Gjest TAIKO Skrevet Mars 26, 2007 Rapporter Share Skrevet Mars 26, 2007 Jeg har to laksefileer, er ikke vant med fisk. laks er jo sunt, men dersom jeg steker dem i melange er det vel ikke så sunt lenger. Hva med rapsolje? Er det ille å ha vanlig kvit saus til? Synes laksefilet og tørre poteter og tørre gullerøtter er ikke så festlig ei heller så fristende. Men det er så mye av grønnsaker og slikt som jeg ikke liker. Men laksefilet, kvit saus ,potet og gulerot... Men altså, hva skal jeg steke laksen i? Smør eller olje? Bør jeg kutte ut sausen? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Nedigjen Skrevet Mars 26, 2007 Rapporter Share Skrevet Mars 26, 2007 Jeg synes laksen blir best når jeg steker den i ovn. Enten har jeg folie over og da blir den dampet, eller jeg har uten folie og da blir den stekt. Begge deler gir flott, smakfullt resultat. Som tilbehør liker jeg å ha kokte poteter og en salat med mye forskjellig oppi og en lett og frisk dressing (f.eks laget av ekstra lett rømme og kesam). Men om du vil ha kokt potet, gulrot og hvit saus blir ikke det så ille kalorimessig. 1 laksefilet a 125 gram = 240 kalorier 2 poteter, til sammen 150 gram = 100 kalorier 1 dl hvit saus, Toro = 70 kalorier Totalt 410 kalorier Du trenger ikke tenke så mye på kaloriene i grønnsakene du har til. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Eriksen Skrevet Mars 26, 2007 Rapporter Share Skrevet Mars 26, 2007 Mht steking av fet fisk, tas det opp svært lite av det stekefettet du bruker. Om du steker ren laks panna, tas det opp minimalt med stekefett, uavhengig av hvor mye stekefett du bruker. For mager fisk er fettopptaket ca 1-2 g per 100 g rå fisk. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest lille my Skrevet April 1, 2007 Rapporter Share Skrevet April 1, 2007 Jeg synes det er fryktelig godt med hjemmelaget potetsalat til laks. Pleier som regel å steke laksen i ovnen uten ekstra fett, og så servere med agursalat og enten vanlig kokt potet eller potetsalat. Da synes jeg ikke at jeg trenger saus. Du kan jo prøve den neste gang? Det er olje i den, så kalorimessig er den ikke det beste kanskje, men likevel et godt alternativ. Kan evt. lages med kesam - for en mer "tradisjonell", potetsalat med færre kalorier. Kokt potet, rensket og skåret i litt store biter Vårløk i strimler sitronsaft 1-2 ss god olivenolje (evt. kesam) salt, pepper Bland sammen - det er viktig at potetene fremdeles er varme fordi da trekker de til seg smakene bedre. La stå kjølig ca en halv time. Man kan også tilsette andre ting man liker som krepsehaler, kapers, soltørket tomat etc. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest DoIt Skrevet April 2, 2007 Rapporter Share Skrevet April 2, 2007 Lag en "konvolutt " med stekefolie. finsnitt gulrøtter, litt finhakket løk og hvitløk. Noen små buketter brokkoli. evt. andre fin hakkede grønnsaker. jeg pleier noen ganger å skjære opp en potet i tynne skiver å legge på. Dette legges inni pakken. Ha så en skive laks oppå. Bruk krydder og gjerne litt balsmico edikk. evt. 1 ss matyoghurt over. pakk sammen siste side på pakken. stekes på ca. 200 grader i ca.30 minutter. Severes med ris, om du ikke bruker potet i pakken. lykke til;) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar