Gjest Tigerreka Skrevet September 20, 2006 Rapporter Share Skrevet September 20, 2006 Mannen min skal lage pizza i kveld og jeg har summert sammen alle ingrediensene han skal bruke. Kjøttdeig av storfe - 458 gr = 893 kcal!!! 1 kg hvetemel - 3380 kcal!!!!!!!!!!!!!!! 1 dl kald presset olje - 823 kcal Røkte kjøttpølser fra Gilde - 300 gr (frossen vekt) x 225 kcal = 675 soltørkede tørre tomater, hakkede tomater, champignon, ananas, tomatpure ble også en del. Tilsammen fikk jeg altså over 6571 kcal. Nå fikk jeg helt sjokk. Dette skal bli en sånn vanlig langpanne pizza. Stemmer dette eller har jeg regnet helt feil her nå? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest fru luna Skrevet September 20, 2006 Rapporter Share Skrevet September 20, 2006 Høres riktig ut, pizzaer er rene kaloribombene. Men det var da en svær porsjon - håper at dere er mange som skal dele. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Tigerreka Skrevet September 20, 2006 Rapporter Share Skrevet September 20, 2006 Nei - det er bare oss to. Han lager digert for å fryse ned, og så har vi lenge... Vet nesten ikke om jeg tør ta en bit av denne bomba her jeg Takk for svaret! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest spiffie Skrevet September 20, 2006 Rapporter Share Skrevet September 20, 2006 jeg fikk akkurat samme sjokket selv da jeg regnet på det... Nå har jeg gått over til pizza med tynn bunn, mindre ost og lettere fyll. Sparer litt kcalorier på det, men det er fremdeles ikke spesielt sunt Dessverre... Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Christophine Skrevet September 20, 2006 Rapporter Share Skrevet September 20, 2006 Du har glemt å regne med osten! Blir ikke pizza uten et lag med feit ost på toppen. Jeg styrer unna pizza for tiden, jeg... Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest MamiK Skrevet September 20, 2006 Rapporter Share Skrevet September 20, 2006 Hvorfor ikke lage halve eller deler av pizzaen lettere? Mamma lager verdens beste pizza av en pizzadeig med kun mel, gjær, vann, bittelitt salt og olje (1ss). Den er kjempegod! Som fyll kan du bruke karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig, tomatpurre, løk, champignon, paprika osv. Bruk finello light eller cottage cheese eller begge deler som topping. Blir ikke SÅ ille da ;-) En annen variant er å bruke kesam og litt rømme, løk og champignon som fyll med spekeskinke og litt ost som topping Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Tigerreka Skrevet September 21, 2006 Rapporter Share Skrevet September 21, 2006 Du har rett... osten ble glemt, og pølsene fjernet. Uansett ble det så mye kcal pr bit at jeg rett og slett ikke tar å spiser denne. Dessverre, for mannen min lager utrolig god mat Han forstod heldigvis dilemmaet mitt - og ble ikke sur. Jeg sier nei til bursdagskaker og alt på jobben om dagen, og det er ikke lett det heller. Sukk.. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Korsa Skrevet September 21, 2006 Rapporter Share Skrevet September 21, 2006 En stor del av utfordringen til livsendring er nettopp å finne alternativer til "vanlig" mat. Erstatt f.eks. kjøttdeig med karbonadedeig, pølsen med go' og mager, osten med magrere alternativ. Husk mesteparten av smaken ligger i krydderne og ikke i fettet!!! De fleste opplever (til sin STORE overraskelse) at verken familie eller venner "oppdager" at det blir brukt lettere produkter i maten. Prøv dere frem, og LYKKE TIL Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Nedigjen Skrevet September 21, 2006 Rapporter Share Skrevet September 21, 2006 Kan dere ikke si at 1 gang i måneden f.eks kan dere lage denne pizzaen og da sier du til deg selv at du skal spise akkurat den mengden du har lyst på. Ikke tell kaloriene til akkurat dette måltidet. Det er ikke noen gigantisk utskeielse å ha noen hundre kalorier ekstra en dag, husk du ligger jo på et kaloriunderskudd på kanskje 800 kcal om dagen, og om du da legger til 800 kalorier pizza 1 gang i måneden vil ikke dette ha noe særlig å si for vektnedgangen mener jeg. Jeg pleier å tenke på denne måten hvis jeg har vært veldig "flink" i kanskje 2-3 uker og spist som jeg skal og trent masse, så tar jeg meg én dag hvor jeg ikke tenker på GR-måten. Jeg kan gå og fantasere noen dager i forveien om alt det usunne jeg skal spise, men det har aldri skjedd at jeg ikke har kontrollert meg! Det blir bare en skikkelig god middag som jeg spiser det jeg vil av + kanskje litt snacks. Og da blir man jo litt metta på usunne ting, så går helt fint å vente noen uker til neste gang! Jeg har til nå gått ned 17 kg, så det funker i alle fall for meg! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest fru luna Skrevet September 21, 2006 Rapporter Share Skrevet September 21, 2006 Nydelig pizza kan lages med mye mindre olje, og heller ha sjømat (skjell eller reker) eller kyllingstrimler, eller grønnsaker - brokkoli, sopp, paprika, artisjokk, asparges er alle deilige på pizza. Til saus kan en bruke litt pesto eller knust tomat med basilikum og på toppen litt lettost. Det jeg ikke ville gjordt er sammalt mel i deigen - det blir utrolig tørt - selv en sunnkost fanatiker som meg får nesten brekninger ved tanken. Og ja, jeg har prøvd, jeg er heller uten pizza enn å spise slik bunn en gang til . Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest frkR Skrevet September 21, 2006 Rapporter Share Skrevet September 21, 2006 kan finnast i mange ulike sortar. Sist eg lagde pizza til meg og familien, brukte eg toro sin bunn og fyll. For å vite kor mykje eg fikk i meg laga eg ein egen bit til meg. Der eg vog opp alle ingrediensane til min minipizza. Brukte bogskinke av kalkun og eg laga ein stor salat ved sidan av. På den måten fikk eg vite akkurat kor mykje eg fikk i meg. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest spiffie Skrevet September 21, 2006 Rapporter Share Skrevet September 21, 2006 kan man lage med å ha i kruskakli. Det merkes nesten ikke, så det fungerer i alle fall bedre enn med sammalt mel Men mitt beste tips er vel egentlig å lage en tynn "italiensk" bunn, da bruker man ca bare halvparten av den deigen man ellers ville brukt - og så forholdsvis fornuftig fyll.. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
stbs Skrevet September 22, 2006 Rapporter Share Skrevet September 22, 2006 Pleier å ha havregryn i deigen jeg. Hadde det også i vaniljeboller nylig og de ble veldig gode;) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Tigerreka Skrevet September 22, 2006 Rapporter Share Skrevet September 22, 2006 Kan dere ikke si at 1 gang i måneden f.eks kan dere lage denne pizzaen og da sier du til deg selv at du skal spise akkurat den mengden du har lyst på. Ikke tell kaloriene til akkurat dette måltidet. Det er ikke noen gigantisk utskeielse å ha noen hundre kalorier ekstra en dag' date=' husk du ligger jo på et kaloriunderskudd på kanskje 800 kcal om dagen, og om du da legger til 800 kalorier pizza 1 gang i måneden vil ikke dette ha noe særlig å si for vektnedgangen mener jeg. Jeg pleier å tenke på denne måten hvis jeg har vært veldig "flink" i kanskje 2-3 uker og spist som jeg skal og trent masse, så tar jeg meg én dag hvor jeg ikke tenker på GR-måten. Jeg kan gå og fantasere noen dager i forveien om alt det usunne jeg skal spise, men det har aldri skjedd at jeg ikke har kontrollert meg! Det blir bare en skikkelig god middag som jeg spiser det jeg vil av + kanskje litt snacks. Og da blir man jo litt metta på usunne ting, så går helt fint å vente noen uker til neste gang! Jeg har til nå gått ned 17 kg, så det funker i alle fall for meg! [/quote'] Den er SÅ god!! Han krydrer og mekker noe helt utrolig Jeg har tatt en bit og kost meg med den i går kveld. Jeg har sagt i fra at jeg ikke kan spise dette, for det blir for mye - noe min kjære har full forståelse for. Så jeg lager min mat og han sin mat. Det går kjempebra. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar