Gå til innhold

Halvfabrikata, eks Chicken Curry


Gjest CecilieS

Anbefalte innlegg

Vi skal ha Chicken Curry til middag i dag, og da lurer jeg på hvordan jeg skal legge inn dette i dagsrapporten min? Det står oppført i gram. Velger jeg da antall gram i ferdig produkt? Altså jeg skriver 50 gram dersom jeg spiser 50 gram ferdig produkt? Veldig krøkkete forklart altså... men dere skjønner?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest marimor81

Se på nettovekt på pakken. Kanskje litt vanskelig dersom dere er flere som deler en pakke, men nettovekta som oppgis skal stemme uavhengig om du mener fra frossen eller varm tilstand.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det letteste er å regne ut hvor mange kalorier det er i hele retten samlet. Da regner du sammen tørrvarene + det du tilsetter (creme fraiche f.eks) og kyllingfiletene. For en hel ovnsrett blir det f.eks 3000 kalorier, om du da spiser 1/4 del av all maten blir det 750 kcal osv. Eksempel med Lasagne fra Toro:

 

Hele pakken med tørrvarer (sausepulveret og alle lasagneplatene) = 698 kcal

5 dl lettmelk = 237 kcal

400 gram kjøttdeig = 784 kcal

100 gram Norvegia ost = 355 kcal

 

Totalt blir det 2074. Spiser du 1/4 blir det da 518 kcal. Evt skal dette ca bli 1200 gram ferdig mat, og ha 170 kcal pr 100 gram, men det blir mindre nøyaktig å veie siden vann fordamper osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...