Gå til innhold

Magre sauser til kjøtt og kylling?


Gjest Lemoen

Anbefalte innlegg

Gjest Nedigjen

Til lyse sauser kan du bruke en basis av skummet melk og maizena (1/3 ss maizena til 1 dl saus). Bland melk og maizena og kok opp. Tilsett f.eks kyllingbuljong, urter og diverse krydder for smak. Sausen får et kaloriinnhold på 50 kcal pr dl saus. Maizena er fint å jevne sauser med ellers også, f.eks om du bare har kraft eller buljong. Men mange posesauser har overraskende lavt kalori-innhold. I tillegg går det helt fint å kutte helt ut smør i fremgangsmåten og bare bruke skummet melk. F.eks til helt vanlig bearnaiseposesaus går det bra med kun skummet melk og ikke smør. Da får sausen bare 50 kcal pr dl :) Sjysaus, rødvinsaus og provence lammesaus fra toro har fra 7 til 40 kcal pr dl, og norsk kjøttkake saus fra knorr har bare 35 kcal pr dl. Det lønner seg ofte å velge posesaus og det blir veldig godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har laget en oversikt over sauser her inne.. Jeg skal se om jeg kan få den litt opp på lista' date=' så kan du se :D[/quote']

Jepp, den har jeg sett og skrevet ut :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...