Gjest IC242 Skrevet August 25, 2006 Rapporter Share Skrevet August 25, 2006 I dag er det fredag, og siden jeg jobber kveldsvakter resten av helga blir det den store kose-dagen i dag Middagen er allikevel sunn, og jeg deler oppskriften med dere. Kyllingfilet, en stk pr person Soltørkede tomater i olje Rød løk Poteter Gulrøtter Isbergsalat med sitrondressing Andre salatgrønnsaker etter ønske Lett-bearnaise eller en annen god og passende saus Dessert: Bringebærfromasj Vask potetene grundig og del dem i passende båter. Kutt gulrøttene i passende biter/staver. Legg alt i en pose eller tett boks sammen med litt vann og krydder du liker. Jeg bruker pastamix-krydder fra knorr med urter og forskjellig annet + litt hvitløk. Rist posen eller boksen godt slik av krydderet setter seg på alle sider av potetbåtene og gulrotbitene. Legg på bakepapir i ovenen på 200 grader ca 40 minutter. Kyllingfileter, hakket rødløk og hakkede soltørkede tomater (4 stk bruker jeg til 2 kyllingfileter og 200 gram løk) legges i en ildfast form med folie over. Settes i ovnen sammen med potetene (det er vel igjen kanskje 30 minutter steketid nå?) Siste 5 minuttene tar du folien av og setter på grill i ovnen. Skru temperaturen opp. Dette gir alt (potetene og kjøttet og alt) et sprøtt preg. Kutt opp salaten og lag en dressing av 1 ss sitronsaft, 2 ss vann, 1-2 ts sukker/tilsvarende søtningsstoff og en klype salt. Hell over salaten og den blir kjempefrisk og god på smak. Jeg synes også det er godt med cherrytomater i salaten. Desserten: Lag heistad bringebærgelé med kun 4 dl vann. Bland inn et beger mager kesam og en god del bringebær. Spar noen bringebær til å pynte med på toppen. Settes i kjøleskap noen timer. Serveres sammen med kaffe og kanskje en god, mørk sjokoladebit? Ha en fortreffelig fredagskveld! Og god helg Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar