Gå til innhold

Speltbrød


Gjest Milva

Anbefalte innlegg

Kjøpte et grovt speltbrød med solsikke og det var veldig godt.Det var lite,kompakt og mørkt,men jeg finner ikke næringsinnholdet i det.Er det noen som vet kaloriinnhold i speltbrød??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte Ingers speltbrød fra den lokale bakeren. Det inneholder 225 kalorier pr. 100gr. Det var lett og godt, men inneholdt noen ekle frø. Hampefrø og hampemel. Det var som å tygge sand og druefrø. Hadde stor opptelling av tenner etterpå. :( Er det noen som har en god oppskrift på speltbrød? Uten Hampefrø !! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...
Jeg kjøpte Ingers speltbrød fra den lokale bakeren. Det inneholder 225 kalorier pr. 100gr. Det var lett og godt' date=' men inneholdt noen ekle frø. Hampefrø og hampemel. Det var som å tygge sand og druefrø. Hadde stor opptelling av tenner etterpå. ;) Er det noen som har en god oppskrift på speltbrød? Uten Hampefrø !! :P[/quote']

 

Hei.

Har funnet en oppskrift på speltrundstykker og baguetter som er verdt å prøve.

 

RUNDSTYKKER MED SPELTMEL

 

500 gram siktet speltmel

250 gram fint sammalt rugmel

250 gram grovt sammalt speltmel

7 dl vann

25 gram gjær

1/2 ss salt

1 ts lys eller mørk sirup

 

Varm vannet til 37 grader og rør ut gjæren i det. Tilsett salt, sirup/sukker og mel. Elt deigen godt sammen (cirka ett kvarter). Ha deigen i en stor bakebolle og dekk til med et håndkle. Sett den til heving på et lunt sted i fire timer, eller i kjøleskap i 6-8 timer.

 

Elt deigen lett gjennom og form like store rundstykker. Sett dem til heving i et kjølig, trekkfritt rom i tre timer. Pensle gjerne med egg/melk blanding for å få en gyllen skorpe. Stek i ovn ved 225 grader i fem minutter, senk temperaturen til 200 grader og stek videre i cirka 15 minutter.

 

SPELTBAGUETTER

 

500 gram siktet speltmel

350 gram fint sammalt speltmel

150 gram klemt spelt eller havregryn

7 dl vann

25 gram gjær

1 ss salt

1 ts sukker

 

Samme fremgangsmåte som ovenfor. Deigen formes her til fire baguetter. Stekes i fem minutter ved 225 grader, senk til 200 grader og stek videre i ti minutter.

 

Vannmengden i oppskriftene kan variere fordi melet trekker til seg mer eller mindre fuktighet, avhengig av hvor det er produsert og hvor lenge det har vært lagret. Blir deigen for hard eller for våt er det bare å justere med vann eller mel. Vannet bør ha romtemperatur.

 

Viktig å følge fremgangsmåten for et vellykket resultat.

Ser ut til å være et heldagsprosjekt, men man kan jo sette den i kjøleskap over natten og bake ut om morgenen. I stedet for rundstykker kan man bake ut ett brød.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...