Gjest Nedigjen Skrevet Januar 3, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 3, 2007 Det er sikkert flere enn meg som velger sunt, lett og magert i januar... *kremt* Her er et lite utvalg av mine salatoppskrifter, inkludert to forslag til dressinger. Og som alltid, med utregnet kalori pr porsjon Avokadosalat med svinekjøtt, 2 porsjoner 380 kcal pr porsjon 300 gram svin ytrefilet 150 gram paprika ½ rødløk 1 lite hode isbergsalat 3 dl hakket agurk 15 stk cherrytomater, delt i 4 1 avocado, i skiver eller biter 1 liten boks mais Kutt opp i kjøtt, løk og paprika passende biter, strø over krydder du liker og stek i ovnen på 200 grader i ca 20-30 minutter. Rør rundt et par ganger. Bruk gjerne grillen på slutten for å få litt fin farge på kjøttet. La det kjøle seg ned litt ned før du blander det inn i salaten. Curry-pastasalat med spekeskinke og pinjekjerner, 2 porsjoner: 420 kcal pr porsjon 100 gram fullkornpasta (f.eks skruer eller penne) 3 ss mager kesam Currykrydder etter smak, kan bli sterkt! 20 gram pinjekjerner 100 gram kalkun spekefilet fra Prior 12 stk soltørkede tomater (tørre, fra f.eks den lille nøttefabrikken) 12 stk cherrytomater, delt i 4 2 dl hakket agurk 1 lite hode isbergsalat 1 rød paprika 1 lite grønt eple, hakket Kok pastaen og ha i de soltørkede tomatene så de koker med det siste minuttet. Hell av vannet og rør inn kesamen og currykrydderet (det får en svak gul farge, da er det sterkt nok for min smak). Bland inn resten av ingrediensene. Rist pinjekjernene litt i en tørr panne og strø over tilslutt. Rødbet/feta-salat, 2 porsjoner 330 kcal pr porsjon 200 gram syltede rødbeter, hakket 150 gram fetaost 3% fett ½ dl pinjekjerner ½ dl solsikkekjerner (salt og pepper) 400 gram blandede salattyper f.eks frisée, ruccola, isberg, lollo 2 dl hakket agurk ½ rødløk, hakket 1 dl hakket vårløk Rist kjernene i en tørr stekepanne med litt salt og pepper. Bland de øvrige ingrediensene i en salatbolle og strø kjernene på toppen. Salaten er kjempegod sammen med en skive grovt rugbrød! Biff og camembert-salat, 2 porsjoner 460 kcal pr porsjon 300 gram ytrefilet av storfe, i strimler eller terninger 100 gram camembert fra Tine, i terninger 200 gram stenfrie druer, delt i to 400 gram blandede salat-typer 20 gram hakkede valnøtter Stek kjøttet raskt så det får en stekeskorpe, men kan gjerne være litt rosa i midten. Bland kjøttet med salat og mesteparten av druene, legg ost, valnøtter og druer på toppen. Server gjerne med godt brød. Eggesalat, 2 porsjoner 315 kcal pr porsjon 3 egg, hardkokt, delt i båter/biter 100 gram smårettskinke eller kokt skinke i biter 40 gram pepperoni, i biter 3 tomater i skiver ½ løk i skiver 1 lite hode isbergsalat eller andre typer salat Tortellinisalat, 3 porsjoner 320 kcal pr porsjon 1 pakke tortellini med ost og skinke, Fjordland 1 hode isbergsalat eller annen salat 2 paprika, f.eks en gul og en rød 3 dl hakket agurk 200 gram stenfrie druer 1 grønt eple, hakket Kok pastaen som anvist på pakka. Bland med resten av ingrediensene. Dressinger Gresk 1 beger mild og lett naturell yoghurt 100 gram mager kesam ½-1 pose tzatziki dip fra Maarud Hele porsjonen dressing har 180 kcal Kesam/rømme/majones 3 ss mager kesam 2 ss ekstra lett rømme 2 ss skummet melk ½ ss lett majones 1 ts sennep Sitronsaft Sukker eller kunstig strøsøtning Hele porsjonen har 175 kcal Håper det smaker! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Lemoen Skrevet Januar 3, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 3, 2007 Detta skal jeg benytte meg av Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar