Gå til innhold

kvit saus og brun saus


Gjest TAIKO

Anbefalte innlegg

Kan noen komme med gode magre måter å lage dette på?

 

Brun saus pleier jeg å lage slik:

-5 dl vann

-1 blokk kjøttkraft buljong

-hvetemelsjevning

-sukkerkulørt for farge

-en liten skvett lettmelk

-3-4 skiver lettere fløtemysost.

 

Huff, sikkert ikke noen lur saus det der.....

 

Og min kvit saus:

-2 ss smør smeltes

-Hvetemel

-lettmelk

-1 blokk hønsebuljong

 

Huff, er glad i saus i min familie.

 

Hva med spagettisaus?

Eh, her i huset går det i knorr sin med 400 gr karbonadedeig i.....sikkert ikke bra.....

 

Noen gode ideer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først: Mange posesauser har overraskene få kalorier. Og i tillegg kan du alltid bytte ut fløte og smør i posesausen med vanlig melk (gjerne skummet melk, det gjør jeg!). Det blir fortsatt godt. F.eks om du lager bearnaisesaus fra pose, kutter du ut smøret helt og bruker bare skummet melk. Blir ikke mange kaloriene for 1 dl saus da :) Og Norsk kjøttkakesaus fra Knorr er kjempegod og har bare 35 kcal pr dl!

 

Så: hjemmelaget saus er godt! Og trenger ikke bli masse kalorier.

Bruk maizenamel som jevning, du bare rører det ut i kald væske og koker opp, eller du kan blande med litt vann og så helle det i kokende væske mens du rører

masse. 1/2 ss maizena til 1 dl saus.

 

Hvit saus:

Skummet melk

maizena

 

Bland og kok opp til det tykner. Putt oppi litt buljong og krydder for smak. Du kan også ha oppi ost, så blir det jo ostesaus.

 

En god woksaus får du ved å koke opp buljong og maizena, og krydre med litt sterke krydder f.eks curry, chili, paprika, hvitløk, ingefær osv. Så kan du runde av smaken med litt sitronsaft og et par suketter.

 

Bruker masse saus her i huset også, men det blir som regel lette sauser!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...