Gå til innhold

Middagstips


Gjest Huldra81

Anbefalte innlegg

Gjest Huldra81

Eg har fått meg ny jobb og det betyr at min kjære skal lage alle middagane i kvardagane sidan han kjem først heim. For å unngå at det blir grandis, taco og spagetti ALLE dagar, må eg lage eit hefte med sunne middagsforslag med oppskrifter til han som han kan velge mellom.

 

Eg har sett opp ei liste, men står fast i dei typisk vanlege rettane som eg er "dritt" lei av! Nokon som har nokre sunne, gode og lette oppskrifter som eg kan legge ved heftet mitt? Sambuaren er ikkje so veldig avansert i kokkefaget, og set pris på "vanlege" råvarer og rettar som ikkje tar heile dagen å lage.

 

Ønskjer spesielt fisk og kyllingrettar.

 

Nokon som har nokre oppskrifter som dokke har lyst å dele med meg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stekt laks med dip

 

2 porsjoner

 

-400-500 g laksefilet

 

Griljermelblanding:

-1 dl hvetemel eller griljermel

-1/2 pose tacokrydder

 

Dip:

-1 beger lettrømme, rømmekolle eller kesam (det du liker best)

-1/2 pose tacokrydder

-noen spruter sitronsaft

-litt sitronpepper hvis du liker det

-en liten dæsj majones

 

Fjern skinnet på laksen og dypp den i griljermelblandingen til den er helt dekket på alle sider. Stek på middels varme i 2-3 minutter på hver side.

 

Server med grønnsaker du selv liker, dippen ved siden av og ris eller poteter. Ovnsstekte poteter i skiver bakt i ovn med sitronpepper på er nyyyyydelig tilbehør. Salat er også kjempegodt til!

 

---------------------------------------

 

 

Bretagne ovnsrett med kylling

 

300 gram kyllingfilet

1 boks ananas, avrent

1 paprika

1 purre

1 pose Bretagne kyllingsaus fra Toro

4 skiver ekstra lett gulost fra synnøve

 

Hakk opp kyllingfilet, paprika og purre og ha det over i sausen sammen med ananasen. Du kan steke kyllingen først, men det er ikke nødvendig. Hell alt i en ildfast form og legg osten på toppen. Gratiner på 200 grader til osten har fått en gylden farge. Hele retten er på 793 kcal.

Server med ris og salat.

 

---------------------------------------

 

Pai

 

 

Paibunn:

125 g hvetemel siktet

50 g hvetemel sammalt

50 g flytende margarin

75 g cottage Cheese

2 ss vann

 

Fyll:

3 egg

en dæsj melk (ca 1 dl)

salt og pepper

lettere ost

grønnsaker etter ønske

skinke, laks, kylling etter ønske

 

Lag paibunnen, klem den utover en paiform og stikk hull med en gaffel. Trykk bunnen godt over kanten, den trekker seg litt sammen under steking. Forstek paien i 10-15 minutter.

 

Bland sammen egg, melk og krydder. Putt oppi de grønsakene du selv liker eller har i kjøleskapet. Jeg lager denne paien både med røkelaks, kylling eller skinke, alt etter hva jeg føler for. Denne lager jeg MINST to ganger i måneden og vi elsker den! Noen ganger har vi salat til, andre ganger litt fullkornsris. Namnamnam.

 

----------------------------------------

 

Kyllingfilet med sjampinjongsaus

 

1 pose sjampinjong- og kantarellsaus

Lag sausen med 2 dl skummet melk og 1 dl vann

 

1 dl saus

1 kyllingfilet, 150 gram

2 dl kokt ris

Stekt sjampinjong

Salat

 

Totalt 400 kcal

 

-----------------------------------------------

 

Kylling med pasta

 

 

 

4 Porsjoner

 

6 stk. kyllingfilet

ca. 8 stk. cherrytomat

300 g lasagneplater

1 dl ruccula

½ dl olivenolje

1 ss balsamicoeddik

1 ss kapers

revet skall av ca. ½ stk. lime

2 stk. rød chili

 

 

Stek kyllingfiletene i smør i middels varm stekepanne 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge. Skjær hver filet diagonalt i 1 cm tykke skiver.

 

Brekk lasagneplatene i store biter og kok etter anvisning på pakken. Skyll pastaen i rennende, kaldt vann og la den renne godt av seg.

 

Fordel pastaen på tallerkenene. Legg på kylling, tomater og ruccula. Bland olje, balsamico-eddik, kapers, limeskall og chili og drypp blandingen over retten.

 

--------------------------

 

 

Laksekaker med grønnsaker

Personer : 2-3

 

Laksefilet (ca. 400g.)

Purre

Gressløk

Sitronpepper

Salt

Dill

En halv squash

Fersk sopp, 4 store

Purre, 5 cm av det hvite

Paprika, ca en halv

Reddik, 2-3

2 ss soyasaus

Olivenolje

Piffikrydder

3 gulrøtter

lettrømme

 

 

Ha laksefilet, graslauk, purre, sitronpepar, salt og dill i kjøkenmaskina/stavmiksar. Bland slik at det vert ein fin deig av alt. Form til ca. 8 små kaker. Steik på sterk varme i ca. 2 minutt på kvar side. Pass på så du ikkje steiker dei så lenge at dei vert turre. Kutt opp squash, sopp, purre, paprika og reddik. Ha i steikepanna ilag med soyasaus, olje og litt vatn. Steik til grønsakene er møre. Ha på litt piffikrydder, etter smak. Finrasp gulrøtene. Server med litt lettrømme på laksekakene og gulrøtene.

 

Kan sjølvsagt bruka dei grønsakene du likar, attåt. Vert nesten som wok med laksekaker til. Kjempegodt! Og kjempesunt!!! 1 porsjon: 200 g. ferdigsteikt laksekake, grønsaker steikt i 1/2 ts. olje (3 g.), 1 ss. soyasaus, samt ca. 40g. lettrømme = ca. 485kcal.

 

 

-----------------------------------------------

 

Laksepakker med chili

 

300 g laksefilet

1 lime

1/2 bit ingefær

1/2 Chili, rød

2 tomater

1/2 paprika rød

1/2 paprika grønn

1/4 purre

75 g sukkererter

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

 

 

Slik gjør du:

Skjær fisken i fire like store biter. Legg stykkene på hvert sitt ark

aluminiumsfolie og krydre med salt og pepper.

Del lime i to, og drypp saften over fiskestykkene. Finhakk chili, ingefær,

purre og paprika, og skjær tomater i båter eller skiver.

Fordel alle grønnsakene over fiskebitene. Brett pakkene sammen og stek dem

midt i ovnen på 220 °C i 15-20 minutter.

 

Server med ris til.

 

---------------------------------------------

 

Polarpizza

 

2 polarbrød (evt 1,5 pitabrød)

3 skiver kokt skinke

3 skiver ekstra lett gulost

1 ss tomatpure

Litt krydder

 

Totalt 460 (480 for pitabrød) kcal

 

Kokt skinke kan fint byttes ut med kylling.

 

---------------------------------------------------

 

Provence kyllinggryte

 

300 gram kyllingfilet (eller annet renskåret kjøtt)

2 gulrøtter

8 sjampinjonger

1 løk

1 paprika

1 pose provence lammesaus fra Toro

 

Hakk opp kyllingfilet og grønnsaker og fordel det utover i en ildfast form. Ha på litt vann og litt krydder, gjerne provence urtekrydder. Stek i ovnen på 200 gader i ca 20-30 minutter. Du kan godt bruke grillfunksjonen. Rør litt i blandingen et par ganger under stekingen. Når det er ferdig har du det over i sausen. Hele retten har bare 440 kcal! Server med ris og salat.

 

 

-------------------------------------------

 

Denne er kanskje mest lunsj, men;

 

Salat med ris og skinke

Personer : 1

 

 

En nydelig salat som er et helt lite måltid i seg selv. Ca 230 kalorier.

 

50 g renskåret bogskinke (på boks),

25 g ris (kokes etter anvisning på pakken,

20 g ananas i biter,

20 g mais,

1 tomat i båter,

50 g rød paprika i biter,

et dryss av ruccola, rød lollo og hjertesalat

 

Alt blandes sammen. Denne er så frisk og fin at det ikke er nødvendig med

noen form for dressing. MÅ du bruke dressing, anbefales en ørliten skvett

Idun Fransk dressing.

 

-------------------------------------------------

 

Skinkegrateng

 

3 dl skummet melk

1 ss maizena

1 egg

2 dl kokt makaroni

150 gram smårettskinke

2 ss griljemel/brødrasp

 

Kok opp melk og maizena. Avkjøl og bland inn et pisket egg, kokt makaroni og skinke. Ha i en ildfast form og strø griljemel/brødrasp oppå.

 

Totalt 640 kcal

 

1/2 grateng

2 poteter

2 gulrøtter

5 gram smør

 

Totalt = 560 kcal

 

 

------------------------------------------

 

Wok med svinekjøtt, scampi og nudler

 

Dette trenger du

 

300 g Gilde Edelgris strimlet

1 stk rød paprika ( i biter)

1 stk pakke sukkererter (delt i to)

2 stk hvitløksfedd

2 ss fersk koriander (hakket)

1 ss soyasaus

1 ss olivenolje

8 stk scampi

200 g risnudler

Korianderblader til pynt

 

 

Slik gjør du:

Legg kjøtt, paprika, sukkererter, hvitløk, koriander, soyasaus og olivenolje

i en bolle. Fjern skallet på scampiene og skjær et lite snitt i ryggen så du

får tatt ut tarmen. Legg scampiene i bollen sammen med resten og rør godt,

før du woker alt sammen i en varm panne i noen minutter. Kok nudler som

angitt på pakken, bland sammen med kjøtt og grønnsaker og server i dype

skåler med korianderblader på toppen og en bolle med soyasaus ved siden av.

 

--------------------------------------------------

 

Jepp, det var alt jeg hadde sån i farta. Mye er sikkert fra andre her inne, andre ting er fra andre steder på nettet. Håper du finner noe godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...