Gå til innhold

Oppskrift på sunne boller med havregyn


Gjest bettem

Anbefalte innlegg

Dette blir 24 stk:

 

5 dl skummet melk

50 g gjær

75 g flytende margarin

1 dl sukker

1 ts kardemomme

1/2 ts salt

3 dl lettkokte havregryn

11 dl hvetemel

100 g rosiner

 

Rør ut gjær i lunken melk, bland i alt det andre. Arbeid deigen smidig.

Heves under plast til dobbel størrelse.

Trill ut, og sett på stekebrett med bakepapir.

Etterhev under plast i 30 min.

Stek midt i ovnen på 225 grader i 10-15 min. til de er gylne.

 

Kcal pr stk: 185

Kcal pr 100 g: 255

 

God bakst:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette blir 24 stk:

 

5 dl skummet melk

50 g gjær

75 g flytende margarin

1 dl sukker

1 ts kardemomme

1/2 ts salt

3 dl lettkokte havregryn

11 dl hvetemel

100 g rosiner

 

Rør ut gjær i lunken melk' date=' bland i alt det andre. Arbeid deigen smidig.

Heves under plast til dobbel størrelse.

Trill ut, og sett på stekebrett med bakepapir.

Etterhev under plast i 30 min.

Stek midt i ovnen på 225 grader i 10-15 min. til de er gylne.

 

Kcal pr stk: 185

Kcal pr 100 g: 255

 

God bakst:)[/quote']

 

 

Tusen takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest trenignsjunkie

ikke for å ødelegge gleden, men om kcal-innholdet er så mye pr. stk. så kan man like gjerne kjøpe ferdige rosinboller (sånne i pose, 8stk., til 14-15kr) , de har 167kcal pr stk.

 

Men det er klart hjemmelagde smaker jo mye bedre, synes nå jeg ihvertfall da :) Så dette var ingen kritikk av oppskriften, men heller et tips hvis hensikten med å lage disse bollene er å spare på kaloriene, for det gjør man altså ikke med den oppskriften der.

 

Det er selvfølgelig mer mettende (og mer næringsrikt) med de bollene som blir av den oppskriften, enn en stusslig liten bolle fra pose, men som sagt, bare et tips :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...