Gå til innhold

Mat uten hvetemel, sukker og melk...


Gjest labbeliten

Anbefalte innlegg

Gjest Synsegulla

Alt av frukt og grønt

Knekkebrød

Havregrøt

sjømat

kjøtt

kylling

egg- omelett for eksempel.

 

Er det spesielle ting du trenger erstatning for?

Det finnes ris og soyamelk man kan bruke i stedet for melk i noen retter, og sukrin osv i stedet for sukker, og det finnes jo mel fra alle de andre kornsortene også, så dette kommer til å gå bra :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var på en tilsvarende diett for noen år siden, på grunn av mistanke om cøliaki.

 

Store butikker har ofte en egen hylle for glutenfrie produkter. Her finnes det en del bakemiks, som erstatter en del av de ingrediensene du nevner. Ellers finnes det noen wasa-knekkebrød som er gluten- og laktosefrie (regner med det er det du skal holde deg unna, i hvetemel og melk?) som er helt greie. Wasa sine rugknekkebrød er også glutenfrie, men jeg er usikker med tanke på melk. Butikker med godt utvalg har også glutenfritt brød, men det finner du i frysedisken, som regel. Det finnes mange halvstekte typer rundstykker som kan erstatte vanlig brød.

 

Salater er veldig greie, der kan du putte oppi litt kyllingkjøtt og eventuelt glutenfri pasta for å gjøre den litt mer mettende. Avocado er også godt og mettende i salat.

 

Ris, poteter og grønnsaker og kjøtt er sikker mat i sånn setting. Det er ofte vanskelig å finne sauser, soyasaus inneholder for eksempel gluten. Men uncle-ben sine glass er glutenfrie.

 

Supper laget av grønnsaker, kjørt i stavmikser funger godt. En fin suppebasis er for eksempel stekte tomater og løk, kjørt gjennom stavmikser. Etterpå vanner du det ut og har oppi grønnsaker eller kylling. Buljongbaserte supper fungerer også fint.

 

Det tar litt tid å lære seg å lese bakpå alle pakkene, men etterhvert lærer du deg hva det går an å spise.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Har glutenintoleranse og etter bare noen måneder var jeg godt orientert om hva jeg faktisk kunne spise og hvor det var å få kjøpt.

 

Om du verken kan spise gluten eller melk, er det viktig at du får i deg nok fiber og proteiner gjennom andre matvarer.

Soyaprodukter som erstatning for meieriprodukter, funker bra. Du kan lage din egen frokostblanding av glutenfri havregryn, nøtter, linfrø og rosiner. Solsikkefrø og tørket frukt fungerer også bra. Spis ca 5 svisker om dagen, de inneholder masse fiber.

 

Spis kjøtt/fisk/skalldyr med grønnsaker til hovedmåltidene dine. Tåler man ikke gluten, blir man ofte fortere sulten etter brødmåltider. Skal du ned i vekt bør du derfor kun spise brød som et tilbehør til noe annet.

 

Toro har havrebrød blandinger, disse brødene er ganske grove, så du holder en stund. Ellers får du kjøpt glutenfritt brød i frysedisken. Halvstekte ciabattaer og rundstykker, finnes det flere forskjellige varianter i.

Puffetris og riskaker er naturlig glutenfri. Riskaker er godt med kokt egg og kaviar :-)

 

En god del av de glutenfri produktene er også melkefri. Meny, maxi, ultra og obs har bra utvalg når det gjelder allergiprodukter :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...