Gjest Milva Skrevet Mars 19, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 19, 2006 Kjøpte et grovt speltbrød med solsikke og det var veldig godt.Det var lite,kompakt og mørkt,men jeg finner ikke næringsinnholdet i det.Er det noen som vet kaloriinnhold i speltbrød?? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
brelett Skrevet Mars 19, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 19, 2006 Jeg kjøpte Ingers speltbrød fra den lokale bakeren. Det inneholder 225 kalorier pr. 100gr. Det var lett og godt, men inneholdt noen ekle frø. Hampefrø og hampemel. Det var som å tygge sand og druefrø. Hadde stor opptelling av tenner etterpå. Er det noen som har en god oppskrift på speltbrød? Uten Hampefrø !! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
lompi Skrevet Mars 19, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 19, 2006 Det finnes "ferdig" bakemel til speltbrød , som man kan bake selv.Har kjøpt det på Kiwi , synes det var godt Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Siwa Skrevet April 13, 2006 Rapporter Share Skrevet April 13, 2006 Jeg kjøpte Ingers speltbrød fra den lokale bakeren. Det inneholder 225 kalorier pr. 100gr. Det var lett og godt' date=' men inneholdt noen ekle frø. Hampefrø og hampemel. Det var som å tygge sand og druefrø. Hadde stor opptelling av tenner etterpå. Er det noen som har en god oppskrift på speltbrød? Uten Hampefrø !! [/quote'] Hei. Har funnet en oppskrift på speltrundstykker og baguetter som er verdt å prøve. RUNDSTYKKER MED SPELTMEL 500 gram siktet speltmel 250 gram fint sammalt rugmel 250 gram grovt sammalt speltmel 7 dl vann 25 gram gjær 1/2 ss salt 1 ts lys eller mørk sirup Varm vannet til 37 grader og rør ut gjæren i det. Tilsett salt, sirup/sukker og mel. Elt deigen godt sammen (cirka ett kvarter). Ha deigen i en stor bakebolle og dekk til med et håndkle. Sett den til heving på et lunt sted i fire timer, eller i kjøleskap i 6-8 timer. Elt deigen lett gjennom og form like store rundstykker. Sett dem til heving i et kjølig, trekkfritt rom i tre timer. Pensle gjerne med egg/melk blanding for å få en gyllen skorpe. Stek i ovn ved 225 grader i fem minutter, senk temperaturen til 200 grader og stek videre i cirka 15 minutter. SPELTBAGUETTER 500 gram siktet speltmel 350 gram fint sammalt speltmel 150 gram klemt spelt eller havregryn 7 dl vann 25 gram gjær 1 ss salt 1 ts sukker Samme fremgangsmåte som ovenfor. Deigen formes her til fire baguetter. Stekes i fem minutter ved 225 grader, senk til 200 grader og stek videre i ti minutter. Vannmengden i oppskriftene kan variere fordi melet trekker til seg mer eller mindre fuktighet, avhengig av hvor det er produsert og hvor lenge det har vært lagret. Blir deigen for hard eller for våt er det bare å justere med vann eller mel. Vannet bør ha romtemperatur. Viktig å følge fremgangsmåten for et vellykket resultat. Ser ut til å være et heldagsprosjekt, men man kan jo sette den i kjøleskap over natten og bake ut om morgenen. I stedet for rundstykker kan man bake ut ett brød. Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar