Gå til innhold

Pai


Gjest Tuna

Anbefalte innlegg

Pai-botn:

 

50 gr smør

1,5 dl kveitemjøl 1,5 dl grovmjøl

2 dl kesam

 

-smuldre smør i mjølet og bland inn kesam, trykk deiga ut i ei paiform

-steik botnen på 225 grader til den er gyllenbrun (ca 10 min)

 

fyll:

 

150 gr skinke

1 stor lauk, eller 2 små

champinjong

brokkoli

(andre grønsaker du ønskjer!)

 

-steik dette lett i ei steikepanne medan du lagar eggestand

 

eggestand:

 

5 egg

2,5 dl ekstra lett mjølk

finhakka kvitlauk

ønska mengde ost ( 50-100 gr)

oregano

basilikum

pepar

salt

 

-legg fyllet i paibotnen hell over eggestand

-steik i ca 40 min på 180 grader

 

 

Denne oppskrifta tek eg litt på "gefylen", slik at eg ikkje er heilt sikker på mengdene. Når det gjeld eggestand er det viktig at du lagar så mykje at grønnsakene er rimeleg dekt. Lukke til!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...