Gå til innhold

Gulrotkake


Gjest Spinny

Anbefalte innlegg

Gjest ElisabethV

Ca 16 stykker

 

 

Ingredienser:

4 store egg

250 g hvetemel

Søningsmiddel tilsvarende 200 g sukker

2 ts bakepulver

2 ts kanel

0,5 dl olje

350 g raspet gulerøtte

 

slik gjør du:

 

Pisk egg og søtningsmiddel godt. Sikt hvetemel. bakepulver og kanel.

 

Rør forsiktig inn olje og raspet gulerøtter, og hell deigen i en smurt form. Eller i en form med bakepapir.

Kaken bakes ved 175 grader nederst i ovnen i ca 40-45 minutter.

 

Avkjøl før servering

 

 

Denne fannt jeg på side 3 her inne, ser ut som denne kanskje ikke er så gale ?

 

Denne lå på http://www.detsoteliv.no under navnet "Gulrotkake light" fordi det bare er 1 ts olje i! Jeg byttet ut noe av sukkeret med splenda og tilsatte valnøtter. Ble veldig god!

 

2 egg

70 gram brunt sukker

1 dl splenda

1 ts olje

1 ts natron

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

130 gram hvetemel

300 gram revet gulrot

50 gram hakkede valnøtter

 

Pisk egg, sukker og splenda til eggedosis. Rør inn oljen, og så vendes alt det tørre inn (det bør siktes først). Til slutt blandes revet gulrot og valnøtter inn.

 

Hell røren i en 22 cm form, stekes på rist midt i ovnen på 175 grader i 40 min.

 

Hele kaken har bare 1410 kcal Hvis du sløyfer valnøttene blir det bare 1070 kcal!

 

 

 

 

Fannt denne også :-)

Trur jeg må prøve en dag :-)

 

Mvh Elisabeth

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest heldiggrisenbabe

 

Denne lå på http://www.detsoteliv.no under navnet "Gulrotkake light" fordi det bare er 1 ts olje i! Jeg byttet ut noe av sukkeret med splenda og tilsatte valnøtter. Ble veldig god!

 

2 egg

70 gram brunt sukker

1 dl splenda

1 ts olje

1 ts natron

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

130 gram hvetemel

300 gram revet gulrot

50 gram hakkede valnøtter

 

Pisk egg' date=' sukker og splenda til eggedosis. Rør inn oljen, og så vendes alt det tørre inn (det bør siktes først). Til slutt blandes revet gulrot og valnøtter inn.

 

Hell røren i en 22 cm form, stekes på rist midt i ovnen på 175 grader i 40 min.

 

Hele kaken har bare 1410 kcal Hvis du sløyfer valnøttene blir det bare 1070 kcal!

 

 

 

 

Fannt denne også :-)

Trur jeg må prøve en dag :-)

 

Mvh Elisabeth[/quote']

 

 

Mmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!! Kjempegod! :)

Bakte den i går, til jentekveld. Brukte litt vaniljekesam til.

 

Med så lite kcal har jeg i alle fall ingen dårlig samvittighet for å ha spist opp restene i dag. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...