Gå til innhold

Brødoppskrift


Gjest Huldra81

Anbefalte innlegg

Tenkte eg skulle smelle til å bake brød for ei stund framover.

Nokon som har gode oppskrifter dei vil dele med meg? Eg er ikkje so veldig glad i dei som blir til murstein i ovnen, men sunne må dei vere!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest jeanett84

1.7 dl vann

1/2 pose sammalt hvete

2 dl havergryn

1 dl sesamfrø

1 dl linfrø

1 dl solsikkefrø

2 posa gjær

2 ss sirup

5 ss olje

ca 1 pose hvetemel

1 ts salt

 

Hev deigen 1 time førbaking og 30 min i forma

Stekes 1 time på 200 grader. 4 brød i 2 l forme

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bakt i dag, og det ble rundstykker. de ble kjempegode - jeg har akkurat spist lunch :) Her er ca det jeg brukte (det ble litt på slump...)

 

8-9 dl varmt vann

200 gram mager kesam (kjøleskap-kald)

 

Blandes godt, slik at det får fingervarm temperatur og ikke noen klumper.

 

2-3 ts salt

2-3 ts sukker

 

Blandes med væsken.

 

Så melet. Jeg brukte til sammen 800 gram grovt mel, det var en blanding av fiberbakst, grovbakst, sammalt hvete grov, sammalt hvete fin og havregryn. Og en pose tørrgjær. Dette blandet jeg med væsken så det ble en tjukk røre. Så blandet jeg inn hvetemel til det ble en bra deig, jeg vet ikke nøyaktig hvor mye hvetemel det ble men kanskje 10 dl?

 

Hevet først 30 minutter og så formet jeg til rundstykker og hevet 45 minutter. Stekte runstykkene i 15 minutter på 200 grader i varmluftsovn. De ble virkelig gode, og luftige! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...