Gjest Lemoen Skrevet Januar 7, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 7, 2007 Lurer litt på hvilket merke man bør kjøpe? Vi spiser mye pasta og akkurat nå har vi en fra Barilla og den er det myyye kalorier i *uff* Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest airams Skrevet Januar 7, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 7, 2007 Fullkornspasta er en sunnere variant i forhold til lys pasta.Den smaker veldig godt og jeg har prøvd flere merker,alle er gode. Det finnes også pasta med ekstra proteiner og fiber.Jeg handler i Sverige fordi jeg bor nærme grensen.Tror det er flere alternativer der enn i Norge. Men har sett noe av det her også,så vi kommer etter.(kcal mengden er ganske lik i de forskjellige merkene) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Nedigjen Skrevet Januar 7, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 7, 2007 Barilla spaghetti har 350 kcal pr 100 gram. Fullkornpasta har 340 kcal pr 100 gram. Det er altså ganske likt! men du vil kanskje oppleve å bli mer mett av fullkornpastaen, og fiber er jo uansett bra så jeg ville valgt fullkorn. Både AXA og Barilla fullkornpasta er god! Men de 350 kcal pr 100 gram er jo for tørrvare og jeg synes 50 gram pr porsjon i tørrvare holder lenge! Det vil da si 170-180 kcal i pasta pr porsjon til middag, så da har du jo over 200 kcal å bruke på saus, evt kjøtt og tilbehør! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
stbs Skrevet Januar 7, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 7, 2007 Vi bruker kun fullkornspasta. Den fåes nå i de fleste varianter og den metter mye mer. Dessuten inneholder den mer proteiner og fiber og det er bra for våre to gutter som helst bare vil ha spaghetti med ketchup;) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Lemoen Skrevet Januar 7, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 7, 2007 Barilla spaghetti har 350 kcal pr 100 gram. Fullkornpasta har 340 kcal pr 100 gram. Det er altså ganske likt! men du vil kanskje oppleve å bli mer mett av fullkornpastaen' date=' og fiber er jo uansett bra så jeg ville valgt fullkorn. Både AXA og Barilla fullkornpasta er god! Men de 350 kcal pr 100 gram er jo for tørrvare og jeg synes 50 gram pr porsjon i tørrvare holder lenge! Det vil da si 170-180 kcal i pasta pr porsjon til middag, så da har du jo over 200 kcal å bruke på saus, evt kjøtt og tilbehør![/quote']Jeg er veldig ny i dette her.. 350 for tørr vare, er det ikke det samme kokt? Eller misforstår jeg helt her nå? Takk for svar forresten , alle sammen Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest airams Skrevet Januar 7, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 7, 2007 Tørr pasta veier mindre enn ferdig kokt. 100 gram tørr pasta er ca.200 gram ferdig kokt. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Nedigjen Skrevet Januar 7, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 7, 2007 Det sikreste er å bruke kaloriantallet for tørrvare, dvs vei pastaen FØR du koker den. GR sier at du kan spise 125 gram kokt pasta?? (vet ikke helt, har ikke gått på kurs). Men 125 gram kokt kan ha forskjellig kalori-innhold fordi pastaen tar til seg vann når den koker, vekta øker og kaloriinnholdet går derfor ned pr 100 gram (vann er jo kalorifritt). men akkurat hvor mye vekta øker vil variere fra type til type og kommer an på hvor lenge du koker den osv. Men 100 gram tørr (ukokt) pasta vil alltid ha det samme kaloriinnholdet! 50 gram ukokt har da altså 170 kalorier, som jeg skrev tidligere. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar