Gjest TAIKO Skrevet September 19, 2006 Rapporter Share Skrevet September 19, 2006 Nå har jeg prøvd å bake grovt brød, men de blit "rå-våt-ikkeferdig" inni. Og tunge som bly, Har prøvd i brødbakemaskina nå, siden jeg ikke får det til selv. MEn det blir samme resultat der. Det virker ikke som om det hever seg. Noen som kan hjelpe?? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest frkR Skrevet September 19, 2006 Rapporter Share Skrevet September 19, 2006 å steike brøda litt lenger. Evt på ein litt lavare temp. Bruk en strikkepinne eller lignande for å sjekke når brøda er ferdige. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Lubina Skrevet September 20, 2006 Rapporter Share Skrevet September 20, 2006 Heisan! Jeg er ingen ekspert, men kan jo prøve å hjelpe deg for det. Hva slags oppskrift bruker du? Og hva slags temperatur steker du på? Letter å finne feilen hvis du forteller litt mer. :)Bruker du kjøkkenmaskin eller elter du for hånd? En god regel er uansett at brødet er ferdig stekt når du banker i bunnen av brødet og får en hul lyd. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest spiffie Skrevet September 20, 2006 Rapporter Share Skrevet September 20, 2006 Hei, jeg er heller ingen ekspert på området, men jeg har akkurat lært meg å bake grovbrød. Fikk akkurat samme resultat som deg helt til jeg prøvde svigermors oppskrift Jeg tror det jeg gjorde feil i alle fall var å ha for lite hvetemel i. Jeg tenkte at jeg skulle lage GROVT brød, og da skulle det nesten ikke være dint mel, men uten det klarer jo ikke brødet å heve. Nå har jeg ca 3 liter væske, 2 kilo siktet hvetemel, 2 kilo grovmel (hvete, rug), litt (tilsammen ca ett kilo) linfrø, solsikkefrø, sesamfrø, havregryn, kruskakli eller andre spennende grove saker. Og så gjær og en teskje salt og sukker. Det blir 6 brød som jeg steker i litt over en time i form, og deretter ca 10 min uten form. Men det avhenger jo av ovnen. Lykke til neste gang, da Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar