Gå til innhold

Gode suppeoppskrifter


Gjest Spinny

Anbefalte innlegg

Gjest bollapinsvin

Under "Klubb mat" innlegget lenger nede på siden er det en Mexikansk kyllingsuppe. Bruk den oppskriften som base, hiv så det du vil av grønnsaker i. Blir sikkert godt. Jeg skal lage den suppen i kveld til venniner som kommer på besøk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest psychoplasma

Hei, her er en suppe som vi her i huset liker veldig godt! Den er hentet fra Dr Gillian McKeith's "You are what you eat" oppskriftsbok.

 

(4 porsjoner)

2 Løk

2 hvitløksbåter, hakket

6 gulrøtter

2 stilker stangselleri

1 ss (glutenfri) buljongpulver (grønsak)

2-3 ss hakket koriander

2-3 ss hakket persille

100g malte mandler

 

Del alle grønsakene opp i passelige "kokebiter"

1. Kok grønsakene i 1.25 liter vann med buljong. Tilsett koriander + persille.

2. Når grønsakene er kokte, sil av vannet i en bolle og sett til side.

3. Kjør grønsaksblandingen i en mikser til den blir fin og jamn

4. Ha blandingen tilbake i pannen og tilsett de malte mandlene.

5. Tilsett nok av kraften fra kokingen til at du får en suppe-aktig konsistens.

6. Varm opp og server med litt koriander og persille på toppen.

 

Denne suppen holder seg fint i kjøleskapet noen dager, så sambo'en lager ofte en stor porsjon og varmer opp litt hver morgen som han tar med på jobb i en termos. NAM! Deilig nå i høstkulden.

 

*x

 

Det er også veldig godt om du bytter ut to av gulrøttene med en søtpotet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Her er en variant som vi bruker mye hos oss:

2 grovhakkede løk

2 hvitløksfedd (grovhakkede)

Litt olivenolje til å surre dette i

 

2 grovhakkede store purrer

3 - 5 poteter i tynne skiver

12 dl vann m buljongterning i (hønsebuljong eller evt. kjøttbuljong)

 

Surr først løken til den blir myk, tilsett deretter resten og kok i ca 30 min.

Bruk stavmikser og lag en jevn suppe.

Tilsett litt matfløte eller kaffefløte og smak til med salt og pepper.

 

Prikken over i'en er noen biter parmesan og litt stekt bacon i hver porsjon - avhengig av hvor mye kalorier du har til rådighet.

Husk alltid noen dråper frisk sitron i suppa til slutt, det er både sunt og setter en ekstra piff...

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest missdesember

Kraft

 

600 g fisk ( f,eks laks og sei)

1 l vann

2 ts salt

1 laurbærblad

5 hele pepper

1 gulerot

 

1) kok opp vann, krydder og gulerot . ha i fisken som er kutta opp i passe terninger. La det trekke i 10 min

-ta opp fisken på et fat og sil kraften den skal snart brukes mer

 

Suppe

 

1 liten løk hakket

2 fedd hvitløk hakket

1 skive sellerirot i små terninger

1 gullerot i små terninger

1/2 purre i fine tynne ringer

1 paprika i tynne strimler

1/4 ts karri

1 bx hermetiske hakkede tomater

1 terning fiske buljong

1 ss olje

+ fiske kraften

 

fres alle gr sakene i oljen sammen med karri

ha så i tomater, kraft og fiske buljong

la det hele koke i ca 10 min

smak til med salt og pepper

ha i fisken rett før servering

 

For en litt mer eksklusiv utgave bruk gjerne litt reker,blåskjell og ev krepse haler.

 

Håper det vil smake

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Stressine

Hei, Jente23! Vel, tittelen min er kanskje litt subjektiv... Men jeg kikket rundt for å finne oppskrifter på gode supper og havnet på http://www.egg.no hvor man finner mange gode (og sunne) oppskrifter!

 

Der fant jeg denne DEILIGE GRØNNSAKSSUPPEN MED KYLLINGKJØTTBOLLER! Samboeren min har minst en gang i uken spurt om vi kan ha "den suppa med de gode bollene" til middag!!! Jeg har hoppet over noen ting på den oppskriften samtidig som jeg har lagt til andre ingredienser!

 

Her er oppskriften:

 

Ingredienser

 

400 g kyllingkjøttdeig

1 stk. egg

1 båt hvitløk

2 ss finhakket kruspersille

1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket (kan sløyfes)

1 ts salt

0,24 ts pepper

2 l vann

4 stk. hønsebuljongterning

4 stk. gulrot

½ stk. purre

½ stk. knollselleri (sellerirot)

¼ stk. kålrot

4 stk. potet

 

Fremgangsmåte

Rør inn egget i kyllingkjøttdeigen og tilsett hakket hvitløk, persille og krydder.

 

Kok opp vann og buljong og tilsett oppdelte suppegrønnsaker. Kok grønnsakene knapt møre. Trekk kjelen tilside.

 

Form kyllingfarsen til små boller og slipp dem opp i suppen etter hvert. Sett kjelen tilbake på platen og la kyllingbollene trekke 5-10 minutter til de er gjennomkokte. Dryss over litt hakket grønt før servering. Server godt brød til.

 

LYKKE TIL!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag skal jeg lage en utvidet toro-suppe. En pose med toro kremet skogsoppsuppe. Lager den med litt skummet melk, litt matfløte og vann. Oppi skal jeg ha stekt 150 gram kyllingfilet, 1 gulrot i skiver, 1 løk i biter og en hakket paprika. Det blir veldig godt! Per porsjon ble det 400 kcal hvis du ikke regner med grønnsakene, 460 kcal hvis du regner med grønnsakene ;) Bruker 0,5 dl matfløte og 0,5 dl skummet melk og regnet kaloriene fra halve pulveret med suppe. For å få enda litt mer mat, men ikke så mange fler kalorier kan du ha litt grønn salat ved siden av. Hvis du vil gjøre plass til litt brød ved siden av kan du kutte ut fløten og bare bruke melk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...