Gjest Nedigjen Skrevet Februar 1, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 1, 2007 Jeg har lyst til å prøve noe nytt innenfor frukt og grønt, men ender som regel alltid opp med det samme (smaker veldig godt, er ikke lei av smaken heldivis..) Kan vi ikke inspirere hverandre litt? Av grønnsaker bruker jeg: Gulrot, kokt, rå eller ovnsbakt (daglig) Brokkoli, kokt Rosenkål, kokt Minimais, kokt eller i gryter Vannkastanjer i wokretter Erter, enten sånne tørre hermetiske eller de små, søte. kokt eller stuet Paprika i alle farger, rå, i gryter eller ovnsbakt (ofte) Squash, innimellom. Stekt eller ovnsbakt Løk, gul eller rød evt purre/vårløk Fersk sjampinjong Tomat og agurk alltid til brødmat Salat Mais Frukt blir som regel Eple (mye) Banan (2-3 stk i uka?) Appelsin (daglig) Frosne bær (ofte) Varierer også mellom disse: Hermetisk ananas (tåler ikke fersk) Pære Klementin Plommer Melon Nektarin Druer Det er sikkert flere enn meg som er litt tradisjonelle i frukt og grønt, men jeg blir glad hvis noen har noe tips til variasjon! Kanskje bare en litt utradisjonell kombinasjon eller tilberedningsmåte? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest PiaS Skrevet Februar 1, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 1, 2007 Jeg er veldig glad i gulrøtter - dette spises daglig. Synes det er gøy å variere litt, og min siste favoritt er gulrotpure med spisskumin. Jeg koker oppkuttede gulrøtter i lettsaltet vann før jeg moser dem med en stavmikser. Pleier å bruke litt av kokevannet for en bedre konsistens, evt tilsetter litt kesam/rømmekolle for smakens skyld. Salter og peprer, og smaker meg frem med malt spisskumin. Dette er nyydelig til stekte/grillede kamskjell! Og i tillegg både magert og sunt. Mmm... ble sulten jeg nå. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest fru luna Skrevet Februar 1, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 1, 2007 Vi har utrolig tilgang her vi bor og spiser utrolig mye grønnsaker, bær og frukt. Grønnsaker: Gulrot, små søte, dampet (daglig) Brokkoli, dampet (daglig) Maiskolber i sesongen Sukkererter i belger, dampet (ofte) Asparges, dampet (ofte) Blomkål, dampet (ofte) Søtpotet og andre grønnsaker i sesongen, kjøpt på "farmers marked" Avokado Nesten aldri kål eller kålrot Paprika i alle farger, rå i salat eller stekt i litt olivenolje i stekepanne med andre oppskårne grønnsaker Squash - alle typer, brukes som paprika Stangselleri, brukes som paprika Purre/vårløk Hvitløk, stekt eller bakt (kjempegodt) Fersk sjampinjong og andre sopparter, brukes som paprika Tomat (Cherry eller store på stilk) og agurk (europeisk eller amerikansk), brukes som paprika Salatblader - alle typer blandet -organisk Ferske bær (minst 2-3 sorter daglig): Jordbær Bjørnebær, Blåbær Bringebær Frukt: Epler, (alltid fremme) Pærer, (alltid fremme) Ananas, (hel) ukentlig Melon, ulike typer (hel) ukentlig Klementiner, (alltid fremme) Appelsiner, (alltid fremme) Asiatiske pærer i sesongen Banan, (alltid fremme) Druer, røde, blå, eller lilla, ukentlig Kirsebær i sesongen Sitron/lime/søtsitroner til matlaging Mango (ofte) Hender vi har mer eksotiske frukter etc, men det er ikke standarden ukentlig. Vi lager mye blandinger av frukt og grønnsaker og krydder/urter - men jeg og mannen er sånne håpløse kokker som aldri følger oppskrifter men som følger innfall. Vi har en butikk her som heter whole foods som har fabelaktige ferskvarer, og lager mye ferske chutneyer - prøver ut deres og lager lignende selv hvis de faller i smak. I går hadde vi en ufattelig deilig mango chutney som vi kommer til å reprodusere hjemme. Fersk salsa er også deilig, fersk guacomole etc. etc. Får alltid ideer når vi spiser ute eller av å bla litt i hyllemeterene vi har av kokebøker. Litt begrenset hvor mye urter/kryddere vi bruker til daglig siden vi har tre barn i barneskolealder. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Arlzona Skrevet Februar 1, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 1, 2007 Syns dere er kjempeflinke alle sammen og at dere varierer mye allerede jeg. etter Fru Lunas imponerende liste, blir vel min heller mager - men magert er bra! He he. en liten GR-spøk.... Grønnsaker: Gulrot - rå, kokt, ovnsbakt Purre - alltid purre i kjøleskapet. stekt. kokt. i supper og egentlig egnet til det meste. vårløk Kålrot - særlig ovnsbakt! NAm Nam! Gul og rød løk Mais, fersk eller hermetisk Paprika, alle farger, helst stekt eller ovnsbakt - samt at det pynter veldig opp. :-) Salater Champignon - fersk eller hermetisk alt etter utvalget Brokkoli Blomkål Tomat - særlig cherry og plomme/smaks Agurk Div. selleri - et must! Frukt: Epler, særlig grønne Kiwi - al mas! Druer Appelsiner Ananas Dadler - litt fy fy, men farlig godt. :-) Mango Bananer Fersken/nektarin Sitron/lime Plommer Diverse bær - mest om sommeren da. Mandelpoteter Ja, dette er vel egentlig en oppramsing av det ordinære i frukt og grønt-avdelingen på butikken, men vi er egentlig glad i det meste i den avdelingen, noget sesongbetinget da. Kunne tenke meg å bli flinkere til å bruke sopp, chili, auberginer, squash, og mer fancy/eksotiske saker. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Lupi Skrevet Februar 1, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 1, 2007 Prøv også å ha litt rå brokkoli i salaten! (Ja, det er faktisk godt...) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest MamiK Skrevet Februar 1, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 1, 2007 Jeg bruker ikke VELDIG mye av noen av delene, men dette er hva jeg får i meg : På skiva: Rødløk Agurk Paprika Tomat Ruccola I salaten: Ananas Kinakål Agurk Rødløk Ruccola Tomat Paprika Mais Til kjøttet: Rosenkål Blomkål Brokkoli Potet Litt gulrot Tilbehør: Champignon (brukes VELDIG mye - elsker det - stekt - er veldig flott til å "fylle ut" en kjøttdeig for å få det til å virke mer i eks gryterett, pizza, spaghetti og kjøttdeig osv. Også godt sammen med løk som tilbehør til kjøtt) Frukt: Banan (ofte til et rundstykke på farta) Epler i forskjellige farger Mango (JEG ELSKER DET!!!!! I allefall hvis man er så heldig å finne en god her i Norge) Vannmelon (om sommeren) Nektarin Fersken Jordbær - alle om sommeren Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Arlzona Skrevet Februar 2, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 2, 2007 og sukkererter!! de er knallgode i en ordinær salat! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Nedigjen Skrevet Februar 2, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 2, 2007 Takk for alle innlegg I morgen har jeg bestemt meg for å kjøpe sukkererter, selleri og avokado. Skal lage en guacamole til noe meksikansk mat på lørdagskvelden tenkte jeg. Også skal jeg snackse meg med sukkerertene og selleri etterpå Også disse små, eh, hva heter det...CHERRYTOMATER! (som hun i VG-reklamen altså..) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Arlzona Skrevet Februar 2, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 2, 2007 Det er supert Nedigjen! Sånn må det gjøres! Her ble en del av snacksen sånne carrotella babygulerøtter i kveld. :-) De er kjempegode, også uten dip. :-) Nattaklem, Curls. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Bertinas Skrevet Februar 8, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 8, 2007 Jeg elsker mango og kesam vanilje!! Det er favorittsnopet mitt, og slår absolutt alle sjokolader! - og jeg er virkelig glad i sjokolade... mmm Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Anneli82 Skrevet Februar 13, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 13, 2007 Grønnsaker vi bruker mye her hos meg: Brokkoli Agurk Sukkererter Gulrøtter Purre Løk Ruccolasalat Isbergsalat Rapidsalat Tomater og cherrytomater Paprika Avokado Mais Champignon, fersk Poteter --- Frukt vi er glad i: Epler, særlig røde Pærer Melon Mango Bananer Appelsiner Grapefrukt Klementiner (når de er sure) Kiwi Druer Ellers mye frosne bær som vi har i smoothie, og av og til tiner vi dem og har på havregryn...nam! særlig blåbær, jordbær og bringebær --- Mest for min egen del: frukt og grønnsaker jeg gjerne vil spise mer av, men som av en eller annen grunn sjelden kjøpes, kanskje pga. prisen eller dårlig utvalg i grønnsaksdisken: Div. salater, f.eks. lollosalat, ekebladsalat Fersk mais Sopp som kantarell og østerssopp Artisjokk Fennikel Asparges Aubergine Squash Plommetomat Papaya Aprikos Friske bær Spennende eksotiske frukter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar