Gjest bettem Skrevet Februar 13, 2010 Rapporter Share Skrevet Februar 13, 2010 Er det noen som GR-oppskriften på sunne boller med havregryn og rosiner? Finner den ikke på nettet her eller i noen av bøkene. Tror det er noe som har stått i en eldre GR-bok. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Marley Skrevet Februar 15, 2010 Rapporter Share Skrevet Februar 15, 2010 Dette blir 24 stk: 5 dl skummet melk 50 g gjær 75 g flytende margarin 1 dl sukker 1 ts kardemomme 1/2 ts salt 3 dl lettkokte havregryn 11 dl hvetemel 100 g rosiner Rør ut gjær i lunken melk, bland i alt det andre. Arbeid deigen smidig. Heves under plast til dobbel størrelse. Trill ut, og sett på stekebrett med bakepapir. Etterhev under plast i 30 min. Stek midt i ovnen på 225 grader i 10-15 min. til de er gylne. Kcal pr stk: 185 Kcal pr 100 g: 255 God bakst:) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest bettem Skrevet Februar 17, 2010 Rapporter Share Skrevet Februar 17, 2010 Dette blir 24 stk: 5 dl skummet melk 50 g gjær 75 g flytende margarin 1 dl sukker 1 ts kardemomme 1/2 ts salt 3 dl lettkokte havregryn 11 dl hvetemel 100 g rosiner Rør ut gjær i lunken melk' date=' bland i alt det andre. Arbeid deigen smidig. Heves under plast til dobbel størrelse. Trill ut, og sett på stekebrett med bakepapir. Etterhev under plast i 30 min. Stek midt i ovnen på 225 grader i 10-15 min. til de er gylne. Kcal pr stk: 185 Kcal pr 100 g: 255 God bakst:)[/quote'] Tusen takk! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest trenignsjunkie Skrevet Februar 18, 2010 Rapporter Share Skrevet Februar 18, 2010 ikke for å ødelegge gleden, men om kcal-innholdet er så mye pr. stk. så kan man like gjerne kjøpe ferdige rosinboller (sånne i pose, 8stk., til 14-15kr) , de har 167kcal pr stk. Men det er klart hjemmelagde smaker jo mye bedre, synes nå jeg ihvertfall da Så dette var ingen kritikk av oppskriften, men heller et tips hvis hensikten med å lage disse bollene er å spare på kaloriene, for det gjør man altså ikke med den oppskriften der. Det er selvfølgelig mer mettende (og mer næringsrikt) med de bollene som blir av den oppskriften, enn en stusslig liten bolle fra pose, men som sagt, bare et tips Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar