takk skal du ha:-) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ahartry Skrevet Februar 3, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet Februar 3, 2010 Dette er ikke svar på det du lurte på' date=' men stemmer det at det skal være 3 pakker gjær?Synes det hørtes vannvittig mye ut. Om du har doblet (eller 3doblet?) oppskriften, skal man jo ikke doble mengden gjær?[/quote'] Hei igjen. Jeg bakte ny forsyning brød igår og reduserte gjærmengden til 2 i stedenfor 3pakker gjær. Det funka suverent. Igjen, takk for tipse:-) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ahartry Skrevet Februar 3, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet Februar 3, 2010 Brødet ditt inneholder ca 230 kcal pr 100 gram Hei igjen Har prøvd å regne ut kcal pr 100gr selv har da kutta ut sukkeret i brøda og ved å legge sammen alle kcal av ingrediensene kom jeg til at 100 g bare inneholdt 107 kcal.... er jeg helt på jordet? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Innen Skrevet Februar 3, 2010 Rapporter Share Skrevet Februar 3, 2010 Hei, Du burde ikke kutte ut alt sukker. Gjær trenger sukker for å heve, og hever mye bedre med litt sukker. Men det holder med noen teskjeer. Sum 17280 kcal hvetemel sammalt: 3000 gram - 8700 kcal hvetemel sammalt: 2000 gram - 5800 kcal AXA Bjørn Havregryn Store: 750 gram - 2700 kcal Sukker farin raffinade: 4 ts a 5 gram - 80 kcal 17280 kcal delt på 6 brød = 2880 kcal pr. brød 1400 g blir det samme som 14 hekto. 2880 kcal delt på 14 = 206 kcal pr 100 g Det hørtes egentlig nesten litt lite ut, brød pleier ofte å ha rundt 250 - 300 kcal pr. 100 g. -innen Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ahartry Skrevet Februar 4, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet Februar 4, 2010 Jeg var jo nesten på feil jordet til og med. Tusen tusen takk for hjelpa:-) GULL Også skal jeg ha litt sukker i neste gang Selv har jeg 9.2 kilo før jeg er i mål....eller mål... det må jo være å bli der:-) Lykke til:-) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
LilleTrille2 Skrevet Februar 4, 2010 Rapporter Share Skrevet Februar 4, 2010 Hadde lyst til å prøve oppskrifta di, de hørtes utrolig gode ut de brødene dine! men har noen sprørsmål: Hvor lenge hever du brødene? hever du de både før og etter de er lagt i form? hvor mange grader og hvor lenge skal de stekes? LilleTrille;) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ahartry Skrevet Februar 4, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet Februar 4, 2010 Ja jeg synes brøda er kjempegode,vi er en fam med 4 unger fra 3-13 og de liker også brøda. Men det er fest når vi en skjelden gang har kjøpekneipp:-) Jeg lar brøda heve ca 30-40min før jeg har de i formene og like ens etter. steker de på varmluft i 145grader i 50-55min. Lykke til:-D Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar