Gå til innhold

Tapas tallerken 375 - 440 kcal


Gjest Kayleen

Anbefalte innlegg

Gjest Kayleen

Tapas tallerken (375 – 440 kcal)

 

Vi elsker å kose oss med småretter på kveldene og derfor har jeg satt sammen en mal jeg bruker. Pleier å bytte på litt mellom svin, kylling og kjøttboller og hva slags brød jeg bruker. Da blir det ikke så kjedelig i lengden:) Mengdene er satt opp etter meny 2, 1600 kcal.

 

Selv om det ved første øyekast kan se ut som mye jobb, så er det gjort på 30 minutter (og det er med 15 minutter steketid)

 

Håper flere kan ha nytte av dette!

 

 

Kjøtt: 178 kcal.

3 skiver strandaskine (20gr) = 48 kcal

7 krepsehaler (20gr) = 12 kcal

110 gram kylling / svin / kjøttboller = 115 kcal

 

Brød/potet: 135 – 200 kcal, avhengig av hva du velger

1/3 nanbrød = 135 kcal

1 pitabrød = 150/200 kcal

1 ciabatt = 176 kcal

75 gr. Potetsalat m/creme fraice = 187 kcal

 

Tilbehør: 62 kcal

15 gr. Avocado = 28 kcal

½ ss kesam 8% = 15 kcal

½ ss sweetchilli saus = 12 kcal

 

Annet tilbehør:

Fersk asparges (JA-grønnsaker)

Tomat og rødløksalat med lime, salt og pepper (JA-grønnsaker)

Melon og druer (fra frukt-dosen)

 

Fremgangsmåte:

La krepsehalene renne av seg og dynk de i sitron og hvitløkspulver. Mos avocado og bland inn kesam (og eventuelt litt ruccola-salat). Vend så forsiktig inn krepsehalen.

 

Rull spekeskinke rundt aspargesen og stek i ovnen, ca 10 minutter ved 200 grader.

 

Lag grillspyd av kylling eller svin. Bruk godt med krydder!

Eventuelt kan du lage små tapasboller av karbonadedeig, tilsett forskjellig krydder (gjerne chilli – god for forbrenningen). Form små boller og stek i stekepanna eller bruk stekovnen. Ikke bruk egg og melk i kjøttbollene, dette trekker opp kalorimengden og tar lengre tid :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...