Gjest Mar77 Skrevet November 17, 2006 Rapporter Share Skrevet November 17, 2006 Pinnekjøtt? Ribbe? Nå setter jo julebordsesongen inn for fullt snart, og hva skal man velge? Er jo ofte enten pinnekjøtt eller ribbe, om man i det hele tatt er så heldig at man kan velge.... Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Spinny Skrevet November 17, 2006 Rapporter Share Skrevet November 17, 2006 Her er noen tall jeg fant på ribbe og pinnekjøtt! Alt er oppgitt i 100 gram. Svin familieribbe 328 kcal Pinnekjøtt u/fettrand 290 kcal Pinnekjøtt m/fettrand 449 kcal Svin ribbe med svor 328 kcal Familieribbe stekt 446 kcal Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest fru luna Skrevet November 17, 2006 Rapporter Share Skrevet November 17, 2006 Porsjonskontroll er tingen for meg - nyte litt av alt. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest E81 Skrevet November 17, 2006 Rapporter Share Skrevet November 17, 2006 Men hva med ribbekjøtt hvis man er manisk og skraper bort alt synlig fett? Er selve kjøttet i seg selv så innmari kaloririkt? Er jo svin.....aner ikke jeg, derfor jeg spør:) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
OliviaSmult Skrevet November 17, 2006 Rapporter Share Skrevet November 17, 2006 Svin er magert fordi alt fett som er i kjøttet er synlig, og kan skjæres bort. Hvis du skjærer bort svor og fettlag så er det ikke så farlig, den er stekt i ovnen uten tilsatt smør eller olje så det skal gå greit....men sausen er et annet kapittel, hi hi Der er fløte og brunost i langebaner og jevnet med smør og tilsatt stekesjy og fett fra ribben. Jeg spiste en porsjon forige helg med full pakke svor og saus og hele sullamitten(dvs ikke medister kaker og pølser, det liker jeg ikke så godt)...veide alt; kom rundt 550kcalorier..syntes ikke det var så ille..Skjeier ikke ut ellers, så en god middag i ny og ne er herlig synest jeg! Gledelig julebord!! Hilsen OlivaSmult som lager mye ribbe i disse dager.. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Nedigjen Skrevet November 17, 2006 Rapporter Share Skrevet November 17, 2006 1 porsjon ja... men 1 pakke "juletallerken" fra Fjordland har 750 kcal, og det er ikke så stor porsjon. En pakke med pinnekjøtt, vossakorv, poteter og kålrotstappe har 780 kcal. Mitt råd: spis og kos deg, nyt maten, ikke tenk på kaloriene for det blir mer enn en vanlig middag uansett hvordan du gjør det. Spis heller litt lite og magert i dagene etterpå så jevner det seg ut Du kan jo selvsagt også skjære bort fett, ikke bruke noe ekstra fett som "saus" og spis mest poteter og grønnsaker.. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Mar10ne Skrevet November 17, 2006 Rapporter Share Skrevet November 17, 2006 Hvis man bare spiser det rene kjøttet på ribben er det usunt da? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Milva Skrevet November 17, 2006 Rapporter Share Skrevet November 17, 2006 Men det er jo utrolig mye annet godt å få der og da,reker og andre skalldyr,roastbeef,div.skinker,fiskecabaret,kokt fisk osv.Nam nam,det koser jeg meg med,men nå er ikke jeg glad i ribbe og sånn da og pinnekjøtt smaker jeg ikke. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Milva Skrevet November 17, 2006 Rapporter Share Skrevet November 17, 2006 Hvis man bare spiser det rene kjøttet på ribben er det usunt da? Nei,spiser du kun kjøtt blir det som svinekotelett omtrent. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
OliviaSmult Skrevet November 21, 2006 Rapporter Share Skrevet November 21, 2006 1 porsjon ja... men 1 pakke "juletallerken" fra Fjordland har 750 kcal' date=' og det er ikke så stor porsjon. En pakke med pinnekjøtt, vossakorv, poteter og kålrotstappe har 780 kcal. Mitt råd: spis og kos deg, nyt maten, ikke tenk på kaloriene for det blir mer enn en vanlig middag uansett hvordan du gjør det. Spis heller litt lite og magert i dagene etterpå så jevner det seg ut Du kan jo selvsagt også skjære bort fett, ikke bruke noe ekstra fett som "saus" og spis mest poteter og grønnsaker.. [/quote'] Nå er jeg jo som sagt kokk, og derfor er Fjordland ganske langt fra min verden. Hjemmelaget ribbe og saus tok jeg utgangspunkt i, det var både fløte og brunost i sausen. Min erfaring er at vi ikke klarer å spise så store porsjoner lenger, og derfor med 150 gram ribbe en øse saus, poteter, rødkål ,(hjemmelaget) og epler, svisker og svor, landet jeg på 550kcals, ikke værst synes jeg. Men enig, vi skal spise og kose oss!! Kan alltids knipe inn på dessert og annet resten av uka! Bon appetit! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Milva Skrevet November 21, 2006 Rapporter Share Skrevet November 21, 2006 Nå er jeg jo som sagt kokk' date=' og derfor er Fjordland ganske langt fra min verden.Hjemmelaget ribbe og saus tok jeg utgangspunkt i, det var både fløte og brunost i sausen. Min erfaring er at vi ikke klarer å spise så store porsjoner lenger, og derfor med 150 gram ribbe en øse saus, poteter, rødkål ,(hjemmelaget) og epler, svisker og svor, landet jeg på 550kcals, ikke værst synes jeg. Men enig, vi skal spise og kose oss!! Kan alltids knipe inn på dessert og annet resten av uka! Bon appetit![/quote'] Jeg og kokk altså,mye som er fort gjort å putte i munnen da ja..... Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
OliviaSmult Skrevet November 21, 2006 Rapporter Share Skrevet November 21, 2006 Jeg og kokk altså' date='mye som er fort gjort å putte i munnen da ja.....[/quote']He he..det er sant!! Og dermed litt tøffere å slanke seg....men jeg smaker ikke så mye til sauser lenger, det får noen andre ta seg av. Og personalematen har blitt betraktelig sunnere, til glede og fortvilelse blandt folk, hi hi Jeg slanker visst alle rundt meg! Lykke til i julerushet!! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar