Gjest Huldra81 Skrevet Februar 26, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 26, 2007 Tenkte eg skulle smelle til å bake brød for ei stund framover. Nokon som har gode oppskrifter dei vil dele med meg? Eg er ikkje so veldig glad i dei som blir til murstein i ovnen, men sunne må dei vere! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest jeanett84 Skrevet Februar 26, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 26, 2007 1.7 dl vann 1/2 pose sammalt hvete 2 dl havergryn 1 dl sesamfrø 1 dl linfrø 1 dl solsikkefrø 2 posa gjær 2 ss sirup 5 ss olje ca 1 pose hvetemel 1 ts salt Hev deigen 1 time førbaking og 30 min i forma Stekes 1 time på 200 grader. 4 brød i 2 l forme Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Nedigjen Skrevet Februar 26, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 26, 2007 Jeg har bakt i dag, og det ble rundstykker. de ble kjempegode - jeg har akkurat spist lunch Her er ca det jeg brukte (det ble litt på slump...) 8-9 dl varmt vann 200 gram mager kesam (kjøleskap-kald) Blandes godt, slik at det får fingervarm temperatur og ikke noen klumper. 2-3 ts salt 2-3 ts sukker Blandes med væsken. Så melet. Jeg brukte til sammen 800 gram grovt mel, det var en blanding av fiberbakst, grovbakst, sammalt hvete grov, sammalt hvete fin og havregryn. Og en pose tørrgjær. Dette blandet jeg med væsken så det ble en tjukk røre. Så blandet jeg inn hvetemel til det ble en bra deig, jeg vet ikke nøyaktig hvor mye hvetemel det ble men kanskje 10 dl? Hevet først 30 minutter og så formet jeg til rundstykker og hevet 45 minutter. Stekte runstykkene i 15 minutter på 200 grader i varmluftsovn. De ble virkelig gode, og luftige! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Huldra81 Skrevet Februar 27, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 27, 2007 Det høyres heilt nydeleg ut begge to!! Nam nam Litt usikker på kva slags eg skal prøve først, men kesam har eg aldri prøvd i bakverk før! Gledar meg! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar