Gjest Nedigjen Skrevet Februar 6, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 6, 2007 Har jeg misforstått eller er det like sunt å bruke sammalt FINT mel som sammalt GROVT? Begge deler inneholder jo "alle kornets bestanddeler"... Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest moving Skrevet Februar 7, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 7, 2007 Ja det er like sundt (tror jeg da). Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest lille my Skrevet Februar 13, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 13, 2007 sammalt grovt er litt sunnere mener jeg å ha hørt, fordi det er tyngre å bryte ned eller noe sånt. hehe - nå ble du sikkert klokere, med to helt forskjellige svar, og begge bare tror Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest earlgrey Skrevet Februar 13, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 13, 2007 Jeg lurte på hva dette Graham-melet var som nå dukker opp i flere og flere sunne oppskrifter, så jeg sendte mail til Mølleren og spurte. Det er og en sype sammalt hvete fin :-) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Nedigjen Skrevet Februar 13, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 13, 2007 Jeg velger å tro at det blir mye av det samme jeg da. Bruker det mye i bakst, bytter ut noe av det vanlige hvetemelet med grov finmalt. Og det smaker bedre også, synes jeg Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest earlgrey Skrevet Februar 14, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 14, 2007 Og det smaker bedre også' date=' synes jeg [/quote'] Ja, der er jeg helt enig! Jeg bruker bare sammalt fin i pizzabunnen, og det blir kjempegodt! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest spiffie Skrevet Februar 14, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 14, 2007 På brødfakta.no står bl.a. dette: "jo mer fibrene har beholdt sin naturlige form, desto mer effektive er de. Effekten blir mindre dersom en finhakker eller moser matvarer som inneholder fiber. Grovt sammalt mel har vist seg å ha opptil 25% større effekt på tarmfunksjonen enn fimalt sammalt mel." Så noe er i alle fall bedre med grovt sammalt enn fint sammalt - men uansett er vel begge typer mye bedre enn siktet mel Graham-mel er det samme som grovt malte hvetekorn, altså grovt hvetemel . Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar