Gå til innhold

Frukt og grønnsaker - hva spiser dere?


Gjest Nedigjen

Anbefalte innlegg

Gjest Nedigjen

Jeg har lyst til å prøve noe nytt innenfor frukt og grønt, men ender som regel alltid opp med det samme (smaker veldig godt, er ikke lei av smaken heldivis..) Kan vi ikke inspirere hverandre litt?

 

Av grønnsaker bruker jeg:

 

Gulrot, kokt, rå eller ovnsbakt (daglig)

Brokkoli, kokt

Rosenkål, kokt

Minimais, kokt eller i gryter

Vannkastanjer i wokretter

Erter, enten sånne tørre hermetiske eller de små, søte. kokt eller stuet

Paprika i alle farger, rå, i gryter eller ovnsbakt (ofte)

Squash, innimellom. Stekt eller ovnsbakt

Løk, gul eller rød evt purre/vårløk

Fersk sjampinjong

Tomat og agurk alltid til brødmat

Salat

Mais

 

Frukt blir som regel

 

Eple (mye)

Banan (2-3 stk i uka?)

Appelsin (daglig)

Frosne bær (ofte)

 

Varierer også mellom disse:

Hermetisk ananas (tåler ikke fersk)

Pære

Klementin

Plommer

Melon

Nektarin

Druer

 

Det er sikkert flere enn meg som er litt tradisjonelle i frukt og grønt, men jeg blir glad hvis noen har noe tips til variasjon! Kanskje bare en litt utradisjonell kombinasjon eller tilberedningsmåte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er veldig glad i gulrøtter - dette spises daglig. Synes det er gøy å variere litt, og min siste favoritt er gulrotpure med spisskumin. Jeg koker oppkuttede gulrøtter i lettsaltet vann før jeg moser dem med en stavmikser. Pleier å bruke litt av kokevannet for en bedre konsistens, evt tilsetter litt kesam/rømmekolle for smakens skyld. Salter og peprer, og smaker meg frem med malt spisskumin. Dette er nyydelig til stekte/grillede kamskjell! Og i tillegg både magert og sunt. Mmm... ble sulten jeg nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest fru luna

Vi har utrolig tilgang her vi bor og spiser utrolig mye grønnsaker, bær og frukt.

 

Grønnsaker:

Gulrot, små søte, dampet (daglig)

Brokkoli, dampet (daglig)

Maiskolber i sesongen

Sukkererter i belger, dampet (ofte)

Asparges, dampet (ofte)

Blomkål, dampet (ofte)

Søtpotet og andre grønnsaker i sesongen, kjøpt på "farmers marked"

Avokado

Nesten aldri kål eller kålrot

 

 

Paprika i alle farger, rå i salat eller stekt i litt olivenolje i stekepanne med andre oppskårne grønnsaker

Squash - alle typer, brukes som paprika

Stangselleri, brukes som paprika

Purre/vårløk

Hvitløk, stekt eller bakt (kjempegodt)

Fersk sjampinjong og andre sopparter, brukes som paprika

Tomat (Cherry eller store på stilk) og agurk (europeisk eller amerikansk), brukes som paprika

Salatblader - alle typer blandet -organisk

 

Ferske bær (minst 2-3 sorter daglig):

Jordbær

Bjørnebær,

Blåbær

Bringebær

 

Frukt:

Epler, (alltid fremme)

Pærer, (alltid fremme)

Ananas, (hel) ukentlig

Melon, ulike typer (hel) ukentlig

Klementiner, (alltid fremme)

Appelsiner, (alltid fremme)

Asiatiske pærer i sesongen

Banan, (alltid fremme)

Druer, røde, blå, eller lilla, ukentlig

Kirsebær i sesongen

Sitron/lime/søtsitroner til matlaging

Mango (ofte)

 

Hender vi har mer eksotiske frukter etc, men det er ikke standarden ukentlig.

 

Vi lager mye blandinger av frukt og grønnsaker og krydder/urter - men jeg og mannen er sånne håpløse kokker som aldri følger oppskrifter men som følger innfall. Vi har en butikk her som heter whole foods som har fabelaktige ferskvarer, og lager mye ferske chutneyer - prøver ut deres og lager lignende selv hvis de faller i smak. I går hadde vi en ufattelig deilig mango chutney som vi kommer til å reprodusere hjemme. Fersk salsa er også deilig, fersk guacomole etc. etc. Får alltid ideer når vi spiser ute eller av å bla litt i hyllemeterene vi har av kokebøker. Litt begrenset hvor mye urter/kryddere vi bruker til daglig siden vi har tre barn i barneskolealder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns dere er kjempeflinke alle sammen og at dere varierer mye allerede jeg. etter Fru Lunas imponerende liste, blir vel min heller mager - men magert er bra! He he. en liten GR-spøk....

 

Grønnsaker:

Gulrot - rå, kokt, ovnsbakt

Purre - alltid purre i kjøleskapet. stekt. kokt. i supper og egentlig egnet til det meste.

vårløk

Kålrot - særlig ovnsbakt! NAm Nam!

Gul og rød løk

Mais, fersk eller hermetisk

Paprika, alle farger, helst stekt eller ovnsbakt - samt at det pynter veldig opp. :-)

Salater

Champignon - fersk eller hermetisk alt etter utvalget

Brokkoli

Blomkål

Tomat - særlig cherry og plomme/smaks

Agurk

Div. selleri - et must!

 

Frukt:

Epler, særlig grønne

Kiwi - al mas!

Druer

Appelsiner

Ananas

Dadler - litt fy fy, men farlig godt. :-)

Mango

Bananer

Fersken/nektarin

Sitron/lime

Plommer

Diverse bær - mest om sommeren da.

 

Mandelpoteter

 

Ja, dette er vel egentlig en oppramsing av det ordinære i frukt og grønt-avdelingen på butikken, men vi er egentlig glad i det meste i den avdelingen, noget sesongbetinget da.

 

Kunne tenke meg å bli flinkere til å bruke sopp, chili, auberginer, squash, og mer fancy/eksotiske saker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker ikke VELDIG mye av noen av delene, men dette er hva jeg får i meg :

 

På skiva:

Rødløk

Agurk

Paprika

Tomat

Ruccola

 

I salaten:

Ananas

Kinakål

Agurk

Rødløk

Ruccola

Tomat

Paprika

Mais

 

Til kjøttet:

Rosenkål

Blomkål

Brokkoli

Potet

Litt gulrot

 

Tilbehør:

Champignon (brukes VELDIG mye - elsker det - stekt - er veldig flott til å "fylle ut" en kjøttdeig for å få det til å virke mer i eks gryterett, pizza, spaghetti og kjøttdeig osv. Også godt sammen med løk som tilbehør til kjøtt)

 

Frukt:

Banan (ofte til et rundstykke på farta)

Epler i forskjellige farger

Mango (JEG ELSKER DET!!!!! I allefall hvis man er så heldig å finne en god her i Norge)

Vannmelon (om sommeren)

Nektarin

Fersken

Jordbær - alle om sommeren

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nedigjen

Takk for alle innlegg :) I morgen har jeg bestemt meg for å kjøpe sukkererter, selleri og avokado. Skal lage en guacamole til noe meksikansk mat på lørdagskvelden tenkte jeg. Også skal jeg snackse meg med sukkerertene og selleri etterpå :) Også disse små, eh, hva heter det...CHERRYTOMATER! ;) (som hun i VG-reklamen altså..)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grønnsaker vi bruker mye her hos meg:

 

Brokkoli

Agurk

Sukkererter

Gulrøtter

Purre

Løk

Ruccolasalat

Isbergsalat

Rapidsalat

Tomater og cherrytomater

Paprika

Avokado

Mais

Champignon, fersk

Poteter

 

---

 

Frukt vi er glad i:

 

Epler, særlig røde

Pærer

Melon

Mango

Bananer

Appelsiner

Grapefrukt

Klementiner (når de er sure)

Kiwi

Druer

 

Ellers mye frosne bær som vi har i smoothie, og av og til tiner vi dem og har på havregryn...nam! særlig blåbær, jordbær og bringebær

 

---

 

Mest for min egen del: frukt og grønnsaker jeg gjerne vil spise mer av, men som av en eller annen grunn sjelden kjøpes, kanskje pga. prisen eller dårlig utvalg i grønnsaksdisken:

 

Div. salater, f.eks. lollosalat, ekebladsalat

Fersk mais

Sopp som kantarell og østerssopp

Artisjokk

Fennikel

Asparges

Aubergine

Squash

Plommetomat

 

Papaya

Aprikos

Friske bær

Spennende eksotiske frukter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...