Gå til innhold

Sammalt mel


Gjest Nedigjen

Anbefalte innlegg

sammalt grovt er litt sunnere mener jeg å ha hørt, fordi det er tyngre å bryte ned eller noe sånt.

 

hehe - nå ble du sikkert klokere, med to helt forskjellige svar, og begge bare tror ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lurte på hva dette Graham-melet var som nå dukker opp i flere og flere sunne oppskrifter, så jeg sendte mail til Mølleren og spurte. Det er og en sype sammalt hvete fin :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På brødfakta.no står bl.a. dette:

 

"jo mer fibrene har beholdt sin naturlige form, desto mer effektive er de. Effekten blir mindre dersom en finhakker eller moser matvarer som inneholder fiber. Grovt sammalt mel har vist seg å ha opptil 25% større effekt på tarmfunksjonen enn fimalt sammalt mel."

 

Så noe er i alle fall bedre med grovt sammalt enn fint sammalt - men uansett er vel begge typer mye bedre enn siktet mel ;)

 

 

Graham-mel er det samme som grovt malte hvetekorn, altså grovt hvetemel .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...