Gjest Flea Skrevet November 30, 2006 Rapporter Share Skrevet November 30, 2006 En kollega av meg med indiske foreldre hadde med seg en tupperwareboks full av små rosa frø her en dag. Det så spennende ut tenkte jeg, og fikk smake et lite frø. Det var skikkelig godt! Han kunne opplyse meg om at granateple inneholder masse antioksidanter og er skikkelig bra for kroppen! Jeg vet ikke om det er en utenlandsk spesialitet, men i mitt hjem dukket det aldri opp noe granateple iallfall. Jeg har nå gått ut og kjøpt meg selv, for å prøve vidunderet i all sin prakt. Jeg makket ut frøene med t-skje, men følte meg litt klønete. I tillegg vet jeg ikke helt om det er vanlig å ha noe på dem? Skal de spises som en dessert med vaniljesaus? Da forsvinner kanskje det sunne elementet litt....? Og noen av frøene var litt brun-svarte. Er det farlig å spise dem? Jeg trenger med andre ord tips! Er det noen med granatepleerfaring der ute? Er det noen andre eksotiske frukter med skjulte egenskaper jeg burde vite om? Føler meg i teste-hjørnet i dag! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Imi Skrevet November 30, 2006 Rapporter Share Skrevet November 30, 2006 kjempemorro å teste ut nye sunne matvarer:-) har også hørt at granat eple er supergodt- og sunt! Men har ingen oppskrifter, mitt tips er å rett og slett google det:-) gjør alltid det jeg- kommer som regel opp endel brukbare oppskrifter! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Flea Skrevet November 30, 2006 Rapporter Share Skrevet November 30, 2006 Og sjekk hva jeg fant på kokk.no: EKSOTISK DESSERTTALLERKEN Til 4 porsjoner trenger du : 1 granateple 2 kiwi 2 bananer i skiver 1 stk frisk ananas eller 1/1 boks hermetisk ananas i biter vaniljeis eller pisket krem Slik gjør du : Anrett kiwi, bananer, ananas og is/krem på en asjett. Skrap over fruktkjøtt og steiner fra granateple. Pynt gjerne med frisk sitron- melisse. Bruker man sans is skulle det jo ikke være så ille med kalorier i dette? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest fru luna Skrevet November 30, 2006 Rapporter Share Skrevet November 30, 2006 Jeg skraper de ut og spiser de som de er - deilige og syrlige frø. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest PiaS Skrevet November 30, 2006 Rapporter Share Skrevet November 30, 2006 Vaniljekesam eller Sans Vaniljeyoghurt smaker godt til! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest KristinaJ Skrevet November 30, 2006 Rapporter Share Skrevet November 30, 2006 Broren min pleier å bruke granateple i salater. Er kjempegodt med et syrlig innslag i vanlige grønne salater, og da helst med en vinaigrette dressing av olje, balsamicoedikk/soyasaus, sennep + litt salt/pepper (kan evt. bare bruke litt soya saus!). Enig i at den er god å spise som den er også Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar