Gå til innhold

Hjemmelaget hamburger


Gjest Bertinas

Anbefalte innlegg

Jeg pleier å lage hamburgere av karbonadedeig innimellom - lager ganske mange, og fryser ned. Gir veldig kjapp middag neste gang.

 

Jeg lager omtrent sånn her (pleier ikke å veie så nøye når jeg lager disse):

 

2 pk karbonadedeig

1 egg

litt potetmel

ca 200 gram sopp

1-1,5 løk

1/2-1 chili

4-6 hvitløksfedd (elsker hvitløk!)

eventuelt litt paprika

krydder (salt, pepper, chilipulver, kayennepulver, paprika el. noe annet jeg synes høres godt ut)

 

Finhakk sopp og stek den i panna til soppvæsken har fordampet. Hakk løk, hvitløk og chili. Bland avkjølt sopp, grønnsaker og krydder med karbonadedeigen. Ha i ett egg - og så potetmel til passe konsistens.

 

Form til passe kaker og stek i litt olje eller margaring i panna. Kan være lurt å trykke dem skikkelig flate under stekinga hvis du vil ha dem til hamburgere.

 

Samboeren min er veldig glad i disse, og når vi skal ha kjapp middag får han hamburger (med brød) mens jeg spiser "bare" karbonader - føler ikke at jeg går glipp av noe særlig med å avstå fra slike kjøpte hamburgerbrød. Vi har samme tilbehør - pleier å servere med dressing av kesam, ovnsstekte potetbåter og salat. Også veldig godt med guacamole ;) nam, nam - hadde det faktisk til middag i dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...