Gå til innhold

Våre oppskrifter


Gjest Tulippa

Anbefalte innlegg

Gjest Tulippa

Jeg syns det kan være litt vanskelig å finne fram til alle de fine oppskriftene som er lagt ut på disse sidene. Derfor tenkte jeg at vi kunne starte en "oppskrift base". Har man en oppskrift man ønsker å dele legger man den inn her.

 

Det kan jo være en idé å bruke navnet på oppskriften/retten som tittel.

 

Håper det er flere enn meg som syns dette er en god ide.

 

Etter hvert som jeg finner oppskrifter som jeg syns ser fristende ut kopierer jeg de inn her. Regner med at de som "eier" oppskriftene syns dette er greit, i og med at de allerede er lagt ut.

 

:):):)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tulippa

2 dl skummet melk

6 dl hvetemel

50g gjær

200g cottage cheese

2 korker søtningsstoff

kardemomme

 

Lunk melk og ost, bland alt sammen. Heves og deles i 15 emner. Stekes ca 8 minutter på 220 grader.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tulippa

75 gr smør

2 dl skummet meldk

1 1/2 dl vann

50 gr gjør

1/2 dl sukker

1/ ts salt

1 ts malt kardemomme

9-10 dl hv. mel

 

Smel smøret, rør gjæren ut i fingervarmt vann og melk. Bland alt godt og sett til heving i 1 t.

 

Del i 24 emner og etterhev i 40 min.

 

Ovn 250oC, ca 10 min.

 

Fylt med lettsyltetøy er det ca 140 kcal pr bolle. Du kan også bruke Menkomel topping som krem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tulippa

--------------------------------------------------------------------------------

 

16 stykker

 

180 g sukker

2 egg

130 g hvetemel

1 ts natron

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

1 ts olje

300 g revet gulrot

 

Glasur:

2 dl lettyoghurt med frukt

 

Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland inn kanel, vaniljesukker, olje, hvetemel, natron og bakepulver. Tilsett gulrøttene. Hell røren i en randform. Stek kaken ved 175 grader i 40 minutter. Pynt den ferdige kaken med et lett melisdryss og noen sitronmelisseblader. Del kaken i 16 stykker. Legg på 1 ss lettyoghurt på hvert stykke.

 

Per kakestykke, ca 55g: 100 kcal

Per 100 g: 175 kcal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiberrikt grovbrød

 

100 g hvete helkorn

1 kg sammalt hvete

250 g fin sammalt rug

7 dl kruskakli/hvetekli

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 dl solsikkekjerner

1-2 dl hvetemel

2 ts salt

14- 15 dl sur skummet melk/yoghurt naturell

75 g gjær

 

Bland alle de tørre ingrediensene (bare 1 dl av hvetemelet). Varm væsken til den er «fingervarm». Løs gjæren i litt av væsken og tilsett væsken i det tørre. Elt godt til en grøtaktig tykk deig og tilsett resten av hvetemelet. Elt i 8- 10 minutter i en kjøkkenmaskin. Dekk bollen til med plast og sett til heving i ca. 1 time. Elt deigen på nytt, dekk bollen med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter. Ha deigen i to smurte former, dekk til med et klede og la brødene heve i ca. 30 min. Stek på nederste rille på 200 grader i 50- 60 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tulippa

GROVE HAMBURGERBRØD

 

50 gr gjær

6 dl skummet melk

6 dl vann

1/2 boks Kesam

1 ts salt

8 dl sammalt hvete grov

ca 16 dl hvetemel

-------------------------

 

Rør ut gjæren i lunka vann (37 grader). Ha i all væsken + kesam i bakebollen. Tilsett salt, sm. hvete og til slutt hvetemel. Elt i maskin ca 5 min. Heve ca. 45 min. Kjevle ut til ca 2 cm tykkelse. Stikk ut runde brød. Etterhev ca 20-30 min.

 

Pensle med eggehvite, strø på sesamfrø.

Stekes midt i ovnen 230 grader, 12 - 15 minutter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tulippa

Ingers Rugbrød

 

(3 brød i 2 L former, eller 4 brød i 1.5 L former)

 

1,3 kg Sammalt hvete

200 g fin sammalt rug

200 g helkorn hvete

75 g gjær

2 strøkne ts salt

9 dl hvetekli

1,8-2 L vann (eller 1 L søt eller sur melk +8 dl vann)

1 dl linfrø

1 dl solsikkekjerner

 

Bland alt det tørre, løs gjæren i litt av væsken og arbeid deigen godt.

Deigen blir ganske løs. Forhev deigen 1 time, slå den ned og hev ytterligere 30 minutter. Slå deigen ned igjen.

Hell deigen i smurte former, gjerne sprayet med formfett. Skal ikke etterheves, men settes i ovn på 220 grader i underkant av 1 time. Bruker du varmluft, settes ovn på 200 grader, samme steketid

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
Gjest Tulippa

Grove sunne vafler

(10 plater)

 

2 egg

1 ss strøsøtning

6 dl skummet melk

70 g grovt sammalt hvete/havregryn

260 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

 

Pisk egg og søtningsstoff til eggedosis.

Tilsett mel og melk.

La røren stå minst en time før steking.

 

Kcal pr plate = 150"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tulippa

LILLIANS OSTEKAKE

 

130 g Kornmo kjeks

100 g lett margarin

 

FYLL:

1 pose bringebærgele (her kan du jo variere litt til påske)

3 1/2 dl vann

200 g magerost 7% naturell

100 g melis

1 ts vaniljesukker

3 dl Kesam 8%

1 boks Viking melk 8%

 

Knus havrekjeks og bland smulene m margarin. Trykk deigen ut i en rund kakeform, 24 cm, og sett den i fryseren.

 

Kok opp vann i en kjele. Trekk kjelen av platen og tilsett gele pulveret. Rør godt til pulveret er oppløst - avkjøl.

 

Bland ost, melis, vaniljesukker, litt Viking melk og Kesam i en bolle eller kjøkkenmaskin.

 

Spe med resten av Viking melken og pisk godt til blandingen begynner å tykne. Hell i den avkjølte geleen i en tynn stårle, og rør godt.

 

Hell blandingen over den avkjølte kjeksbunnen. Sett formen i kjøleskapet i ca 3 t., til kaken er stiv.

 

Server gjerne m friske eller rørte bringebær, eller andre bær eller frukt.

 

Pr. 100gr 180 kcal

Pr. stk. 150 kcal

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tulippa

Grove piroger

 

25 g gjær

2 dl lunkent vann

1/2 ts salt

1/2 ts olje

2 dl sammalt hvete, grov

2 dl hvetemel

 

Fyll:

400 g kjøttdeig

1 løk

2 egg

1 dl finhakket dill

2 ss chilisaus

1 ts pizzakrydder

1 ts salt

1/2 ts kvernet pepper

 

1 egg til pensling

 

Rør gjæren ut i lunkent van. Bland inn salt, olje og mel. Elt alt sammen til en smidig deig, heves ca 30 min.

 

Kok eggene harde (ca 10 min)

 

Stek kjøttdeigen. Bruk gaffel til å finfordele kjøttdeigen. Finhakk løk og egg, bland i kjøttdeigen sammen med chilisaus, dill, pizzakrydder, salt, pepper.

 

Del deigen i 8 emner. Kjevle emnene ut i ca 1/2 cm tynne, runde leiver og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir.Legg fyll på halve leiven, la kanten være fri for fyll. Pensle egg rundt kanten, brett den andre halvdelen av leiven over kjøttet. Klem kantene sammen

 

Hev i ca 15 min, pensle m egg, stke 250 grader ca 15 min.

 

pr. stk: 225 kcal

pr 100 g: 185 kcal

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne løksupper er kalorifattig, næringsrik, varm etter en kald vinterdag og ikke minst nyyyydelig.

Min kjære er en god kokk, og dette er en av hans spesialiteter.

 

2 gule løk

2 røde løk

½ purreløk

1-2 fedd hvitløk

1 grønnsakbuljongterning

(evt. 1 ts sennep)

Ca 1 liter vann (ta vann til det blir sånn passe mengde - litt avhengig av løkstørrelsene)

 

Skjær all løken i ringer, stek den blank i litt olivenolje.

Ha all løken i gryte, hell på vann og buljongterning (og sennep. Sennepen setter en ekstra "spiss" på smaken, men den er god uten også.

Kokes ca 5-10 minutter. (smak på en løkbit om den er ferdig kokt)

 

Grovt brød til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...