Gjest Tulippa Skrevet Mars 2, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 2, 2006 Jeg syns det kan være litt vanskelig å finne fram til alle de fine oppskriftene som er lagt ut på disse sidene. Derfor tenkte jeg at vi kunne starte en "oppskrift base". Har man en oppskrift man ønsker å dele legger man den inn her. Det kan jo være en idé å bruke navnet på oppskriften/retten som tittel. Håper det er flere enn meg som syns dette er en god ide. Etter hvert som jeg finner oppskrifter som jeg syns ser fristende ut kopierer jeg de inn her. Regner med at de som "eier" oppskriftene syns dette er greit, i og med at de allerede er lagt ut. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Tulippa Skrevet Mars 2, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 2, 2006 2 dl skummet melk 6 dl hvetemel 50g gjær 200g cottage cheese 2 korker søtningsstoff kardemomme Lunk melk og ost, bland alt sammen. Heves og deles i 15 emner. Stekes ca 8 minutter på 220 grader. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Tulippa Skrevet Mars 2, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 2, 2006 75 gr smør 2 dl skummet meldk 1 1/2 dl vann 50 gr gjør 1/2 dl sukker 1/ ts salt 1 ts malt kardemomme 9-10 dl hv. mel Smel smøret, rør gjæren ut i fingervarmt vann og melk. Bland alt godt og sett til heving i 1 t. Del i 24 emner og etterhev i 40 min. Ovn 250oC, ca 10 min. Fylt med lettsyltetøy er det ca 140 kcal pr bolle. Du kan også bruke Menkomel topping som krem. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Tulippa Skrevet Mars 2, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 2, 2006 -------------------------------------------------------------------------------- 16 stykker 180 g sukker 2 egg 130 g hvetemel 1 ts natron 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 1 ts kanel 1 ts olje 300 g revet gulrot Glasur: 2 dl lettyoghurt med frukt Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland inn kanel, vaniljesukker, olje, hvetemel, natron og bakepulver. Tilsett gulrøttene. Hell røren i en randform. Stek kaken ved 175 grader i 40 minutter. Pynt den ferdige kaken med et lett melisdryss og noen sitronmelisseblader. Del kaken i 16 stykker. Legg på 1 ss lettyoghurt på hvert stykke. Per kakestykke, ca 55g: 100 kcal Per 100 g: 175 kcal. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
brelett Skrevet Mars 2, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 2, 2006 Fiberrikt grovbrød 100 g hvete helkorn 1 kg sammalt hvete 250 g fin sammalt rug 7 dl kruskakli/hvetekli 1 dl linfrø 1 dl sesamfrø 1 dl solsikkekjerner 1-2 dl hvetemel 2 ts salt 14- 15 dl sur skummet melk/yoghurt naturell 75 g gjær Bland alle de tørre ingrediensene (bare 1 dl av hvetemelet). Varm væsken til den er «fingervarm». Løs gjæren i litt av væsken og tilsett væsken i det tørre. Elt godt til en grøtaktig tykk deig og tilsett resten av hvetemelet. Elt i 8- 10 minutter i en kjøkkenmaskin. Dekk bollen til med plast og sett til heving i ca. 1 time. Elt deigen på nytt, dekk bollen med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter. Ha deigen i to smurte former, dekk til med et klede og la brødene heve i ca. 30 min. Stek på nederste rille på 200 grader i 50- 60 min. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Tulippa Skrevet Mars 3, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 3, 2006 GROVE HAMBURGERBRØD 50 gr gjær 6 dl skummet melk 6 dl vann 1/2 boks Kesam 1 ts salt 8 dl sammalt hvete grov ca 16 dl hvetemel ------------------------- Rør ut gjæren i lunka vann (37 grader). Ha i all væsken + kesam i bakebollen. Tilsett salt, sm. hvete og til slutt hvetemel. Elt i maskin ca 5 min. Heve ca. 45 min. Kjevle ut til ca 2 cm tykkelse. Stikk ut runde brød. Etterhev ca 20-30 min. Pensle med eggehvite, strø på sesamfrø. Stekes midt i ovnen 230 grader, 12 - 15 minutter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Tulippa Skrevet Mars 3, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 3, 2006 Ingers Rugbrød (3 brød i 2 L former, eller 4 brød i 1.5 L former) 1,3 kg Sammalt hvete 200 g fin sammalt rug 200 g helkorn hvete 75 g gjær 2 strøkne ts salt 9 dl hvetekli 1,8-2 L vann (eller 1 L søt eller sur melk +8 dl vann) 1 dl linfrø 1 dl solsikkekjerner Bland alt det tørre, løs gjæren i litt av væsken og arbeid deigen godt. Deigen blir ganske løs. Forhev deigen 1 time, slå den ned og hev ytterligere 30 minutter. Slå deigen ned igjen. Hell deigen i smurte former, gjerne sprayet med formfett. Skal ikke etterheves, men settes i ovn på 220 grader i underkant av 1 time. Bruker du varmluft, settes ovn på 200 grader, samme steketid Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Tulippa Skrevet April 4, 2006 Rapporter Share Skrevet April 4, 2006 Grove sunne vafler (10 plater) 2 egg 1 ss strøsøtning 6 dl skummet melk 70 g grovt sammalt hvete/havregryn 260 g hvetemel 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker Pisk egg og søtningsstoff til eggedosis. Tilsett mel og melk. La røren stå minst en time før steking. Kcal pr plate = 150" Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Tulippa Skrevet April 4, 2006 Rapporter Share Skrevet April 4, 2006 LILLIANS OSTEKAKE 130 g Kornmo kjeks 100 g lett margarin FYLL: 1 pose bringebærgele (her kan du jo variere litt til påske) 3 1/2 dl vann 200 g magerost 7% naturell 100 g melis 1 ts vaniljesukker 3 dl Kesam 8% 1 boks Viking melk 8% Knus havrekjeks og bland smulene m margarin. Trykk deigen ut i en rund kakeform, 24 cm, og sett den i fryseren. Kok opp vann i en kjele. Trekk kjelen av platen og tilsett gele pulveret. Rør godt til pulveret er oppløst - avkjøl. Bland ost, melis, vaniljesukker, litt Viking melk og Kesam i en bolle eller kjøkkenmaskin. Spe med resten av Viking melken og pisk godt til blandingen begynner å tykne. Hell i den avkjølte geleen i en tynn stårle, og rør godt. Hell blandingen over den avkjølte kjeksbunnen. Sett formen i kjøleskapet i ca 3 t., til kaken er stiv. Server gjerne m friske eller rørte bringebær, eller andre bær eller frukt. Pr. 100gr 180 kcal Pr. stk. 150 kcal Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Tulippa Skrevet April 4, 2006 Rapporter Share Skrevet April 4, 2006 Grove piroger 25 g gjær 2 dl lunkent vann 1/2 ts salt 1/2 ts olje 2 dl sammalt hvete, grov 2 dl hvetemel Fyll: 400 g kjøttdeig 1 løk 2 egg 1 dl finhakket dill 2 ss chilisaus 1 ts pizzakrydder 1 ts salt 1/2 ts kvernet pepper 1 egg til pensling Rør gjæren ut i lunkent van. Bland inn salt, olje og mel. Elt alt sammen til en smidig deig, heves ca 30 min. Kok eggene harde (ca 10 min) Stek kjøttdeigen. Bruk gaffel til å finfordele kjøttdeigen. Finhakk løk og egg, bland i kjøttdeigen sammen med chilisaus, dill, pizzakrydder, salt, pepper. Del deigen i 8 emner. Kjevle emnene ut i ca 1/2 cm tynne, runde leiver og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir.Legg fyll på halve leiven, la kanten være fri for fyll. Pensle egg rundt kanten, brett den andre halvdelen av leiven over kjøttet. Klem kantene sammen Hev i ca 15 min, pensle m egg, stke 250 grader ca 15 min. pr. stk: 225 kcal pr 100 g: 185 kcal Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Bibine Skrevet April 4, 2006 Rapporter Share Skrevet April 4, 2006 Denne løksupper er kalorifattig, næringsrik, varm etter en kald vinterdag og ikke minst nyyyydelig. Min kjære er en god kokk, og dette er en av hans spesialiteter. 2 gule løk 2 røde løk ½ purreløk 1-2 fedd hvitløk 1 grønnsakbuljongterning (evt. 1 ts sennep) Ca 1 liter vann (ta vann til det blir sånn passe mengde - litt avhengig av løkstørrelsene) Skjær all løken i ringer, stek den blank i litt olivenolje. Ha all løken i gryte, hell på vann og buljongterning (og sennep. Sennepen setter en ekstra "spiss" på smaken, men den er god uten også. Kokes ca 5-10 minutter. (smak på en løkbit om den er ferdig kokt) Grovt brød til. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar